• laris

    vill du leka mamma mamma barn?

    Kom hem för några timmar sen från Sthlm Pride paraden. Vilken fantastisk känsla!! Det vällde massor av gränslös kärlek därute så mkt så att jag och mina tjejkompisar fick tårar i ögnonen. Fick se massor med underbara budskap och tankeställare såsom:

    "ska vi leka mamma mamma barn?"
    "All kärlek är bra kärlek"
    "män bättre än kvinnor?

    och många många fler...

    Idag har vi kommit en liten bit på vägen då det gäller homosexualitet, transexualitet och jämlikhet mellan män och kvinnor men har lång väg att gå!!

    Efter en intesvi dag med massor av tankeställare vill jag diskutera detta med er härute.

    Vad tycker ni om giftermål av samma kön, mamma mamma barn, pappa pappa barn, jämlikhet och trångsynthet??

    Skriv vad ni tycker. Jag hoppas att vi kan få igång en hälsosam och givande diskussion.

    Kom ihåg att respektera varandras åsikter

  • Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?
  • aikidoaasa
    didis skrev 2008-08-03 09:01:47 följande:
    Hur man definierar ordet "normalt" varierar men alla är väl överens om att homosexualitet knappast ur ett biologiskt perspektiv är "normalt".
    Det är bevisat att det inte är bara bland oss människor som detta "fenomen" uppstår. Det förekommer också bl.a. hos hundar, katter, apor etc... sedan finns det några vattenvarelser som byte kön när det är dags att föröka sig... hoppla, där blev de visst transvestiter. (Jag minns just nu inte vilka som gör detta byte, men läste det i illustrerad vetenskap för ett tag sedan.)

    Så jag skulle faktiskt vilja påpeka att det ändå är ett ganska normalt fenomen ur ett biologiskt perspektiv.
  • didis

    Om jag förstått det rätt är det mest under ovanliga förhållanden, som i djurparker eller när omgivningen förändras, som djur utvecklar homosexualitet i form av parförhållande.

    Bland "urbefolkningar" är homosexualitet på många platser helt okänt även om sexualiteten i sig är friare än i västeuropa och man har samlag med olika partners varje dag (gäller framförallt Papua Nya Guinea som jag har förstahandsinformation om).

    Biologiskt har vi en enda uppgift; att reproducera oss. Olika biologiska varelser har löst det på olika sätt men gemensamt för däggdjuren är sexuell förökning med hona-hane. Hermafroditer är som regel "lägre ståenden" djur som tex maskar (men jag är inte zoolog, jag kan ha fel).

    Så för reproduktion (det var det jag menade med biologiskt perspektiv) behövs en hona-hane. Men även många apor som babianer inte minst, har framförallt honorna sex med varandra.

    Poängen är det är rätt ointressant med vilken sexuell läggning folk har men lyssnar man på HBT-folk får man lätt uppfattningen att det är den viktigaste informationen om en människa.

  • mysifer

    kärlek är fint och kan aldrig vara fel! felet ligger i de trångsynta värderingar som delar av samhället har där man måste placera människor i fack. att man har förmågan att älska en annan människa och få uppleva att bli älskad, är inte det något som borde uppmuntras? det är inte alla som har den förmånen och jag tror ju att man bara kan bli en bättre människa av att ha upplevt det.

  • aikidoaasa

    De enda gångerna som kärlek är fel är när den blir sjuklig... som pedofili, nekrofili eller liknande. Men där är ju ena parten antingen oförmögen att säga nej eller att förstå vad som är fel.

    Allt annat tycker jag är 100% rätt. Det finns ändå för mycket hat i världen, så då är det bättre att säga ja till all kärlek.

  • mysifer

    jo kanske ska förtydliga att jag menade ömsesidig kärlek. så länge ingen kommer till skada eller bryter lagar så får människor göra precis vad de vill tycker jag, oavsett vad man har för sexuell läggning eller böjelse.

  • FruRålin080808

    När min andra syster gifte sig borgerligt för två år sen sa inte vigselförättaren så...Vet att man inte säger "du får kyssa bruden" i Sverige. Det jag menar är att det görs skillnad på vigsel och vigsel...
    anne på grönkulla skrev 2008-08-02 23:12:01 följande:


    Fast även den borgerliga vigseln för heterosexuella par säger så. Ringväxling och kyss är frivilliga.Och i kyrkan säger inte präster i Sverige "du får kyssa bruden" som obligatoriska moment heller. Därmed inte sagt att jag inte håller med dig i sak, varför göra skillnad? Men på just den punkten är det inte skillnad, vad jag vet.
  • anne på grönkulla

    Visst är det fel. Tokfel.

    Men som sagt, i den borgerliga "standardvigsel" vi fick text till i förväg stod det just "ge varandra handen" till bekräftelse efter att ha sagt ja - sen var det upp till oss att tala om för förrättaren att vi ville ha kyss och ringväxling dessutom. Så det är rätt mycket upp till paret och förrättaren, gissar jag. Om det valet ges vid ett partnerskap vet jag förstås inte.

    Och som jag sagt ovan tycker jag man ska ha samma civiläktenskap för alla par obligatoriskt, oavsett läggning, sammansättning, tro, etc.


    FruRålin080808 skrev 2008-08-03 13:16:30 följande:
    När min andra syster gifte sig borgerligt för två år sen sa inte vigselförättaren så...Vet att man inte säger "du får kyssa bruden" i Sverige. Det jag menar är att det görs skillnad på vigsel och vigsel...anne på grönkulla skrev 2008-08-02 23:12:01 följande:
  • MarianneL
    laris skrev 2008-08-02 22:36:19 följande:
    Förr i tiden tyckte kyrkor att det fanns häxor som brändes på bål. Var det rätt?
    Nej det var inte rätt. och det var heller inte bibliskt.
    Om man ändå tycker att kyrkan har fel i allt de tror på så ser jag inte heller någon anledning till att de ska gifta sig där.
    Men för dom av oss som tror på det som står i bibeln o det som det trossamfund man tillhör står för, och det bland annat är att giftemål inför Gud inte ska vara mellan två av samma kön, då tycker jag att det ska respekteras.
  • Duchess

    Nu blir jag nyfiken. Var i Bibeln står det att giftemål ska vara inför Gud? Och var står det att det inte ska vara av två av samma kön?


    MarianneL skrev 2008-08-03 14:13:59 följande:
    Nej det var inte rätt. och det var heller inte bibliskt.Om man ändå tycker att kyrkan har fel i allt de tror på så ser jag inte heller någon anledning till att de ska gifta sig där.Men för dom av oss som tror på det som står i bibeln o det som det trossamfund man tillhör står för, och det bland annat är att giftemål inför Gud inte ska vara mellan två av samma kön, då tycker jag att det ska respekteras.
Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?