• laris

    vill du leka mamma mamma barn?

    Kom hem för några timmar sen från Sthlm Pride paraden. Vilken fantastisk känsla!! Det vällde massor av gränslös kärlek därute så mkt så att jag och mina tjejkompisar fick tårar i ögnonen. Fick se massor med underbara budskap och tankeställare såsom:

    "ska vi leka mamma mamma barn?"
    "All kärlek är bra kärlek"
    "män bättre än kvinnor?

    och många många fler...

    Idag har vi kommit en liten bit på vägen då det gäller homosexualitet, transexualitet och jämlikhet mellan män och kvinnor men har lång väg att gå!!

    Efter en intesvi dag med massor av tankeställare vill jag diskutera detta med er härute.

    Vad tycker ni om giftermål av samma kön, mamma mamma barn, pappa pappa barn, jämlikhet och trångsynthet??

    Skriv vad ni tycker. Jag hoppas att vi kan få igång en hälsosam och givande diskussion.

    Kom ihåg att respektera varandras åsikter

  • Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?
  • Duchess

    Som kristen och teolog (får man kalla sig det om man läst teologi tre år?) så tycker jag såhär om Bibeln och homosexualitet, i korta drag:

    Det finns oerhört många misstolkade texter i Bibeln. Texterna som sägs handla om homosexualitet är några av dem. Jag gav mig på att försöka förstå vad texterna egentligen handlade om. Jag försökte läsa dem själv på grundspråk med hjälp av lexikon och språkkunniga, jag läste kommentarer, studierade sociologi och historiska förhållanden... allt jag kunde komma på.

    När jag hållit på med det i några år gav jag upp mina försök att hitta hållbara argument i Bibeln emot homosexualitet. Alla som är intresserade av att försöka övertyga mig om motsatsen är välkomna, på egen risk

    Jag tycker att det är viktigt att skilja på människors vanliga misstolkningar av bibeltexter och vad som faktiskt står där. Det som faktiskt står är bra grejer

  • laris

    Jo! Fortsätt att diskutera vad ni vill! Det är precis min mening!!

    Vi kommer att gifta oss kyrkligt men jag har aldrig sett det på det settet. Jag står inte heller för kyrkans syn på homosexuellt och allt som inte uppfattas NORMALT så nu sätter du griller i huvudet på mig

    anne på grönkulla skrev 2008-08-02 22:51:15 följande:


    Fast i mitt tycke så illustrerar det bara absurditeten i att kyrkan ska få ha onopol på äktenskapsbegreppet. Ytterligare ett skäl i min värld att ta ifrån kyrkan vigselrätten.
    Nåja, det var nu inte TS fråga. Självklart ska lagen gälla lika för alla oavsett sexuell läggning!
  • Neri05

    Gud vad härliga ni är tjejer!Vad glad man blir som en homosexuell 2 barnsmamma av att läsa det ni skriver.Det värmer att det finns såna människor som ni som inte ser oss som onormala elr konstiga.TACK!!!!*varma kramar till er*

  • anne på grönkulla
    Min tanke är enkel (dem av er som hört mig predika detat förr får småle) - äktenskap regleras i juridik och ingås inför lagen. Varför ska kyrkan ha en roll i att avgöra hur lagen ska tillämpas och inte gälla lika för alla?
    laris skrev 2008-08-02 22:54:15 följande:
    Jo! Fortsätt att diskutera vad ni vill! Det är precis min mening!!Vi kommer att gifta oss kyrkligt men jag har aldrig sett det på det settet. Jag står inte heller för kyrkans syn på homosexuellt och allt som inte uppfattas NORMALT så nu sätter du griller i huvudet på mig anne på grönkulla skrev 2008-08-02 22:51:15 följande:
  • Duchess

    Predika gärna om civiläktenskap. Jag kan sitta här och säga "Amen"

    anne på grönkulla skrev 2008-08-02 22:57:48 följande:


    Min tanke är enkel (dem av er som hört mig predika detat förr får småle) - äktenskap regleras i juridik och ingås inför lagen. Varför ska kyrkan ha en roll i att avgöra hur lagen ska tillämpas och inte gälla lika för alla?
  • laris

    Och jag blir glad av att ni står på er och är stolta över att vara ni!! Hur ska vi annars förändra vår värld?

    En sak till: Jag avskyr ordet onormalt/Normalt!! Vem sätter normen??


    Neri05 skrev 2008-08-02 22:54:38 följande:
    Gud vad härliga ni är tjejer!Vad glad man blir som en homosexuell 2 barnsmamma av att läsa det ni skriver.Det värmer att det finns såna människor som ni som inte ser oss som onormala elr konstiga.TACK!!!!*varma kramar till er*
  • T3ZZ

    Ja vet inte rikigt va ja ska tycka om att homosexuella ska gifta sig i kyrkan. Det finns ju liksom ingen lag som säger att de inte får, bibeln e ingen lag enligt mej (herregud då har ja frossat mkt).
    Jätte svårt det där. Lägger mej helst inte i om ja inte behöver.

    Pride betyder inte det stolt? Ja e stolt hetro då skulle ja ju å alla andra, hela Sverige eller varför inte hela värlen vara med i en gigantiskt pride festival? Nån som e på?

  • Duchess

    Den största orsaken till att homosexuella inte får gifta sig i kyrkan idag är att de inte får gifta sig någonstans över huvud taget. Kyrkan har fått sin vigselrätt av staten och får bara viga de som enligt lagen får gifta sig, dvs bara heterosexuella par.

    Jag känner många präster som längtar efter att få viga homosexuella, men de får inte göra det. Än.

  • FruRålin080808

    Min lilla syster är bisexuell. När hon berättade för mig att hon, efter att ha varit tillsammans med en kille i några år, var kär i en tjej, blev jag glad att hon berättade med en gång och att hon hade det förtroendet för mig. Till att börja med var hon orolig att jag skulle opponera mig, men det enda jag sa var att jag älskar henne och är hon lycklig är jag lycklig. Dessvärre var den här tjejen inte bra för henne och det tog slut. Hon har sen varit tillsammans med flera tjejer, men nu är hon tillsammans med en jätte härlig kille. Jag är glad att mina barn har fått uppleva att bi- och homosexualtitet är naturligt och att det är människor man förälskar sig i och inte ett kön. Förhoppningsvis har det lett till att de i sin tur är öppna och inte dömmer någon för varken kön, sexuellläggning, etnicitet eller klass. Jag känner att det vore väl bra om homosexuella får gifta sig i kyrkan - vi är alla människor under gud himmel och all kärlek är vacker.
    Min syster och hennes sambo var på ett gaybröllop för ett tag sen och allt var romantiskt, kärleken mellan killarna, vädret, platsen, gästerna men när det kom till själva "vigseln" var romantiken som bortblåst "ni har nu ingått partnerskap och kan ta varandras händer". VAD är det för vigsel? Borde inte ett partnerskap vara likvärdigt med en vigsel? Ska man behöva ta varandras händer istället för att få ge varandra en kyss? Skandal tycker jag!

  • laris

    Men om ingen lägger sig i och gör sin röst hörd kommer vi aldrig att förändra något!

    Jag är också stolt hetro men jag vill fortfarande tala för de som diskrimineras. I vissa länder avrättas homosexuella och andra som viker från det Normala. Det är inte OK! Självklart kan man ha en parad för hetrosexuella men jag tror tyvärr att den skulle vara grå och inte ett dugg lika färgstark som denna idag


    T3ZZ skrev 2008-08-02 23:06:18 följande:
    Ja vet inte rikigt va ja ska tycka om att homosexuella ska gifta sig i kyrkan. Det finns ju liksom ingen lag som säger att de inte får, bibeln e ingen lag enligt mej (herregud då har ja frossat mkt).Jätte svårt det där. Lägger mej helst inte i om ja inte behöver. Pride betyder inte det stolt? Ja e stolt hetro då skulle ja ju å alla andra, hela Sverige eller varför inte hela värlen vara med i en gigantiskt pride festival? Nån som e på?
Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?