• laris

    vill du leka mamma mamma barn?

    Kom hem för några timmar sen från Sthlm Pride paraden. Vilken fantastisk känsla!! Det vällde massor av gränslös kärlek därute så mkt så att jag och mina tjejkompisar fick tårar i ögnonen. Fick se massor med underbara budskap och tankeställare såsom:

    "ska vi leka mamma mamma barn?"
    "All kärlek är bra kärlek"
    "män bättre än kvinnor?

    och många många fler...

    Idag har vi kommit en liten bit på vägen då det gäller homosexualitet, transexualitet och jämlikhet mellan män och kvinnor men har lång väg att gå!!

    Efter en intesvi dag med massor av tankeställare vill jag diskutera detta med er härute.

    Vad tycker ni om giftermål av samma kön, mamma mamma barn, pappa pappa barn, jämlikhet och trångsynthet??

    Skriv vad ni tycker. Jag hoppas att vi kan få igång en hälsosam och givande diskussion.

    Kom ihåg att respektera varandras åsikter

  • Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?
  • esset50

    Jag har samma lön som min manliga kollega. Skulle inte accepterat lägre...

  • esset50
    Aleta skrev 2008-08-08 22:37:01 följande:
    På anställningsintervjuer sitter oftast tjejerna långt ut på kanten av stolen och ger ett osäkert intryck medan killarna bekymmerslöst slår sig ner och sätter sig bekvämt till rätta.Sverige är inte alls så speciellt bra vad gäller jämställdhet som vi tror.
    Om en kvinna inte förstår sig på tex datorn, så blir hon förskräckt, ojjar sig: "Jag är trög o dum i huvudet..." Medans mannen bistert konstaterar: "Den här apparaten är trasig..."
  • Joeline

    Plötsligen är detta visst en kvinnligt/manligt-tråd istället... Det var inte meningen att ta fokus från TS initialt ställda fråga, med all förvirring kring hur JAG tror att somliga resonerar kring homo-adoptioner och manliga/kvinnliga förebilder.

    Något som jag dock kan reagera på personligen är hur man pratar om just adoptioner och barn som en rättighet, precis som någon annan tidigare skrev (Fjosok?) Jag skulle vilja säga att barn ALLTID har rätt till föräldrar, men man kan aldrig som vuxen ha rätt till ett barn.

  • Duchess

    Visst kan barn i regnbågsfamiljer bli mobbade i skolan. Men den "äran" får även vissa rödhåriga barn, och barn som inte har moderna kläder.

    Som Ola Salo sjunger (fritt översatt) i "Father of a son":
    Det är inte rimligt att vi låter mobbarna sätta regler för hur vi ska leva.


    Fjosok skrev 2008-08-08 21:13:30 följande:
    Många som "kämpar" mot homoadoptioner, dvs är skeptiska, gör det nog inte i första hand för att dom tror att homosexuella är sämre föräldrar eller så. Många anser nog inte samhället klart och färdigt för det. Regnbågsfamiljer är inget ont i sig men okunnigheten bland många ute i samhället är en desto mer negativ kraft man inte får glömma. Och det barn i en regnbågsfamilj kan hamna att råka utför, exempelvis i en skolmiljö, bör man nog tänka efter sig för två gånger.Och som jag säger, problemet är inte föräldrnas sexuella lägningar, utan mycket av den mentalitet som fortfarande råder, och som det kommer att tid att ändra.Obersera att detta inte är några av mina åsikter själv, mer lösa funderingar.Sen, om jag får lägga in en riktigt personlig åsikt. Att "skaffa barn" som många här uttrycker det är ingen mänsklig rättighet, oavsett man är straight eller gay. Jag fick aldrig chansen att skaffa barn men har aldrig hävdat en "rättighet" för det och kommer aldirg att göra.// Fjosok
  • JPerlestam

    Kvinnligt/ manligt känns så förlegat tycker jag, när ska vi inse att vi är individer inte ett kön? Känner INGA män som passar in i den klassiska man mallen och heller INGA kvinnor som är typiska kvinnor. Klart påverkas barn av sina föräldrar mer än vad vi tror, det sker till stor del omedvetet. Vanan att behandla pojkar/flickor annorlunda är så vanlig och går tillbaka så många generationer att vi i många fall inte är medvetna om att vi gör det. Och även om föräldrar gör sitt bästa så har väl barnen andra influenser också, från släktingar, dagispersonal mm. Hoppas att man i framtiden kommer slippa höra kommentarer som, "det är så typiskt män/kvinnor"....
    Fjosok! Feminist = Person som anser att kvinnor ska vara ekonomiskt, socialt och politiskt likställda med män. Det borde vi alla kunna ställa oss bakom eller?

  • Fjosok

    Ställer mig aldrig bakom "ismer". Dom ligger bakom mer ont än gott.

    Jämnställdhetsarbete = jatack

  • feministbrud

    Haha, det är så roligt. Jag har verkligen försökt att det inte ska gälla mig. Jag jobbar med webb och är den som är ansvarig för webben på min arbetsplats. Därmed tror de flesta att jag kan allt från att fixa buggar i word till att laga deras mobiler. Istället för att ständigt och jämt påpeka att jag är ganska dataokunnig och word inte har ett skit med mitt jobb att göra så spelar jag med. Typ: "Hm, det var ett knepigt problem, har du testat att starta om datorn?" eller "Det där har jag också stött på, det är nog bäst att ringa helpdesk".

    Vad gör man inte för att kämpa mot könsroller! Så ett tips till ala er andra, kämpa mot könsroller i er vardag! Tänk på hur ni själva agerar.


    esset50 skrev 2008-08-08 22:59:27 följande:
    Om en kvinna inte förstår sig på tex datorn, så blir hon förskräckt, ojjar sig: "Jag är trög o dum i huvudet..." Medans mannen bistert konstaterar: "Den här apparaten är trasig..."
  • didis
    feministbrud skrev 2008-08-09 08:03:59 följande:
    Så ett tips till ala er andra, kämpa mot könsroller i er vardag! Tänk på hur ni själva agerar.
    Precis, ingen kommer att ge kvinnor mer makt eller högre lön bara för att vara vänliga.

    VI måste se till att studera på de bästa universiteten och inte nöja oss med kortare utbildningar!
    VI måste kräva högre lön och byta arbetsplats oftare!
    VI måste vara beredda att arbeta heltid även när barnen är små!
    VI måste vara beredda på konflikter med våra närmaste!

    ÄR VI REDO FÖR DET??
  • Joeline
    didis skrev 2008-08-09 08:51:50 följande:
    Precis, ingen kommer att ge kvinnor mer makt eller högre lön bara för att vara vänliga. VI måste se till att studera på de bästa universiteten och inte nöja oss med kortare utbildningar!VI måste kräva högre lön och byta arbetsplats oftare!VI måste vara beredda att arbeta heltid även när barnen är små!VI måste vara beredda på konflikter med våra närmaste!ÄR VI REDO FÖR DET??
    Jag är verkligen inte beredd att göra ovanstående i jämnlikhetens namn. Om jag vill vara hemma med mina barn på halvtid tänker jag inte gå emot min egen vilja och jobba heltid bara för bevisa nåt för nån annan. Jag valde utbildning efter vad jag ville arbeta med, och inte efter vad som skulle kunna passa bra för att bryta strukturer i samhället. Jag tänker inte byta arbetsplats så länge jag trivs.
    Kräva högre lön och jobba för att höja statusen på kvinnodominerade arbetsplatser = Ja, absolut!

    Nånstanns måste man ju ändå acceptera valfriheten, och inte tro att bara för att en kvinna är hemma länge med sina barn så har hon gått i en kvinnofälla. Det är väl valmöjligheten vi vill värna om, inte att alla prompt ska göra precis likadant. Vi är ju olika, som alla redan har konstaterat.
Svar på tråden vill du leka mamma mamma barn?