Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Nu har jag gjort det igen... omgång 9

    Anne/Zozo
    Åh, det låter inget vidare positivt. Jaja, finns inget annat att göra än att kämpa på. *peppar peppar*

  • MuffinsTönt

    jag syftar på att det är först till kvarn o interna kontakter.

  • MuffinsTönt

    Trevligt Vickan! Vi har också varit på födelsedagsfest. Med en supergo princesstårta. Ändå har jag ätit många princesstårtor och vanliga tårtor.
    Idag har jag varit på golfbanan och slagit bollar. Ibland får jag bra sving ibland hamnar den 2dm bort. Då vill man springa dit och ta tillbaka dem. Såna slag är bara slöseri med bollar! Sen gick vi och slog kortre slag. Det är inget fel på min riktning, bara att den åker förbi hålet med ett par decimeter.

    Är alldeles mör i överkroppen. Imorrn kommer nog en rejäl träningsvärk. Förra gången hade jag ont i -3 dagar.

  • MuffinsTönt

    Hahaha, gud vilken dröm! Man kan tro att du tyckte det var för lång tid till nästa dejt så du drömmer om en egen... Varför är jag inte med isf?!?!

  • MuffinsTönt
    nennesjuttioåtta skrev 2008-08-26 14:35:57 följande:
    muffins!min hårguru, vad använder du för balsam? Tråden blev så lång så jag orkar inte leta... har du krulligt eller rakt?zozovadå dammsuga, vad är det?!?!? Hmmm...*googlar*
    Va? Orkar du inte läsa igenom alla inlägg med mina visdomsord? Nää,skojar bara.

    Oj, jag har provat det mesta tror jag. Balsam, ägg, bikarbonat+ÄCV alt citronvatten, rasullera (afrikansk lera), vatten och sist honung.
    Det blev rent oavsett metod men det som funkar bäst (dvs atar minst tid) är rasullera och bikarbonat +ÄCV. Även vatten funkar bra!
    Ägg är lite bökigt, tar tid och kräver att man sköljer under ljummet kallt vatten. Balsam är egentligen smidigast men jag är snååål och vill inte ha en balsam med massa kemikalier i.

    Jag använder Urtekrams balsam, den är dyyr men jag använder den endast när jag gör inpackning. Vilket är ca 1gång/månad. Jag har mörkbrun SPIKrakt hår.
  • MuffinsTönt

    anne på grönkulla skrev 2008-08-26 23:12:14 följande:


    Oj så avancerat. Funkar inte shampo o balsam??? Det är nåt jag aldrig lagt mycket pengar eller tanke på måste jag erkänna... trots att håret är en av mina få utseendemässiga tillgångar.
    Jo, egentligen funkar schampo jättebra. -För bra tom. Jag har känslig hårbotten som gör att det torkar ut lätt och ger klåda samt håret blir torrt och knastrar.

    I början av året snubblade jag över en tråd på FL som handlade om naturlig kropp/hårvård. Det går ut på att skippa allt som är farligt och uttorkande i hår och kroppsprodukter. Det ämnen som jag/vi undviker är bla mineralolja, uttorkande tvättensider (tex sodium laureth sulfate, sk SLS), parabener, vissa alkohol och andra miljöfarliga ämnen. --> Därav balsam-metoden.

    Man använder balsam istället för schampoo eftersom det innehåller mindre saker som kan vara uttorkande. Sen har vissa gått ett steg längre och funderat på vad mer kan man använda för att tvätta håret med...
    Därav bikarbonat, ägg, honung osv. Eftersom jag är snål + nyfiken av mig så har jag testat alla olika metoder. Jag har tom provat göra eget tvål. Doftar gott och inte lika uttorkande som de i butikerna.

    Självklart kan man göra det superenkelt för sig och välja en jättemild schampo utan som helst skit. Men då är det inte lika kul
  • MuffinsTönt

    Jag har i princip glömt mina gaml projekt. Satsar på nya istället.

    Förresten Vickan, jag har för mig att du äger en stegräknare. Hur motionerade du med den? Var det powerwalk eller annat motion? Hur länge och hur många steg gav det? Jag funderar på en stegräknare men vet inte om det ger speciellt mkt.

  • MuffinsTönt

    Ok tjejer, Ni får ta fram pompomarna och sparkdräkterna till nästa torsdag. För jag ska på gruppintervju!!!! *spyyr av nervositet* Det är inget flashigt jobb alls. Utan gamla hederliga McDonalds. Bättre än inget.

    Förresten, jag köpte en såndär enkel stegmätare och gav mig ut på en powerpromenad på 1h. Lyckades gå 8069 steg enligt mätaren. Inte alls illa tycker jag.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen... omgång 9