• helenekl

    Norrköpingstråden.........igen!

    Vet inte var vår tråd tagit vägen så jag tänkte om vi kan fortsätta här istället!
    Välkomna både nya o "gamla" isf!

  • Svar på tråden Norrköpingstråden.........igen!
  • mar1lyn

    Helene, har du kikat på ebay? Där finns det ju massor av väskor.

  • Yran brud

    Hm man vill ju ha bra betyg, det är ambitionen i alla fall...
    Nu blev man bara ännu mer förvirrad. I och för sig räknar jag med att ha fått barn innan jag är klar med utbildningen och det låter ju bra att man får tid att ta hand om dem när samtidigt som man pluggar men man vill ju ha bra betyg...

    Carpea: Var inte orolig, är fortfarande inne och kikar, vem vet man kanske kan ge råd eller hjälpa någon annan som inte gift sig ännu och så är man ju nyfiken på att se hur det går för er andra!

    Letar även tips till våran smekmånad. Just nu har vi preliminärbokat 3 veckor till thailand i januari, Khao Lak. Bokat flygstolar bara och börjar i Norra thailand för att senare röra oss neråt.

    Fråga 1. ÄR det någon som har varit i thailand tidigare som kan ge något hum om hur mycket fickpengar man behöver?

    Fråga 2 riktar jag till mar1lyn:
    HUr ser det ut på utbildningen med obligatoriska lektioner och tentor osv brukar det vara mycket runt 21 januari och frammåt så det kan vara svårt att ta ledigt?

  • mar1lyn

    Svårt att säga hur lektionerna ser ut då, men det brukar vara lite lugnare efter julen, men man får ju fortfarande plugga lite =) Det brukar inte vara så svårt att få ledigt, man får ju ta igen det sen. Ja jag vill ju gärna ha bra betyg också, har mina VG:n från Lkpg men sen är ju resten G, men man kan ju få VG på sin c-uppsats. Sen tror jag ju inte att betygen spelar större roll, när man väl söker jobb. Men jag har mycket tid över till familj o vänner o det är ju ett plus. JAg tycker att utbildningen är helt okej o man har roligt!

  • Yran brud

    Talade med en arbetskollega som läser på lärar programmet och som känner flera som har gått ut och de säger att de har bara G i Norrköping för att man behöver inte betygen sen. Antingen är man godkänd på kursen eller inte. När man sedan söker jobb som lärare kollare de aldrig vad man har för betyg utan man får ett certifikat eller intyg som bekräftar att man är behörig lärare och vilka ämnen man kan undervisa i. Låter vetigt tycker jag...
    Sitter och funderar på om det kommer vara svårt att komma in nästa höst eller inte. Hört något om att de förmodligen skulle skära ner på platser men det skulle vara bättre att börja då även om man förlorar ett år..

    helenekl: Vi jämförde 3 st resebolag på stan samt några på nätet. Vi begärde offerter för 3 veckor i nov. samt 3 veckor i jan. Av alla offerterna var Resia billigast. Deras personal har varit mycket i thailand också så man fick mycket bra tips! I nov. gick det på 15.000 nånting och i jan var det ca 18.000. Har bara preliminär bokat ännu och inte slutbokat. Vi kanske kommer lägga till något flyg för vi vet inte vart vi kommer vilja åka hem från i thailand ännu. Har papperen hemma så jag har inget nr med mig men det är de som ligger en bit nedanför indiska inne i stan fast på andra sidan gatan. Hm vid järnvägsspåret. Jag som är kass på Norrköping är inte den bästa att förklara...

  • Vikbobrud

    Angående Thailand:

    Vi har bokat och betalat vår resa nu. Ska vara borta en månad aug-sept. Vi åker både till Thailand och Nya Zeeland och biljetterna kostade ca 12000kr/st.

    Vi är först i Bangkok i 4 dagar, sedan fortsätter vi till Auckland. Där är vi i 10 dagar och återvänder sedan till Bangkok. Från Bangkok kan man resa direkt till bl.a. Koh Samui (ska till Ko Tao. Biljetterna ligger runt 200kr tur&retur.

    I Thailand är det VÄLDIGT BILLIGT att leva och bo, men för att lyxa till det så kommer vi att bo på The Oriental (med privat butler bl.a.) ändå förhållandevis billigt om man jämför med vad ett sådant boende skulle kosta här hemma.
    www.mandarinoriental.com/bangkok/

    Eftersom vi reser mycket, så bokar vi alltid hotell själva innan, mycket bättre priser. Här är en sida som man kan använda som inspiration för priser etc:
    www.thailand.tc/default.asp

    Thailand är underbart, bara man undviker de hemska turistfällorna Phuket och Pattaya. Inget för barnfamiljer tycker jag. Men det är ju vad jag tycker...
    Älskar ju storstaden och det hektiska Bangkok, har själv bott där.

Svar på tråden Norrköpingstråden.........igen!