• helenekl

    Norrköpingstråden.........igen!

    Vet inte var vår tråd tagit vägen så jag tänkte om vi kan fortsätta här istället!
    Välkomna både nya o "gamla" isf!

  • Svar på tråden Norrköpingstråden.........igen!
  • caprea

    ojdå... jag har kommit in i nkpg men har oxå beslutsångest om det är det jag vill göra just nu!

    vill du jobba som lärare så tycker jag defenitivt att du ska börja plugga men är du inte säker så är det bättre att jobba och tjäna pengar istället för ha lån...

    hur gick det med prästen föressten och sång? löste allt sig? och vad hade din pappa fixat för transport!?

  • caprea

    nu har ju många av er gift sig lr snart.. men inte jag därför har ni nog mer koll än jag på vissa saker.. som BUDGET!

    har vi glömt ngt i vår
    Kyrka 1 000 kr ?
    Pastor 500 kr
    bröllopsresa 18 000 kr
    Mat och Dryck 10 000 kr
    Fotograf 4 000 kr
    Transport 2 500 kr
    Klänning 1 500 kr (3000 kr gåva)
    Underkläder 500-1000kr
    Håruppsättning 2 000 kr
    brudgummens kläder 1 000 kr
    Trycksaker 2 000 kr
    Dekoration 2 000 kr
    Kläder tärna 2 000 kr
    Brudnäbb 500 kr
    Bröllopsnatt 2 000 kr
    Presenter 3 000 kr
    Blommor 1500 kr

    Övrigt 5 000 kr

    sen undrar jag en till grej... va och kollade pris på hår idag.
    Brudklädsel inkl. provuppsättning
    frukt, mousserande vin, kaffe/te
    brudgummens styling
    2000kr är det dyrt lr billigt??

  • mar1lyn

    Kul med fler lärarstudenter =) Själv läser jag ju sista året på lärarutbildningen i Norrköping.

    Caprea, 1000kr för kyrkan? Jag hänger inte med, dekorationer då eller?

  • caprea

    hehe näe... inte jag heller för jag och min fästman trodde olika. Men vi ska ha festen i en kyrka sen så det är betalningen till festlokal alltså. kyrkan är gratis vad jag har förstått om man är med i sv. kyrkan...?

    tycker du att nkpg´s lärarutbildning är bra? jag kan inte bestämma mig för om jag vill börja plugga lr inte...

  • Yran brud

    Jag är också nyfiken. HAr fått tills på måndag att bestämma mig sen måste jag ge besked till min chef...

  • caprea

    ojdå... vart lutar det då? för min del lutar det mest mot att inte plugga (mest för att jag vill resa i vår, kan man läsa ett halvår och sen hoppa på nästa vår, alltså 2008?) men jag vill heller inte jobba kvar där jag är nu, ska dock va kvar 25% men vill inte mer... hur hittar man ett jobb i stan!?

  • Yran brud

    Hm ska man orka ta tag i saken och berätta lite om min bröllopsdag...

    Delade rum med en vännina medans sambon sov med några vänner i en husvagn nere på bakgården. Vaknade nervös, kunde inte somna om så jag smet i väg till affären och handlade en rejälv frukost med nybakat bröd, massa frukt mm. FÖrst undvek vi att träffa varann men efter att jag lessnat på att sms hela tiden eftersom vi ändå skulle träffas innan bröllopet för att fotografera så kom han upp och hela gänget satte sig runt frukostbordet och åt tillsammans.
    Sen var det dax för påklädnad. Hon som skulle fixa håret kom vid 11 och medans hon fixade håret höll en kompis på att måla mina tånaglar och samtidigt ge fransmanikyr på händerna. Detta medans folk sprang fram och tillbaka och gav mig mobiltelefoner för att jag skulle ge order om vart folk skulle åka, och vad som skulle göras. På morgonen hade vi kommit på att vi hade glömt bort att göra vigselprogrammen så min man satt och redigerade texten till dessa under tiden och kom springandes med nya utkast till mig hela tiden som skulle redigeras.. Jag liknade mer en sambandscentral än en blivande brud. Så var det dax för påklädnaden och en hysterisk brud sprang runt i hela lägenheten och letade efter hennes stayups för att hon skulle kunna klä på sig. Dessa strumpbyxor åkte ändå av under kvällen pga värmen. När jag äntligen var klar var det ca 1 timme efter när vi hade tänkt att fota oss. Som tur var det en kompis som skulle foto så hon hade tid att vänta. Naturligtvis började det regna under fotograferingen så den fick fixas väldigt snabbt... Enda gången det regnade under dagen , resten var jätte fin men men de har ju sagt att lite regn betyder tur.
    Väl i kyrkan var vi hur nervösa som helst. Råkade snubbla på klänningen när jag skulle börja gå in men det var det ingen som såg. Vi hade 3st tärnor och 3st bestmän som gick in parvis sen kom lilla näbben och sen jag och min pappa som lämnade över mig till min blivande framme vid altaret. Alla tyckte det såg jätte vackert ut med mina tärnor uppradade på ena sidan och bestmännen på andra sidan och näbben var jätte duktig och stod så stilla så. Det ordnade sig med brästen, han var jätte gullig, en liten skäggig asiat som höll ett jätte fint tal om oss om hur vi träffades och om vårt husbyggande och att vi ska bygga på vårat äktenskap mm... En av mina tärnor läste en dikt av Nils Ferlin..mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt... då var jag nära tårarna. Solisterna var kanon och gav mig gåshus, det var bara så vi! Alla tyckte att låtarna var klokrena och så passande. När vi kommer ut från kyrkan ser vi transporten, min pappa hade bokat en lång vit limmo! Den gled vi runt i själv (skärmade naturligtvis av chauffören) och åkte upp bland bergen och njöt av utsikten över stan och fjällen och skålade i champange och bara njöt av våran stund för oss själva. Middagen blev också lyckad. Pappa höll ett jätte fins tal, även min lillebror ställde sig och höll tal, han var så rör så han skakade (nära att vinet spilldes ut) han fick avbryta lite tvärt när tårarna var nära att komma. Inte ofta man får höra kärleksförklaringar från sin lillebror =) Täårnorna hade naturligtvis kokat i hop en lek där vi fick varandras skor och fick svara på påståenden genom att hålla upp dens sko det stämde bäst på. Även de hade skrivit ett jätte fint tal, eller tal och tal Det hade komponerat i hop en låt och ställde sig upp och sjöng jätte fins. Massa roliga verser om mig och om att nu har jag fått min prins. All mat var jätte god och tårtan var super vacker! BLekt marsepan helt vit med ett veck så det såg ut som ett band över den med röda rosor och vårat brudpar i helvitt porslin längst upp. Sen blev det presentöppning och efter det dans. Vi dansade en tryckare i stället för brudvals ...how do i live with out you...
    Sen blev det dans och mingel innan vi smet till vårat hotell vid kl 1,30. Jodå tro mig vi somnade inte direkt när vi väl kom upp på rummet =) lite champang, jordgubbar och choklad och en massa mys innan vi somnade.
    Vaknade tidigt på morgonen, smet ner och åt frukost och sen nyfikna gick vi upp på rummet för att öppna våran skattkista från kvällen innan. Där låg alla gästbokslappar och polaroidkort från kvällen innan. Jätte roliga och fina gästboksinlägg och vi skrattade så vi tjöt när vi kollade på alla korten. Verkligen en jätte lyckad ide´! Största överaskningen var kortet på min lillebror en av mina tärnor och killkompis som stod och moonade på ett kort!!!

    Allt som allt var det jätte lyckat. LIte trist att så många släktingar drog sig hemmåt så tidigt men då hade man mer tid över att umgås med vännerna..

    Jaha så nuär man fru Johansson.
    Älskar mina ringar och älskar min make och den lilla familj vi har blivit.

    Lycka till brudar ni som har det kvar framför er och njut av varje sekund tiden går allt för fort men det gör inget om dagen går fort för det finns inget underbarare än att få vakna upp varje dagen efter vid sin makes sida!

  • caprea

    åh! låter som ni fick en underbar dag, får man se bilder senare?? du får ju inte lämna mig och alla andra här nu bara för att du är gift!

  • helenekl

    jag har varit runt i hela norrköping efter en väska till bröllopet, men utan framgång.....allt var utsålt ju!!! jag känner mig jätteledsen för nu vet jag ju inte vad jag ska ha! finns det nån som vill låna ut/sälja/hyra ut en till mig??? jag vill ha en creme/champagne typ o gärna en liten variant och gärna hård så den tål lite.
    '
    jag har heleneljung@spray.se om någon vill maila mig!!!

  • mar1lyn

    Alltså, jag har gått ett år på lärarutbildningen i Linköping o sen bytte jag till Norrköping pga att jag ville gå förskolelärarutbildningen också (jag blir både förskolelärare o grundskolans tidigare år). Det skiljer sig mycket åt mellan universiteten, de har helt olika sätt att arbeta. Jag tycker att det var "bättre" i Lkpg; det var mer press, mer akademiskt (och ett bättre studentliv), den utbildningen kändes mer igenomtänkt på något sätt. Norrköping är mycket slappare! Jag har blivit förfärad över uppsatser folk har lämnat in och lärarna är inte alls lika hårda. Men som mamma kan jag ju säga att det har varit bra, för jag har haft tid för min dotter, utan problem! Jag gick estetisk inriktning o nu ska jag läsa den samhällsvetenskapliga i höst. Många som går utbildningen är jätte nöjda med den och jag tycker att den är okej, men hade gärna haft mer press på mig och möjlighet till högre betyg (det går inte att få mer än G i Norrköping, men då slipper man tentor också). Det är bara att fråga på om ni undrar något =)

Svar på tråden Norrköpingstråden.........igen!