Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Viola skrev 2013-04-29 18:49:37 följande:
    Kitkät och Lavelli,

    Hur ser era ringar ut? Skrattande
    Ska försöka lägga in bild på de ringar vi skickat till USA (New York här med haha!) som "prototyp". Men egentligen är dem väl ganska klassiska, tror jag Viola??

     Vigselringen är en "halv" alliansring med prinsesslipade diamanter runt halva och sen en "matchande" prinsesslipad diamant solitärring med stenar till sidan om mittstenen. Ja ni förstår Rak skena på ringarna.
    kitkät skrev 2013-04-29 19:02:15 följande:
    Viola, 
    Detta är min förlovningsring:


    Vad fin den är Kitkät!
    Har ju ingen förlovningsring då vi enbart gjorde trolovning, av olika skäl och sen kände att det var onödigt med traditionell syriansk förlovning osv också då vi varit tillsammans ett bra tag och inte direkt är 18 år och bara vill gifta oss! haha... Så min solitärring blir ju lite "förlovningsring"... Ja, lite omvänt här haha
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-29 21:52:13 följande:
    Lavelli,

    Ja, jag förstår dig. Vi har inte heller gått den traditionella vägen på så sätt, vi har inte ens förlovat oss än, eller haft någon formell trolovning, men planerar bröllop. Hehe. 

    Jag får en mental bild av hur du beskriver den...Låter jättefint!! 
    Ja, jag kan tycka det kvittar. Min pappa var ju lite besviken ett tag att han inte "fick" fixa en förlovning men jag kände att jag ärligt talat inte har tid med att fixa och trixa med det också när jag inte bor i samma stad som dem längre heller. För omständligt i detta skede i mitt liv, kände jag. Och min fästman kände också att det kvittar. Så vi bestämde oss för bröllop direkt Vi vill bara gifta oss ju!! haha Så fortsätt ni planera på, så länge det känns rätt för er Funderar ni på att ha förlovning eller?

    Ja, jag längtar tills jag får ha dem på mig. Speciellt vigselringen!!
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-04-29 22:58:14 följande:
    Lavelii & Viola, 

    Nu vet jag inte vad ni menar med traditionell förlovning?
    Men vi förlovade oss tillsammans med våra familjer bara, inget extraordinärt! Vi åt, umgicks, dansade, tog på varandra ringarna och avslutade med tårta och ännu mer dans! För oss var det perfekt, intimt och personligt. 
    Jag tycker inte saker och ting behöver vara på antingen det ena eller det andra sättet - antingen storslagen förlovningsfest med 250 gäster eller ingen förlovning alls. 

    Min pappa blev också besviken för att vi tackade nej till en storslagen förlovningsfest, men det är så långt ifrån oss som det bara kan bli! Jag har aldrig sett charmen med stora förlovningsfester och min fästman som är svensk kunde inte alls förstå varför vi skulle ha en förlovningsfest med 100 gäster. Så vi gjorde det som kändes mest rätt för oss. 

    Även nu till bröllopet tycker jag att det jättesvårt med att få sin vilja igenom utan att behöva trampa på några tår. Vi vill t ex inte bjuda några barn alls, inte ens dom närmsta. Vi vill helt enkelt ha ett barnfritt bröllop utan barnskrik och massa springande under vigsel och bröllopfest. Dom vi har pratat med hittills tycker bara att det är skönt att gå på bröllop utan barn, men jag är ändå orolig för att några ska ta illa upp? Oh, ibland blir jag så trött på vårt folk! Allt ska vara så komplicerat! Min fästman t ex har inte haft några som helst problem med vilka han ska bjuda eller inte bjuda, medan det har varit en kamp för mig att försöka hitta en balans på vilka gäster man ska bjuda och utesluta! Ibland så känner jag att det ska bli riktigt skönt när detta planerande är över! 
    Det jag menade var "traditionell" i bemärkelsen först trolovning och sedan förlovning med präst och fest osv. Både jag och min fästman kände att trolovningen som skede enbart våra familjer emellan i vårt hem vart gott och väl. För min del speciellt, då både min mormor och morfar gått bort under förra året (då vi trolovade oss) och det hade knappt ens gått 1 år sedan de gick bort. Det var ganska avgörande för mig att då inte ha någon fest. Dessutom kände jag att den förlovningen mer eller mindre hade blivit lika stor som bröllopet nästan då det är min sida som är störst! Det kändes helt enkelt jäkligt onödigt att ha två stora fester under samma år. Onödigt och verkligen inget jag hade hunnit med utan att bli galen på köpet. haha

    Men jag förstår dig HELT i det här med att trampa någon på tårna. Och jag behöver ju knappast förklara hur jäkla svårt det varit att knåpa ihopa gästlistan och vilka kompromisser man behövt göra!! Vi vill max ha 350-400 pers. Och fästmannens sida är ju så utspridda i världen att någon/några representant från varje familj kommer men långt ifrån "hela" familjer (förutom hans syskon då). Vilket gör att han till och med tvivlar på om de ens blir 150 från hans sida (jag tror dock inte han har full koll. Då hans bröder gift sig och de haft betydligt mer folk på sina bröllop haha) och min sida hade ju utan några större ansträngningar kunnat övergå 300+ pers, no problems! haha så jäkla sjukt! 
    Nej, alltså jag kan skriva en bok om detta dilemma men det är så jäkla ointressant att läsa och skriva för den delen. haha... Du vet ju exakt hur det är... och just denna bit ska bli så skönt att bli av med!!
    Det med barn... jag vill inte heller ha det... MEN så finns det ju mina kusin barn som jag döööööör för och absolut inte kan tänka mig att inte ha på min dag där!! Så jag är fortf kluven i om jag ska skriva ut något på korten eller ej... När jag frågat runt så säger de flesta att folk faktiskt själv väljer att inte ta med barn såvida det inte är kusin barn eller syskonbarn. Det är helt ok för mig. Pallar bara inte ha massa barn där vars föräldrar jag knappt har relation till om du förstår hur jag menar?! :-/

    Accchhhh!! Dessa beslut...
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-04-30 00:17:42 följande:
    Lavelii,
    Jag förstår precis vad du menar, jag förstår inte heller grejen med att ha en stor förlovningsfest. Vi förlovade oss, som sagt, hemma hos mina föräldrar tillsammans med våra familjer bara. Jag tänker att när man har så stor förlovningsfest som många väljer att ha, med upp till 200 gäster, vad finns då kvar till bröllopet?
    Nä, jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha en stor förlovningsfest. Jag vill knappt ha ett stort bröllop!
    Skrev precis världens längsta meddelande typ och så gick allt bort. Och det meddelandet slutade i ilska!! Så jag börjar detta med irritation from hell! haha... Precis åkt tvärs över stan för ett jobbmöte med människor som inte behagar meddela förändringar tydligen. Så man åkte dit i onödan! Sen irriterar hela dilemmat med gästlista mig något så fruktansvärt idag! (Plus att jag ska ha min mens!!)

    Håller med dig helt! Det hade varit en annan femma om vi hade väntat med giftermål i 2 år eller så men nu hade det i så fall blivit två stora fester inom loppet av inte ens ett halvår. Känns väldigt onödigt!
    kitkät skrev 2013-04-30 00:19:49 följande:
    Och vad gäller inbjudningskort, barn etc så har vi valt att skriva "Barn är en Gudagåva, men denna kväll vill vi fira i vuxet sällskap" och i varje kort har vi skrivit "Inbjudan gäller___ gäst(er)" längst ner i liten text. Detta för att förtydliga och så det inte sker missförstånd som jag berättade om förut! Många väljer att ta med sig barnen även fast man skriver på korten att man vill ha barnfritt, så genom att skriva ut antal gäster som inbjudan gäller så poängterar man extra mycket att det är barnfritt som gäller. 
    Vi har också valt att inte bjuda några sysslingar alls, varken små eller stora. Vi kommer bara bjuda deras föräldrar och då underlättar det att skriva hur många gäster som inbjudan gäller. Det blir helt enkelt inga missförstånd! 

    Vi vill inte ha några barn på bröllopet överhuvudtaget, varken mina kusiner eller min fästmans brorsbarn! Vi har dragit en hård gräns och vi hoppas att folk förstår vår önskan om ett barnfritt bröllop!  

    Detta med gästlistan/inbjudningskorten har nog varit det värsta med planeringen! Ibland vill jag slita av mig håret! Men nu är vi i alla fall uppe i 217 gäster exakt. Vi ska skicka ut inbjudningskorten i veckan! 
    Jag har ju som sagt inget emot småkusinerna eller kusinbarnen (de är inte så många). Det jag däremot får huvudvärk av är barnen till sysslingar (vi har bjudit en del sysslingar, som jag har relation till). I specifikt en "släkt" av dessa sysslingar så snackar vi om ca 25-30 barn (förvisso en del av dem mellan 18-23). Visst, i regel brukar faktiskt inte dessa barn vara med på bröllop såvida det inte är deras mostrar eller så som gifter sig. Knappt så att de mellan 18-23 kommer om inte det är någon som de är nära till. Men ändå blir jag nojig! För jag var också inne på att skriva antal gäster på inbjudningskort men har fått subtila men väldigt bestämda indikationer på att det är en big no no från både min familj och hans. Att skriva att barn inte är välkomna är ok men det andra tyckte de inte om även om de inte direkt "förbjöd" oss. Det är ju ändå vårt bröllop i slutändan.

    Jag har fortf inte bestämt mig om jag ska skriva något om barn eller ej i inbjudan...min upplevelse av de senaste bröllopen jag varit på är att folk faktiskt inte ens vill ha med sina yngsta såvida de inte är nära. De vill ju själv kunna festa fritt. MEn vet inte om jag vågar lita på att det alltid är så och därmed blir så automatiskt på mitt bröllop med.

    Det som frustrerar mig är att om vi INTE skriver något i inbjudan...då måste vi ju räkna med dessa barn vid planeringen. Om dessa barn sedan inte kommer så har jag uteslutit andra till förmån för dem. Vi talar ju om en kanske 30 platser som kanske då står tomma sen...

    Förstår du/ni hur jag menar? Skriver väldigt stressat och snabbt här på jobb nu haha så ha överseende om vissa saker doesn't make sense haha...
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-29 23:59:14 följande:
    Lavelli, Kitkät,

    Vad jag förstår era dilemman!!!!! Ett tips är att skriva ut "inga barn" med bättre formulering, och sen ta det privat med de familjerna vars barn du vill ska närvara. Så kommer nog jag göra. Det är liksom självklart att mina småkusiner ska vara med, men kanske inte så självklart att mina vänners eller hans kusiners småbarn ska komma.

    AAAh, det här med att trampa på tår, herregud säger jag bara, jag trippar på mina tår runt alla. Min egen familj OCH hans familj. Min familj vill inte under några omständigheter att bröllopet ska vara i Södertälje. Hans familj kan bara tänka sig Södertälje. På så vis börjar det...haha. Skippar jag en armenisk tradition så blir min sida förolämpad osv. Jag försökte göra alla till lags ett tag, men insåg att det inte gick, då satte F ner foten och sa att det blir där det passar OSS bäst. 
    Det hade varit så skönt att få åka iväg med våra närmsta...även om  det här "stora" bröllopet kommer bli kul och jag kommer älska det i slutändan och inte vilja ha det ogjort, så vill en stor del av både mig och honom ha något väldigt intimt och litet för att fira vår kärlek...Det är det allra viktigaste, och det är så himla lätt att hamna i den här bröllopshetsen, där allt ska vara stort, dyrt, pampigt och perfekt....Det blir liksom lätt fokus på fel saker. Så där har ni mina tankar kring bröllopet...hehe.
    Och i vårt fall tjatade alla om att bröllopet måste vara i Cleopatra (för den anses som finast och mest exklusiv I guess?!) och vi båda var benhårda på att bröllopet kommer bli där VI vill ha det (dessutom var Cleo fullbokad 100000 år innan! haha...). Speciellt min fästman har varit riktigt duktig på att tysta ner folk som ska komma med sina åsikter om lokal osv! Nu får vi ju en nyrenoverad lokal ist som ändå kommer behålla sin charm och ha det ljust och fint på väggarna så som jag vill ha det. Plus högt i tak! LÄNGTAR!!!!!
    (Dock fick jag höra att de har uppstått lite problem med renoveringen... inget jag väljer att oroa mig över dock, men hade jag varit brud i maj månad så hade jag nog varit lite nervös).

    Håller med dig i det sista du skrev. Det är väldigt lätt hänt att fokus hamnar fel tyvärr.
    Och även om jag förstår vad du menar med att bara åka iväg med den närmsta familjen (vi har också ibland lekt med den tanken) så vet jag att iaf vi kommer ångra att inte få ha vår fest! Detta är en gång i livet liksom!! Och det känner ju uppenbarligen du med redan...bara försök vara hårda med hur ni vill ha det. Stort eller ej så kommer det ändå bli intimt när ni känner att ni får det som ni vill (i största mån iaf...några kompromisser här och där får man väl alltid göra...)
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-30 13:05:07 följande:
    HAHA!! Vad är det med Cleopatra??? Det är där F's familj vill ha, så de hade preliminärbokat det i hopp om att vi skulle ändra oss!! 

    Men som F säger "den som betalar, den bestämmer"...hahaOskyldig...Jag har börjat anamma det tankesättet lite mer, så det gör att jag vågar sätta ner foten, lite iallafall. Men visst är det en del kompromissande.

    Och jag förstår deras vilja att ha det i Södertälje, jag gör verkligen det, men varken jag eller F har någon speciell relation till Södertälje, jag har liksom varit där sammanlagt 3 ggr. Även om Cleo är vackrare än Märsta, så har vi alltid älskat lokalen/kyrkan i Märsta, han som driver stället har lite mer "vår" vision, prästen är jättetrevlig, kyrka/festvåning är i anslutning till varandra, mycket närmre oss än Södertälje, osv. Det har liksom känts som att det är där vi ska gifta oss ända från början, trots att det finns finare lokaler i Södertälje.

    Er lokal låter jättefin, lyxigt att ha en nyrenoverad festlokal!!! Skrattande Vet ni hur den kommer se ut? Vad är det för problem som uppstått med renoveringen? Vilken kyrka ska ni vigas i?
    Ja, ingen aning! haha... Visst, det är en väldigt vacker lokal men jag fastnade totalt för Hallunda. Stort, ljust och högt i tak! Älskar stuket de har

    Ni ska helt klart välja den lokal ni känner är "er". Den ni känner att ni vill ha. Folk kommer alltid ha sina åsikter och sina önskningar, och dessa kan kvitta om inte de sammanfaller med era viljor och önskningar Har aldrig varit i Märsta kyrkan/lokalen, men har för mig jag sett bilder på den. Den är väldigt fin!

    Vi kommer vigas i kyrkan tillhörande lokalen; St Petrus Paulus kyrkan. Tycker det är otroligt skönt att de ligger i anslutning till varandra, precis som er. Vi kommer dock inte använda den församlingens präst, då min pappas kusin är präst och har vigt halva släkten och döpt mig (och tjocka släkten typ) så det kommer vara han och eventuellt en till från min fästmans sida.
    Känns jättebra med nyrenoverad lokal! Vi har fått se hur den kommer se ut (och har sett starten av renoveringen, då hade de börjat med väggarna). Fått se materialet de använder på väggar, golv, bar och sen vilka gardiner de ska ha... Mycket nöjd även om jag var rädd att golvet skulle "mörka ner" lokalen, då golvet kommer vara högglansigt brunt marmor (men mixat med beige golvplattor). Men eftersom lokalen är så luftig och högt i tak så har den "råd" att ha mörkare golv. 

    Jag vet inte exakt vad problemet är gällande renoveringen förutom att det var något med golvet. När jag pratade med arrangören så hörde jag att han var otroligt trött och stressad och jag kände att jag vill inte ens veta vad problemet är. Jag litar på att de fixar det och vi ska inte gifta oss på 6 månader så under den tiden kommer lokalen definitivt bli klar. Jag sa till honom att jag skulle höra av mig i mitten på maj ist, när lokalen ska vara färdig och han kanske är mindre stressad. Det uppskattade han väldigt mkt. Tror han haft en och annan hysterisk bridezilla på sig redan hahaha...

    Hur går det för er annars? Har ni bokat sångare osv? Eller ska ni ha dj?
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-04-30 12:11:27 följande:
    Jag förstår din frustration, Lavelii. Ibland blir jag som sagt trött på vårt folk, för man kan aldrig vara ärlig känns det som, då trampar man någon på tårna! Man måste hela tiden tassa på tår för att inte kränka någon. Och jag är så trött på det! Nu när det gäller något så stort som vårt bröllop då känner jag att vill vi inte ha barn, då ska vi också vara tydliga med det och vill någon känna sig kränkt, ja då får dom göra det! Då är det deras problem. 
    Jag är så trött på att alltid tänka på hur saker och ting uppfattas av folket.
    Min mamma tycker också att det inte är så fint att vi skriver hur många inbjudan gäller på korten, men jag kände vi måste göra så för att undvika missförstånd angående vilka som verkligen är bjudna etc. I många familjer (t ex familjevänner, föräldrars kusiner etc) så har vi enbart bjudit föräldrarna, även om barnen är vuxna. Och då vill vi att det ska vara tydligt. Samma sak med familjer som har småbarn som vi har uteslutit, det vill vi också ska framgå tydligt. Och jag ser ärligt talat inte vad som är fult med det, det är bara vårt folk i så fall som är lättkränkta!
    Min vän och hennes man (också syrianer) har fått flera kort där det står just hur många inbjudan gäller och dom har då aldrig reagerat negativt på det! 

    Haha, märker ni att jag är irriterad nu?  

    Jag tycker absolut att du ska skriva på korten att ni vill ha barnfritt bröllop. Jag skulle aldrig lita på att föräldrarna lämnar barnen hemma om man inte skriver så. Även om många tycker det är skönt att lämna barnen hemma när dom är små, så finns det säkert många som gärna tar med barnen eftersom dom tycker det är kul att barnen får följa med på bröllop. Och då kommer ni få ett bröllop kryllande av barn! 
    Vad är det som gör att du tvekar på om ni ska skriva med det eller inte? Det står ju på alla kort i princip, så det är ju inga konstigheter! Och om det är vissa barn som du vill ha med, så kan du ju prata direkt med deras föräldrar!
    Håller med dig helt!
    Vi kommer skriva att vi vill ha barnfritt... men vad räknas då som barn egentligen? För mig känns allt under 10-12 år som barn! Men ja, det kommer stå på korten, sen hoppas jag att folk respekterar det och att jag inte behöver ta diskussionen med folk när de osar!
    Jag har ventilerat ut detta till mina kusiner nu i 2 dagar så jag känner att jag fått ut min frustration och irritation...hahaha... Men det kommer dyka upp igen. I know it. När korten ska delas ut! Nu är min frustration att vi fortf inte hittat kort vi tycker om!!!! Varför är det så himla svårt?!
    Hittat några på Calligraphen som jag tyckt om, men sen när jag beställer prov ex och studerar de lite närmre så blir jag bara trött på dem... :-/ haha...
    Har gått med på att åka till södertälje och kolla också. Skadar ju inte. Även om jag kollat hemsidan och inte funnit något alls av intresse där (tycker de är "för mkt")... Men kanske finns mer i butik...

    Förresten hur går det med din klänning?
  • Lavelii

    Pagnie, jättefina boxar! Fint med fjärilar
    De är beställda i utlandet va?

    Sitter också och funderar på favors... Vill ju inte bara ha några praliner eller så... Vill ha något som symboliserar oss två. Nej, nu ska det googlas!!  

  • Lavelii

    Pagnie,

    Nej, jag tycker verkligen inte du är "helt idiot"!
    Jag hade förmodligen reagerat exakt likadant! Jag tycker inte heller att helgen innan bröllopet är en lämplig tid, och speciellt inte när du inte heller får reda på vart de ska osv. Sen måste han ju respektera att du säger att ni har en massa annat inbokat ju! Det måste väl han förstå...det är massa att stå i?! Han är väl kanske inte gift och har inte gått igenom förbredelsefaserna eller?

    Man behöver ju inte veta allt men jag kommer vilja veta om de hade tänkt stanna i Sverige iaf eller utlandet. Det tycker iaf inte jag är för mkt begärt!
    Men varför tror du att han körde över dig så? Alltså hur har er relation varit hittills? Förvisso tycker jag ju att han så klart också måste kunna välja en helg som matchar övriga gänget. Jag vet inte hur länge svensexa diskussionerna varit uppe men då kanske man borde börjat planera den tidigare också så att inte ni hunnit boka upp er under helgerna? 

    Tror dock att det känns tungt nu men imorgon så kommer det kännas bättre och ni kommer "hitta tillbaka" till varandra för kärlek till er gemensamma nämnare... din m2b. Så jag förstår att du känner obehag just nu av att han ska stå vid er sida (det hade jag definitivt också gjort), men jag tror det kommer ordna sig om ni pratar med varandra. Han kanske hade en dålig dag!

    Förlåt om det är en massa svammel. Är så sjukt trött och vill bara sova men så läste jag ditt förtvivlade inlägg och kände att jag ville svara först! Nu ska jag dock blunda och försöka komma ihåg på jobbet imorgon att det är TORSDAG och inte måndag haha

  • Lavelii

    Hej tjejer!! Glad påsk på er som firar/firat denna helg.

    Haft en hektisk helg. Känns som jag åkt genom halva Sverige bara under helgen. Släkten i Skåne lördags/halva söndag sen fästmannens familj resterande söndag och hem sent. Massa mat oh ägg!!! Tackar Gud att jag inte ska i någon brudklänning på flera månader. Vill inte se mer mat alltså!!

    Iaf, Pagnie, hur har det gått med bestmannen? Hoppas det känns lugnare nu?

    Vad mycket ni alla hunnit med!! Florist, mat och allt!! Speciellt du Viola som ändå gifter dig efter mig hihi... Bra jobbat!! Hoppas du finner din drömklänning!!

    Jag pratade med vår dekoratör för någon vecka sedan och han sa att vi inte behövde boka tid med honom förrän typ 3 mån innan bröllopet men om vi ville kunde vi få komma dit innan dess. Så vi ska ringa honom i dagarna och boka tid med honom någon dag snart. Även fotograferna har sagt att det är alldeles för tidigt att ses nu... (den ena fotografen känner jag till väldigt bra så jag litar på henne!).
    Smink och hår har jag bokat men inte bokat konsultation...tänkte kontakta henne för det snart. Men även hon sa att vi tidigast behöver boka något sådan i augusti typ... Hoppas att jag kommer trivas med henne. Pagnie, har du varit på konsultation än?

    Lokalen är ÄNTLIGEN färdigrenoverad!!!!! Så himla glad!!!! Premiär igår. Så nu ska jag ringa och kolla med Afram vilken lördag vi kan komma dit och se den möblerad (bara sett bild omöblerad) för 400 pers och i den prisklass vi valt samt smaka lite mat osv... Längtar!! Lokalen ser verkligen vacker ut och ser nog ännu finare ut dekorerad )

    Sen fick jag även veta av svärmor och fästman igår att mina ringar är klara!!!! Och tydligen kommer en släkting till dem från USA hit relativt snart (någon vecka eller så...) så då tar han/hon med sig dem!! Är så förväntansfull!!!! )

    Det var iaf lite uppdateringar från mig...

Svar på tråden Orientaliskt bröllop