Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-03-04 23:55:14 följande:
    Lavelii,

    Jag ska faktiskt också till Sthlm och leta brudklänning nästa helg. Och eftersom jag ska göra det på en lördag, då det är mycket folk ute på jakt efter brudklänning så har jag valt 3-4 butiker som jag kommer prioritera och försöka hinna med så gott jag kan. Drottninggatan Brud & fest, Stockholm Brud & fest, Bröllopsbutiken samt White Birds. Dom har märken som jag gillar och klänningsmodeller som jag är ute efter!  

    Vilket sammanträffande att vi bokat samma bil! :)

    Och jo, vad gäller AHA-behandling så har jag faktiskt själv tänkt göra några AHA-behandlingar innan bröllopet. Jag har såkallad "problemhy". Inte så mycket acne, även om det kan dyka upp en eller två ibland, men mest att jag har många porer och har lätt för att bli glansig.
    Ja, det är precis så jag tänker också. Jag har mailat och kontakta vissa av dem också för att se om de har iaf några utav de klänningar jag är sugen på att prova!

    Ja, jag har dock släppt AHA-grejset för tillfället efter att jag pratat med min kusin som är hudterapeut. Beskrev så utförligt som möjligt hur min hy ser ut och skickade bilder till henne (plus att hon ju så klart sett mitt ansikte tidigare och bara för några månader sen) och hon rekommenderade starkt att först och främst gå till en läkare! Så nu har jag bokat tid hos en om 1,5 vecka. 
    Men AHA-behandlingar hjälper om problemen främst ligger på ytan så att säga. Och det hade ju hjälpt även i mitt fall men jag vill gärna ta itu med det under ytan också och sen ta hjälp av AHA osv. Ufft blir trött bara jag tänker på det haha...ett helt projekt att tänka på detta också nu. Och jag har aldrig haft problem hy i mina "yngre" dar och så kommer det nu...

    Iaf, nu är ju jag också på jakt efter någon som kan göra brudmakeup och håruppsättning... och det är inte det lättaste. Försökte kontakta Gabriella Elio... någon av er som har någon erfarenhet av henne? Vill ju också gärna ha någon som kommer till mig och har ingen lust att ta mig till varken frisör eller make up artist på MIN dag!

    Goli vad tråkigt att höra! Jag fick ungefär samma respons av en del när jag berättade att jag fixat min PTP-tjänst (ungefär som AT, fast för psykologer). Jag fick min efter knappt 2-3 veckor efter avslutad utbildning och det är inte så vanligt. Många får vänta väldigt länge på PTP-tjänster (tror det är likadant med AT). Men stort grattis iaf! Det är nog väldigt mkt blandade känslor, plus stressen över att själva hitta AT-tjänster, som ligger bakom deras reaktioner på er framgång. Lycka till med AT!!!
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-03-06 16:28:34 följande:
    nu vet inte jag hur mycket du vill betala men jag har ju också bokat en som kommer hem till en och hon verkar verkligen jättebra.
    hon tar 3995 för både uppsättning och make-up plus en konsultation och hon kommer hem till dig.
    Jag har faktiskt inte tänkt så mkt på kostnaden... viktigast är att det är någon som är duktig!! Det är suveränt om en och samma person kan göra både smink och hår!! Vem har du bokat, om man får fråga? (Du kanske har skrivit det innan och så har jag missat de) 3995 låter dessutom väldigt bra!
    Jag är bara rädd att man bokar någon och sen månaden innan när man gör provsmink och uppsättning så känns de inte alls bra?! Va gör man då liksom med ungefär en månad kvar till den stora dagen!! Skrikandes
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-03-06 02:06:28 följande:
    Lavelii,

    Jag har ingen personlig erfarenhet av Gabriella Elio, men jag vet att hon är väldigt duktig och eftertraktad! Hon sminkar ju bland annat en del kända ansikten. Jag kontaktade henne tidigare för att fråga om prisuppgifter etc, men jag bestämde mig till slut för en annan makeupartist/hårstylist som sagt.
    Gabriella Elio kommer hem till en om man så vill, men då gäller det att du hittar en frisör som också kan komma hem till dig på bröllopsdagen. Om du tittar på hennes blogg, så kan du få tips om olika frisörer och om du mejlar dig så kan hon även tipsa dig om frisörer som kommer hem till en på bröllopsdagen.  
    Ja, hon ska vara duktig och sminkade min kusins fru om jag inte minns fel och det var superfint!! Hon vet vilka drag hon ska ta fram och vilka färger som passar oss lite mörkare! Det är viktigt, tycker jag!
    Men jag försökte maila henne för lite info och prisuppg men får bara tillbaka mail att det inte går att leverera mailet till hennes adress Obestämd
    Använde du dig av den adressen hon har på sin blogg? 
    Jag är ganska bestämd på att de måste komma till mig så det är bra att Gabriella gör det (om jag bokar henne). Frisören får jag väl charma på något sätt haha... Med de pengar man betalar för en uppsättning så kan jag faktiskt tycka att det borde vara givet för dem att komma om man bor i området!! Flera tusenlappar liksom... 
  • Lavelii
    goli skrev 2013-03-06 16:20:01 följande:
    Lavelii, skönt att du fick din PTP-tjänst så fort efter utbildningen. Vet att det inte är det lättaste och att många måste vänta länge. Jag e glad för din skull iaf! Hur långt har du kommit nu? Har du avslutat din PTP-tjänst?
    Ja, det känns otroligt skönt!! Och bäst av allt var att jag fick tjänsten nära fästmannens hemstad!! Annars vet jag inte vart vi hade stått i nuläget (bröllopsmässigt alltså) eftersom han inte har möjlighet att flytta efter mig på grund av sitt jobb. 
    Jag har faktiskt mer eller mindre precis börjat. I januari månad. Så jag är fortf ganska "grön" så att säga. Men det är så otroligt kul och skönt att ÄNTLIGEN få komma ut i arbetslivet efter nästan 6 års studier!! Du har mkt att se fram emot  
    Så nu ser min vardag typ ut så här: Jobb, träna, hem planera bröllop! hahaha
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-03-06 21:36:40 följande:
    jag har bokat en tjej som heter sandra eliza. hon frilansar och fixar folk inför fotograferingar och så också. hon sammarbetar med fotografer.

    jag kommer betala 7500 till henne men då sätter hon ju i permanent löshår också med keratinfästen. då ingår det två konsultationer och vi gör den första 8 maj har vi bokat. sen träffas vi i slutet av juni för att sätta i håret också. så det känns jättebra tycker jag. 2 månader på mig om något inte är som jag vill. haha.

    men det går alltid att lösa.
    Jag läste lite om henne igår faktiskt! Låter jättebra med 2 konsultationer. Då känner man ju sig ändå lite säkrare på att slutresultatet faktiskt blir som man tänkt! Jag är så petig med smink och hår. Har både make up artister i släkten och frisörer (ingen är förvånad...är syrian trots allt hahaha Skrattande) Skämt åsido... har ju "min" make up artist men hon råkar ju inte bara vara min kusin utan min absoluta favorit, min partner in crime haha, som absolut INTE ska stå och hålla på med mig på min dag när meningen är att vi ska bli uppiffade tillsammans Men finns ingen som sminkar mig så bra som hon, vet vad som passar mig. Känner mig alltid som en prinsessa när hon sminkar mig och jag vill ju känna EXAKT så på min dag. Så dessvärre lär ju den make up artist jag anlitar ändå få stå ut med att kusinen står bredvid och "hjälper till". hehe...
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-03-06 21:27:55 följande:
    Lavelii, 

    Gabriella Elio tar 2800 kr för sminkning inkl. provsminkning. Om du går in på hennes blogg så tipsar hon om några frisörer och samtliga dessa kommer hem till en om man så önskar. I samband med att jag mejlade henne förut så tipsade hon mig också om tre frisörer som hon också nämner i sin blogg, Johni, Marre och Antonio. Jag fick telefonnummer till dessa, om du vill kan du få dom!

    Jag tycker inte heller att priset ska vara avgörande för vem man väljer, man ska välja någon som känns bra och som man gillar! 

    Makeupartisten och hårstylisten som Pagnie pratar om verkar också väldigt duktig! Sandra Elizah - Prisvärd är hon också!
    Tack för infon kitkät!
    Jag tar gärna de telenr du har Tack så hemskt mkt! 
    Fick kommentera på en av Gabriellas inlägg på bloggen att det inte gick att maila henne (provade att skicka från både gmail konto och hotmail) så förhoppningsvis svarar hon där så jag kan komma i kontakt med henne!
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-03-06 23:17:48 följande:
    Lavelii,

    Antonio 076-207 9315

    Johni 073-5766 008

    Frisörsalongen Bangs (Marre) 08-6113540

    Och som sagt, enligt Gabriella Elio så kommer dessa frisörer hem till en om man vill! Om du går in på hennes blogg och sen på Kategorin Bruduppsättningar så kan du se bilder på frisyrer som dessa frisörer gjort! Då kanske det blir lättare att välja en som du tycker passar dig bäst! 

    Men angående brudsminkning... Om du har en kusin som sminkat dig förut och som du alltid blir nöjd med, varför inte låta henne även sminka dig på bröllopsdagen? Om jag hade en "egen" makeupartist som visste exakt hur jag vill ha det och som jag alltid är nöjd med, så skulle jag aldrig ens fundera på att anlita någon annan! Då behöver du inte vara orolig att du inte blir nöjd, med din kusin så vet du ju exakt vad du får! Ni kan ju göra er i ordning tillsammans ändå? 
    Tack Kitkät!

    Fick faktiskt Antonios nr av en annan idag också! Så han blir nog den första jag kollar upp haha...

    Jo, min kusin har erbjudit sig. "Det skulle vara en ära att sminka dig, men jag vill att du ska ju ett riktigt proffs!!" haha... Men anledningen till att jag inte låter henne göra det är för att jag känner henne. Hon sätter ALLA före sig själv. Alltid! Hon är alltid den som i slutändan sminkar alla och hjälper med det ena och det andra sen stress sminkar/fixar hon sig själv. Och detta är en dag där jag INTE vill att hon ska stressa med sånt, utan kunna ta tid på sig också. Hon själv kan inte säga nej...så jag tar det beslutet åt henne! Men har däremot sagt att hon måste vara med så det inte blir heltokigt haha...  
    Det blir nog bra Ska kolla Gabriella. Sen blev jag rekommenderad en annan (Som jag nu inte kommer ihåg namnet på) som gör både hår och smink. Hon ska tydligen vara riktigt grym! 
    Tar tag i det på måndag.
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-03-07 13:10:58 följande:
    haha ja men det blir nog jättebra tror jag ändå. bra att hon håller lite koll.
    ja fast du får bara två konsultationer om du tar det stora paketet och sätter i löshår annars får du bara en :D
    Okej. Jag ska ju ha löshår av något slag haha... Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill ha håret. Och en frisör sa ju att det beror på vilken typ av uppsättning man har... Har hela tiden tänkt att jag vill ha utsläppt och lite så där hollywood lockar uppsatt lite fram till...men har väl ändrad mig igen. Nu vill jag ha uppsatt!

    Hur har du tänkt med håret?
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-04-23 21:42:41 följande:
    Tjejer!!!!!!
    Min klänning har ÄNTLIGEN kommit hem. Och så klart så måste jag ju visa den för er hoppas jag att ni förstår. Så här kommer den. jag är sååååå lycklig och den sitter såååå bra.





    Får inflika här... VÄLDIGT vacker klänning!! Påminner väldigt mkt om min svägerskas till toppen!! Vad glad du måste vara!! )
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-04-23 22:21:33 följande:
    Hej Lavelii här kommer du och snokar ;)
    ja den är helt underbar älskar den verkligen.
    Ja, lite då och då haha
    Gud nu längtar jag så himla mkt på att få min!!! Men det dröjer så jag får försöka förtränga min längtan igen...  
    Men din är verkligen jättevacker!!  
Svar på tråden Orientaliskt bröllop