• Äldre 19 Feb 22:55
    1418654 visningar
    3377 svar
    3377
    1418654

    Orientaliskt bröllop

    Hej tjejer! Tränger mig på här lite ny som jag är här... Planerar också mitt bröllop...preliminärbokat den 26/10. Kommer bli ett renodlat syrianskt bröllop typ... vi är/var lite sena ute med bokning osv...så man kan väl säga att vi är i begynnelsen av våra planeringar trots att vi ska gifta oss i okt. Vad roligt och läsa lite om er resa mot er stora dag (även om jag inte läst allt. Ni är väldigt aktiva haha ) Är det någon av er som har någon erfarenhet av hallunda lokalen?? Vi ville egentligen ha cleopatra men den hade vi väl fått boka 1,5 år i förväg känns de som!! Ska dock ändå ringa dem imorgon igen och HOPPAS HOPPAS på att de kanske har fått fritt den 26e. Tvivlar starkt på de! Men men... Lycka till med alla planeringar osv )

  • Äldre 19 Feb 23:17

    Hej och tack!! Det stämmer helt. Kan ju bara få ett nej. Men jag har ringt tidigare och de är helt uppbokade augusti, september och oktober. Förutom några få fredagar. Längre än så har jag inte sträckt mig. För jag vill inte ha ett november bröllop och inte min fästman heller. Vi skulle initialt ha de i augusti men det blev förhinder så vi vill inte skjuta på de mer. Tydligen är oktober lika poppis när de kommer till hallunda, Mona Lisa, cleopatra och syrianskt lokalen i geneta (som förvisso är ledig 26e men låg som absolut sista val!) och sångaren är prel.bokad han också den 26e och vi vill verkligen ha honom också. Ufft är just idag superförvirrad!!

  • Äldre 20 Feb 11:22
    Pagnie skrev 2013-02-20 10:40:42 följande:
    ja då är det ju lite svårare. Du får helt enkelt hoppas att nån stackare avbokar helt enkelt i sådana fall. det kan ju liksom hända det vet man aldrig. be dom att ringa upp dig om detta skulle ske helt enkelt. Förstår att det blir lite jobbigt men man vet ju aldrig.
    Men hur kommer det sig att det blev bestämt så sent och ni kör nu. varför körde ni inte nästa sommar då?
    Jag är riktigt imponerad att du ska planera allt nu. Jag har planerat i 1,5 år och jag är ännu inte klar och känner att jag nästan skulle behöva lika mycket tid till ;)
    Ja, jag ska ringa dem idag igen och kolla. Som du sa man vet aldrig någon kanske avbokar! Men vi är sugna på Hallunda och den är ledig och prel. bokad så det kanske blir den! Vill bara höra lite om den...har aldrig varit på bröllop där då de flesta syrian bröllop jag varit på hålls i södertälje.
    Lång historia kort; min fästmans familj bor bara i SV 6 månader om året och 6 månader i utlandet. Vi förlovade oss i december (på grund av att hans föräldrar inte hade möjlighet att komma hem till sverige tidigare!) och sen i december så fick jag samtidigt (helt sjukt hur det gick till också!) jobb i den kommun som fästmannen bor i (har innan detta pluggat i Köpenhamn oh blev klar innan jul). Så allt hände på en gång och samtidigt flyttade jag upp hit och vi vill helt enkelt inte vänta med bröllop till nästa sommar. Vi har varit tillsammans länge och vill bara starta "vårt gemensamma liv" (vi är dessutom närmare 30 så vi är inte purunga direkt)...Nästan så jag ibland tänkt att jag gifter mig i en kyrka och skiter i allt annat men den tanken försvinner snabbt. Vill ju ha mitt drömbröllop! Men visst det är supermycket just nu och jag håller på och gör min PTP-tjänst (psykolog tjänstgöring för att få leg) samtidigt... så jag är tidvis jäkligt ofokuserad känns de som! Men ja, det ska gå! Har börjat kolla klänningar och ska prova nästa helg...så det är ändå saker på g...
    1,5 år är ju faktiskt den tid man egentligen behöver. Speciellt i vårt fall hade de varit bra också då majoriteten av släkten bor runt om i världen.
  • Äldre 20 Feb 14:46
    kitkät skrev 2013-02-20 14:26:49 följande:
    Lavelii, 

    Välkommen att joina oss! Här har du en till syrian! :)
    Vad kul att få lära känna lite syrianer här på BT. Jag ska dock gifta mig med en svensk man, så vi kommer hålla ett syrianskt/svenskt bröllop.

    Cleopatra är en väldigt fin lokal, vi var på bröllop där för några veckor sedan. Men jag tycker faktiskt att Hallundas festvåning är minst lika fin! Vi hade först tänka hålla bröllopsfesten i Hallunda, eftersom jag verkligen gillar den lokalen - men tyvärr så har vi för få gäster för just den lokalen. Den rymmer ju upp till 1000 personer, så med våra ynka 200 gäster så hade det sett riktigt tomt ut.
    Men vi förälskade oss till slut i Panorama och ska nu alltså hålla vår bröllopsfest där, den 27/9.

    Hur många gäster kommer ni bjuda ungefär? Vilken sångare har ni bokat?  

    Om ni kan tänka er att hålla bröllopsfesten på en fredag så är det säkert ledigt fler datum i september & oktober. Vi ska gifta oss på en fredag.  
    Hej!
    Vad kul med en till syrian ja! Och kul med lite bland bröllop. Har varit på flera svensk/syrianbröllop och det brukar bli riktigt kul! Grattis

    Cleopatra lokalen är fin. Jättefin. Men jag tycker nästan den "tar över". Känns lite för mkt på något sätt. Utan tvekan på att man får ett vackert bröllop där men frågan är hur "personlig" den blir. Känns som de flesta bröllop i den lokalen blir lite lika, om du förstår hur jag menar?
    Jag har också fastnat på Hallunda lokalen. Så det blir nog den! Den är mer eller mindre fastspikad. Men delar av släkten (du vet hur syrianer kan va!!) tycker ju så klart att Cleopatra är det bästa valet. Men som jag och fästmannen sagt så är det VI som ska gifta oss ingen annan! Går inte att nöja 400 pers liksom!
    Har fortfarande inte fått tag i Panorama och då har jag försökt nå dem FLERA gånger så jag gav upp till slut. Det är i så fall den lokal jag tycker bäst om efter Hallunda. Men men... Fixar de kyrka och så också eller får ni ordna det själv?

    Vi har bokat Josef Özer (standard inom min släkt och även fästmannens känns de som haha!) och blir väl som sagt en 400 pers så jag tror Hallunda är perfekt storleksmässigt!
    Det stämmer att det fanns några lediga datum på fredagar, men vi vill ha de en lördag.

    Har du varit på bröllop på Hallunda? Eller träffat arrangörerna? Hört att det ska vara riktigt bra. Men att fotografen/filmteamet är så där...så det tänkte jag eventuellt ta bort då...
  • Äldre 20 Feb 18:03
    goli skrev 2013-02-20 17:04:03 följande:
    Lavelii, välkommen till oss! Vad roligt att vår lilla grupp bara växer o växer. Visste väl att det måste finnas fler i sverige som ska ha orientaliska bröllop, hahaha! Håller tummarna för er o att det ska gå det datumet ni vill. Annars finns ju oxå white palace i Spånga. Vi ska själva ha bröllopet där o måste göra lite reklam, hahaha! I övrigt så har du kommit till rätt tråd. Vi håller inte direkt inne med våra tankar eller något o som du ser har vi lyckats producera en massa inlägg. Så du får se oss som ett bollplank. Personligen har jag fått många fina tips o idéer från tjejerna här plus att det alltid e skönt att avreagera sig hos folk som är i samma situation!

    Kitkät, håller med Pagnie. Om du absolut vill ha det i oktober så se till att kolla om du kan flytta saker o ting. Eftersom ni ska bröllopet på en fredag kasnke det blir lättare också, de flesta e ju oftast uppbokade på lördagar. Så skynda dig att kolla upp allt nu. När du sen tänker tillbaka så kan du åtminstone säga att du försökte. Håller med dig om att det e större chans för riktiga höstfärger i oktober än september. Vem vet, kanske blir en utdragen sommar i år...
    Tackar för välkomnandet! Verkligen skönt att få avreagera sig någonstans och diskutera! Fästmannen är ju världens finaste men när man blir en bridezilla för sjuttioelfte gången så inser man att det är bäst att avreagera sig på annat håll lite då och då iaf. haha
    White palace har jag inte hört om innan...det ska jag kolla upp! Hur stort är det? Vi blir ju som sagt en 400 pers.

    Kitkät: Va kul att du vill ha höstbröllop medan jag fortfarande är småirriterad av att jag fick flytta mitt bröllop från augusti till slutet på oktober och därmed får höst och regnbröllop säkert! haha... Men nu har jag förlikat mig med oktobermånad och så länge vi får varandra så kan de ske när som (oj vad smörigt det lät! hahaha) Men finns möjligheten att flytta så gör de nu som de andra tjejerna säger, om du verkligen vill!
  • Äldre 20 Feb 18:08
    Mustikka skrev 2013-02-20 17:24:23 följande:
    Grattis vad roligt =D Är också syrian men gifter mig med en finne fiskpinne :D
    Måste säga att hallunda är super fin den också. Kör på vad ni tycker bäst om och lyssna inte på andra. Det är er dag och ni bestämmer :) Ni ska inte börja ångra er pga vad andra vill.

    Börjar smått irritera mig på Mona lisa. De svarar ju aldrig. Och dessutom så börjar jag tycka lokalen är ful! Hahaha kanske bara är arg men på riktigt den har ingen stil alls, börjar ångra att man bara tog den pga dagen :( Känner jag fel nu tjejer? vill ha det där fina och inga fula röda gardiner med guldfransar och en diskokula! Hahah vet inte om jag är extrem nu men man blir ju irriterad när man inte kan nå dem. Det är inte direkt så att man köper tjänster för en liten peng. Vill jag kunna nå dem så ska jag ta mig fan kunna det! Arga Mustikka börjar smyga på. Sorry tjejer hahah!
    Tack och grattis till dig med!!

    Ja, jag tycker om Hallunda och fästmannen också, så nu skiter jag fullständigt i alla andras åsikt. De ska alltid komma med nåt ändå! Dessutom så ringde jag Cleopatra idag och det var fortf fullbokat (ingen som avbokat!) och likaså Mona Lisa!
    Så på tal om Mona Lisa...jag pratade med dem idag... försök ring igen! Mail är omöjligt, det försökte jag också för några månader sedan. Inte lönt. Jag tycker däremot Mona Lisa är väldigt fin. Finare än Cleo. Dock kan jag hålla med om gardiner och guldfransar haha...det är det jag sagt om Cleopatra också...fast dem har gula fula sammetgardiner! Så hade jag tagit den lokalen hade jag ändå "klätt" om väggarna genom att hänga vitt tyg över. Vill INTE ha några sammetgardiner alls, som jag ska behöva se om och om igen på bilder 10,15,30 år från nu!
    Men som sagt ring igen...
  • Äldre 20 Feb 18:15
    kitkät skrev 2013-02-20 18:02:35 följande:
    Lavelii,

    Jag tycker ni gör ett bra val! Vi träffade arrangören Afram i Hallunda festvåning i oktober, när vi började titta på festlokaler! Han är väldigt trevlig och verkar kunna sin sak. Jag har dock hört att det inte längre är han som är arrangör för festlokalen! Men jag vet inte säkert. Har ni träffat någon från Hallunda festvåning, eller har ni bara prel.bokat via telefon?  

    Kyrka får du boka själv, det har festarrangören ingenting med att göra. Vi ska gifta oss i Mariefreds kyrka.  

    Jag har varit på bröllop i Hallunda, vid ett eller två tillfällen. Jag har tyckt att det är bra. Däremot kan jag inte uttala mig om fotograf/kameraman, man jag har inte hört något om att dom skulle vara dåliga faktiskt.
    Hej!

    Vi har träffat Afram. Det är fortf han som arrangerar de. Han var jättetrevlig och vi fick ett bra intryck! Det som är bra är ju också att kyrkan ingår där. Eftersom vi inte bor i Sthlm området eller s-tälje, så är det svårt att knåpa ihop allt själv. Så vi ville gärna ha kyrka och lokal tillsammans. Eller iaf att festarrangören skulle kunna hjälpa med det. Så Hallunda känns bra på så sätt också.
    En släkting hade sitt bröllop där...(hade ej möjlighet att gå). De var jättenöjda men inte nöjda med kamera man och fotograf. Så vi får se... Hade i natt en mardröm om att jag kom in i Hallunda lokalen och att det var alldeles för litet...och jag fick panik! Fanns bara platser till hälften av gästerna och inget dansgolv! Usch, ska såna drömma komma redan nu!! haha
  • Äldre 20 Feb 21:44

    Kitkät: Jag har sett lokalen så också. Med vita gardiner. Det är vad jag hade gjort också om jag hade haft den lokalen. När jag varit i den och sett den på bilder så är det dock de gula sammetsgardinerna jag möts av. Lokalen är väldigt elegant när man har vita gardiner ist!! håller helt med dig! Men självklart går det att ordna och likaså på Mona Lisa Mustikka! Det bör inte vara omöjligt. Inte heller att få bort discokulan. Jag frågade tex Afrem på hallunda om man kunde hänga upp något annat i taket än en blombukett där tygerna fästs ihop och han sa att de skulle pröva att sätta upp en kristallkrona i helgen och se hur de ser ut...så han får väl skicka en bild på de sen!! )

  • Äldre 20 Feb 21:47

    Och förresten tack för tipset om white palace Kitkät. Om de tar in minst 400 så är det bra. Ska kolla de nu direkt!

  • Äldre 20 Feb 22:11

    Goli: tack för tipset! Kollade nyss upp den. Jättefin verkligen! konstigt att man missat den :-/ Men mitt hjärta slår fortfarande för Hallunds ) Kitkät: såg helt fel. Alldeles för trött efter en lång dag på jobb! Ja, jag tror också de! När jag frågade honom om alternativ för blombuketten så säger vi båda "kristallkrona" samtidigt så det känns väl bra att vi har lite samma tankar haha... Hoppas bara det ser fint ut! men det tror jag. Håller med dig när det kommer till panorama...deras tak är superfint som det är. Det är synd att täcka det! Jag försökte ringa dem idag men fick inte tag på dem. Jag fick nämligen höra för ett tag sen att de inte är verksamma längre så jag skippade helt att ringa dem! men var där på bröllop för 2 år sen tror jag och minns fortfarande hur vackert och bra det var!! Så nu tänker jag att man ju faktiskt kan kolla upp dem...även om vi är mer eller mindre 100% säkra på hallunda. Vi kommer nog ta 12. Vissa är onödiga ja. Men vi ska väl dit om någon vecka med min kusin (som har smaklökar och koll på "vår" mat som ingen jag känner haha) och provsmaka och sedan välja ut de 12 vi vill ha eller lägga in önskemål om det är något vi tycker fattas som vi vill ha. Tyckte det var synd att man inte kunde välja annat kött än oxfilé, fläskfilé eller kycklingfilé dock :-/ Vad kommer ni ha som huvudrätt?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop