Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Btw sorry. Skriver från ipaden och då skrivs tydligen allt ihop oavsett om man gör mellanrum eller ej :-/

  • Lavelii

    Kitkät, ja men precis! Ska försöka ringa dem imorgon igen. Har ringt dem tidigare också och inte fått svar. Jag minns inte om jag frågat eller om du kanske skrivit de innan men ska ni ha sångare och i så fall vem?

  • Lavelii

    Okej... Har nog aldrig hört honom. Bott så långt bort från syrianska civilisationen hela livet att jag enbart känner till Josef Özer, Tomas Demir och Pascal typ haha... Funderar också på om vi ska lägga till en dj dock. Lite variation... Men jag vet inte alls om det är lönt för vår del...

  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-02-20 22:46:08 följande:
    Lavelii,
    Bashar Yuhanon är världsklass! Jag har alltid drömt om att just han ska sjunga på mitt bröllop. Så en dröm har gått i uppfyllelse kan man säga :) 

    Är ni syrianer från Turkiet eller Syrien? Vi är från Syrien, eller ja, mina föräldrar. Jag är född i Sverige. Så vi pratar arabiska och därför var det viktigt för mig att ha en sångare som sjunger både på arabiska och syrianska.  
    Jag har hört talas om honom. Eller rättare sagt hört namnet men aldrig hört honom sjunga eller så. Men vad kul att det infriats för dig!!!
    Min fästman ville gärna att Josef Özer skulle sjunga... Speciellt då Josef sjöng på hans bröders bröllop och vi båda tycker om honom och "vet vad vi får". Sen sjöng Josef på min fasters bröllop för snart 17 år sedan (vi fick ju lite fnatt igår när vi diskuterade det! Kändes så sjukt då det egentligen bara skiljer mig och henne 5 år!) så jag kände lite av sentimentala skäl att jag gärna vill ha honom också. Men fick kämpa för att få hans lediga datum att matcha lokalernas lediga datum Skrikandes och då stod det till slut mellan Hallunda eller syrianska lokalen i Geneta (vilket jag inte ville ha!).

    Iaf...vi är båda syrianer från Turkiet... Så vi ville ju ha någon som kan sjunga på turkiska och syrianska... och jag vill ha in arabiska också. Josef sjunger ju på alla de språken (även om arabiskan kanske inte är den bästa) så det känns bra! 
  • Lavelii
    goli skrev 2013-02-21 17:01:04 följande:
    Lavelii, inget att tacka för! Ja, visst är det en fin lokal? Förstår att du har fastnat för lokalen i Hallunda men bara så du vet att det finns andra alternativ oxå! Men har du lyckats få tag på dem i Hallunda än? Hur går det?
    Det är en jättefin lokal!! Tänkte också på det med andra alternativ och ville därför ha tag på Panorama...men nu ger jag upp. Det är nog inte mitt öde att ha bröllopet där. Har försökt få tag på dem sen slutet på december!! Ringde en sista gång idag men ingen tur denna gång heller. Afram (Hallunda) är inte svår att få tag på. Han svarar eller ringer/smsar alltid så fort han får möjlighet...vilket känns bra! Ska ringa honom imorgon. 

    Sitter och kollar på ringar nu... våra ringar kommer komma från USA, vilket jag nu funderar över om jag verkligen vill egentligen... Måste ju ha kontroll!!! Skrikandes  Min ring har jag "själv" designat. Vi känner dem som ska fixa ringarna men ändå... tänk om de inte blir exakt så som man vill?! Och så har man inte möjlighet att kontrollera dem på samma sätt som om de fixas här i Sv. Måste nog tänka över detta...

    Hur gjorde ni med ringar tjejer??

    Pagnie: Gud va kul!!! Roligt att höra att allt gått bra! Vill också återfå mitt lugn. Känns som jag är på helspänn hela tiden och hade helst velat ha total kontroll över ALLT som ska göras/planeras/ordnas/beställas/bokas osv. DÅ hade jag varit lugn. Aja... dags och andas lite nu...
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-02-21 19:56:24 följande:
    Mina ringar hämtade jag ut i början av januari. dom är inte egendesignade utan dom är "Vanliga" om vi kan kalla det så. haha.

    här är mina om du vill se. förlovningsringen i mitten.

    ja jag förstår det. det var såååå skönt att få det där lugnet som att nu kommer allt ordna sig och det kommer bli som jag vill ha det. Hoppas du får det snart också.
    Jättefina!! Så du har tre? eller är en av dem en "vanlig" ring? Alltså varken vigsel/förlovningsring? Den ring som är egen designad är (eller ska bli, rättare sagt) en alliansring...som liknar massor av andra alliansringar egentligen. Jag bara tycker att alla jag sett och testat varit för smala och eftersom jag helst bara vill använda en ring och inte ha två på mig hela tiden, så vill jag att vigselringen är lite bredare än de alliansringar jag sett. Sen ska vi gravera in varandras namn i våra ringar plus vigseldatum.
  • Lavelii
    Mustikka skrev 2013-02-21 20:08:32 följande:
    Super fina var dem ju! :D Jag gillar det blåa det sticker ut och gör det hela mer speciellt. Måste medge att jag har en nojja över min ring. Fick ju den av pappa, och de hans design som han gjort när vi tjejer var små skitungar haha. Han hade tänkt ge den till den som gifter sig först och det är väl jag då. Älskade ringen ett tag men nu känns den fel, fick ju aldrig välja den och är lite osäker. Men som sagt innan så har jag beslutsångest över ALLT! 

    Så var nu ärliga. säter fram den och säg vad ni tycker, Behålla som vigselring, eller ej. Ska även ha en slät ring till!


    Vad gulligt att din pappa gjort den!! Tycker ju att du ska ha den ring ditt hjärta bankar för! Har du någon annan ring i tankarna annars?? Jag är ingen stor smyckes fantast alls. Jag har mitt halsband som jag aldrig tar av och that's it. Men när det kommer till min vigselring så beter jag mig som världens smyckes/diamantfantast nr 1. Men det är vigselringen liksom... det är ju speciellt! Den ska bäras dag in och dag ut resten av mitt liv (God willing!). Samtidigt tycker jag det är fint med saker som har en historia och känslomässigt värde som jag kan tänka mig att den ring du har nu har
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-02-21 20:18:21 följande:
    Japp jag har tre. en förlovningsring, en vigselring som representerar den kristna vigseln och en vigselring som representerar den persiska vigseln. Så de har alla en mening.
    ja men det är svårt det där med ringar. jag provade massor under 5 månader innan jag kom fram till min förlovningsring. vigselringarna var enklare dock.
    Men jag tror att man känner om det är rätt. Men det är verkligen ett svårt val. det är inte något man gör på en kafferast om man säger så.
    Vad fint att du/ni har tagit alla delar i beaktning och att de blir representerade med ringar! Väldigt fint
    Men ja, helt rätt. Absolut inget man gör på en kafferast! Jag får fortsätta fundera och leta samtidigt (kanske till slut hittar en som jag fastnar för så jag slipper designa den själv!).
  • Lavelii

    Kitkät: Jättefin ring! Den jag vill ha (vill hitta alternativt designa själv) påminner ju om den men vill ha en rad bara...fast fortf den bredden.

    Nu är Hallunda festvåning iaf bekräftad, sångare bokad (sen innan), kyrkan mer eller mindre bekräftad och på måndag bilen!!! SkrattandeSkrattande 
    Nu måste jag bestämma om jag vill ha den fotograf som tillkommer med Hallunda/Afram eller någon annan! Har några andra som jag vill kolla upp... Måste ju kännas bekvämt också med den fotograf som ska springa efter en hela dagen ju haha...

    När fotograferas ni? Innan eller efter? Eller både och? Eftersom vi kommer ha kyrkan kl 19.00 (förmodligen) så känns de som att det blir ju alldeles för mörkt ute (och kallt!!! 26 oktober!!!) för att ta alla foton då. Afram föreslog både innan och efter... Jag bara tänker rent praktiskt hur det ska gå till...eftersom vi inte bor i sthlmområdet... (jag kommer förvisso vara där hos min moster, men inte han...)...Aja...som ni märker så kastar jag bara ur mig tankar nu...
    Tror dessutom brorsan fick en liten reality check nyss när jag smsade att lokalen är bekräftad, kyrkan också och "nu ska vi bestämma vilken bil som ska hämta upp mig och DIG och ta oss till kyrkan...det är ju du som ska lämna över mig hihi..."

    Är så excited!

  • Lavelii
    goli skrev 2013-02-22 16:48:00 följande:
    Lavelii, grattis till att ha bokat kyrka men framförallt Hallunda-lokalen! Yeay!!! Måste kännas riktigt skönt att ha det fixat, va? Jag kände så efter att vi bokat vår lokal. Först då kändes allt "riktigt"!!! Och oroa dig inte för resten, så länge du har lokalen så löser sig allt annat också!

    Tjejer, tänkte frååga er en sak. Pagnie föreslog att jag skulle lägga till era datum i tilläggskommentarer till den här tråden. Som ni säkert redan sett så står Kitkäts, Pagnies och mitt redan där, men om ni vill kan jag gärna skriva in era datum oxå! Lite lättare att följa varandra då... Skrattande
    Tack Goli!! Ja, det känns så bra!! Och jag håller med dig helt...det kändes helt plötsligt så verkligt och riktigt!
    Så nu kan jag faktiskt slappna av denna helg och bara njuta och fortsätta mitt sökande efter brudklänning!! Jag har fortf inte hittat nån Men ska ner till skåne och köpenhamn nästa helg...hoppas jag hittar något som fångar mig då kanske

    Ja gör så! Vad kul! 26 oktober
Svar på tråden Orientaliskt bröllop