• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    FelizLane skrev 2011-11-02 08:45:22 följande:
    Ja, jag vet... Men hittar ingen klänning som jag känner är perfekt.Denna som jag har som grund tycker jag ändå väldigt mycket om. Det är sån jag tänker mig men utan axelband, spets på bysten istället för att det ska vara lika tyg hela vägen. Ett band i midjan som bildar släpet. Helst ska jag kunna ta bort det till kvällen när jag ska dansa :) 

    Vilken sida tror ni är bäst när jag ska göra om så här mycket? Har nån annars någon säljare på dhgate att tipsa om? 
    Jag vet faktiskt inte vilken sida som är bäst, men många som gör om sådär mycket eller som sätter ihop flera klänningar eller till och med kanske ritar en helt egen använder sig väl av Milly. Du skulle ju kunna mejla runt bilden till några olika och be om prisförslag :)
  • daniiel
    FelizLane skrev 2011-11-03 09:14:19 följande:
    Ni är så hjälpsamma tjejer! Tack daniiel, tror jag använder din bild om jag får ?! Prövar att vända ni till milly! Det ska bli himla spännande. Är det nån ide att beställa innan jul nu tror ni? Ska även beställa två tärnklänningar, ska man lägga det i en separat beställning så dom inte blandar ihop måtten? Tusen tack för hjälpen!!
    Självklart får du det, om du vill kan jag mejla den till dig? Då syns text och sådant lite bättre, den blev så liten här. Jag hoppas verkligen att klänningen blir som du vill ha den och att vi får se resultatet sen :)
  • daniiel
    Jane skrev 2011-11-03 15:52:48 följande:
    Men nu blev det helt knäppt, och jag som skrev ett långt inlägg..... :)

    1700-tal: Klänningen är inte beställd men den ska beställas från mylove-bridal hade jag tänkt, då skulle det vara bra om jag frågar dem om en bra underkjol som passar till, som du sa. De flesta brudar jag har sett har haft sådana som svänger upp på andra sidan när någon kramar en, men om det är sådana böjbara ringar som du sa, så är det ju bättre. Du har rätt det kanske blir problem om man har en underkjol i bara tyll när man dansar, det tänkte jag inte alls på. Ja ja då får jag beställa en med ringar då :) tack för hjälpen, jättesnällt!
    Jag beställde min underkjol med ringar från DHgate och den har också såna "mjuka" ringar. De är i plast och jag tycker de är böjbara och blir inte sådär som du beskrev, att klänningen står ut på ena sidan om någon kramas.
  • daniiel
    1700tal skrev 2011-11-03 17:15:01 följande:

    Daniiel - mm, mina är förvisso i metall men lika mjuka ändå.. Har du släp på din?


    Jaha okej :) Mina är då i plast tror jag och jo, det är släp på den.
  • daniiel
    Lommila1 skrev 2011-11-04 11:53:49 följande:
    HJÄLP

    jag köpte som ngn kanske minns min klänning för 2 månader sedan, nu har jag fått ångest o kalla fötter- är det verkligen den klänningne jag vill ha osv. Har blivit sugen på att beställa en till.
    Här detta ett normalt post-köpa klänningssymptom? går det om av sig själv?

    Okej nu var jag kanske lite ironisk men jag vet det är flera här som köpt flera, har ni några kommentarer? borde jag helt enkelt blocka alla kina-sidor/bröllopstorget?
    Sommarbrud skrev 2011-11-04 12:08:35 följande:
    JA blocka alla sidor o sluta läs i tråden ;) Man blir lite skadad av att sitta här, herregud jag vill ju beställa klänningar nu fast jag redan e gift. Jag tror man blir lite galen för det är så bra priser och det är lite spännande att få hem paket och se hur det blev :)
    Haha jag kan inte annat än hålla med dig Sommarbrud. Det blir lite av ett beroende med de fina klänningarna, bra priserna och spännande paketen :P Jag har själv 5st brudklänningar hemma just nu, är gift sedan ett par månader och vill beställa mååååånga fler klänningar :D Jag tjatar på maken att jag ska få beställa en ny brudklänning till varje bröllopsdag :P

    Det enda sättet är nog att blocka alla sidor som kan trigga igång suget ;)
  • daniiel
    Sommarbrud skrev 2011-11-04 12:20:38 följande:
    Smart med en ny till varje bröllopsdag:)
    De är ju så himla billiga, så varför inte? hehe Då får man pröva många olika varianter :)
  • daniiel
    Lommila1 skrev 2011-11-04 14:52:47 följande:
    oh shit, måste mao skaffa ett nytt internetberoende...
    vad sa er bilvande då klänning 2,3,4, började droppa in?
    det min M2B sa då jag sa jag funderade på att köpa en till behöver inte återges....
    Han sa faktiskt inte så mkt som jag trodde att han skulle säga. Han tycker också att klänningarna är fina och billiga, om än liiite onödiga kanske :P
  • daniiel
    Sommarbrud skrev 2011-11-04 20:36:57 följande:

    Mitt nya mål är iof att mina kompisar ska gifta sig så jag kan hjälpa dem o leta klänning, super smart jag köper ju ingen klänning men får ändå vara med o beställa o vänta på paket :) Går sådär ingen kompis som vill gifta sig :(


    Den är bara att glömma för min del, ingen av mina kompisar är ens i närheten av att bli gifta :P Mina föräldrar börjar dock vara sugna på att göra om det. De gifte sig borgerligt när jag var 1år och min mamma hade då en aprikos kjol med matchande kavaj. Hon börjar vara sugen på en brudklänning och pappa vill gärna se henne i en sådan, samt att de vill köpa nya vigselringar. Ett ypperligt tillfälle :)
  • daniiel
    Drömbröllop12 skrev 2011-11-05 00:21:57 följande:
    Tjejer: Hur skriver man att man önskar snörning i ryggen på sin klänning INTE dragkedja? Så man har lite storleksmarginal, det är väl smartast? Eller??
    Man kan skriva tex "I want lace up in the back. No zipper. No buttons." Då skulle man ju kunna lägga till ordet "corset" framför "lace up" för att förtydliga lite extra om man vill.
  • daniiel
    sasssyy skrev 2011-11-06 17:22:03 följande:
    tjejer .. har inte varit inne på länge i tråden.. men nu är jag tilbaka.. har beställt min klänning från kina o nu är den på väg.

    ENligt spårningsnummret jag fick så är den i stockholm nu (ska vidare nedåt landet) på FedExs sida kan jag läsa detta:
    Nov 6, 2011 07:03
    International shipment release
    STOCKHOLM-ARLANDA SE

    vad betyder det?

    Sen undrar jag om tull... enligt vad jag har läst på tullverkets sida så är försändelser som innehåller kläder av tyg som har ett värde under 1500 kr tullbefriade.... min klänning kostade mig 800 kr (joo det är sant) hur gör jag om jag krävs på tull iaf......???

    Jag har ju kvittot på betalningen i datorn, räcker det som bevis?
    Det borde väl betyda att klänningen har lämnats av på Arlanda :)

    Angående tull, så har du rätt. Kläder utanför EU som man beställer är tullfria om värdet på varan + frakt är under 1400kr (sist jag kollade var det 1400kr). Trots det kan man ändå åka på att betala moms, vilket är 25% av varans värde inklusive frakt, + en administrationsavgift som brukar ligga på ca 100kr.

    Därför borde det ju vara lugnt för din del när det gäller tullen, men det andra slippar man inte alltid undan ändå. Kvitton räcker dock som bevis om de skulle vilja veta vad du betalat :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!