• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jeni skrev 2011-10-18 18:27:53 följande:
    Vad bra! Nu har jag till och med bestämt mig för att handla på mylove-bridal tack vare dina omdömen :) Jag kanske är jobbig nu, men du har ingen bild på klänningen med släpet du kan visa? tack tack
    Vad roligt och hoppas du ska bli nöjd :) Vilken klänning har du bestämt dig för?

    Har skickat ett meddelande till dig :)
  • daniiel
    pinklove skrev 2011-10-29 16:01:59 följande:
    Lite frågor till er som är lite mer hemma på det här med Kina klänningar.

    1. Ni som har beställt egendesignade klänningar hur har ni gått tillväga med betalningen osv eftersom man inte gör beställningen via en produktsida så att säga? Har ni fått ordernummer ändå osv?

    Jag har mailat Mylove-bridal och frågat dem om de kan sy upp min egenmixade klänning och det var inga problem. Nu undrar jag bara hur jag ska gå tillväga. Såhär ser mitt ihopplock ut (den kommer naturligtvis att skickas som större bild så de verkligen kan se detaljerna):


    2. Ni som gjort liknande ändringar behöver jag tillägga något i min beskrivning/mina pilar osv för att de ska förstå vad jag menar? 

    3. På ovandelens originalbild så är egentligen spetstyget fyllt med pärlor men de vill jag inte ha så jag målade över dem i photoshop för att få det till en enhetlig färg. Tror ni att jag behöver specificera att jag absolut INTE vill ha pärlor eller kommer det förvilla dem att jag ens skriver ordet pearls och att de då kommer lägga till pärlor ändå?

    4. Bältet skulle jag vilja ha att det går att ta bort. Hur skriver jag detta på bästa sätt så att de förstår vad jag menar?

    5. Behöver jag specificera att jag vill ha MYCKET tyll eller ser de det på bilden? Jag kommer naturligtvis att köpa en matchande underkjol till, men vill ändå att det ska kännas maffigt med tyllen!

    6. Sen funderar jag över snörning i ryggen eller inte. Jag tycker att dragkedjor bakom dolda knappar är absolut snyggast men samtidigt kommer jag kämpa med att gå ner 5 kilo till efter graviditeten och därmed kanske snörning är bättre eftersom jag då inte behöver vara supersäker på mina mått. Jag kan tycka att snörning är fint på andra men till just denna klänning och till min stil tror jag inte att det kommer göra sig bra, samtidigt vill jag ju vara säker på att jag kommer kunna ha den. Är det bättre då att beställa klänningen efter de mått jag har nu och sen satsa på att sy in den här i Sverige om det behövs? 
     
    7. Mycket frågor nu men här kommer den sista: Ni som beställt Ivoryfärgad klänning från Mylove-bridal har den varit mörk eller ljus? Jag tycker att den ser väldigt mörk ut på deras color chart på hemsidan och vill inte ha den riktigt så mörk. Mer en bruten vit liksom. Men det är ju svårt att se färgen på datorskärmen. 

    Hoppas att någon kan hjälpa mig! :) Tack på förhand! 
    Jag kan inte svara på alla dina frågor, men ett par av dom :) Vill bara säga också att din klänning blir nog väldigt fin om du får den som på bilderna :)

    Om du inte vill ha något bälte i midjan alls, så skriv det. "No sash in the waist".
    Vill du inte ha pärlor på spetsen, skriv det "No pearls och beads on the dress!"
    Och om det är så att du vill ha många lager tyll, så skriv det "Many layers of tulle in the skirt".

    Var tydligt, både i text och i bild. Korta och koncisa meningar, använd inte fler ord än vad som verkligen behövs och försök visa tydligt på bilderna. Tex där du skrivit "Ivory belt" kan ju det tolkas som att du vill ha ett sådant i midjan, men om du väljer att inte peka ut det och/eller skriva "No belt or sash in the waist" kanske det framgår bättre att du inte vill ha det.

    Angående snörning eller inte, så är det ju som sagt det smidigaste. Vill du inte ha det, så skulle jag satsa på dina mått du har nu och sedan då kanske sy in den när du fått hem den.

    Jag har två klänningar i ivory från Mylove och de är ljusa i färgen. Väldigt fin och behaglig färg tycker jag faktiskt :) Den är inte alls så mörk som den ser ut att vara på deras color chart, inte lika gul/beige heller.
  • daniiel
    pinklove skrev 2011-10-29 18:45:30 följande:
    Tack så mycket för ditt svar! vad bra att ivory är ljus i färgen, då känns det lugnare! 

    Ska förtydliga min beskrivning lite innan jag gör min beställning. Jag tvivlar inte på att de kan sy men tyvärr tror jag att mycket kan bli fel om det brister i den språkliga kommunikationen, så det är väl bättre att vara övertydlig! :) Det måste man ju vara även om man syr upp kläder här i Sverige! :)
    Hehe ja, det är så sant. Mycket kan bli fel om man missförstår varandra, oavsett vart/vem man pratar med. Att man talar olika språk bäddar ju lite extra för missförstånd såklart. Jag har bara gjort några mindre ändringar på klänningarna jag beställt där, men jag fick mina med korrekta ändringar iallafall :)
  • daniiel
    Siss86 skrev 2011-10-29 21:28:12 följande:
    Nu har jag hittat min klänning på en av sidorna ni lagt upp :) Eller på flera, men billigast på

    www.mylove-bridal.com/aline-wedding-dress-mwd...

    vad vet ni om den sidan? ÄR det en bra sida, seriös?
    Jag har beställt två klänningar där och är mer än nöjd. Fina klänningar, bra kvalitet och snabb leverans. Jag har inget negativt att säga om det företaget :)

    Jag vet också flera andra, både här inne och IRL så att säga, som också är nöjda med sina klänningar de beställt där. Tyvärr var det en tjej här inne som för ett litet tag sedan fick hem en klänning därifrån som hon var missnöjd över. Så vitt jag vet, så kan det dock hända, om man har otur, från alla dessa kinasidor.
  • daniiel
    Drömbröllop12 skrev 2011-10-31 13:01:10 följande:

    Hej vänner!


    Nu har jag varit frånvarande i den här tråden lääänge. Hoppas jag är välkommen in igen. Nu börjar den stora dagen inte kännas lika långt bort (nästa höst) och jag har äntligen börjat titta på klänningar på allvar.


    Och det här låter otroligt men jag tror jag har hittat RÄTT.


    Maggie Sottero Simone, den är helt ljuvlig!


    Började nu leta efter den på kinaföretagen och hittar många säljare på GH-gate som har den, vågar man köpa därifrån? Är det typ en samligssida för olika säljare? Har inte riktigt fattat hur den sidan funkar.


    Någon som känner til någon av dessa säljare som säljer klänningen och kan ge tips på vilken av dem jag ska välja och vad jag ska tänka på?


    www.dhgate.com/wholesale/search.do?searchkey=...


    Det är alltså såhär klänningen ser ut:



     


    Det stämmer bra att DH är en samlingssida för olika säljare och därigenom finns det ju bättre och sämre säljare. Själv har jag beställt 4 klänningar från 3 olika säljare och 2 blev bra och 2 mindre bra. Hamnade i dispyt med en av säljarna och det tog tid innan det hela löstes. Det är ju lite av en chansning, men kollar man säljarna noga är ju chansen större att få hem det man beställt :)

    Denna säljaren har ju tex 0 Transactions och 0 Positiv feedback, så där skulle jag inte våga chansa.
    www.dhgate.com/wedding-dress-bride-gown-simone-brand-new/p-ff8080812c1b2190012c2b905aa800b2.html

    Har du kikat om den klänningen finns på någon av de lite mer välanvändana kinasidorna? Alternativt vad det skulle kosta att få den uppsydd hos någon av dom?

    Jättefin klänning :)
  • daniiel
    FelizLane skrev 2011-10-31 20:58:03 följande:
    Ställer frågan igen! Hoppas nån kan svara ;) Om jag vill beställa ca 5 tärnklänningar i samma tyg men olika modeller. Helst under 1000 lappen. Vilken sida tycker ni!?
    Även bland sk. kinaklänningar tror jag du kan få det svårt att hitta så många till det priset.
  • daniiel
    FelizLane skrev 2011-11-01 08:44:14 följande:
    alltså st.. inte alla för 1000 ;P
    Haha då hänger jag med, trodde du ville ha alla 5 för 1000kr :P Du vill alltså att varje klänning ska kosta under 1000kr? :) Då har du nog betydligt större chans att lyckas hitta det :)

    På DHgate kan det finnas vissa säljare som syr upp från bild, andra gör det inte. DH är en samlingssida för olika säljare. Vissa bra, andra inte bra.

    Har du kikat runt på de olika sidorna i TS? De flesta klänningar som finns går ju att få i vilken färg man vill, så hittar du bara 5 klänningar som tärnorna gillar, så går det ju att beställa alla i samma färg. Ni kan ju själva se och läsa vilket material de är i :)
  • daniiel
    Drömbröllop12 skrev 2011-11-01 10:17:30 följande:
    Kontaktade Weddingdresses som säljer via tradera. En kille som har egen butik tydligen i Kina. Han ville ha 2350:- för att göra den och vet att många blviit nöjda som köpt från honom. Vad tycker ni är det ett rimligt pris?

    Beställer jag själv från DH gate blir det ju dock mkt billigare men känns mer risky... 
    Jadu, om det är ett rimligt pris... det tycker jag nog om du får klänningen som du vill ha den :) Kan ju inte direkt påstå att jag tycker det är dyrt. Om du känner dig tryggare med det, än att chansa på en säljare på DH, så tycker jag du kan köra på det :)
  • daniiel
    FelizLane skrev 2011-11-01 20:45:34 följande:
    Bandet i midjan, vill jag ska vara avtagbart... hur skriva det bäst? 
    Removable/detachable sash/belt
  • daniiel
    FelizLane skrev 2011-11-01 20:51:45 följande:
    Förtsår ni den här bilden? Tror ni att företaget jag väljer att kontakta förstår det här? Vilket rekomenderar ni?


    Jag säger inte att detta förslaget är bättre än ditt, men detta är hur jag skulle förklarat ändringarna du vill göra på klänningen (som kommer bli skitsnygg om det blir som du vill ha det!) :D

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!