• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tinzi skrev 2012-01-03 21:53:10 följande:
    mm har just mejlat henne och får se vad hon svarar ang denna, iom spetsen :)

    Den är skitvacker så nöjd annars, vill dock kunna gå ordenlitgt och slippa hålla upp klänningen framtill som en prinsessa hela kvällen ;)
    Ja, det förstår jag. Jag hoppas dock verkligen att det ska lösa sig, för ja.. som sagt.. väldigt fin klänning och den såg ut att passa dig väldigt bra :)
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 21:52:49 följande:

    Den korta versionen är: vi bestämde oss för att bo isär ett tag, jag skaffade lägenheten. Vi bodde isär i 2 mån men kom på snabbt att vi inte ville bo isär så länge. Han bodde kvar i vår gamla lägenhet tills vi vår uppsägningstid gick ut (igår) och då flyttade han hit. Eller lite innan... Först funderade vi på att hyra ut den här (en etta) i andrahand och hyra en 2a. Men vi har rekordlåg boendekostnad (och superfräsch lägenhet!) så vi ska försöka stå ut här så länge vi kan och samla pengar på hög till kontantinsats till nästa hus/lägenhet.


    Men Tinzi! Tror inte att den kommer va så svår/dyr att lägga upp och det är nog enklast att göra i midjan, inte vid fållen. Och måste säga att du passar helt fantastiskt i den!! Spetsen på kjolen är ju galet maffig!


    Men herregud, bor ni i en etta? Utan att trampa varandra på tårna? Haha vi bor inte jättestort, men en 3a på 95kvm och ibland håller jag på att bli tokig. Jag älskar min man och vill vara med honom, men bara taken på en etta.. eller tvåa.. huuua. Nu har ju vi en dotter, två katter och en hund som fyller ut också, men ändå..

    Skönt dock att ha bra med utrymme för sparande :)
  • daniiel
    bridetobe2013 skrev 2012-01-03 22:00:02 följande:
    Fast den var ju också häftig.... Tapeten sitter på en 8 meter lång vägg hemma hos oss. Och sen är övriga väggar enfärgade. Har en annan rusta tapet i gästrummet (blivande sovrum),,, Är mörkgrå/svart ,med guld och vitt mönster. Med fjäril och körsbärsblom eller ngt..
    1/6 2013
    Ja, den var häftig. Ännu finare i verkligheten, men den var inte målad ända ner mot golvlisten, så när vi flyttade sängen såg det lite konstigt ut. Samt att den inte riktigt var min stil. Tjejen som bodde här före oss målade den.

    Jag tror jag vet vilken tapet det är, den är också jättefin tycker jag :)
  • daniiel

    1700tal - Nej, tjejen som bodde i lägenheten innan oss målade den. Hon jobbar som grafisk designer eller något. Jätteduktig är hon :)

    DD - Men gud, nu såg jag det om hunden. Jag beklagar verkligen! Usch, vad sorgligt :(

    Tiniz - Haha ja, stappla fram på såna höga klackar kanske skulle vara något.. eller varför inte styltor? Såna som man spänner fast på benen ;P

  • daniiel
    Darling Daisy skrev 2012-01-03 22:09:24 följande:
    Nej, det är inte hon på min bild, men hennes bror. Han blev dålig igår, har varit frisk innan dess. Han hade svårt att syresätta sig, veterinären trodde på en stroke eller tumör som plötsligt brustit... Så det var helt oväntat och känns jättesorgligt! 
    Skickar kramar och beklagar ännu en gång. Så tråkigt när djuren blir sjuka :( Speciellt när det är så oväntat, man hinner inte förbereda sig alls.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 22:09:41 följande:

    Mm, nu har vi ju bara bott här nån vecka båda 2 så får återkomma med saken om ett tag... Än så länge går det bra men vi är noga med att hela tiden plocka upp saker osv så det inte känns stökigt. Sen är vi ju båda borta heltid numera med plugg och jobb. En katt och en hund har vi med... Så vi får se. Men tänk tanken att kunna lägga undan 15-20 000 kr/mån och ändå leva gott, gå ut och äta, köpa kläder osv. Medge att det genast låter liiite uthärdligare då?!


    Haha ja, med tanke på att det är ungefär vad vi lever på varje månad, så okej då.. skulle vi kunna spara så pass, så skulle jag kanske, tillfälligt, kunna tänka mig ett betydligt mindre och billigare boende :) Då skulle handpenningen till hus snabbt vara ihopsparad. Nu har vi tur om vi kan lägga undan 1000kr/månad.

    Vad roligt att det är så många här som har husdjur :) Vad har ni för hund? Vi har just införskaffat våra. Vi skojade om det. Andra åker på bröllopsresa, vi köper hund :) Hon är bara lite drygt 11 veckor än så länge..
  • daniiel
    bridetobe2013 skrev 2012-01-03 22:17:29 följande:

    Har hängt i tråden ett tag lite osynlig och läst allt ni skriver.... En smygare alltså


    Vi gifter oss den 1/6 2013 och har inte planerat ngt... Eller jag har men sambon vet inte om han vill göra det "bara vi" eller med lite folk. Jag har väntat läääänge på det här så är ganska kompromiss vänlig om man säger så. Fast självklart så hoppas jag på ett lite större.


    Har en kompis som beställde klänningar härifrån www.dailymoda.com som blev jätte fina. Så eventuellt blir det därifrån. Ska bara gå ner 20-25 kg först men sen ska det beställas. Men hur f-n bestämmer man sig? Antar jag måste prova lite hur modellerna sitter först. Så bara att börja kämpa med vikten...


     


    1/6 2013
    Vad roligt :) Min make ville inte heller ha ett stort bröllop, utan helst av allt bara vi två i stadshuset och en burgare på Max efteråt :P Vi började kompromissa och tillslut sa han bara "Vad fasiken, vi bjuder in hela släkten!" Sagt och gjort.. vi bjöd in ca 80 personer, bokade den näst största kyrkan här och hade 3-rätters middag i en festvåning på hotell :P Han är i efterhand glad att han "gav med sig".

    Hehe det där med vikten.. jag kämpade själv med det när jag skulle beställa mina klänningar. Jag beställde i ca 2 storlekar mindre än vad jag hade och med snörning. Det gick bra, jag lyckades gå ner ca 16kg över sommaren :) Nu har jag dock gått upp alla igen, men ska ta tag i det ännu en gång och då gå ner alla 30kg jag vill gå ner. Svårt bara nu när man inte har bröllopet som morot ;P

    Jag hoppas du ska hitta en klänning som känns bra :) Du har ingen aning alls om vad du skulle vilja ha för något?
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 22:29:27 följande:
    Daniiel - Haha, du ser! Genast växte lyan... Förut kunde vi knappt spara nåt heller, nu får vi liksom räkna om vår budget gång på gång och säger "noo!". Men "joo!". Så vi står ut, hehe! "Tänk handpenning, handpenning, handpenning" typ... Vi har en cocker spaniel på 3,5 år. Ni då?
    Ptja, man är ju inte mer än människa.. och pengar.. ja.. det är bra att ha ;P Tänker ni köpa hus sen? Eller bränner ni iväg allt på ett hejdundrandes bröllop? :D

    Nej, men vad gulligt.. de är ju så sockersöta :) Vi har en staffordshire bullterrier, så lite bitigare, men även hon väldigt söt :)
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 22:43:04 följande:
    Jo, de är ju onekligen det. Nja, blir väl till att spara till bröllopet först. Är ju 8 mån kvar men ett par av de mån är vi utan inkomst så det blir gränsfall. Efter det tänkte vi råspara ett år (medan jag pluggar florist) och sen köper vi hus eller lägenhet i huvudstaden. Eller så flyttar vi till Malta. Det lockar nog mest lust nu. Vi ska dit igen nästa vecka (har förträngt flygresan). Sen flyttar jag till wales och jobbar nån mån i vår, via skolan. Det lär oxå kosta en liten slant.
    Wow, flytta till Malta? Vadan detta? :) Har ni någon anknytning dit eller har ni bara fallit för platsen? Vad roligt att plugga till florist, ångrar ibland att jag inte hoppade på det istället, barnskötare är ingen höjdare :P Så spännande att flytta till Wales, men varför så långväga? :) Kan tänka mig dock att det inte är helt gratis, nej.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 22:51:24 följande:

    Och cockrar är bara sockersöta på utsidan. Hon tycker hon är större än stor och grymt envis och dominant. Vår förra hund var en bitsk terrier. Det tog henne 2 dagar som 8-veckors valp att samla ihop alla hans ben och leksaker och göra dem till sina. De drog i leksakerna med tänderna båda två åt varsitt håll medan han vrålmorrade. Hon bara la sig platt på magen och gjorde stora puppy-eyes och släppte INTE. Till slut gav han upp och släppte... Så det lilla "sockersöta" fluffet handskas vi med varje dag!


     


    Vi hade en sån bullterrier på valpkursen på bruksan. Den var inte lätt, de fick specialhjälp av ledarna. Men de ägarna var nog inga hundmännikor alls...


    Jag känner igen det där. Min bästa vän i högstadiet hade en väldigt söt cockerpojke och han var likadan. Hehe men ni har det ni gör då, fullt upp :D Tur dock att hon inte är så stor ändå. Mina föräldrar har en blandras som är lite likadan, men hon väger 40-50kg :P

    Jasså? Har aldrig hört talas om att Staffar skulle vara sådana. Aldrig upplevt det själv heller. De är väldigt glada, energiska och lättlärda hundar, enligt min erfarenhet :) Bullterrier däremot, rasen som har äggformat huvud, de är betydligt svårare att handskas med. Sen är det ju som du säger, vissa människor ska inte ha hund och speciellt inte sådana raser, om de inte kan hantera dom.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!