• Anonym (Illa!)

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Jag tittar ofta i bildtrådar där man kan se vilka ringar blivande brudar ska ha. Det är alltid roligt, även om allt "bling" inte är riktigt i min smak (och nej, jag är absolut inte avundsjuk, tycker bara personligen att det inte är så snyggt. Jag föredrar enklare ringar).

    Men det är inte det jag hakat upp mig mest på, utan vad tjejerna skriver i sina kommentarer. De allra flesta skriver hur de "längtar efter att få bära ringen", ytterst få skriver att de längtar efter att få gifta sig med sina (förhoppningsvis) drömmän. Nu hoppas jag ju att det är vad som avses, men jag tycker detta "Längtar efter att få bära ringen"ser så otroligt illa ut, som om det är ringen som är det viktiga och inte äktenskapet. Och rätt ofta verkar ringen vara det viktigaste, det ska vara stora diamanter o s v. Jag hade en stor diamant (en bra bit över 1 carat) när jag gifte mig ("ärvde" min svärmors ring, hade aldrig valt en sådan själv). Inte höll äktenskapet för det! Nu är jag omgift sedan 15 år tillbaka, med enkla anspråkslösa ringar. Och jag är lika lycklig idag som när vi gifte oss. Det hänger ju inte på ringen!

    Finns det någon som tycker som jag? Och ni som skriver så, förstår ni själva hur illa det ser ut?

  • Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!
  • Marione

    Det som jag tycker är lite roligt är att hon anser att vi (jag) inte läser hennes inlägg ordentligt och missförstår henne samt plockar ut saker ur sitt sammanhang. Är det inte det hela tråden handlar om? Att TS plockat ut "längtar efter att få bära ringen" ur sitt sammanhang, missförstått det och tolkat det på ett sätt som inte överensstämmer med avsändarens vilja.

  • Anonym (ringen)

    Haha va?? Du säger att jag inte läst dina inlägg! Jo, vet du vad! Det har jag visst men jag håller inte med dig ändå ;)

  • Kalaspinglan
    Marione skrev 2014-02-26 21:18:19 följande:
    Det som jag tycker är lite roligt är att hon anser att vi (jag) inte läser hennes inlägg ordentligt och missförstår henne samt plockar ut saker ur sitt sammanhang. Är det inte det hela tråden handlar om? Att TS plockat ut "längtar efter att få bära ringen" ur sitt sammanhang, missförstått det och tolkat det på ett sätt som inte överensstämmer med avsändarens vilja.
    Ja, tanken slog mig faktiskt ...
  • Anonym (Väx upp)

    Ge er bara hur orkar ni?! TS starta en jävligt onödig tråd! Låt d va nu bara! Gå vidare! Måste finnas annat ni kan lägga energi på?!

  • LMF

    Sammanfattningsvis tycker folk olika i en känslig fråga och vad har den här tråden bidragit med annat än att folk tar illa upp? Inte mycket. Jag tycker att den här tråden kan ta och dö av. Typ nu genast.

  • Anonym (Illa!)
    Anonym (ringen) skrev 2014-02-26 11:30:00 följande:
    Sedan dessutom så känns det som att de flesta i denna tråden upplever att det är TS som varit väldigt klumpig och nedvärderande i sitt sätt att uttrycka sig. Hon kallar en medlem "gumman" och det var tydligen helt ok? Fast om man skriver att man ska "koka kaffe" i syfte att peka på att tråden spårat ut är det mobbning? Förstår att du vill gjuta olja på vågorna men här tycker JAG nog det blir lite tokigt...
    Jag har upplevst som nedvärderande ja, när jag skrev om ålder och mognad te x. Jag skrev ju också om hjärnans utveckling men var otydlig med vad jag exakt syftade på. Det var olyckligt, samtidigt tror jag ärlit talat inte det hade spelat så stor roll om jag hade skrivit exakt vad jag syftade på eftersom de flesta inte läser inläggen ordentligt.

    Vad gäller klumpighet har jag flera gånger skrivit att jag ofta är ganska rättfram och till och med burdus, jag tål rätt mycket och glömmer att alla inte gör det. Eller, tål det kanske är fel uttryck. En del reagerar hårdare på vissa uttryck och hur dessa framförs. Detta har jag bett om ursäkt för flera gånger. Att ingen sett det bevisar bara vad jag säger om att ingen läser mina inlägg ordentligt. Eller så vill de flesta inte förstå vad jag menar, då spelar det knappast någon roll vad jag skriver. Har ni bestämt er för att jag säger en sak spelar det ingen roll hur många gånger jag skriver annorlunda, ingen kommer ta in det.

    Det kan också vara så illa som jag skrivit till ett par medlemmar, att man har sett och förstått vad jag skrivit och menat men ändå sitter och säger att jag minsann sagt det ena och det andra - då handlar det om intellektuell ohederlighet helt enkelt. En person som är intellektuellt ohederlig kan man naturligtvis inte diskutera med, den personen kommer aldrig medge att hon förstått vad jag menar och hon kommer inte acceptera mina ursäkter eller förklaringar.

    Angående att jag skrev "gumman" så ser du inte (eller bryr dig inte) om vad det är jag svarar på. Hon frågade nig om jag var bitter, något som också är en härskarteknik i allra högsta grad. Att smälla till någon som "tycker fel" med att han/hon måste vara bitter är ett sätt att trycka ner meningsnotståndaren. Ibland måste man också titta på vad en person svarar på innan man kritiserar hennes svar. Att bara citera svaren men inte det man svarar på handlar även det om intellektuell oärlighet.Då plockar man ut ett citat som givetvis ser illa ut, det håller jag med om, men man tar inte med det som svarats på, som kan vara minst lika illa. Det värsta i det hela är det du gör, faktiskt...

    Ohederligt, som sagt.

    Nu är det givetvis rätt barnsligt att dra "men det var ju hon som började-kortet", men illa var det inte att säga "Nej gumman" när hon frågade om jag är bitter. En härskarteknik bemöttes alltså, rätt eller fel, med en annan men det var bara den ena som uppmärksammades.

    Jag har bett om ursäkt, inte för mina åsikter men för mitt burdusa sätt att framföra dem. Jag kunde ha sagt mycket på ett bättre sätt, men det är lite för sent att grubbla över det nu. Det är något jag får dra lärdom av och ha med mig till framtida diskussioner.

    Jag har sagt att jag i större utsträckning förstår varför man skriver som man gör (och jag skrev från allra första början att jag trodde det också). Jag kan fortfarande tycka att vissa uttryck ger ett konstigt intryck (och jag är inte helt ensam om det, det finns ju ett par till i tråden som sagt att de tänkt likadant men de inläggen har tydligen gått alla obemärkt förbi), så jag är inte helt fel ute. Men sedan är det naturligtvis så att i en bildtråd om ringar läggs fokus på just ringar, man skriver att man längtar efter att sätta på sig sin vackra ring men inte att man längtar efter att få gifta sig med sin underbare man och det är inga konstigheter.

    Somliga i tråden har ju klarat att föra en diskussion och bemött mig på ett sätt som är trevligt och respektfullt trots att de inte håller med mig. Det är en konst, detta att respektera andra och bemöta dem trevligt trots att de har åsikter som strider mot ens egna, och de flesta i den här tråden klarar den tyvärr inte. Att bemöta en människa illa och otrevligt på grund av att hennes åsikter inte överensstämmer med ens egna är riktigt dåligt, då framstår man som en människa som är mot yttrandefrihet. "Du får tycka vad du vill, men tycker du så där så tycker du fel och då förtjänar du ingen respekt".

    Att ni blir arga för att jag har en för burdus stil som uppfattas som nedlåtande är en sak, jag vet att jag kan vara sådan och det är något jag måste arbeta med. Men det har jag bett om ursäkt för. Accepterar ni inte den är det förstås helt okej, jag var kanske för otrevlig och nedlåtande för att det ska kunna förlåtas, Men att alla sitter och är helt ovetande "Näää, hon har inte bett om ursäkt", det är inte okej. Det är exempel på att ni atntingen inte läser igenom inläggen utan bara hittar på lite som ni vill eller att ni är intellektuellt oärliga.

    Vilket är det?
  • Anonym (Illa!)
    Chicita skrev 2014-02-26 14:58:40 följande:
    Känns som att min poäng är bevisad då en hel del av det jag skrivit inte ens verkar ha gått fram någonstans för de som kommenterar.
    Så eftersom jag börjar känna mig som en trasig grammofonskiva nu så lägger jag ner och låter er fortsätta diskutera hur elak TS är Flört 
    Ja, du har jobbat bra men det är nog ett futilt arbete är jag rädd. Tack för att du försökte i alla fall! Glad
    Anonym (Fullvuxen) skrev 2014-02-26 16:37:44 följande:
    Fast nu är jag av åsikten att alla över 18 självklart ska få gifta sig :)
    Naturligtvis, är man 18 och över är man ju myndig och självklart ska myndig personer få gifta sig. Frågan är kanske om myndighetsåldern egentligen borde vara högre, men det är ju en helt annan diskussion. (Och nu blev de som redan är förbannade på mig ännu mer förbannade. Jobbigt,)

    Kalaspinglan: Det om att hjärnan inte är "färdig" förään man är ca 25 hörde jag under en föreläsning om hjärnans utveckling, lite svårt att ange som källa. Dock trodde jag det skulle vara lätt att hitta info om det på nätet för den som ifrågasatte det.
    FruForsmark skrev 2014-02-26 19:38:17 följande:
    Förstår inte tråden. Varför skulle längtan till att bära sin ring skorra illa mot längtan att gifta sig?
    Jag tycker att när man säger saker som att man längtar efter att få bära ringen så KAN det uppfattas som att det är ringen som är det viktoga, inte mannen som man gifter sig med. Nu är jag ju enig med de flesta andra (efter diskussioner och att ha underat djupare på saken) aytt det är okej att skriva så i Bildtrådarna om ringar, de fokuserar ju på just på ringen. Men inte bara där hittar man konstiga uttryck, utan även i andra trådar. Det verkar som att en del är mer intresserade av bröllopet, ringen, festen och bröllopsresan än det som kommer efter, äktenskapet. Det är lätt att bli gift, det klarar vem som helst. Men att vara gift är inte alls lika lätt, vilket skilsmässostatistiken bevisar.

    Förstår du hur jag tänker? Fråga gärna igen annars (nej, jag försöker inte vara nedlåtande, jag vill bara inte att det ska vara några missförstånd!)!
    Anonym (Kärleksbevis) skrev 2014-02-26 20:05:18 följande:
    För mig handlar det om att jag längtar till jag får bara ringen sonett bevis på våran kärlek och att vi är ett.... Vi har redan barn i hop och är ett på de sättet men just att förhållandet tar ett steg längre... Å ringen är ju lite beviset på att man är gift för varandra.. För oss ser vi ringarna som ett kärleksbevis då vi har haft mkt att säga till om när det gäller varandras ringar..
    Vackert skrivet! Detta lämnar verkligen inget utrymme för missförstånd, vilket jag anser att ett kort "Jag längtar efter att få bära ringen".

    Nu skrev ju jag redan i startinlägget att jag hoppades (jag glömde "trodde") att det var just så här man menade, så vad allt ståhej kommer ifrån vet jag inte.
    Marione skrev 2014-02-26 21:18:19 följande:
    Det som jag tycker är lite roligt är att hon anser att vi (jag) inte läser hennes inlägg ordentligt och missförstår henne samt plockar ut saker ur sitt sammanhang. Är det inte det hela tråden handlar om? Att TS plockat ut "längtar efter att få bära ringen" ur sitt sammanhang, missförstått det och tolkat det på ett sätt som inte överensstämmer med avsändarens vilja.
    Nu har jag ju inte tiolkat det fel, vilket jag påpekat i flera inlägg. Det är du som inte läser mina inlägg ordentligt eller är intellektuellt oärlig. Bara du själv vet vilket som gäller.
    Anonym (ringen) skrev 2014-02-26 22:00:41 följande:
    Haha va?? Du säger att jag inte läst dina inlägg! Jo, vet du vad! Det har jag visst men jag håller inte med dig ändå ;)
    Nu bevisade du precis att du inte läser mina inlägg ordentligt (alternativt att även du är intellektuellt ohederlig). Jag har ingenstans skrivit att jag tror eller önskar att folk ska hålla med mig bara de läser mina inlägg. Så, vilket är det för din del? Inte läst ordentigt eller intellektuellt oärlig?
    Anonym (Väx upp) skrev 2014-02-26 22:56:35 följande:
    Ge er bara hur orkar ni?! TS starta en jävligt onödig tråd! Låt d va nu bara! Gå vidare! Måste finnas annat ni kan lägga energi på?!
    Onödig tråd. Jaha. Men då är det kanske bra om du skriver ditt riktiga nick , så att jag fortsättningsvis kan kontakta dig och kontrollera så att en tråd är nödvändig innan jag startar den...
    LMF skrev 2014-02-26 22:59:04 följande:
    Sammanfattningsvis tycker folk olika i en känslig fråga och vad har den här tråden bidragit med annat än att folk tar illa upp? Inte mycket. Jag tycker att den här tråden kan ta och dö av. Typ nu genast.
    Folk kan ta illa upp av allt möjligt, bäst att ingen startar några trådar. Ett diskussionsforum utan diskussioner lär snabbt "vissna", men huvudsaken är att du och dina gelikar här inte behöver se några åsikter som inte överensstämmer med era.

    Det är sorgligt att se att så många inte uppskattar vår [relativa] åsikts- och uttrycksfrihet. Det finns länder som kanske skulle passa er bättre. Visserligen lär inte ni heller få ha vilka åsikter ni vill, men det är väl okej?

    För runt 70-80 år sedan fanns det en benämning på folk som ni, vet inte om man kan kalla er likadant i dag. Måste väl be er om lov först, och då lär jag inte få säga det.
  • Nokaro

    Jag längtar som fan efter att få bära min ring för det betyder att då har jag äntligen fått gifta mig med mannen till mina barn!

  • Kalaspinglan

    Bara en liten kommentar, hade egentligen tänkt överge tråden:

    1. Jag tycker det är märkligt att man som "rak och ärlig person" väljer att vara anonym i en så här pass opersonlig frågeställning.

    2. Många personer - inte alla - som säger "jag är bara rak och ärlig" är egentligen fruktansvärt oförskämda i allt sitt tyckande och moraliserande. Nu känner ju jag inte dig TS, men jag har träffat åtskilliga "raka och ärliga" personer, och många av dem har varit riktigt jobbiga.

    3. Man kan vara ärlig och konkret i sina svar utan att såra människor. Genom att lyssna empatiskt och inte läsa in märkliga budskap mellan raderna brukar man komma längst. Man kan dessutom anpassa sitt sätt att kommunicera till lyssnaren/läsaren. Skriver man ett mejl till en nära vän kan man ha en viss stil, i ett öppet forum på nätet rekommenderas en annan stil.

    4. Vidare tycker jag att det verkar som att enbart inlägg som håller med TS i större eller mindre utstäckning besvaras med "tack för att du läst vad jag skrivit", resten av inläggen avfärdas med "men du har inte läst vad jag skriver."

    Jag läser ditt ursprungsinlägg såhär: du tycker att man inte ska skriva att man längtar efter en materiell sak.
    Efter det långa ursprungsinlägget följer en rad inlägg där du beskriver dina egna negativa erfarenheter av att gifta sig ung, att skilja sig och whatnot.

    Att vi har yttrandefrihet betyder att man har rätt att uttrycka sin åsikt utan förhandscensur, men däremot ska man inte förvänta sig att man kan säga vad som helst utan att få reaktioner och i vissa fall även juridiska konsekvenser. Det är sorgligt att det är så många som tror att yttrandefriheten betyder rätt att kränka andra, såra andra eller på annat sätt uttrycka sig olämpligt. För det betyder den inte.

    Man får ha vilka åsikter man vill, och man får tänka vad man vill. Däremot kan man välja sina ord och sammanhang för att uttrycka dessa åsikter. Går jag in på ett kattforum och ifrågasätter varför folk älskar sina katter då jag själv är ointresserad av katter, får jag räkna med mothugg, sårade känslor osv. Likväl har jag rätt att hysa min åsikt, men ett kattforum är kanske inte den bästa kanalen för det budskapet.

    Jag tror att du TS har rört upp folks känslor för att du på ett, tja, vad ska man säga, inte speciellt finkänsligt sätt ifrågasatt högst personliga val folk gör. Givetvis är alla välkomna på detta forum, men det är inte så vanligt att folk som varit gifta i många år hänger här och diskuterar bröllopsplanering. Eftersom du varit gift i många år och knappast planerar bröllop tror jag folk har svårt att förstå varför du engagerar dig så starkt i folks sätt att uttrycka sig då de planerar en fest.

    Det är väldigt få som gifter sig utan att ha varit sambor i dag, och jag kan säga att för egen del förändrades inte relationen speciellt mycket efter att jag började använda ring. Har man bott ihop i flera år och känner varandra väl, för äktenskapet knappat med sig så många överraskningar. Därför tror jag inte heller att folk har ett så stort intresse av att diskutera sina förväntningar på äktenskapet, plus att det kanske känns lite för privat. Servetter, blommor, ringar, klänningar är personliga val, men inte speciellt privata. Skulle du däremot gå in på något forum för djupt troende som väljer att vara särbor tills de gift sig, så skulle du nog antagligen hitta fler trådar om "hur tror ni äktenskapet/livet som gifta blir".

  • Anonym (ringtråd)
    Kalaspinglan skrev 2014-02-27 15:51:49 följande:
    Bra sagt! :)
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!