• Anonym (Illa!)

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Jag tittar ofta i bildtrådar där man kan se vilka ringar blivande brudar ska ha. Det är alltid roligt, även om allt "bling" inte är riktigt i min smak (och nej, jag är absolut inte avundsjuk, tycker bara personligen att det inte är så snyggt. Jag föredrar enklare ringar).

    Men det är inte det jag hakat upp mig mest på, utan vad tjejerna skriver i sina kommentarer. De allra flesta skriver hur de "längtar efter att få bära ringen", ytterst få skriver att de längtar efter att få gifta sig med sina (förhoppningsvis) drömmän. Nu hoppas jag ju att det är vad som avses, men jag tycker detta "Längtar efter att få bära ringen"ser så otroligt illa ut, som om det är ringen som är det viktiga och inte äktenskapet. Och rätt ofta verkar ringen vara det viktigaste, det ska vara stora diamanter o s v. Jag hade en stor diamant (en bra bit över 1 carat) när jag gifte mig ("ärvde" min svärmors ring, hade aldrig valt en sådan själv). Inte höll äktenskapet för det! Nu är jag omgift sedan 15 år tillbaka, med enkla anspråkslösa ringar. Och jag är lika lycklig idag som när vi gifte oss. Det hänger ju inte på ringen!

    Finns det någon som tycker som jag? Och ni som skriver så, förstår ni själva hur illa det ser ut?

  • Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!
  • Kalaspinglan

    Ett tillägg, kom på en sak till: jag känner en hel del kvinnor i övre medelåldern som varit tvugna att gifta sig pga de blev gravida i ungdomen, dvs. på 1960-70-talen. Var det ett bra skäl till att gifta sig? Ändå är många av dessa kvinnor gifta än idag.

    Jag har inte sett några direkta referat till forskningen, att säga "forskning visar att hjärnan inte är utvecklad innan man fyllt 25" utan någon som helst referens till en artikel, studie, fackbok i neurofyisologi/neuropsykiatri/neurobiologi osv är slarvigt. Då kan jag lika gärna kasta ur mig följande: forskning visar att frånskilda som gift om sig skiljer sig lättare jämfört med människor som aldrig skiljt sig.
    Detta läste jag för någon månad sedan, men eftersom jag inte kommer ihåg studiens namn, författare, tidskrift eller eventuell kritik mot resultatet, anser jag inte att jag kan hänga upp hela mitt resonemang på den slutsatsen.

    Att diskutera hjärnans funktioner och deras utveckling kräver dessutom en hel del förkunskaper i neurofysiologi, och jag betvivlar att detta är rätt forum för det.

    Min poäng är att man inte, i inlägg efter inlägg, kan hävda att man har rätt pga något man läst men inte kan hänvisa till. I så fall kan man ju hitta lämplig forskning som stöder ens käpphäst, och använda vilken ton som helst i sin argumentation, för man har ju grundat sin åsikt på forskning. Ska ens huvudargument basera sig på en forskningsrapport, bör man även låta andra ta del av den, t.ex. genom att skriva författarnamn, tidskrift, volym, sidor och allt sådant som man uppger i akademiska texter.

    Nu börjar vi visst bli lite OT här...

  • Chicita

    Känns som att min poäng är bevisad då en hel del av det jag skrivit inte ens verkar ha gått fram någonstans för de som kommenterar.
    Så eftersom jag börjar känna mig som en trasig grammofonskiva nu så lägger jag ner och låter er fortsätta diskutera hur elak TS är Flört 

  • Anonym (Fullvuxen)

    Kalaspinglan: exempelvis" när hjärnan får bestämma " av Ott och olivestam. 2010. Dock så är detta så vedertagen och bevisad kunskap inom neurodidaktik, psykologi och sociologi så att du hittar denna fakta i den mesta moderna forskningen i ämnet.

  • Anonym (Fullvuxen)

    Fast nu är jag av åsikten att alla över 18 självklart ska få gifta sig :)

  • Anonym (Illa!)
    Chicita skrev 2014-02-25 21:49:26 följande:
    Alltså nu tycker jag att vi tar ett djupt andetag - och dom som vill kan ju försöka läsa om tråden och TS inlägg och försöka att göra det utan att döma på förhand - eller att sluta läsa efter 2-3 ord.

    TS har flera gånger försökt förklara att det bara är uttrycket som hon egentligen reagerat på. 
    Och att hon dessutom har börjat ändra åsikt lite efter att så många har förklarat tanken bakom varför dom själva skrivit så.

    När det gäller åldern så har TS (vad jag sett) inte lagt in några personliga värderingar i det, utan bara citerat fakta. Och i tillägg till det så har hon dessutom sagt att mognad är svårt att uttala sig om och att det är mycket individuellt. - Dessutom har inte något av citaten egentligen handlat om just mognad. Utan om hjärnans utveckling vilket är en helt annan sak (vilket hon också har försökt få fram).

    Ett tips rent generellt - till både TS och ni som tycker att det här uttalandet är så väldigt hemskt.
    Om ni blir upprörda över något ni läser - gå ifrån datorn en stund, Gör en kopp kaffe eller te eller ta ett glas vin, läsk eller vad ni nu vill. Gå tillbaka och läs igenom inlägget igen - men föreställ er att det var er bästa vän som hade skrivit det och att vännen var på bra humör och inte ute efter att göra dig upprörd.
    Låter inlägget fortfarande lika illa?
    Är det verkligen värt att bli upprörd över och svara på?
    Eller kan du nu bara stänga den tråden och tänka "tur att vi alla tycker olika" och sen inte lägga mer tid och energi på det?

    Det går åt mycket mer energi till att bli arg, upprörd och irriterad - än vad det gör att hitta positiva saker som gör dig glad Glad 
    Jag lägger hellre min energi på något kreativt och upplyftande - än på att vara arg och upprörd på någon (ofta pga missförstånd) på nätet..  
    Tack, du har förstått precis vad jag menar och varför jag skriver som jag gör. Att jag sedan är lite för burdus ibland är något jag naturligtvis får ta på mig själv, jag försöker verkligen att inte vara det men det är ju det där med gamla hundar och lärsa sig sitta...Flört

    Men det är mycket märkligt det där att folk inte läser hela inläggen utan bara svarar i affekt utan att förstått alls vad de egentligen svarar på. Jag tycker det är trist att så många gör så, det är sådant som snabbt skapar dålig stämning i trådar. Ska man svara på inlägg ska man väl för katten LÄSA dem odentligt, och förvisa sig om att man förstått vad inläggsskrivaren vill ha sagt. Vad är det för mening med att diskutera saker om man inte vet vad man diskuterar?
    Anonym (Väx upp) skrev 2014-02-25 22:09:45 följande:
    Vilken barnslig o onödig tråd. Bara för att man längtar efter att få bära ringen betyder inte att man underminerar sin kärlek till sin partner. När d gäller ringar, Alla har väl rätt att välja sin egna ring vare sig d e 0 carat eller 5 carat i. Huvudsaken är att man e nöjd med sitt val av ringar som man "förhoppningsvis" ska bära resten av sitt liv. Oavsett om äktenskapet hänger på ringen lr ej så ska man få välja vad man vill.
    Här har vi ju ett klockrent exempel på vad jag menar... Var säger jag att man inte får välja vad man vill? Naturligtvis står det alla fritt att välja precis det de vill ha, har aldrig sagt annat.

    Likaså har alla rätt till en åsikt, men du och flera andra verkar inte anse att jag har rätt till min, varför? Vad är det som är så upprörande med att någon har en åsikt som inte sammanfaller med ens egen?

    Och, för tusende gången, jag har inte sagt att man "underminerar" sin kärlek till sin partner genom att säga att man längtar efter att få bära ringen (eller att man blev helt kär i den när man såg den, eller älskar den). Det är väl inte så svårt att förstå att vad jag menar är att det kan se illa ut om man bara pratar om hur myckeyt man älskar sin ring och längtar efter att bära den men inte säger ett ord om att man älskar sin blivande man och längtar efter att få gifta sig med honom?

    Onödig tråd? Hela forumet är fullt av onödiga trådar om vi ska börja vara petiga. Det är väl fruktansvärt onödig och att skriva om ringar och bordsdukningar när folk blir skjutna på gatorna i Ukraina, egentligen. Men nu är detta ett diskussionsforum främst inriktat på bröllop, därför diskuteras främst bröllop och allt som hör dem till. Exempelvis ringar.
    CoG skrev 2014-02-25 22:14:29 följande:
    Jag hoppas att TS lämnat tråden för det skrivs inte mkt vettigt i den nu längre.
    Klart man kan ha olika åsikter men det är mer än bara någon gång ibland som en blivande brud tycks fästa mer intresse vid sin blivande stora bling-bling ring än på en blivande make och anledningen till att hon ska gifta sig.
    Klart man kan förirra sig i bröllopsdjungeln och tappa fotfästet lite...men det finns ytterligheter där med.
    Jag säger absolut inte att alla på BT är så, men det händer absolut att jag undrar över vissa inlägg.

    Att längta efter att bära ringen, den är en sak
    Men en del älskar sin underbara ring och längtar efter den dag då hon får sätta den på sitt finger och bära den för alltid.
    Så jag förstår lite av TS första unddran till hur det egentligen är fatt med vissa,

    Men nog om det
    Tack och godkväll
    Jag hade bestämt mig för att inte gå in mer i tråden eftersom ingen, med ett par undantag, har förstått vad jag försöker säga. Det verkar inte som att någon är särskilt intresserad av det heller, för trots att jag förklarat flera gånger vad jag menar bara vägrar folk förstå. Att det ibland kan vara svårt att förstå är inte konstigt, man uttrycker sig ju kanske inte alltid så tydligt, men det är ju uppenbart att de inte läser hela inläggen och då blir man ju bara less.på att svara till slut.

    Men jag var bara tvungen att "kolla läget", kan inte hålla mig härifrån tydligen...

    Du verkar förstå precis vad jag menar, det känns skönt att jag inte är helt ensam om att ha de här tankarna. Inte bara det, alla här helt fokuserade på bröllopet men verkar inte tänka på att det inte är det viktigast, det viktigaste är ju äktenskapet och hur man ska leva sina liv som man och hustru. Många verkar inte ens ha tänkt så långt, de har bara siktet inställt på att gifta sig. Men att gifta sig och vara gift och ju två helt skilda saker. Nu heter det ju Bröllopstorget och inte Äktenskapstorget, och självklart är bröllopet en stor sak, men jag undrar ibland hur många som inte ens reflekterat över hur det ska bli sedan. Många längtar efter att få kalla sig fru också, men jag vill inte bara kalla mig fru utan vara en fru, och en så bra fru som möjligt också. Två skilda saker, som sagt...

    Men för att förtydliga mig inför dem som inte förstår vad jag menar så tycker jag inte det är fel eller fult att längta efter bröllopet. Och jag kan faktiskt sträcka mig så långt att jag tycker man får ha hur stort eller litet bröllop man vill... Flört

    Tack själv! Glad
    Jghkvgjnv skrev 2014-02-25 22:23:48 följande:
    CoG: Jag förstår bara inte logiken i att man skulle älska sin man mindre bara för att man älskar sin ring? Det är ju inte som att ringen snor från kärlekskontot som man har till sin man, ringen är ju en materiell sak så jag förstår liksom inte ens tankesättet? Det går ju inte att jämföra...

    Är det som att om man prioriterar en fin ring så har man indirekt visat att man gifter sig av platoniska skäl och inte så mycket av kärlek? Det är ju en helt labil tanke... 
    Jag förstår inte heller den logiken eftersom jag inte påstått något sådant. Inte heller har jag sagt att det fult att längta efter att få bära sin ring. Andra säger att jag säger det, vilket bevisar det jag säger om att ingen läser mina inlägg ordentligt.
  • Anonym (Illa!)
    Samtidigt vet jag inte om jag tycker att man självklart har rätten till välvilligast möjliga tolkning när man inte är villig att ge andra den vänligheten. Anonym(ge er nu)

    Ursäkta?! Redan i startinlägget skrev jag att jag antar att man inte menar att man ser fram emot att bära ringen mer än att vara gift, dock kan sättet en del skriver på ge intrycket att man gör det. Jag har skrivit det i flera inlägg senare också.

    Det är tydligt att många inte läser mina inlägg ordentligt eftersom det hela tiden hävdas att jag sagt saker som jag inte sagt (eller i ditt fall, att jag inte sagt saker som jag sagt). Jag har skrivit på "normal" svenska hela tiden, mina inlägg är inte svåra att tolka, vilket visar på en brist på vilja att förstå vad jag säger.

    Du håller inte med mig i det jag skriver och det är naturligtvis okej (det är inte jag som försöker förbjuda filk att ha och uttrycka åsikter) men att säga att jag misstolkar vad de fletsa menar med "jag längtar efter att få bära ringen" betyder visar på en oförmåga att läsa mina inlägg eller intellektuell ohederlighet. För din egen skull hoppas jag på det förra.
    Anonym (lägg av) skrev 2014-02-25 22:55:19 följande:
    Men snälla rara, TS svar är ju värre än Trådstarten.
    Om man startar en sån här tråd så får man väl ta svaren som kommer?

    Speciellt när man, som TS, har så starka och specifika åsikter.

    Kan inte låta bli att lägga mig i för vissa saker är bara för mycket.

    Citat från TS;
     ""Jag hade en stor diamant (en bra bit över 1 carat) när jag gifte mig ("ärvde" min svärmors ring, hade aldrig valt en sådan själv). Inte höll äktenskapet för det! Nu är jag omgift sedan 15 år tillbaka, med enkla anspråkslösa ringar. Och jag är lika lycklig idag som när vi gifte oss. Det hänger ju inte på ringen"
    Och ni som skriver så, förstår ni själva hur illa det ser ut?""

    Det känns som att du TS är lite passive/ aggressive. Det var tydligen nödvändigt att först poängtera att du hade en stoooor diamant? Trots citatet nedan? Och sedan skriva fler ogenomtänkta saker som tex folks ålder och deras intellektuella nivå i ett öppet forum för att sedan skälla och slänga ur dig moralkakor.

    DET ser illa ut.

    Och jag förtydligar en mening ur TS trådstart: ""Det hänger ju inte på ringen!""
    Nehe, men varför riktar du kritik mot folk som faktiskt tycker att ringen är viktig? 
    Och med all rätt, för ringen ÄR viktig. Du skall bära den resten av ditt liv och den kostar pengar så varför i hela friden skulle den ej få vara viktig? Tror du att folk tror att ringen är allt det handlar om? Isf säger det väldigt mkt om dig. 

    Citat från TS;
    ""Vad gäller barnafödande ökar ju förstagångsföderskornas ålder, vilket kan vara skadligt för barnet. Även pappans ålder påverkar risken för te x Downs syndrom, hörde jag nyligen. Somliga kvinnor väntar så länge med att skaffa barn att när de väl börjar försöka kan de inte bli gravida. Det blir utredningar och dybara behandlingar. Fertiliteten blir sämre redan vid 30-årsåldern, så man bör ju skaffa barn innan dess.

    Samtidigt får det ju inte bli för tidigt, det är inte så bra att skaffa barn innan 20-årsåldern åtminstone (men då är fertiliteten på topp...) Det gäller alltså att börja försöka vid exakt "rätt tillfälle"

    Och hur i hela friden tänker du nu? Återigen lägger du indirekt skuld på folk! 
    Hur kan du slänga ur dig sånt och sedan lämna tråden? Fattar du inte vad du säger? Fattar du inte att folk blir upprörda?
    Ännu en som inte läst mina inlägg ordentligt... Du har hakat upp dig på vissa utdrag, men uppenbqarligeb inte läst allt. Jag har inte skällt på någon förränn nu, men sitter man och citerar vissa stycken utan att nämna de stycken där jag förklarat att jag förstår vad som menas, bara att det enligt mig ser illa ut, gäller samma sak som i svaret ovan; oförmåga att läsa och förstå eller intellektuell ohederlighet.

    Slänger jag skuld på folk för att jag skriver om vad alla vetenskapsmän och läkare säger? Intressant... Ska du skriva till samtliga fertilitetsläkare och skälla på dem för att slänger skuld på folk nu? Att skriva om fakta är inte att skuldbelägga.

    Som sagt, oförmåga eller ohederlighet...
    Jghkvgjnv skrev 2014-02-25 22:57:13 följande:
    Chicita: var har hon skrivit att hon ändrar åsikt? Läste igenom hennes inlägg igen och nej, hon är faktiskt inte speciellt trevlig. Jag är jätteledsen men jag kan inte tycka det... Vid ett tillfälle tilltalar hon en medlem med "gumman" vilket är en väldigt välkänd härskarteknik.
    Det är härskarteknik att kalla andra bittra också. Och du har inte läst igenom mina inlägg ordentligt, gör det i stället för att be andra läsa åt dig.

    Jag är inte alltid så trevlig när folk är otrevliga mot mig, nej,.Det är mänskligt. Dumt och onödigt, men mänskligt.
  • Anonym (Kärleksbevis)

    För mig handlar det om att jag längtar till jag får bara ringen sonett bevis på våran kärlek och att vi är ett.... Vi har redan barn i hop och är ett på de sättet men just att förhållandet tar ett steg längre... Å ringen är ju lite beviset på att man är gift för varandra.. För oss ser vi ringarna som ett kärleksbevis då vi har haft mkt att säga till om när det gäller varandras ringar..

  • Anonym (Skylla ifrån sig)

    Om det nu är så att alla läser TS inlägg fel och inte läser dem helt och hållet så kanske TS ska ta sig en funderare på att utrycka sig tydligare. Det verkar ju som att du tycker att alla missförstår.

Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!