• Anonym (Illa!)

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Jag tittar ofta i bildtrådar där man kan se vilka ringar blivande brudar ska ha. Det är alltid roligt, även om allt "bling" inte är riktigt i min smak (och nej, jag är absolut inte avundsjuk, tycker bara personligen att det inte är så snyggt. Jag föredrar enklare ringar).

    Men det är inte det jag hakat upp mig mest på, utan vad tjejerna skriver i sina kommentarer. De allra flesta skriver hur de "längtar efter att få bära ringen", ytterst få skriver att de längtar efter att få gifta sig med sina (förhoppningsvis) drömmän. Nu hoppas jag ju att det är vad som avses, men jag tycker detta "Längtar efter att få bära ringen"ser så otroligt illa ut, som om det är ringen som är det viktiga och inte äktenskapet. Och rätt ofta verkar ringen vara det viktigaste, det ska vara stora diamanter o s v. Jag hade en stor diamant (en bra bit över 1 carat) när jag gifte mig ("ärvde" min svärmors ring, hade aldrig valt en sådan själv). Inte höll äktenskapet för det! Nu är jag omgift sedan 15 år tillbaka, med enkla anspråkslösa ringar. Och jag är lika lycklig idag som när vi gifte oss. Det hänger ju inte på ringen!

    Finns det någon som tycker som jag? Och ni som skriver så, förstår ni själva hur illa det ser ut?

  • Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!
  • Chicita
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-22 23:09:26 följande:
    Som jag skrev i startinlägget så tror jag ju att man underförstått menar att man längtar efter att få gifta sig (jag tror det också men glämde skriva det) men det kan ge fel intryck när man skriver "Jag längtar efter att få bära ringen". Men det är som du säger - man måste vara försiktig med att läsa mellan raderna (och ibland måste man läsa mellan raderna lite) och inte kan man sitta och vara övertydlig hela tiden heller. Surtanter som jag får lära oss det! Flört
    Precis Glad

    Jag brukar försöka släppa såna där mindre hangups (för visst får man sådana ibland Flört
    Det är liksom inte värt besväret om du förstår hur jag menar... Men ibland är det rätt skönt att gå och "spy" lite via PM till någon man känner lite bättre här inne Flört
    Då är det i alla fall bara en som ser när man är lite "surtant" *visslar oskyldigt* Oskyldig
  • Anonym (Illa!)
    Marione skrev 2014-02-22 12:22:54 följande:

    Finns det inte värre saker att haka upp sig på? Dessutom den lilla slutklämmen "förstår ni själva hur illa det ser ut".


    I en ringtråd är det väl naturligt att diskutera just ringen och dessutom tror jag att de flesta personer här inne är tillräckligt trygga i sin relation för att inte behöva deklarera sin kärlek till den man ska gifta sig med i tid och otid. Är inte det rätt självklart att kärlek finns när man lever tillsammans.


    Varken för mig eller min sambo är egentligen äktenskapet som sådant något eftersträvansvärt tillstånd. Framförallt är det en juridisk konstruktion som ger oss och våra barn en trygghet som inte finns i ett samboförhållande. Vår relation kommer inte att bli innerligare, djupare och mer värd bara för att vi gifter oss. Vi gifter oss just för att vi har en sådan relation redan. Den vanliga vardagen finns ju redan för de flesta av oss, vi har ju varit ihop i åratal innan vi gifter oss.  


    Många av oss lägger ner mkt tid på att välja ring, och det med rätta. Många väljer att köpa en lite dyrare ring en gång i livet vilket gör att man vill att det ska bli rätt. Är det så konstigt egentligen?


    Sedan känns jämförelsen av ringar mellan dina två äktenskap är väl snarare en bild av dig än av resten av oss.


    Sen kan jag tillägga att som juriststudent så var det första vår lektor i familjerätt så när vi påbörjade kursen i familjerätt att


    - "Se till och gift er, att upplösa ett äktenskap är inte hela världen, men att leva med konsekvenserna av ett samboskap kan vara ödesdigert"


    Naturligtvis finns det värre saker att haka upp sig på. Det finns oändligt mycket viktigare saker att diskutera och ha ångest över än ringar också. Ska vi bara diskutera viktiga och djupa saker så kan man börja med att lägga ner sådana här forum, för här är det mest yta och tomhet. Men det blir ju tråkigt och framförallt jobbigt, man kan inte bara diskutera "viktiga" saker, eller haka upp sig på det du tycker är värt att haka upp sig på.

    Jag tycker den där inställningen, "det är bara att skilja sig" är fruktansvärd. Ett äktenskap är avsett att hålla liver ut, sedan kan det hända saker som omöjliggör det. Men folk gifter och skiljer sig så lättvindigt numera, det är sorgligt. Ja, jag låter som en hycklare då jag själv är frånskild, men jag kämpade länge för att få äktenskapet att fungera och det ska ju inte enbart vara en lång kamp. Men när ens man ständigt är otrogen, med svärmor och svägerskors goda minne (deras män var också otrogna och de såg inget fel i det. Så länge de fick sina smycken, pengar och vackra bostäder kunde karlarna göra vad de ville) orkar man inte kämpa till slut, jag ville ha ett sådant äktenskap.
    Sezzie skrev 2014-02-22 13:47:24 följande:

    Jag håller inte med (nu har jag inte läst alla andras inlägg) men jag anser inte att det är konstigt att man skriver att man "längtar till att få bära ringen". Jag tänker som så att ringen är en symbol att man är gift- alltså längtar man till man gifter sig? Sen är det klart man väljer en ring som man gillar & anser vara vacker- man ska ju bära den resten av livet?


    Kanske är fler som tänker som du- men jag ser det inte på det viset :) Men alla är vi olika^^


    Ja, det är vi, och det är väl tur egentligen. Glad

    Att man ska bära ringen av livet.... Ja, det är förstås det som är avsikten men rätt ofta blir det ju inte så. Vad har man får glädje av en svindyr ring om det blir skilsmässa (förutom att man naturligtvis kan sälja den)?
    Anonym (lägg av) skrev 2014-02-22 13:47:33 följande:
    Men hallå... Detta var en extremt dum tråd! Det är väl självklart att folk längtar efter att få bära sina vackra ringar! Vad i hela himlen är det som är fel med det? Du borde fundera på varför du skriver så dumt. Du låter bitter.
    Känner du ofta att du måste läsa och svara i "extremt dumma trådar"? Låter som självplågeri, håll dig till trådar du gillar istället!

    Jag tycker jag förklarade väldigt ingående vad jag tycker är fel med att säga så, läs startinlägget igen!

    Nej du gumman, inte bitter,. Bara lite äldre och förhoppningsvis klokare än många i 20-årsåldern. Eller en gammal surtant, men jag föredrar det första. Glad
  • Chicita
    Chicita skrev 2014-02-22 23:13:32 följande:
    Precis Glad

    Jag brukar försöka släppa såna där mindre hangups (för visst får man sådana ibland Flört
    Det är liksom inte värt besväret om du förstår hur jag menar... Men ibland är det rätt skönt att gå och "spy" lite via PM till någon man känner lite bättre här inne Flört
    Då är det i alla fall bara en som ser när man är lite "surtant" *visslar oskyldigt* Oskyldig
    Oj... jag valde inte bold-font Förvånad
    Menade hur som helst inte att "skrika"...
  • Anonym (Illa!)
    Chicita skrev 2014-02-22 23:24:08 följande:
    Oj... jag valde inte bold-font Förvånad
    Menade hur som helst inte att "skrika"...
    Inte jag heller, blev helt förskräckt när jag såg mitt inlägg! Förvånad Men det är väl inte hela världen, jag märkte alls att du "skrek". Glad
  • Chicita
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-22 23:27:08 följande:
    Inte jag heller, blev helt förskräckt när jag såg mitt inlägg! Förvånad Men det är väl inte hela världen, jag märkte alls att du "skrek". Glad
    och igen.. men vad konstigt. 
    Och nu tittade jag verkligen efter att "B" inte var markerad...

    Hmm jag tror vi får gå och sova på saken Flört
    Ha en bra kväll och sov så gott
  • frkmaria

    Jag längtade fruktansvärt mycket efter att få bära min enkla förlovningsring - en helt slät guldring. Det var inte för att den var överdådig på något sätt - det var en symbol. Ett tecken på att jag och min sambo bestämt oss för att det är vi på ett djupare plan. Vi fick ringarna något tidigare än när vi skulle förlova oss och jag kunde gå och ta på den ibland på kvällen och bli överlycklig. Jag sa till sambon att jag var tvungen att "träna" på att ha den så jag vande mig... men det var bara en ursäkt. :) Jag älskar att vara förlovad med min sambo och den dagen vi gifter oss kommer jag älska det ännu mer. Att få ha en ring som bekräftar att vi är man och hustru. Att vi är gifta. Att vi är en uppdaterad enhet men allt vad det innebär. Jag kommer såklart välja en ring jag tycker är fin - om än inte överdrivet lyxig den heller och den dagen jag får hem den ringen kommer jag säkert gå och prova den på kvällarna också och jag kommer längta tills dagen då jag kommer att få ha den på mig offentligt. Då jag får visa alla att jag har fått gifta mig. Jag älskar min sambo självklart, men jag älskar också det faktum att jag har träffat personen jag är beredd att leva mitt liv med - som också är beredd att leva sitt liv med mig. All symbolik som ringarna bär, det vackra estetiska man ser i ringen - oavsett om den är överdådig eller aningen spartansk - och känslan av att kunna bekräfta sin kärlek offentligt, detta är saker som gör att man längtar till att bära ringen tror jag, eller iaf saker som gör att jag längtar till att få bära min andra ring också när det väl är dags! 

  • Marione

    Visst


    Anonym (Illa!) skrev
    Jag tycker den där inställningen, "det är bara att skilja sig" är fruktansvärd. Ett äktenskap är avsett att hålla liver ut, sedan kan det hända saker som omöjliggör det. Men folk gifter och skiljer sig så lättvindigt numera, det är sorgligt. Ja, jag låter som en hycklare då jag själv är frånskild, men jag kämpade länge för att få äktenskapet att fungera och det ska ju inte enbart vara en lång kamp. Men när ens man ständigt är otrogen, med svärmor och svägerskors goda minne (deras män var också otrogna och de såg inget fel i det. Så länge de fick sina smycken, pengar och vackra bostäder kunde karlarna göra vad de ville) orkar man inte kämpa till slut, jag ville ha ett sådant äktenskap.

    Visst ska man inte skilja sig för lättvindigt. Det tycker inte jag heller, men å andra sidan är det nog väldigt få som skiljer sig lättvindigt bara för att. Du är faktiskt hycklande eftersom du skiljt dig och inte anser att man ska göra det. Varför ska inte unga människor få göra sina egna val (inkl. Sina egna misstag) precis som du har gjort. Precis som du gjorde kämpar personer för sitt förhållande, du är inget undantag på det sättet.


    Sedan anser jag faktiskt inte att det är värre än om ett äktenskap spricker än om ett samboförhållande spricker. Smärtan är densamma för de som är inblandade. Personer som gifter sig älskar inte mer och bättre än de som väljer att inte göra det.


     


    Men ett av problemen med att se äktenskapet som något som är så mkt mer värt än ett samboförhållande är just det faktum att man i ett samboförhållande inte har samma skydd. Ska ett förhållande gå åt pipan är det oftast bättre rent lagligt om det sker som ett äktenskap än som ett samboförhållande.


     


    Personligen känner jag att din attityd är nedlåtande gentemot många andra, och det känns lite som om du vill sitta på dina höga hästar bara för att ditt äktenskap är inne på 15:e året.


    Bara för att du inte säger älskar om materiella ting så betyder faktiskt inte det att inte andra kan använda det uttrycket eller att du faktiskt besitter rätten att säga att det är fel. Jag tycker att du är helt fel ute och faktiskt är lite feg som inte vågar stå för dina åsikter utan är anonym.


     


    Undrar lite varifrån din motvilja mot andra som inte tänker likadant kommer från. Bara för att din svärmor inte agerade på ett sätt som du var villig till att göra betyder inte att alla som har en dyr och stor ring kommer att agera likadant eller att alla som väljer en mindre svulstiga ring automatiskt är bättre människor som kommer att bli lyckligare i sina liv.


     

  • Anonym (Illa!)
    Chicita skrev 2014-02-22 23:13:32 följande:
    Precis Glad

    Jag brukar försöka släppa såna där mindre hangups (för visst får man sådana ibland Flört
    Det är liksom inte värt besväret om du förstår hur jag menar... Men ibland är det rätt skönt att gå och "spy" lite via PM till någon man känner lite bättre här inne Flört
    Då är det i alla fall bara en som ser när man är lite "surtant" *visslar oskyldigt* Oskyldig
    Haha! Du har så rätt så. Jag har inte varit medlem så länge, så jag "känner" ingen än. Men det finns några jag skulle vilja känna, du är en av dem då du alltid är så trevlig även om du tycker helt annorlunda. Kanske skickar ett pm någon dag, om det går för sig?
    Chicita skrev 2014-02-22 23:29:31 följande:
    och igen.. men vad konstigt. 
    Och nu tittade jag verkligen efter att "B" inte var markerad...

    Hmm jag tror vi får gå och sova på saken Flört
    Ha en bra kväll och sov så gott
    Det blir så för alla, verkar det som. Tack, hoppas du också sover gott! Glad
    frkmaria skrev 2014-02-22 23:32:03 följande:
    Jag längtade fruktansvärt mycket efter att få bära min enkla förlovningsring - en helt slät guldring. Det var inte för att den var överdådig på något sätt - det var en symbol. Ett tecken på att jag och min sambo bestämt oss för att det är vi på ett djupare plan. Vi fick ringarna något tidigare än när vi skulle förlova oss och jag kunde gå och ta på den ibland på kvällen och bli överlycklig. Jag sa till sambon att jag var tvungen att "träna" på att ha den så jag vande mig... men det var bara en ursäkt. :) Jag älskar att vara förlovad med min sambo och den dagen vi gifter oss kommer jag älska det ännu mer. Att få ha en ring som bekräftar att vi är man och hustru. Att vi är gifta. Att vi är en uppdaterad enhet men allt vad det innebär. Jag kommer såklart välja en ring jag tycker är fin - om än inte överdrivet lyxig den heller och den dagen jag får hem den ringen kommer jag säkert gå och prova den på kvällarna också och jag kommer längta tills dagen då jag kommer att få ha den på mig offentligt. Då jag får visa alla att jag har fått gifta mig. Jag älskar min sambo självklart, men jag älskar också det faktum att jag har träffat personen jag är beredd att leva mitt liv med - som också är beredd att leva sitt liv med mig. All symbolik som ringarna bär, det vackra estetiska man ser i ringen - oavsett om den är överdådig eller aningen spartansk - och känslan av att kunna bekräfta sin kärlek offentligt, detta är saker som gör att man längtar till att bära ringen tror jag, eller iaf saker som gör att jag längtar till att få bära min andra ring också när det väl är dags! 
    Underbart fint skrivet! Men det är klart, lite för långt kanske, och då blir "längtar efter att få bära min ring" en bra "kompromiss".

    Som jag skrivit flera gånger så tror jag ju det är vad man avser, jag tycker bara det "låter" lite illa. Eller kanske ska jag säga "tyckte", för nu när jag fått diskutera saken lite mer ingående har jag börjat ändra åsikt lite grann! Flört
    Marione skrev 2014-02-23 00:41:23 följande:
    Visst

    Visst ska man inte skilja sig för lättvindigt. Det tycker inte jag heller, men å andra sidan är det nog väldigt få som skiljer sig lättvindigt bara för att. Du är faktiskt hycklande eftersom du skiljt dig och inte anser att man ska göra det. Varför ska inte unga människor få göra sina egna val (inkl. Sina egna misstag) precis som du har gjort. Precis som du gjorde kämpar personer för sitt förhållande, du är inget undantag på det sättet.


    Sedan anser jag faktiskt inte att det är värre än om ett äktenskap spricker än om ett samboförhållande spricker. Smärtan är densamma för de som är inblandade. Personer som gifter sig älskar inte mer och bättre än de som väljer att inte göra det.


     


    Men ett av problemen med att se äktenskapet som något som är så mkt mer värt än ett samboförhållande är just det faktum att man i ett samboförhållande inte har samma skydd. Ska ett förhållande gå åt pipan är det oftast bättre rent lagligt om det sker som ett äktenskap än som ett samboförhållande.


     


    Personligen känner jag att din attityd är nedlåtande gentemot många andra, och det känns lite som om du vill sitta på dina höga hästar bara för att ditt äktenskap är inne på 15:e året.


    Bara för att du inte säger älskar om materiella ting så betyder faktiskt inte det att inte andra kan använda det uttrycket eller att du faktiskt besitter rätten att säga att det är fel. Jag tycker att du är helt fel ute och faktiskt är lite feg som inte vågar stå för dina åsikter utan är anonym.


     


    Undrar lite varifrån din motvilja mot andra som inte tänker likadant kommer från. Bara för att din svärmor inte agerade på ett sätt som du var villig till att göra betyder inte att alla som har en dyr och stor ring kommer att agera likadant eller att alla som väljer en mindre svulstiga ring automatiskt är bättre människor som kommer att bli lyckligare i sina liv.


     


    Mycket beror ju på varför man skiljer sig också. Gör man det för att ens man te x misshandlar en är det ju inget att ha några åsikter om.

    Är jag nedlåtande!? Jaha. Det var inte avsikten, men du har naturligtvis rätt till din åsikt. Synd att du inte vill ge mig rätt att ha min åsikt, bara för att den är annorlunda än din.

    Feg är jag också, där ser man. Menar du att du inte är anonym när du skriver under nicket Marione? Vet alla vem du är menar du? Om du hette Eva Katarina Lundh och hade det som nick vore du inte så anonym, men nu är du precis lika anonym (och feg, om du tycker anonymitet är lika med feghet) som jag. Så kanske bör vi inte diskutera anonymitet.

    Vad gäller ordet "älska" så skrev jag ju att det är min åsikt och jag inte kräver att andra ska tycka som jag. Du bör kanske läsa inläggen ordentligt innan du svarar...

    Nej, de som väljer mindre "svustiga" ringar behöver inte vara bättre människor än de som vill ha enorma stenar, men genom åren har jag fått den erfarenheten att det som lägger stor vikt vid materiella saker öht, inte bara ringar alltså, är om inte sämre människor så helt klart människor som inte har något att ge (menar intellektuellt och känslomässigt). Jag kan ha haft otur och mött människor som skulle varit så oavsett sin insätllning till materialism, men jag har träffat tillräckligt många för att kunna bilda mig en uppfattning. Jag har naturligtvis inte träffat alla människor, så jag vill inte påstå att det är någon universell sanning (och det tycker jag inte jag gör heller, det är du som drar märliga slutsatser av vad jag skriver). Men, återigen, det är min åsikt. Trampade jag på en öm tå när jag gav uttryck för den?
  • Trattkantarellen

    Jag kan hålla med flera andra här att tonen i den här tråden stundtals kan vara lite nedlåtande.
    Jag förstår var du kommer ifrån TS, även om jag inte delar din åsikt. Naturligtvis har alla rätt till sin åsikt, men nackdelen med internet är att alla inlägg färgas av den som läser inlägget, TS skrev säkerligen flera av sina inlägg med en sorts ton "in mind", medan den som läser inlägget läser det med en helt annan ton, vilket färgar hela inlägget i dennes ögon, hoppas ni förstår hur jag menar, inser att det låter lite luddigt :p 


    Jag tycker inte jag behöver analysera mina känslor så djupt, så märkliga är mina funderingar inte ändå. Visst kan det handla om att jag tänker öite på mitt första äktenskap som inte höll, men det påverkar inte på något dåligt sätt tycker jag. Jag har en erfarenhet som många inte har, och som 47-åring tänker jag kanske lite annorlunda än en 23-åring. Visst ansåg jag mig vara väldigt mogen och klok när jag var 23, men nu 24 år senare inser jag att jag verkligen inte var det. Egentligen borde nog "minimiåldern" för att få ingå äktenskap vara betydligt högre än 18 så man vet vad man ger sig in på, tar det seriöst osv. Jag säger inte att alla 18-åringar är omogna, men med tanke på att hjärnan inte är färdigutvecklad förrän vid 25 års ålder säger det sig själv att 18 är åt helsike för ungt för sådana saker som äktenskap.
    Jag tänker t.ex på det här citatet, jag förstår hur du TS menar, men om man då som t.ex 24-åring och blivande brud läser det här citatet blir det lätt att "hjärnan är inte färdigutvecklad förrens vid 25 års ålder så är man 24 är man inte mogen att gifta sig", eftersom vi människor har väldigt lätt för att tolka saker på ett sätt som innebär att det är något negativt mot oss personligen. Jag tror det är därför stämningen i tråden är lite sisådär...

    Så jag tycker att nästa gång ni läser ett inlägg och blir förolämpade, ta ett djupt andetag, läs igen om försök se hur personen som skrev menade. Detta gäller alla här inne, och egentligen alla på internet i stort, även jag själv :p

    I alla fall, jag själv hör verkligen till dom som har längtat/längtar efter att få bära min ring. Jag har en vanlig slät förlovningsring utan diamanter, för mig är själva utseendet på ringen mindre viktigt, det viktiga är själva ringen som en symbol för vårt förhållande och vår kärlek, och att vi har tagit steget från "vanligt förhållande" till Förlovade och sedan till äkta makar. Men det är ett smycke man ska bära varje dag i resten av sitt liv, om man då tycker det är väldigt snyggt med stora stenar måste man få vara alldeles överlycklig över sin fina ring och längta efter den också, för alla är vi olika och har olika smak. Jag är alldeles för klumpig för att kunna ha en stor sten, fastnar i saker och slår emot grejer titt som tätt, men jag tycker det finns många snygga ringar där ute!
  • ESW
    Känner du ofta att du måste läsa och svara i "extremt dumma trådar"? Låter som självplågeri, håll dig till trådar du gillar istället!

    Jag tycker jag förklarade väldigt ingående vad jag tycker är fel med att säga så, läs startinlägget igen!

    Nej du gumman, inte bitter,. Bara lite äldre och förhoppningsvis klokare än många i 20-årsåldern. Eller en gammal surtant, men jag föredrar det första. Glad
    Jag tycker man ska vara lite försiktig med att förklara att man är klokare än andra som är yngre än en själv. Personligen tycker jag det beteendet dumförklarar dom som är i 20-års åldern och det är ett härskarbeteende som de flesta nog önskar slippa. Jag tror det viktigaste här är att alla har rätt att känna och tycka som dom vill om sin ring, sitt äktenskap, sin man, sin fru osv. Det finns inga rätt och fel i kärlek!
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!