• Äldre 19 Aug 09:56
    18369 visningar
    73 svar
    73
    18369

    Femtvådieten

    Jag är egentligen emot i stort sett allt som har med dieter att göra - förutom denna. Jag har nu läst in mig på femtvådieten som verkar hur bra som helst och något man kan hålla på med länge - utan att tappa suget!
    Att experter inom området även berättar att dieten kan förebygga bland annat åldersrelaterade sjukdomar, cancer och demens gör ju bara saken bättre!

    Jag tänker börja denna veckan - och mitt mål är inte bara bröllopsfiguren, den är snarare ett delmål Drömmer
    Nej, målet är långsiktigt. Jag vill kämpa bort min övervikt, bli normalviktig, kunna springa lätt och långt, känna mig sund, fräsch och finare!

    För er som inte känner till femtvådieten kan jag förklara den väldigt kort. Man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar! Med fasta menar man att man håller sig under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man. Dessa dagar ska inte vara i rad och man kan välja vilka dagar man vill, utefter vad som passar en varje vecka.

    Jag har mätt midjemåttet idag och kommer blogga om hur det går med dieten och träning. Jag följs så gärna åt här ifall någon vill haka på, eller har erfarenheter av femtvådieten!

    För mig är det nytt med att räkna kalorier så det blir en utmaning men jag är så taggad! Skrattande

    Hoppas någon vill haka på! :D

  • Svar på tråden Femtvådieten
  • Äldre 27 Aug 12:32
    #21

    Millan - Det var en bra idé med blåbär och hallon! Det ska jag nog ladda upp och ha hemma inför nästa fastedag! (:
    För mig går det bra tycker jag! Fastedagarna går förbi rätt lätt om du är lite förberedd med vad du kan äta.
    Ska ha min andra för veckan på torsdag, så ska klura på recept! :)

    Sessan67! Kul, grattis till resultatet och bra kämpat Skrattande
    Okej, tack för tipsen. Ska nog testa någon dag snart.

  • Sessan­67
    Äldre 28 Aug 12:37
    #22

    Idag blev det gazpacho till lunch och en näve krutonger till det. Provade ett nytt recept på soppan från viktväktarna och den blev jättegod

    Ikväll ska jag prova att göra en omelett på äggvitor och så en massa sallad till det!

  • Äldre 28 Aug 12:54
    #23

    Hej hej!

    Mullig forumvärd ansluter sig till tråden.
    Jag har kört i två veckor nu och har tappat 2 kg. Mår toppen och känner mig piggare.

  • Äldre 28 Aug 12:56
    #24
    Sessan67 skrev 2013-08-27 08:15:22 följande:
    Ceasarsalladen var god Smaka av dressingen bara. Min blev nog liiite stark av vitlöken och dijonsenapen. Gillar dock starkt, men andra i familjen tyckte att den var lite för stark Tror att jag ska minska lite på citronsaften också nästa gång.

    Använde romansallad som i receptet och köpte handsakalde lyxräkor på burk, som faktiskt var riktigt bra

    Vägde mig förresten i morse - TJOHOO!!! 2 kg ner på 2 veckor
    Snyggt jobbat!
    Jag ska ta och prova salladen i morgon.Glad
  • Äldre 29 Aug 06:53
    #25

    Välkommen! Härligt resultat! Jag är inne på andra veckan nu! Tycker det går fint hittills. Andra veckans fastedag för de flesta i tråden idag. Vad äter ni alla idag? (:

  • Äldre 29 Aug 07:31
    #26
    Cajo skrev 2013-08-29 06:53:53 följande:
    Välkommen! Härligt resultat! Jag är inne på andra veckan nu! Tycker det går fint hittills. Andra veckans fastedag för de flesta i tråden idag. Vad äter ni alla idag? (:
    Fastedag för mig också idag!

    Börjar morgonen med en portion havregrynsgröt, frusna jordgubbar (svenska egenfrysta, mycket godare, fryser alltid in en massa jordgubbar på sommaren när det är som billigast) och 1 dl lättmjölk.

    Sen äter vi tråkigt nog nästan alltid samma, så det är kyckling (80gr) och sallad till det som gäller. I måndags gjorde vi dock en supergod potatis- och purjolöksoppa! Man blev jättemätt på det! 

    Nu ska gröten ätas upp! :)  
  • Äldre 2 Sep 14:37
    #27

    Jag kör fasta idag
    Så det blir allevo chokladdryck för hela slanten

  • Äldre 2 Sep 16:59
    #28

    Har också min fastedag idag. Det blev som vanligt gröt till frukost.
    Sen provade vi aftonbladets pizza-recept till lunch, helt ok även om det blev liiiite mat.
    Nu ska vi laga en kycklinggratäng med grönsaker, svamp och så lite grädde och riven ost.  :)

    Jag tror verkligen detta är en sätt att äta som ag kan klara av att hålla resten av livet, speciellt nu när vi börjat variera oss lite mer. Känns  faktiskt inte alls särskilt jobbigt. (Värre var det i somras då vi hade 2 veckors uppehåll, då var det jättesvårt med den första dagen! Så aldrig mer uppehåll om man kan undvika!!).

  • Äldre 2 Sep 19:12
    #29

    Jag har kört 5:2 i tre veckor nu egentligen, men de första 2 veckorna blev det bara 1 fastedag, pga sjukdom och lite annat. Men förra veckan blev det 2 dagar. När jag vägde mig igår hade jag gått ner nästan 3 kilo.
    Jag fastar på måndagar och onsdagar, sitter just nu och knaprar på en sallad, man får mkt goda grönsaker för sina kalorier =D
    Då jag aldrig varit särskilt förtjust i frukost dricker jag svart kaffe och vatten till frukost, sen äter jag lunch på jobbet, 2,5dl Kelda färdig soppa (t.ex. Toscansk tomatsoppa, thai, svampsoppa m.fl) ca 170kcal. sedan middag på kvällen. Mkt vatten dricker jag under dagarna. 
    På mina vanliga dagar äter jag en LCHF-inspirerad kost, vilket innebär inget bröd, pasta, potatis, ris etc, istället lite extra grönsaker. Jag använder inte light-produkter då det är så mkt konstigt tillsatser i dem (t.ex. 35% grädde som är 40% grädde utspädd med vatten som man sedan hällt i ett alg-extrakt i för att få samma konsistens...) då äter jag hellre lite mindre mängd. Jag försöker också att så mkt som möjligt välja ekologiskt och närproducerat. 

    Lycka till alla! 

  • Äldre 2 Sep 19:37
    #30

    hade min första fasta dag idag. oj vad mycket bättre det gick än jag trodde. är så pepp på detta nu! kul att man ockå lär sig hur man äter rätt och att det inte bara handlar om banta banta banta! Flört lycka till allihopa!

Svar på tråden Femtvådieten