• Cajo

    Femtvådieten

    Jag är egentligen emot i stort sett allt som har med dieter att göra - förutom denna. Jag har nu läst in mig på femtvådieten som verkar hur bra som helst och något man kan hålla på med länge - utan att tappa suget!
    Att experter inom området även berättar att dieten kan förebygga bland annat åldersrelaterade sjukdomar, cancer och demens gör ju bara saken bättre!

    Jag tänker börja denna veckan - och mitt mål är inte bara bröllopsfiguren, den är snarare ett delmål Drömmer
    Nej, målet är långsiktigt. Jag vill kämpa bort min övervikt, bli normalviktig, kunna springa lätt och långt, känna mig sund, fräsch och finare!

    För er som inte känner till femtvådieten kan jag förklara den väldigt kort. Man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar! Med fasta menar man att man håller sig under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man. Dessa dagar ska inte vara i rad och man kan välja vilka dagar man vill, utefter vad som passar en varje vecka.

    Jag har mätt midjemåttet idag och kommer blogga om hur det går med dieten och träning. Jag följs så gärna åt här ifall någon vill haka på, eller har erfarenheter av femtvådieten!

    För mig är det nytt med att räkna kalorier så det blir en utmaning men jag är så taggad! Skrattande

    Hoppas någon vill haka på! :D

  • Svar på tråden Femtvådieten
  • Sessan67

    Igår var det fastedag igen, går som en dans numera. Blev en räksallad med räkor, spenat och tomat till lunch. Tycker att det är skönt att slippa värma maten på jobbet och när man tar sallad känns det som om man får äta ganska mycket Till middag körde vi Keldas sparrissoppa och la till kokt sparris och en ägghalva - blev helt mätt på det. Ikväll är det jobbfest så då blir det INGEN kaloriräkning här inte

  • Mrs Lindahl 2014

    Oh, va roligt att det finns en bra och peppande 5:2-tråd. Jag kör själv igång på måndag och kommer ha måndag och torsdag som fastedagar (preliminärt iaf)


    Jag är dock lite nyfiken på att läsa lite mer, är det någon som läst någon bra/inspirerande bok eller liknande som de kan rekomendra?


    Jag är även lite nyfiken på hur ni lägger upp fastedagarna, hoppas ni frukost eller vilket mål är det ni skippar?


    Jag dricker inte kaffe men har tyvärr pepsi max som min drog, vågar man dricka det under fastedaragna eller är det No No?


    Lycka till allihopa, ska bli kul at se hur detta äventyr går! =)

  • frkmaria

    Jag äter alla måltider men mindre och kalorisnålt! Och ja. Min sambos stora last är pepsi Max... Vilket jag lite lyckats ta efter. Detta dricker vi till kvällsmaten på fastedagar och det gör det mycket lättare att ta sig igenom! :)

  • Cajo
    Mrs Lindahl 2014 skrev 2013-09-03 10:49:13 följande:

    Jag är även lite nyfiken på hur ni lägger upp fastedagarna, hoppas ni frukost eller vilket mål är det ni skippar?


    Jag dricker inte kaffe men har tyvärr pepsi max som min drog, vågar man dricka det under fastedaragna eller är det No No?


     


    Jag hoppar frukost, men det är mestadels för jag åker tåg tidigt till skola på annan ort, så hinner inte (:
    Smidigare att hoppa över den fastedagarna och äta längre fram.

    PEPSI MAX Mmmm! Vi dricker litervis,Drömmer vet inte hundra om det är bra men det är ju inga kalorier såååå? :)
    Sen kan man ju diskutera alla tillsatser yada yada yaaaa, men det är en annan femma.
  • FruForsmark

    Stör mig på alla dieter som kommer ut i tidningen. Det handlar inte om att hitta en quick fix, man måste lägga om hela sin livsstil och där finns inga undantag. Man måste äta rätt mat och motionera regelbundet. Inte äta sånt som inte är bra för kroppen. Bli mer medveten om vad saker och ting innehåller. Och definitivt inte fortsätta med en dåligt fungerande kosthållning för att sedan svälta sig i två dagar, kan inte se hur kroppen behåller sin balans på det viset..

  • Cajo

    Fruforsmark: Det handlar kanske inte om quick fix för samtliga? Det handlar om att två dagar av sju minska kalorianralet till 500, inte svälta sig själv. Jag vet att det inte är mycket kalorier men det handlar inte om någon svält som du kallar det. Jag äter frukost och ett vanligt mål mat - genomtänkt! Nyttigt. Jag känner redan efter två veckor att jag blir mättare på mindre portioner de andra dagarna, där du ska hålla dig runt 2000kcal om dagen. Det handlar kanske inte om quick fix, utan just som du säger; att lägga om livsstilen. Många som kör femtvå vittnar om en hållbar livsstil. Jag har läst vad du skrivit och reflekterat över det. Det kommer de andra i tråden också göra, och du har fått säga ditt, fått det ur ditt system, men i denna tråden diskuteras inte för- och nackdelar om metoden. Det finns ett diskussionsforum för det var du kan ventilera dina funderingar (:

  • frkmaria

    Word!

    För övrigt har jag och min sambo (för att prata om att äta bra) kommit fram till att vi ska försöka äta våra recept som vi har till dieten även de dagar vi äter vanligt, fast att man då äter obegränsat. Alltså förbättrar vi ju vårt matintag även de övriga dagarna (men njo. Vi äter ganska bra, gröt varje morgon (tom att vi kanske på helgen tar en scones- eller frallfrukost och unnar oss) och lunch och middag, oftast hemlagat (men går ibland ut och äter, beställer hem)). Min stora last är godis och jag kan faktiskt hålla mig ifrån det på ett helt annat sätt nu när det är 5:2 diet. Jag vet att jag inte får äta de dagar och försöker hålla mig undan övriga veckodagar också. Men klart man får äta på helgen. Allting handlar om vad man själv sätter upp för okej regler och för oss är det här en hållbar diet jag vill försöka använda mig av resten av livet för att, när jag väl gått ner de kilo jag behöver, hålla vikten och må bra.  

  • Blivande Brud 2014

    kört i 2 veckor och tappat 2 kg. för mig handlar det inte enbart om att tappa vikt. man lär sig så otroligt mycket om hur man bör äta! man blir mer medveten om vad saker och ting innehåller. man läser förpackningarna mer nogrant. jag hoppas komma ur det här lite smalare och mycket klokare. min största svaghet är sötsaker. godis, choklad, kakor. jag har inte ätit en godisbit, chokladbit eller kakbit på 2 veckor. det är rekord för mig! Glad idag är min fastedag. åt ingen frukost. lite sallad till lunch och 2,5 dl blomkål och brocolli soppa. funkar fin fint för mig hittils :)

  • Blivande Brud 2014

    aa asså soppan var middag hihi

     


    Blivande Brud 2014 skrev 2013-09-09 18:59:04 följande:
    kört i 2 veckor och tappat 2 kg. för mig handlar det inte enbart om att tappa vikt. man lär sig så otroligt mycket om hur man bör äta! man blir mer medveten om vad saker och ting innehåller. man läser förpackningarna mer nogrant. jag hoppas komma ur det här lite smalare och mycket klokare. min största svaghet är sötsaker. godis, choklad, kakor. jag har inte ätit en godisbit, chokladbit eller kakbit på 2 veckor. det är rekord för mig!  idag är min fastedag. åt ingen frukost. lite sallad till lunch och 2,5 dl blomkål och brocolli soppa. funkar fin fint för mig hittils :)

  • Cajo

    Kul att det går bra!  Och fint resultat!
    Bara att fortsätta köra. Jag har samma problem, med sötsakerna, fast min största last är chips ;)

Svar på tråden Femtvådieten