• Äldre 19 Aug 09:56
    18308 visningar
    73 svar
    73
    18308

    Femtvådieten

    Jag är egentligen emot i stort sett allt som har med dieter att göra - förutom denna. Jag har nu läst in mig på femtvådieten som verkar hur bra som helst och något man kan hålla på med länge - utan att tappa suget!
    Att experter inom området även berättar att dieten kan förebygga bland annat åldersrelaterade sjukdomar, cancer och demens gör ju bara saken bättre!

    Jag tänker börja denna veckan - och mitt mål är inte bara bröllopsfiguren, den är snarare ett delmål Drömmer
    Nej, målet är långsiktigt. Jag vill kämpa bort min övervikt, bli normalviktig, kunna springa lätt och långt, känna mig sund, fräsch och finare!

    För er som inte känner till femtvådieten kan jag förklara den väldigt kort. Man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar! Med fasta menar man att man håller sig under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man. Dessa dagar ska inte vara i rad och man kan välja vilka dagar man vill, utefter vad som passar en varje vecka.

    Jag har mätt midjemåttet idag och kommer blogga om hur det går med dieten och träning. Jag följs så gärna åt här ifall någon vill haka på, eller har erfarenheter av femtvådieten!

    För mig är det nytt med att räkna kalorier så det blir en utmaning men jag är så taggad! Skrattande

    Hoppas någon vill haka på! :D

  • Svar på tråden Femtvådieten
  • 201402­22
    Äldre 10 Sep 17:18
    #41

    För mig går det lite trögt. Jag är för hungrig på fastedagarna känns det som. Rynkar på näsan

  • Sessan­67
    Äldre 11 Sep 11:14
    #42

    Fastedag idag och glömde salladen jag gjort iordning hemma. Blir att gå och köpa sallad och försök få till rätt antal kcal.

    Ikväll blir det en repris, kycklingfilé med broccolli och mini fraiche till det.

    Går in på vecka 4 nu och har i snitt tappat drygt ett halvt kilo i veckan. 2 kilo de första 2 veckorna, men sen var det nog lite för mycket av det goda de 2 senaste under helgerna (hade födelsdagskalas och annat), så då var det knappt ett kilo på 2 veckor.

    Är ändå nöjd och hoppas att det ser ännu bättre ut om 2 veckor igen, när det är dags för vägning!

  • 201402­22
    Äldre 11 Sep 19:06
    #43

    Jag glömde fasta idag på min fastedag. Åt på restaurang Tungan ute

  • Äldre 12 Sep 17:18
    #44

    Huuu, på måndag har jag kört i en månad, men inte vägt eller mätt mig än.
    Kanske mäter på måndag, :)

  • Äldre 12 Sep 21:21
    #45

    Nu har de snart gått 1 vecka till. Men är så nöjd, vägde mig i måndags och då var de -1,2 kg på 1 vecka. Känns så bra och är inte svårt pånfastedagarna heller. Någon som har nått roligt resept att dela med sig av?

  • Äldre 12 Sep 22:04
    #46

    Jag står för närvarande still men började för 2 mån sen på ppiller och tror lite att det är boven. +att mina cykelturer till och från jobb samt eftermiddagspromenader på minst timmen har fått ställas in de senaste 2 veckorna för jag stukade foten REJÄLT! 6-8 veckors vila. :( och ja. Med detta tycker jag synd om migsjälv = godis på helgerna. Men har ändå hållt mina 500dagar så är nöjd att jag för nuvarande håller vikten! :)

  • Sessan­67
    Äldre 19 Sep 08:19
    #47

    Hejsan, hur går det för er andra? Idag har jag fastedag och det blir riskaka till frukost tillsammans med kaffe med lite mjölk. Sen tar jag ett kokt ägg nån gång under förmiddagen och ska försöka skjuta på lunchen till tresnåret.

    Ska på ett möte ikväll mellan 18 och 20, så måste stå mig på den till framåt nio när jag kommer hem. Har gjort en jättegod Wrap med sallad, spenat, keso oliv/feta och kyckling som jag ska äta i eftermiddag. Sen har jag liiite kcal kvar så att det kan bli en knäckemacka med philadelphia när jag kommer hem ikväll.

    Ingen vägning den här veckan, försöker hålla det till varannan vecka för att se ordentligt resultat!

  • Äldre 19 Sep 20:37
    #48
    Sessan67 skrev 2013-09-19 08:19:11 följande:
    Hejsan, hur går det för er andra? Idag har jag fastedag och det blir riskaka till frukost tillsammans med kaffe med lite mjölk. Sen tar jag ett kokt ägg nån gång under förmiddagen och ska försöka skjuta på lunchen till tresnåret.

    Ska på ett möte ikväll mellan 18 och 20, så måste stå mig på den till framåt nio när jag kommer hem. Har gjort en jättegod Wrap med sallad, spenat, keso oliv/feta och kyckling som jag ska äta i eftermiddag. Sen har jag liiite kcal kvar så att det kan bli en knäckemacka med philadelphia när jag kommer hem ikväll.

    Ingen vägning den här veckan, försöker hålla det till varannan vecka för att se ordentligt resultat!
    Det går bra, hade också fastedag idag, drack en kopp te till frukost, sen 2,5dl kelda skogssvamp-soppa (färdig på tetra) till lunch på jobbet, svart kaffe på eftermiddagsrasten, sen en god sallad till middag.

    Jag ska väga mig i helgen tänkte jag.. Får se vad vågen visar... 
  • Sessan­67
    Äldre 24 Sep 08:08
    #49

    Vägt mig idag och det går inte lika fort som i början, men det fortsätter nedåt. sammamlagt 3.3 kg och 6 cm i midjan på de 6 veckor jag kört Glad Då har jag ändå frossat ganska bra på helgerna!

    Igår blev det sallad med rökt kalkon till lunch och Kelda Toscansk tomatsoppa till middag. Kan verkligen rekommendera den - supergod!

    Nästa fastedag blir torsdag, får se vad jag ska hitta på då.

  • Äldre 27 Sep 11:35
    #50

    Det här var en diet som jag kände mig riktigt anti emot från början. 
    Jag har ju lärt mig att det värsta man kan göra om man försöker gå ner i vikt är att hoppa över mål, eftersom kroppen då ställer in sig på sparlåga och när man börjar äta igen så "håller den i" kalorierna så att säga - eftersom den inte vet när det kommer mat nästa gång.

    Jag började dock undersöka kaloriinnehållet i vissa livsmedel och såg att jag kan äta både frukost, lunch och kvällsmål om jag äter små portioner och kör på mycket grönsaker.
    Och jag brukar försöka fasta en vecka per år bara för att rensa kroppen lite. Men jag mår oftast så dåligt efter halva veckan att jag har svårt att slutföra.

    Nåväl, den här veckan bestämde vi oss för att testa.
    Vi var bestämda båda två på att det inte skulle bli en bantningskur, utan en faste & utrensningskur och vi tänker bara köra ett par veckor (sen får man väl se, mår man bra av det så kanske man kör ett tag till).

    I tisdags skulle jag lämna blodprov på fastande mage så det passade ju bra att börja då och att hoppa över frukosten helt.
    Sen blev det kycklingsallad till lunch.
    När jag gjorde kaloriuträkningen så insåg jag att om jag ville ha dressing till (vilket jag vill) så var dressingen lika kalorihaltig som hela salladen. Så efter att vi hade portionerat ut och vägt våra lådor (med dressing i ett hörn) så skopade jag bort dressingen, blandade med lite mjölk och ringlade över mindre än hälften av den vinegretteliknande dressingen som jag nu fick istället.
    På eftermiddagen var jag så hungrig att jag inte kunde koncentrera mig på något här hemma så jag åt en mango (som inte ingick i kaloriberäkningen... men, jag hade ju plockat bort närmare 75 kalorier via dressingen och jag skulle äta (och göra) samma på kvällsmålet så jag tänkte att det borde rymmas en mango där...

    På Tisdag kväll var vi så hungriga båda två att vi inte kunde sova, så vi delade på en gurka och åt lite gurkstavar innan läggdags så att magen fick något att jobba med.

    Jag tror att det kanske blev 600 kalorier eller därikring för mig. Men det är ju ändå betydligt mindre än vad jag äter på en normal dag.

    I går (torsdag) körde vi samma igen. Vi hade gjort sallad så att vi hade 4 lådor var (alltså 2 dagars mat) bara för att vi inte skulle komma av oss direkt efter första dagen och tänka att "nej vi orkar inte göra någon låda" och strunta i saken helt. Men i går gick det bättre. Inte alls lika hungriga.

    Nästa vecka tänkte jag ugnsbaka kycklingfiléer och ta kokt broccoli till det och kanske lite grönsallad. Det får bli lunchlådor...

    Men sen då?
    Vad äter ni andra?
    Jag hittade den här kaloriräknaren som jag använder.
    Den stämmer säkert inte helt, men bättre än att bara stå och gissa i alla fall känner jag
    http://www.raknakalorier.se/ 

Svar på tråden Femtvådieten