Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Femtvådieten

    Jag har kört 5:2 i tre veckor nu egentligen, men de första 2 veckorna blev det bara 1 fastedag, pga sjukdom och lite annat. Men förra veckan blev det 2 dagar. När jag vägde mig igår hade jag gått ner nästan 3 kilo.
    Jag fastar på måndagar och onsdagar, sitter just nu och knaprar på en sallad, man får mkt goda grönsaker för sina kalorier =D
    Då jag aldrig varit särskilt förtjust i frukost dricker jag svart kaffe och vatten till frukost, sen äter jag lunch på jobbet, 2,5dl Kelda färdig soppa (t.ex. Toscansk tomatsoppa, thai, svampsoppa m.fl) ca 170kcal. sedan middag på kvällen. Mkt vatten dricker jag under dagarna. 
    På mina vanliga dagar äter jag en LCHF-inspirerad kost, vilket innebär inget bröd, pasta, potatis, ris etc, istället lite extra grönsaker. Jag använder inte light-produkter då det är så mkt konstigt tillsatser i dem (t.ex. 35% grädde som är 40% grädde utspädd med vatten som man sedan hällt i ett alg-extrakt i för att få samma konsistens...) då äter jag hellre lite mindre mängd. Jag försöker också att så mkt som möjligt välja ekologiskt och närproducerat. 

    Lycka till alla! 

  • Trattkantarellen
    Sessan67 skrev 2013-09-19 08:19:11 följande:
    Hejsan, hur går det för er andra? Idag har jag fastedag och det blir riskaka till frukost tillsammans med kaffe med lite mjölk. Sen tar jag ett kokt ägg nån gång under förmiddagen och ska försöka skjuta på lunchen till tresnåret.

    Ska på ett möte ikväll mellan 18 och 20, så måste stå mig på den till framåt nio när jag kommer hem. Har gjort en jättegod Wrap med sallad, spenat, keso oliv/feta och kyckling som jag ska äta i eftermiddag. Sen har jag liiite kcal kvar så att det kan bli en knäckemacka med philadelphia när jag kommer hem ikväll.

    Ingen vägning den här veckan, försöker hålla det till varannan vecka för att se ordentligt resultat!
    Det går bra, hade också fastedag idag, drack en kopp te till frukost, sen 2,5dl kelda skogssvamp-soppa (färdig på tetra) till lunch på jobbet, svart kaffe på eftermiddagsrasten, sen en god sallad till middag.

    Jag ska väga mig i helgen tänkte jag.. Får se vad vågen visar... 
  • Trattkantarellen
    Sessan67 skrev 2013-10-17 07:41:19 följande:
    Igår var det fastedag och använde mig av min favoritmeny, Viktväktarnas gazpascho till lunch och den supergoda kycklingwrapen till middag.

    Eftersom jag stått still förra gången jag vägde mig så blev de vägning efter bara en vecka den här gången och med mycket bättre resultat - sammanlagt har jag gått ner 4,8 kg nu (på 2 månader)

    Tycker att den mär metoden känns riktigt bra! Känns inte alls som om vi hållt på i 2 månader.

    Lycka till alihop Solig
    Vad roligt, grattis!

    Själv står jag still just nu, åkte på en rejäl influensa och låg däckad i en hel vecka, nu har jag varit på benen i ungefär en vecka, men hostar fortfarande massor. Ska åka utomlands nästa vecka så nu är det så mkt runt omkring. Men efter semestern får det bli en omstart, hoppas bara att jag fortfarande ligger på samma vikt när jag kommer tillbaka från semestern =p 
Svar på tråden Femtvådieten