• pnufs

    2 augusti 2014

    Hej alla där ute! Jag och min sambo gifter oss 2 augusti 2014 och jag skulle tycka det vore roligt att bolla idéer och diskutera med andra som gifter sig samma datum :) Var gifter ni er, hur långt har ni kommit i planeringen osv? :)

  • Svar på tråden 2 augusti 2014
  • Plättis
    kärleken skrev 2013-08-30 13:44:30 följande:

    Vad behöver man mer fixa typ nu!? Hur är det med vigselförrättare?


    Om man ska ha en borgerlig vigsel vill de eventuellt att man skickar in hindersprövning samtidigt med bokningen, och den gäller bara i fyra månader. Det kan vara lättast om du hör av dig till din kommun för att kolla hur reglerna ser ut för er. Jag har sett att vissa här på BT som gifter sig nästa sommar har bokat vigselförättare redan, men vi har i alla fall inte gjort det!
  • kärleken

    Hej !


    Vi håller just nu på att titta och bestämma fotograf... Hur har ni tänkt kring detta? Jag VILL ha heldag men tycker attd et är ruskigt dyrt. 15 000:- ska en fotograf ha för enbart fotoigraferandet och sedan 8000:- för 100 bilder! (färdigredigerade)


    Jag inser att det kostar och att de ska ha pengar för sin tid. Men vad tror ni är värt? Eller ska man våga satsa på någon annan som är billigare (men sämre?).


    Hur tänker ni kring fotogarfering? Vad ska ni ha och hur tänker ni? Idéer hur man kan lösa det?


    Kanske ha fotograf under vigsel och porträtt och sedan be gästerna ta mycket bilder under festen?


     

  • pnufs

    Vi ska ha med en fotograf hela dagen och för det tar han 7000 kr inkl moms. Han är ganska ny i branchen men har fotat en hel del bröllop och de bilderna är jättefina! Vi vågar inte riktigt chansa på att anlita en amatör, då vi tycker att foton från vår bröllopsdag är väldigt viktiga :)

  • Slilja

    Hej! Här kommer en till som ska stå brud den 2 aug:) Vi gifter oss i Jönköping! har bokat kyrka, lokal och fotograf. Nästa steg blir nog att få ihop inbjudningskorten som vi ska göra själva. Vad mer kan man göra så här tidigt?

  • feedbi

    Pnufs: Jag försöker också hålla priserna nere, därför det är så skönt att vara ute i god tid :) Jag har suttit och kollat in en del hemsidor nu. Inspiration hur man kan göra själv och bilder. Jag har inte kommit så mycket längre i min planering, tror jag behöver hjälp där :) 
    Om du söker på DIY =do it yourself. Kommer det upp många sidor om hur du kan göra saker själv inför bröllopet.

    Vilket färgtema ska ni ha? /Katarina 

  • pnufs

    Slilja: Välkommen! Vi är alltså två brudar i Jönköping samma datum, kul! :) Vi har bokat samma saker som ni, men vi har också bokat maten. Vet inte om det är nödvändigt att boka det såhär tidigt, men cateringfirman sa att de redan nu har bokningar inför nästa sommar.. :)

  • pnufs

    Feedbi: Jag tycker likadant, tid = makt över kostnaderna (eller i alla fall alternativen) :) Tack för tipset, ska söka på DIY :) Vårt färgtema är rött och vitt (möjligt att vi lägger till en färg). Den röda färgen är "blodrött", alltså lite mörkare rött fast inte vinrött :) Vad ska ni ha för färgtema? /Emelie

  • kärleken

    Hej!
    Jag tittar för fullt på fotograf, det är svårt att veta hur mycket pengar det är värt.. Men just nu verkar vi få betala 15 000-20 000kr för ca 10h och foton... Känns väldigt mycket pengar när vi tänkt ha en budget på ca 70 000kr. Vi har hittat en fotograf som är billigare men dennes foton är så himla retuscherade och konstiga tillgjorda bakgrunder och sånt på hemsidan så man blir osugen. Men självklart kan de oxå INTE retuschera bilderna.. :) Men ska det ändå kosta 10 000kr så vill jag inte chansa...Då kanske det är värt 15000kr?


    Hur ska ni göra? Har ni bekanta som gör mycket? mat, foto, blommor osv eller köper ni in allt?

  • Slilja

    Kärleken: Känner ingen direkt som kan fota, göra hår/makeup, blommor mm så kommer köpa det mesta! Har dock vänner som kan fota bra o har bra kameror som jag ska fråga fall de vill fota festen men har bokat en fotograf till porträtt o vigsel. Det är en hobbyfotograf, de kan vara minst lika duktiga:) vi kommer betala 4tkr för porträtt o vigsel o får 150-200 unika bilder redigerade på ett usb (totalt ca 300 bilder). Det räcker gott o väl tycker jag:) Pnufs: Ja så roligt att det blev samma dag:) ja ska man ha catering kan det nog vara bra att boka i tid för de kan säkert inte ta hur många som helst!

  • kärleken

    Åh nu har jag skickat till massa fotografer, hur ska jag kunna bestämma!? En va väldigt duktig med skärpa och väldigt äkta foton, och nån annan är bättre på ljus och "magiska bilder"... hmm


    I helgen blir det nog att sätta sig och bestämma en del. Ska bli kul. Min sambo har gjort en budget och det kommer ju kosta en del att fixa allt själva, men det är så vi vill ha det.


    Ha en bra helg!

Svar på tråden 2 augusti 2014