Inlägg från: feedbi |Visa alla inlägg
  • feedbi

    2 augusti 2014

    Här anmäler sig en till som kommer stå brud 2 augusti 2014 i Dalarna :) Kyrkan är bokad, kommer att ha en fest vid en liten herrgård, lokalen tar max 70 gäster så det är runt där vi hamnar med inbjudningar. Vi valde att ha festen på herrgården för de hade väldigt bra pris och då ingår servering, mat och diverse saker. Känns skönt att leja bort arbetet till någon annan som får sköta det under dagen, slipper vi tänka på det eller belasta våra anhöriga :) 

    Sedan har jag inte hunnit kommit så mycket längre i planeringen :) Men det finns ju mycket och planera och tips och råd välkomnas :) 

    När vi gifter oss tänker vi att det viktigaste är att alla gäster har trevligt och att det är en kärleksfull dag  som vi får dela med våra nära och kära :)

    Mvh Katarina 

     

  • feedbi

    Pnufs: Jag försöker också hålla priserna nere, därför det är så skönt att vara ute i god tid :) Jag har suttit och kollat in en del hemsidor nu. Inspiration hur man kan göra själv och bilder. Jag har inte kommit så mycket längre i min planering, tror jag behöver hjälp där :) 
    Om du söker på DIY =do it yourself. Kommer det upp många sidor om hur du kan göra saker själv inför bröllopet.

    Vilket färgtema ska ni ha? /Katarina 

  • feedbi

    Pnufs: Vi kommer ha vitt och ljusrosa som det ser ut idag :)

    Vi valde 2 augusti för att vi blev tillsammans den 4 augusti, förlovade oss den 8 augusti så den månaden är betydelsefull för oss :) Är man ute i god tid har gästerna en chans att hinna planera för att komma till ditt bröllop. 

    Såg att ni funderade på bröllopsfotografer. Vi har frågat en kompis som är fotograf om hon ville fota vårt bröllop och hon har tackat ja. 
    Jag hittade en sida på facebook som heter "bröllopsfotografer" som jag blev medlem i. Inte för att jag är en bröllopsfotograf utan för att det är intressant att följa hur de tänker om vilka idéer som är bra till bröllop även får man tips och ta del av deras tidigare jobb. Dessutom får man se vilka bröllopsfotografer som finns där ute :)

    Kanske skrev det tidigare men jag vill ju vara ute i god tid för att slippa stressa. Jag köpte min bröllopsklänning redan i juli, galet kan man kanske tänka men det var så rätt :) Var meningen att vi skulle göra en helg i Sthlm jag och mina brudtärnor för att kolla lite men jag sa även redan då att om jag hittar min klänning kommer jag köpa den. Och när jag hitta min bröllopsklänning så kom den där känslan som man har väntat på :) Det känns så rätt! :)

    Jag har även tittat på vigselringar för att jämföra priser och kvalite. Om jag ska betala en del för en ring så ska jag veta att det är kvalite inte kvantitet. Hur vill ni att eran ring ska se ut? :) 

    Vad prioriterar ni på ert bröllop när ni lägger er budget för bröllopet? :)

    Präst har vi inte valt ännu och där jag bor i Dalarna behöver vi inte ännu bestämma oss för prästerna har inte ännu hunnit planera sitt sommarschema. Jag och min mormor har tänkt att åka till kyrkan för att lyssna på vilken präst som känns bäst att ha. /Katarina

  • feedbi

    Vi kommer nog att hamna runt 80 000-100 000 kronor på vårt bröllop. Det mesta som går till vårt bröllop är nog mat/lokal/alkohol eventuellt vigselringen. Har inte bestämt mig ännu vilken av ringarna jag har hittat som jag tänkt att ha, vilket kommer nog avgöra hur mycket vi hamnar på.

    Vilken kedja/guldsmed har ni hittat där ni kommer köpa er ring?:)

    Har ni funderat på vart ni skulle vilja åka på smekmånad? /Katarina

  • feedbi

    Vi har inte bestämt oss om vi ska ha en bröllopsresa i samband med bröllopet men det vore skönt att åka iväg på tu man hand efter och få njuta och vila lite :) Sedan beror det på budgeten. Finns så många ställen man skulle vilja åka till fast min karl vill nog åka utanför Europa. För mig spelar det inte så stor roll :) Finns så många vackra platser.

    Kärleken: Vilken fin bild! Javisst är det skönt när man har bestämt och kan bocka av saker som är gjorda :)
    Söker efter inspiration till vår dukning också och har sett lite som kan funka. Jag tycker det är roligt när man kan skapa lite saker själv också :) Jag har målat vita dalahästar som jag trätt på vita band med mönster. Eftersom jag bor i Dalarna tycker jag det är ett fint inslag :) Sedan tillkommer mer saker till dukningen så småningom :)

  • feedbi

    Vi skickar inte heller några save the date kort. Utan skickar i god tid ut inbjudningarna och hoppas också att våra gäster kommer ihåg :)

Svar på tråden 2 augusti 2014