• Äldre 18 Aug 13:27
    24416 visningar
    125 svar
    125
    24416

    2 augusti 2014

    Hej alla där ute! Jag och min sambo gifter oss 2 augusti 2014 och jag skulle tycka det vore roligt att bolla idéer och diskutera med andra som gifter sig samma datum :) Var gifter ni er, hur långt har ni kommit i planeringen osv? :)

  • Svar på tråden 2 augusti 2014
  • Äldre 13 Sep 15:31
    #61
    kärleken skrev 2013-09-13 12:51:30 följande:

    Håller just nu på att fundera på om jag ska ha nån tärna. Jag tror inte det men vill ändå ha en kompis med hos frisören och innan liksom. Vi ska ha våra bästa vänner som toastmasters, och först funderade jag på om tjejen i det paret skulle vara min "bästa tjej", men det kanske blir för mycket för henne? Eller det kanske inte är så mycket innan att fixa?


    Sen efter vigseln är hon ju som vilken gäst som helst och kan då fixa lite med det som hör toastmaster till....


    ?


    Jag funderade på att inte ha någon tärna först också, men min man ville ha sin bror som marshalk och då frågade jag min syster om hon ville vara min tärna. Jag tycker som du att man vill ha med någon hos frisören m.m., ett extra stöd liksom :) För mig blir det bra att hon då också ingår i brudföljet i kyrkan. Men man måste ju inte ha ett brudfölje. Du kan ju ha med någon som extra stöd som inte är med i själva vigseln.
    kärleken skrev 2013-09-13 12:51:30 följande:
    Hur har ni gjort med musik förresten? Jag vill verkligen ha mycket dans, både mer upstyrt och senare på kvällen lite mer "fuldans". Är band bäst då? Vi fudnerar på DJ.. men tänk om det blir dåligt? Spotify med en låst lista och någon som sköter det? Hur tänker ni?
    För oss kommer det nog bli spotify. Min kusin och hennes man hade en lång spotifylista som de hade gjort och sedan satte någon igång den och så fick den rulla, och det gjorde inget om någon sökte upp en låt eller två :)
  • Äldre 13 Sep 15:35
    #62
    kärleken skrev 2013-09-09 08:09:35 följande:

    En fråga till er!


     


    VI satt igår och funderade på datumet. Och eftersom ni alla valt detta datum så kan jag fråga er! Min pappa sa att vi kanske skulle ha bröllopet senare, eller iaf 9 augusti. Det skulle passa bättre med folk som har semester osv. Han menade att 2 augusti kan bli mitt i eller på annat sätt sämre. Vi förstod hans synpunkt och vill så så klart att så många som möjligt ska kunna komma och inte känna att det är besvärligt. Hur har ni tänkt?


     


    Jag har inte vart på något bröllop på sommaren och har inte tänkt på det. Ni som har det: Hur har det funkat i tid? Passade något bättre eller sämre? Vi har inget annat att anpassa oss efter, som att lokal eller kyrka eller nått bara är ledigt den 2 augusti, utan kan ändra om vi vill...


    Vad tror ni?


    Vi tänkte såhär: Vi vill gifta oss på sommaren så då var det nere i tre månader: juni, juli och augusti.
    I juni fyller jag år, det är alltid en massa skolavslutningar och sånt och i juli har de flesta semester.
    Sedan ville vi inte ta det för sent in i augusti, utan tänker att det är mysigt om vi själva kan ha semester på vår bröllopsdag i framtiden :)

    Visst är det de som har semester i början på augusti, men vi har börjat dela ut save-the-dates och tänker skicka inbjudan tidigt. Om det är någon som sedan tycker att det krockar med semestern, så är det ju deras bekymmer. De får ju prioritera som de vill.
  • Äldre 13 Sep 15:39
    #63
    norrflicka skrev 2013-09-09 07:21:20 följande:
    Hej! Vi planerar också att gifta oss den 2/8! Just nu är tanken att vi ska göra en långhelg av det hela så att det blir 1, 2, 3/8 som vi firar med våra nära och kära. Vi bor strax utanför Umeå, men funderar på att söka oss några mil söderut för att hitta lokaler som kan passa oss. Vi är mest på planeringsstadiet ännu, men vi har iaf hunnit preliminärboka 2(!) festlokaler. Om 2 veckor ska vi åka och titta lite närmare på dem så bestämmer vi oss sen. Fotograf har vi nog ordnat. Min bror jobbar som fotograf så han kan nog ta en del bilder, men under själva festen tänkte jag be några duktiga kompisar fota (vill inte att brorsan ska 'jobba' hela kvällen) Utomhusbröllop vill vi ha och hoppas på att få servera egen dryck iaf. Vi har ett eget micro-bryggeri ;)
    Välkommen hit :) Kul att kolla på lokaler, jag och min sambo har ritat upp planlösningar och testat med "pappersbord" :)

    Microbryggeri låter spännande :)
  • Äldre 25 Sep 06:43
    #64

    God morgon! Hur går det för er i planeringen? :) Vi befinner oss i Plakias på Kreta och idag firar vi tre år :) När vi kommer hem tänker vi börja fila på inbjudningskorten. Vi har gjort lite olika mallar i vanligt papper, men vi vet inte riktigt hur vi vill ha dem än. Ska bli kul :)

  • Äldre 28 Sep 22:37
    #65

    Pnufs: Vi kommer ha vitt och ljusrosa som det ser ut idag :)

    Vi valde 2 augusti för att vi blev tillsammans den 4 augusti, förlovade oss den 8 augusti så den månaden är betydelsefull för oss :) Är man ute i god tid har gästerna en chans att hinna planera för att komma till ditt bröllop. 

    Såg att ni funderade på bröllopsfotografer. Vi har frågat en kompis som är fotograf om hon ville fota vårt bröllop och hon har tackat ja. 
    Jag hittade en sida på facebook som heter "bröllopsfotografer" som jag blev medlem i. Inte för att jag är en bröllopsfotograf utan för att det är intressant att följa hur de tänker om vilka idéer som är bra till bröllop även får man tips och ta del av deras tidigare jobb. Dessutom får man se vilka bröllopsfotografer som finns där ute :)

    Kanske skrev det tidigare men jag vill ju vara ute i god tid för att slippa stressa. Jag köpte min bröllopsklänning redan i juli, galet kan man kanske tänka men det var så rätt :) Var meningen att vi skulle göra en helg i Sthlm jag och mina brudtärnor för att kolla lite men jag sa även redan då att om jag hittar min klänning kommer jag köpa den. Och när jag hitta min bröllopsklänning så kom den där känslan som man har väntat på :) Det känns så rätt! :)

    Jag har även tittat på vigselringar för att jämföra priser och kvalite. Om jag ska betala en del för en ring så ska jag veta att det är kvalite inte kvantitet. Hur vill ni att eran ring ska se ut? :) 

    Vad prioriterar ni på ert bröllop när ni lägger er budget för bröllopet? :)

    Präst har vi inte valt ännu och där jag bor i Dalarna behöver vi inte ännu bestämma oss för prästerna har inte ännu hunnit planera sitt sommarschema. Jag och min mormor har tänkt att åka till kyrkan för att lyssna på vilken präst som känns bäst att ha. /Katarina

  • Äldre 29 Sep 11:41
    #66

    Just nu ser det ut som om vi kommer lägga pengar på festplats och mat. 1000kr/kuvert och vi beräknar med 60 st personer. så 60 000kr på mat/plats/personal/dukning - Vi valde mest detta för att vi kände det var mycket att planera ändå (slippa hämta/lämna/fixa personal/disk/mat/dukning osv..) och för att alla kan sova på herrgården sen = träffar alla på söndagen)Sen har vi lagt 8000kr på fotograf. Känns jättebra, hon är ny i branchen men för den pengen är hon med hela dagen! Fantastiskt bra tycker vi :)Resten försvinner ganska snabbt på kläder, en ring till, hår/smink, lite dekorationer, 4000kr på trycksaker och porto...Hur prioriterar ni andra?        

  • Äldre 29 Sep 11:42
    #67

    kärleken skrev 2013-09-29 11:41:52 följande:Just nu ser det ut som om vi kommer lägga pengar på festplats och mat. 1000kr/kuvert och vi beräknar med 60 st personer. så 60 000kr på mat/plats/personal/dukning - Vi valde mest detta för att vi kände det var mycket att planera ändå (slippa hämta/lämna/fixa personal/disk/mat/dukning osv..) och för att alla kan sova på herrgården sen = träffar alla på söndagen) Sen har vi lagt 8000kr på fotograf. Känns jättebra, hon är ny i branchen men för den pengen är hon med hela dagen! Fantastiskt bra tycker vi :) Resten försvinner ganska snabbt på kläder, en ring till, hår/smink, lite dekorationer, 4000kr på trycksaker och porto...Hur prioriterar ni andra?        Med resten menar jag resten av vår budget. Som just nu ser ut att hamna på 95 000-100 000 kr

  • Äldre 29 Sep 11:43
    #68

    Varför blir det inga radbrytningar? Jag skriver ju från datorn...Det jag ville säga var: Med resten menar jag resten av vår budget. Som just nu ser ut att hamna på 95 000-100 000 kr 

  • Äldre 29 Sep 12:13
    #69

    Jag känner också att det är skönt att mycket ingår där vi ska vara:) Kommer lägga ca 35-40 tkr på lokal, mat, dryck, tårta o i lokalhyran ingår städning, en kock, en servitör, ljud, projektor o jag tror vaser o ljuslyktor mm. 4 tkr på fotograf (porträtt och under vigseln), ca 6 tkr på klänning, min ring kostar ca 6,5 tkr. Sen har jag inte exakta priser på resten men räknar på att hamna på ca 70 tkr, Max 80 tkr. Vi kommer bjuda 70 gäster.. Vilken Herrgård ska ni vara på?

  • Äldre 29 Sep 12:23
    #70

    Vi ska vara på Wallby säteri utanför Vetlanda i Småland. Jättefin miljö. Ska bara försöka tämja ägaren som verkar ha massa egna idéer :) Men vi har hört att folk är nöjda som har vart där så vi litar på det. Behöver bara vara tydliga tror jag... Slilja skrev 2013-09-29 12:13:19 följande:Jag känner också att det är skönt att mycket ingår där vi ska vara:) Kommer lägga ca 35-40 tkr på lokal, mat, dryck, tårta o i lokalhyran ingår städning, en kock, en servitör, ljud, projektor o jag tror vaser o ljuslyktor mm. 4 tkr på fotograf (porträtt och under vigseln), ca 6 tkr på klänning, min ring kostar ca 6,5 tkr. Sen har jag inte exakta priser på resten men räknar på att hamna på ca 70 tkr, Max 80 tkr. Vi kommer bjuda 70 gäster.. Vilken Herrgård ska ni vara på?

Svar på tråden 2 augusti 2014