• pnufs

    2 augusti 2014

    Hej alla där ute! Jag och min sambo gifter oss 2 augusti 2014 och jag skulle tycka det vore roligt att bolla idéer och diskutera med andra som gifter sig samma datum :) Var gifter ni er, hur långt har ni kommit i planeringen osv? :)

  • Svar på tråden 2 augusti 2014
  • Beatricemp
    stephelf skrev 2013-08-26 20:16:42 följande:
    Hos oss kommer fotografen vara med under vigsel och mingel samt ta porträtt. Hade ju vart jätte kul att ha någon med hela dagen, från smink och hår till sista dansen, men den kostnaden blev lite för stor.. hur har ni tänkt er?:)

     
    pnufs skrev 2013-08-27 06:38:49 följande:
    Vår fotograf ska vara med hela dagen, det var så liten prisskillnad på att han bara tog porträttbilder och fixade ett album och att han var med hela dagen och inte fixade ett album. Album tänker vi att vi kan fixa själva :)
    Jag skulle väldigt gärna ha fotograf under hela dagen men efter att ha kollat runt lite så får jag inge grepp om vad det egentligen kostar. Det varierar något fruktansvärt mellan de jag pratat med och ser inge skillnader mellan dessa. Hur stor del av er budget går till fotograf? 
    Är det någon av er som tänkt göra en bröllopsfilm? Något sådant:


     
  • weddinghelena

    Vår fotograf Malin Norlen tar 12.500 för 8 timmar och för obegränsat med tid 24.500 men det är i Stockholm så där kostar saker alltid lite mer.

  • stephelf

    vi betalar 5.000 +moms, det hade kostat det dubbla med hela dagen, då blir det svårt att hålla 50.000 budgeten! 
    Men skulle ekonomin visa sig tillåta mer så är det ju hur kul som helst att ha bilder från festen med, det är ju verkligen något man har kvar hela livet.. 

     

  • kärleken
    Beatricemp skrev 2013-08-27 09:03:20 följande:
    Vi gick i samma tankar innan vi bestämde oss för att ha det på en herrgård. Största anledningen till det är för att slippa så många poster i budget vilket jag tror kan krångla till det. På herrgården får du allt i kuvertpriset, du slipper tänka på att boka lokal, catering, porslin, möbler, lampor, musiknläggning, serveringspersonal, städpersonal osv. Jag ser risker i att något går snett när det blir så mycket att ha koll på.

    Samtidigt ser jag att ha egen lokal som en större frihet bland annat med möjlighet till egen bar.
    Det är i dessa tankegångar vi gått, hoppas det kan hjälpa något

    Ja det är precis i dina banor vi tänker! Vet inte alls vad vi vill och om /hur det är värt det. Alltså då menar jag värt det genom att fixa massa inför en mer personlig fest eller "leja" bort allt och ha det färdigt. Som sagt, inte pengarna det handlar om. Blir nog inte så stor skillnad ändå. Men dels: Vilka är vi och vad skulle vi tycka vore roligt? Är det lyx att va på herrgård och pampiga rum och bordservering, eller är det lyx att få bjuda på en mer personlig fest och ha det lite som man vill?


    Kanske en fråga till gamla brukar: Vad var bäst? Vad kommer ni ihåg?


    Eller kanske till ni som vart gäster på bröllop? VAD VA BÄST och VAD KOMMER NI IHÅG?


    Va det maten, och lokalerna ("lyxen"), eller va det dansen, vännerna och kärleken?

  • feedbi

    Här anmäler sig en till som kommer stå brud 2 augusti 2014 i Dalarna :) Kyrkan är bokad, kommer att ha en fest vid en liten herrgård, lokalen tar max 70 gäster så det är runt där vi hamnar med inbjudningar. Vi valde att ha festen på herrgården för de hade väldigt bra pris och då ingår servering, mat och diverse saker. Känns skönt att leja bort arbetet till någon annan som får sköta det under dagen, slipper vi tänka på det eller belasta våra anhöriga :) 

    Sedan har jag inte hunnit kommit så mycket längre i planeringen :) Men det finns ju mycket och planera och tips och råd välkomnas :) 

    När vi gifter oss tänker vi att det viktigaste är att alla gäster har trevligt och att det är en kärleksfull dag  som vi får dela med våra nära och kära :)

    Mvh Katarina 

     

  • Fysan

    pnufs skrev 2013-08-18 13:27:14 följande:Hej alla där ute! Jag och min sambo gifter oss 2 augusti 2014 och jag skulle tycka det vore roligt att bolla idéer och diskutera med andra som gifter sig samma datum :) Var gifter ni er, hur långt har ni kommit i planeringen osv? :) Vi gifter oss också den 2a augusti. Vi har bokat lokal och ska nu bara dubbelkolla så att kyrkan finns ledig. :) Har börjat skriva gästlista och testat lite klänningar mest för inspiration.

  • loppis

    Vi gifter oss också 2 aug 2014. Vi har valt att ha ett rätt "litet" bröllop (ca 60-70 gäster, litet med tanke på att jag har en enorm släkt som faktiskt umgås) med närmsta familjen och vännerna. Eftersom vi båda saknar var sin förälder så känns det för jobbigt att ha traditionell sittning. Så vi satsar på att ha årets roligaste fest. Dessutom väljer vi att gifta oss ca 80 mil hemifrån, så de flesta av våra gäster får en lång resväg, så det blir en hel helg tillsammans med våra underbara släktingar och vänner. I stort är allt planerat, men nu ska vi in på detaljplanering:), men kyrka och lokal är bokat och klart, även en av solisterna i kyrkan.

  • pnufs

    kärleken: Var i Småland kommer ni ifrån? Vi funderade också ett tag och för oss blir det något slags mellanting, men ändå "hemtrevligt" på något sätt, vi ska vara i en byggnad som ligger precis vid en park med en fontän och öppna gräsytor. Byggnaden är inte storslagen på något sätt men den ligger fint och fyller sitt syfte. Därtill har vi valt att ha catering så vi slipper tänka på maten :)

  • pnufs

    Beatricemp: Vår fotograf kostar 7000 inkl moms och då är han med från frisör på morgonen till bröllopsdans på kvällen. Det är naturligtvis väldigt billigt och vi är så glada att vi lyckades boka honom :) Fotografen utgör ca 12% av vår budget, detta då vi tycker att foton från den dagen är väldigt viktigt! :)

  • pnufs

    feedbi: Ja, tips och råd är välkommet här också :) Vi vill gärna hålla kostnaderna nere så vi letar tips på dukning, dekorationer och annat som vi kan fixa själva långt i förväg :) Vi tycker dessutom att det är roligt att pyssla :)

Svar på tråden 2 augusti 2014