• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Åh, det känns som att jag bara sitter och väntar på att få mail med skisser från hon som ska göra min ring. SÅ nyfiken på hur hon tolkat mina önskemål! Och också nervös för att inte bli helt förtjust och vilja justera. Vill inte behöva vara en jobbig kund, liksom. 
    Hoppas hon mailar snart, hon skulle återkomma i februari skrev hon. Men månaden är ju inte slut än, kan ju dröja flera veckor. 

    Till helgen ska jag nog beställa min klänning med! Fast den känns lite jobbig. Tänkte måttbeställa, men jag är så medveten om att mina mått brukar kunna förändras hit och dit en del. Plus att jag planerar att om några veckor börja ett nytt träningsprogram, och i och med det kanske skillnaden blir ännu större framåt sommaren. Borde kanske vänta med att beställa? Vet ju att det brukar gå snabbt från JJ, så jag har ju inte bråttom så. Är drygt 5,5 månad kvar, har inte ens lite bråttom. Är mest lite otålig på att få köpa den. :)

  • crs
    tesselessan skrev 2015-02-11 09:04:12 följande:
    Jag känner likadant - vill bara få beställa den men jag har 8 månader kvar innan bröllopet så jag kommer beställa i sommar någongång, och hoppats att det har hänt något med måtten tills dess. Men åååhh vad gärna jag vill beställa den direkt bara för att kunna prova den men också för att kunna ha den hemma och gå och kika på lite då och då. 
    Ja, precis! Jag vill bara prova den, och kolla hur den passar med alla andra grejer, skor och sånt. :)

    Jag börjar bli rätt trött på restaurangen på vilken vi tänkte hålla lunchen efter vigseln. Först var de helt chill, det var inga problem att boka platserna och de informerade om när menyn kommer som kommer gälla då. På det hade jag några frågor, typ är de okej med att fixa några specialkost och vi kom på att vi ville kolla så de är okej med att det kommer barn, då det inte direkt är en familjerestaurang. Och jag informerade om budget och frågade om fördrink och lite så. Det var typ 1,5 vecka sen, och de har inte svarat än. Det drog ut på tiden redan ffrån början, pga jag klantade mig och missade att skicka mailet jag skrivit till dem. Mitt fel, men det känns drygt att det nu drar ut på det ännu mer. Vill ju få bekräftelse, så vi kan skicka ut inbjudningarna. Vi mailade dem igen igår, så hoppas att de svarar snart... Fattar om de blev lite "fan, vi gillar inte barn", jag skulle verkligen inte bli förvånad om det var så, och det var en miss av oss att inte kolla det på en gång, men bättre sent än aldrig tänker jag. Vill bara veta, så vi kan fråga annat ställe isf. 
  • crs
    Vaniljbullen skrev 2015-02-16 13:05:20 följande:

    Nu är vi GIFTA!!!

    Vi vigdes på alla hjärtans dag i smyg <3

    Kommer även ha en ordentlig bröllopsfest i sommar så jag hänger kvar här


    Grattis, vad kul! :D Hur var dagen? :) 
    filibustern skrev 2015-02-16 09:39:21 följande:

    det är ju förvisso guld, så det borde ju itne vara nå problem att fixa.. ja vad tror ni? 


    Att köpa en ring via Etsy lär inte vara några som helst problem. Om kvaliten på stenarna inte känns bra nog så kan du ju maila och fråga om de kan göra en likadan med finare stenar. Och storlek lär vara helt lugnt, ändra storlek på en guldring kan man ju göra hos vilken guldsmed som helst. :) Jag har förvisso bara en gång justerat en ring, och då på en silverring, men det var inga som helst problem. Hela designen och allt på den var precis som innan, den var bara mindre. Kostade typ 200 kr, tror jag. Så just det behöver du inte alls oroa dig över. :)

    Jag ska köpa min ring från Etsy, men specialgjord av en guldsmed i Finland. Har varit i kontakt med många guldsmeder på etsy innan jag bestämde vem jag ville anlita, och de var alla tillmötesgående! Just din ring är ju rätt vanlig design med, kan inte vara svårt att hitta en schyst person som gör en sån precis som du vill ha den, med antal stenar och kvalitet på dem.
  • crs

    Hihihi, vi fick hem våra inbjudningskort igår. De var superfina, jag är helnöjd! Ska skicka ut dem till helgen eller början på nästa vecka, när vi nu orkat skriva adresser och kommit ihåg att köpa frimärken. :)

  • crs
    Vaniljbullen skrev 2015-02-19 19:50:08 följande:
    TACK! Hjärta

    Det var så jäkla mysigt!!
    Vi åt lite frukost och klädde på oss vanliga favoritkläderna och åkte till stadshuset.
    Det var pirrigt, nervöst, och helt underbart! 
    Valde den snabba vigselceremonin som tog typ 30 sekunder haha! 
    Han fick tårar i ögonen och då började jag gråta men samlade mig direkt och fick fram ett JAAA!  

    Och efteråt ringde vi våra familjer..
    Det var lite blandade reaktioner men när chocken lagt sig så var alla galet glada för vår skull! 

    Väl hemma så skålade vi i alkoholfritt bubbel och bara kramades och skrattade och dagen efter så gjorde jag en bröllopstårta och vi fick presenter (champagne) och lyckoönskningar av grannarna Hjärta så jäkla fint av dom.

    Nu ser vi fram emot att planera en liten bröllopsfest, förmodligen i augusti. 

    När gifter du dig?
    Åh, fint! Det låter som typ den mysigaste dagen någonsin! :) Jag blir så imponerad av personer som liksom vågar göra som ni, som inte faller för normen och gör på det traditionella sättet. Lite önskar att vi vågade det i större utsträckning än vi ska :P 

    Vi gifter oss 25 juli. Vi kör kort borglig vigsel ute i en park med närmsta vänner och familj, sen lunch med dem på restaurang innan vi drar på semester en vecka. Förutom vigseln ser jag mest fram emot kvällen, när jag och snubben är i Malmö (vi åker från Kastrup dagen efter så övernattar där. Bor i Linköping.) och får vara själva, äta middag ihop och gå en sväng längs vattnet, typ. 
    Vi hade tänkt ha en tidig morgonvigsel med bara några vänner närvarande, men våra familjer ville så gärna vara med. Jag fattar inte helt varför de vill åka 40 respektive 25 mil för att närvara vid en vigsel som blir ett par minuter lång, och sen äta lunch, men de ville verkligen inte missa det så vi kunde inte riktigt säga nej med gott samvete. 
  • crs
    filibustern skrev 2015-02-19 20:32:04 följande:

    vad tycker ni? :) typ alla jag prövade gick på runt 5000kr. 
    nu bara att berätta för gubben att jag tjuvprövat ringar :P 


    Jag tycker den första såg bäst ut i kombo med den breda ringen! :)
  • crs
    litenkaka skrev 2015-02-21 10:21:19 följande:

    Kikar in och det hur det går för er :) För oss står det väldigt stilla just nu, ska beställa inbjudningarna inom en överskådlig framtid. Vi "råkade" dock köpa hus i veckan så det är oklart hur vår bröllopsbudget kommer se ut, men gifta oss ska vi om set så blir korv med bröd till middag ;)


    Haha, hur "råkar" man köpa hus? ;) 

    Jag skulle precis sätta mig och skriva adresser på inbjudningarna, och på första familjen insåg jag att jag inte vet vad de heter i efternamn. Min sambos syster + familj. Haha, fattar inte hur jag inte kunnat snappa upp det någonstans än.
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-02-21 17:36:50 följande:
    Känn dig inte dålig på nåt sätt för en sån sak, min sambo hade glömt att han hade tre fastrar och inte två!! Inte förrns han ringde sin pappa för att ta reda på deras adresser insåg han att han missat en! Behöver jag säga att jag aldrig har träffat dem? =P
    Haha! Nä, okej, det var ju faktiskt värre! Jag är iofs osäker på vad en av mina mostrar heter i efternamn nu när jag tänker efter, men jag minns iaf att hon finns! 
  • crs
    filibustern skrev 2015-03-01 14:56:17 följande:

    men törs inte fråga på riktigt så att säga.... ooooh. vad tror ni? ska jag chansa å fråga?


    Jag skulle inte fråga någon som inte är van att klippa, utbildad eller inte. Särskilt inte som hon redan uttryckt tveksamhet, oschyst att pressa då. Om hon är obekväm men har svårt att säga nej, liksom.

    Om du vill ha det billigare, och inte tänkt en uppsättning, så kan du väl bara boka en vanlig klipptid? Du måste väl inte säga att det är för bröllop? 
  • crs

    Jag har återigen fastnat i att inte veta vad jag vill ha för klänning. Fan. Brukar vara helt bra på att veta vad jag passar i, men nu har jag börjat tvivla på typ allt jag tror att jag vet. Kan fan inte ens avgöra vad jag har för kroppsform... Yay. Detta är ju hopplöst. 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!