• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Plättis skrev 2015-01-16 15:53:12 följande:
    Jag pratade med en av mina släktingar om att rent hypotetiskt bara bjuda dem på middagen och ha vigseln med de absolut närmaste (fortfarande 22 personer). Svaret var att det var vigseln som var det viktiga, och att det skulle betyda massor att få vara med på den. Så vi gick från 22 till 55 gäster. Men samtidigt kändes det som att vi bara kommer göra det här en gång, och då vill vi inte att någon ska känna sig utanför. Vissa reser ändå en bit för att kunna vara med, och vi ville inte bjuda bara en faster/moster och inte de övriga. Kränkande särbehandling, typ. 

    Så det kan vara bra att åtminstone stämma av med din sambos familj ifall de väldigt gärna vill vara med på vigseln. Eller i annat fall filma den så att de kan se den i efterhand. Bröllop är väldigt känsligt för många, och det känns som en jättetråkig sak att bli osams med någon över
    Ja, det har du rätt i. Får kanske höra med dem också. Om det skulle vara så så får väl jag och snubben åka till Malmö själva på kvällen och dinera bara vi. Knappast något vi skulle må dåligt över iofs, men inte direkt som planerat :P Hade lite tänkt slippa ha något stort, det verkar så bökigt... Nu skulle det iofs inte bli så många till med hans familj, 4 vuxna och 2 barn, men ändå. Att samla alla är ändå ett alternativ vi diskuterat och valt bort. Men som du säger, tråkig grej att bli osamt med någon över, och vill inte att någon ska känna sig särbehandlad. 
  • crs

    Från igår eftermiddag har jag nästan helt lyckats planera om vårt bröllop! Det verkar som att vigseln blir inte bara med vänner, utan båda våra familjer också. Så vigseln blir lite senare, och sen lunch med de som känner för det, innan vi drar vidare för att tillbringa kvällen själva innan vi åker på semester. Så idag har saker avbokats, andra har flyttats, ytterligare andra har bokats. Så många mail jag skickat!

    Och, det bästa av allt, som jag önskade oavsett dagsplanen, vi har gjort ett nytt sviiiinbra excelark! Med lista på alla saker vi ska köpa, vad de kostar, vilket datum de ska köpas, och hur mkt pengar vi har i bröllopspotten efter att det blivit handlat. Så skönt att ha struktur över det, istället för bara en lista på grejer vi behöver skaffa. :) Jag älskar excel! 

  • crs
    filibustern skrev 2015-01-18 10:51:17 följande:

    skriver inte så mycket nu, men jag hänger med! eller försöker haha! har tagit ordentlig fart här! :P 

    alltså seriöst Nightrod - de e nästan så man önska man själv hade den stilen! så LÄCKERT! ska bli så kul att se bilder från er dag!


    kommer inte ha några ^^ 

    ska för övrigt boka advokat imorgon. får se när vi kan ha mötet dock, och om hon kan tänkas ha det på en helg. min gubbe ska nämligen mest troligt starta utbildning 3 feb å sticker iväg långt opp åt *******. 6 timmars körtid enkelväg... så ENSAMT!!! men får överleva. det är ju "bara" ett år.. men det gör ju att han troligen inte kommer komma hem så ofta, kanske en helg/ månad, för att spara pengar, vi kommer leva på min vikarielön - som är rätt så osäker från månad till månad, samt våra bägges aktivitetsstöd. ska hålla ett hus, lägenhet, en bil till mig m.m. ska bli spännande... 

    men i alla fall - och då kanske man kan försöka tajma in så man har advokatmötet när han liks är hemma en helg. :) ska försöka få hem han första helgen i Mars, dels för att vi måste försöka få hem två nya terrarier å då verkar vettigast. å då kan man ju passa på att ha mötet. men som sagt - beror på om advokaten kan/vill ha det på en helg.. 

    sen på tisdag ska jag boka hår å naglar :) that's my schema för veckan :P 
    Oj, låter som att ni har en spännande tid framför er! Men som du säger, ett år är ju faktiskt bara ett år. :)

    Vad har du för planer för naglar och hår? :)
    Jag har funderat på det senaste tiden, om jag till bröllopet ska fixa naglarna själv eller inte. Jag brukar göra det, typ hela tiden, men det vore ändå skoj att få det lite extra bra gjort till bröllopet, kanske med lite förlängning beroende på hur långa mina egna naglar är de. Men jag har aldrig gjort förlängning förut, och det verkar rätt dyrt dessutom. Osäker på om jag tycker det känns värt det eller inte. 
  • crs
    Allrakäraste skrev 2015-01-18 16:12:31 följande:
    Vad skönt att det löste sig! :) låter som att ni kommer att få en riktigt mysig dag!

    Åh där gav du mig en riktigt bra idé! Har ägnat en del av eftermiddagen med att skapa ett excelark själv. Visst är ju budgetverktyget på gamla bröllopstorget bra men det ryms ju mycket mer i excel plus att det är enkelt att ändra!
    Absolut :) Kom nyss på att det är toppen att sambons familj kommer hit, för han pratar så himla mkt mer skånska när de är i närheten än han gör annars. Och jag älskar hans skånska! Han får såå gärna säga ja till mig med den. :D

    Ja, eller hur! Vi kör iofs inte riktiga excel, utan googles variant. Superbra så sambon och jag alltid har samma info, då kan jag fråga sambon grejer när han är på jobbet. ;) 
    filibustern skrev 2015-01-18 11:46:38 följande:
    naglar ska jag hålla enkel. är nagelbitare så förlängning är ett måste, men inga långa! så naturliga som möjligt, fransk manikyr med KANSKE nå glitter/sten på en nagel. inge mer. 

    Hår har jag inte en ANING vad jag vill ha! vill inte ha en typisk traditionell i alla fall, med lockar och halvuppsatt. kan även tänka mig att klippas kort om det skulle vara så.. 
    Det kommer nog bli superfint! :)
    Hår är knepigt, jag håller med. Jag har dessutom tänkt ordna det själv, inte helt säker på vad jag kan göra snygg som dessutom blir hållbart. Antagligen bara utstläppt och lite mer lockigt än jag naturligt är, men vore kanske skoj att göra något mer än så... 
  • crs
    Plättis skrev 2015-01-18 23:17:31 följande:

    Idag umgicks jag med min "inofficiella brudtärna", även känd som kusinen som tackade nej men får alla tärnans uppdrag ändå Hon hjälpte mig sortera tankarna om klänning, så nu har jag bestämt mig för att ta mått hos en sömmerska kusinen hade haft kontakt med och sedan beställa från Etsy. Lägger upp bild när jag inte skriver från mobilen

    Jag frågade henne om hon ville göra oss äran att vara toastmadame, och först fick hon panik men tackade sedan ja på villkor att hon skulle slippa hålla tal! Sååå skönt! Dessutom ska hon fixa möhippan, så jag ska bara skicka en lista på tjejerna som är bjudna så ordnar hon resten. Det känns sjukt nervöst redan nu, för när jag åkte därifrån hade hon ett pillimariskt leende och muttrade något om "jag undrar vad det kostar" och skrattade åt något annat. Jag vet att jag är trygg i hennes händer, men visst får man bli nervös ändå?


    Det låter toppen ju! Vad kul att hon sa ja. :) Och vad spännande med möhippa! Härligt att hon redan var igång, det kommer säkert bli superskoj!
  • crs

    Jag har beställt de första grejerna idag! Förutom skor, som jag beställde förra veckan. Det som blev nu är: fluga och näsduk till snubben, bälte till mig, paraply (Vi har utomhusvigsel, och man vet ju inte.) till oss och paraply till min dotter. Hon ville inte ha ett likadant som oss, utan valde ett med Totoro på. Why not, liksom. 



    Ni som har barn som ska vara med, hur mycket frihet ger ni dem i val av kläder? Förutsatt att de inte är pyttesmå då. Jag funderar på att låta min dotter, -08a, helt välja själv. Men jag tror att får hon det så blir det en sån klänning som Elsa i Frost har, och det känns lite fel ändå att låta henne ha en klänning med snöflingor på, mtp att bröllopet blir i slutet på juli. 

  • crs
    litenkaka skrev 2015-01-19 16:48:03 följande:

    Våra döttrar kommer vara 3,5 och 1,5 och de ska ha vita tyllklänningar med paljetter på bröstet :) de ska få varsin liten ring de också, efsm den stora tjatar om att hon också vill gifta sig med mamma och pappa ;)

    Stora skulle dö om hon fick ha Elsa-klänning på sig! Sprätta bort snöflingorna? ;)


    Åh, gud vad fint att de med får ringar! Så gulligt :) 
    Låter som fina klänningar med!

    Haha, ja, det kanske går! Om jag hittar någon som inte allt för mycket ser ut som en utklädnadsklänning, med långt släp :P Hon skulle helt klart bli glad iallafall. Om inte det nu hinder ändra sig på ett halvår. Kanske hinner komma en ny favoritfilm :P
  • crs

    Åh, med allt prat om tårtor blir jag nästan lite avis på er, trots att det mest verkar dyrt. Det är ju ändå som en speciell grej, med tårtan. Lite som klänningen på något sätt. Lite trist att vi inte ska ha någon tårta... 

    Jag har idag, i en pluggpaus, insett att jag inte är helt förtjust i ringen vi hade tänkt köpa till mig. Såg en annan som var rätt lik men sååå mkt finare, som jag nu måste undersöka kostnad och sånt på. Hoppas det inte blir tokdyrt med de altereringar jag vill ha, så att den får plats inom budgeten! Så pepp på den nu! :)

  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-21 17:55:09 följande:

    crs: Har du bilder på hur båda ringarna ser ut? Blir ju nyfiken! =)


    Javisst! Eller ja, typ iallafall. Jag var inställd på ungefär denna:


    Titanring med ett gäng diamanter. 

    Jag vill istället ha någon typ av kombo mellan den och dessa:


    Som den sista, fast i titan och inte diamanter runt hela. Kanske som en egen rad, eller som inlägg som den i mitten. Jag tycker dem är såååååå fina!
  • crs
    litenkaka skrev 2015-01-21 19:29:14 följande:

    Hur tänker ni om ring? Så billigt som möjligt eller all in? Jag har ju en solitär och 8 små diamanter i min förlovningsring och tänkte väl ha en halv eternityring som vigselring. Men när jag provade kändes det sådär...däremot föll jag för en väldigt rundad slät ring?! Hjärnan och hjärtat vill inte samarbeta i den här frågan ;)


    Vi tänker varken eller :P Inte alls så billigt som möjligt, men inte heller allt vad vi har råd med. Lite lagom sådär. Ungefär 40% av totala bröllopsbudgeten är till ringar. Där helt klart min kostar mest, eftersom sambon bara vill ha en slät titanring.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!