• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej allihop!

    Jag tror detta är min debut i denna tråd. Ska gifta mig 25e juli :)

    Senaste dagarna har varit mer upp och ner än vanligt. Kanske för att jag försökte ta tag i planering men mest fastnade. Alla klänningar jag tittade på kändes helt fel för mig, det verkade omöjligt att få till det vi vill på vår budget och allt var mest eländigt och det kändes som att vi lika gärna kunde lägga ner alltihop. 

    Men så uttryckte jag min oro för min snubbe, och vips så var allt löst. Vi möblerade om lite i vår bröllopsbudget och vardagsbudget. Lyckades få in mer pengar på de poster det saknades på, utan att göra något annat orimligt litet eller öka den totala budgeten. Det är jag som är ekonom, men jag hade nog inte kunnat få till den magin utan sambons hjälp. I processen bestämde vi vilka ringar vi ska ha, och vart vi ska åka på bröllopsresa. Ska bara flytta pengar från ett konto till ett annat, sen ska vi boka resa och boende. Drygt en vecka i Milano, kan nog leva med det. :) Förutom det praktiska med att beställa ringar och ordna med efternamn och hindersprövning så är det i princip bara kläder kvar. Jag har fortfarande lite känslan av att inte hitta något jag gillar, men med en större budget där så borde det bli lite enklare iallafall. Kanske blir det alltså något ändå! 

    (Jag är just nu väldigt nöjd över det upplägg vi bestämt oss för, eftersom det gjort att vi har så mkt mindre att planera. Inga lokaler att boka, inga inbjudningar att skicka, inget sånt. Fantastiskt skönt även om sånt säkert med kan vara rätt skoj.)

  • crs
    Frults skrev 2015-01-02 15:41:53 följande:
    Men har du något tips på en låda?
    Hej!
    Jag tänker att vad du vill ha för låda beror väl på vad stilen i övrigt är på dekoration och så? Tex, en gammal trälåda kan ju vara schyst om ni kör lantigt, medan typ ett stort silverfat/-bricka passar bättre på ett "prinsessbröllop". Så, vad är temat i övrigt? :) Det har du kanske skrivit tidigare i tråden, sry isf :)
    Båda de "ytterligheterna" skulle ju dessutom kunna dekoreras med typ rosetter runt handtag, så kan du få in det lila med om ni vill det.
  • crs
    filibustern skrev 2015-01-08 15:19:38 följande:

    sen fick ja hem min nya klänning!!! 


    Jag vill också se klänningarna! :D Och ändra dig är väl inga problem att göra, om du ändå har den du ändrar dig till. :)
  • crs
    filibustern skrev 2015-01-10 19:27:29 följande:

     


    Jag tycker båda klänningarna är jättefina! Förstår att du velar mellan dem. :) 
    Och vad kul med björkmönstret på pappret i inbjudningarna! Smart sätt att få in tema på! 
  • crs

    För ett par dagar sedan bokade vi vigselförrättare och spikade dagens schema. Så skönt att ha liksom den "ramen" klar! Kommer börja med vigsel kl 7.30, och räknar med att vara på hotellet, i dagens tredje stad, ca 21 på kvällen. Vi fick också in en hyrbil i budgeten så vi slipper åka massa tåg under dagen, så den är med bokad och klar. Skönt! 

    Nu är det bara kvar att skicka inbjudningar, boka några restauranger (eller be någon i familjerna göra det, de som bor i de städer vi ska till lär ju ha bättre koll på sånt än vi.) och på något sätt lyckas bestämma vad jag vill ha för klänning och skor och sånt på mig på dagen. Det känns som det svåraste... 

  • crs

    Okej, det är OMÖJLIGT att hitta en klänning. Och handväska. Och örhängen. Är det okej att gifta sig i skor, halsband och underkläder? Jag ger fan upp snart.

  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-13 20:21:04 följande:
    Jag håller med. Var och provade klänningar idag och även om de var jättefina är jag bara ännu mer förvirrad nu! Örhängen och handväska har jag inte ens orkat tänka på, och skor är bara ett önsketänkande. =/
    Plättis skrev 2015-01-13 21:44:42 följande:
    Klänningen ger jag också upp på. Herregud, alltså.
     Ja, eller hur. Jag får verkligen inte ihop det. Har kontaktat några sömmerskor nu, både i Sverige och i Kina (via Etsy). Hade trott att det skulle vara enklare att få fram vad jag är ute efter på svenska, men hon jag mailar med verkar inte alls fatta vad jag säger, och svarar inte på frågor jag stället. Så tröttsamt. Hoppas att hon i Kina är bättre på service! Och att hon fattar vad jag menar, min engelska är inte perfekt direkt... Känns rätt riskabelt att göra så. Usch. Jag får mest ångest av att tänka på klänning. Jag trodde verkligen att det skulle vara betydligt mycket enklare än så här. Typ hitta en klänning som är fin och bara beställa den. Så naivt av mig. 
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-14 10:43:47 följande:
    Men du vet vad du vill ha i alla fall? Jag trodde jag visste det... nu vet jag inte längre. =P Man får verkligen vara övertydlig med sömmerskorna i Kina för att de ska fatta, deras engelska är inte heller direkt perfekt. Visa gärna med bilder om du kan. Kan du plocka ihop flera klänningar och visa vad du vill ha om du kombinerar dem?
    Haha tja, jag TROR att jag vet vad jag vill ha, men om det faktiskt är vad jag vill ha är inte helt klart. Jag trooooor att jag vill ha en överdel i stil med denna: www.matildasfest.com/sv/brudklanning-mulan/mulan-2014/enkel-chiffongklanning-med-spetsrygg-ml0039.html fast utan ärmar och lite sådär. Och med kort kjol. Dock hemskt oklart om jag vill ha en kjol som följer kroppen eller om jag vill ha lite mer a-linje. Ingen aning om hur jag ska kunna avgöra det. 

    Haha ja, just nu kämpar jag med att göra mig förstådd på svenska. Sömmerskan är rätt snabb att svara, bara svarar inte på det jag frågar. :P Har erbjudit mig att rita en skiss om hon inte förstår, det hjälper kanske... 
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-14 11:12:08 följande:
    Den var jättefin! Vad har du för kroppsform? Jag har efter några provningar insett att jag passar bäst i A-linje med ett brett midjeband, så det är ju i alla fall en början. =) I Sundsvall finns en brudbutik som säljer sin egen design, så fördelen är att man kan justera lite som man vill, och kombinera delar ur flera klänningar. Dock överskrider det ju budgeten med en sisådär 400%... Inte för att dyra alls, utan för att budgeten är ruskigt snål. =P
    Tja, jag inte riktigt vad min kroppsform kan tänkas kallas. Jag är en såndär träningsnörd som försöker bli stark men växlar mellan självbilderna "klen/tunn" och "fluffig", beroende på vem jag råkar stå bredvid. :P Här är en svintöntig spännisbild: instagram.com/p/vYDRKxOr5S/ Jag ber om ursäkt för löjligheten, men den visar iaf typ hur jag ser ut :P  
    Jag brukar ha kroppsnära klänningar, men nu har jag fått för mig att det kanske vore schyst med en lite mer luftig kjol. 

    Att du kommit fram till vad du passar i är väl en jättebra början! :) Åh, det låter som ett schyst koncept ändå! Jag fick ett prisförslag nu på vad jag ville ha, en modifierad variant av den klänningen jag länkade, och det var mer än dubbla min budget... Precis samma här, det var inte så superdyrt egentligen, men budgeten är ganska pytte :P 
  • crs
    Nightrod skrev 2015-01-14 11:24:44 följande:

     


    Haha jo, jag har funderat på det. Men just nu funderar jag å andra sidan på cirka alla alternativ, tom på att sy själv. 
    Plättis skrev 2015-01-14 11:50:47 följande:
    Jo, det har jag. Typ. Inte just bröllopsklänningar, men det är ju inte heller det jag är ute efter, utan mer en fin, vit, cocktailklänning, typ. Men provandet gav mest att det finns fler varianter som känns bra än vad jag hade trott, så att bestämma mig blev svårare :P

    Haha, det är väl bra ändå att vara säker, även om det är på flera olika? Hellre det än att vara helt lost? ;) 

    Kul, hoppas hon tackar ja då! :)
    Sofia2015 skrev 2015-01-14 11:36:26 följande:
    Jag hoppas! Väntar nu med stor spänning på prisförslag från Kina. Hoppas att det är något rimligt, isf tar jag nog kanske och chansar! 

    Haha, känner igen det där. Det är som att alternativen är för många, någon borde bara hålla upp två klänningar och "här, ta den ena" så var det klart sen. 

    Det var ju sött av honom! Men visst är det knäppt att en egentligen så oviktig grej blir så himla stort? Jag låg och grät av hopplöshet igår, sambon fattade ingenting (men lät mig äta choklad till middag, så han var rätt bra ändå.)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!