• MissManic

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • xMariax

  Åhh vad härligt med fler som gifter sig då! Jag hoppas att det blir lite mer liv i denna tråden jämfört med den förra...

  Vi har en budget på ca 50.000:-, har gjort en preliminär budget här med budgetverkyget som hamnar på 44500:- men vi räknar lite uppåt för lite oförusagda utfiter. Har inte börjat köpa något ännu, men har provat klänningar! Det blir nog runt 40 gäster, våra släktingar och våra närmsta vänner. Färgtemat är vitt/grönt så självklart kommer buketten, tärnklänningarna och dekorationerna följa det. Jag kommer nog ha en bukett med vita rosor..
  På ''smekmånad'' blir det antagligen en lite längre kryssning och sen åker vi på en ''riktig'' semaster hela familjen om några år när sonen kan följa med.
  Vi har inte bestämt hur vigseln blir men vi har i stort sett bestämt festlokal.

  Vi gifter oss den 24 Maj för övrigt.


 • amerika

  Det finns redan två trådar om maj 2014, ska vi verkligen gå in på en tredje? Eller är det här vi ska hänga istället?? Jag vet inte, blir bara förvirrad av att skriva samma sak på flera ställen... 

 • amerika

  De är ju döda för att ingen skriver där....

  Men jag kan flytta på mig, det går bra. Du måste bara tänka på xMariax att du är betydligt yngre, piggare och snabbare i skallen än vad jag är. Så sånt som är enkelt och lätt gjort för dig (byta tråd hux flux) är svårt för en gammal tant som jag Tungan ute

  Jag ska gifta mig 10 maj 2014 och jag vill gärna ha andra brudar med samma tidsplanering att följas åt med hela vägen.....

  Vi har inte kommit så långt alls i planeringen. Vi har bestämt datum. Pratat m fotografen (en kompis) och med musikern (oxå en kompis och det råkar dessutom vara hennes födelsedag...). Sen är det bara mina två bästa väninnor som vet att vi ska gifta oss. Vi har tanke på var vigseln ska vara men vi har inte bestämt oss än. Vi vet oxå vilken lokal vi vill ha men vi har inte bokat den än för vi ska titta på den tillsammans när sambon kommer hem från sin utlandsvistelse.

  Vi ska skicka ut save-the-dates i maj så det närmsta pysslet handlar om det. Och om vilka vi faktiskt ska bjuda.... 

 • gesslan

  Hej! Jag och min sambo ska också gifta oss i maj 2014, helst den 24e men det har vi inte kollat upp ännu. Vi har egentligen inte bestämt oss för någonting ännu, förutom månad och år vill säga. Jag är förstås jätteglad över vårt stundande bröllop men är det någon mer än jag som inte riktigt vet i vilken ända man ska börja. Det hela känns väldigt övermäktigt när jag surfar runt här inne och ni här verkar ju ha kommit en bit (särskilt amerika)! Bör jag vara stressad? Vet någon hur lång tid innan man bör boka plats i Stockholmsområdet med omnejd? Det känns som att maj är en relativt populär månad menar jag...

 • jeanettejohansson

  Vi har bokat kyrkan och bestämt vilket tält vi ska ha (beställer ett tält med allt, bla golv, bord, stolar, kristallkronor, dukar, gasolvärme, kylskåp alla glas och allt porslin)


  Vi har nyligen köpt vår drömgård och vill gärna fira bröllopet i ett tält i en av våra fina hagar med stengärden runt om och vår skog i bakgrunden :) Samtidigt vill vi ha lyxen som lining i taket och kristalkronor förmedlar.


  Tema blir typ: massa djupröda rosor, champange, diamanter, stilrent och storslaget ;)


  Klänningen ska köpas i höst men jag ska åka runt och prova i sommar. Jag tror det blir en pronovias..


  Vårt bröllop ska vara superklassiskt precis som hans frieri var. Vi är gör mycket klassiskt romantiska saker ihop och vi gillar den stilrena och kvalitativa stilen mer än galna färger och pyssel ;)


  Han jobbar ute i fysiskt arbete och jag jobbar med konst och form. Vi är båda 30 år när vi gifter oss och vi har inga barn ännu (bara en massa djur ;) )


   


  Även om bröllopet är kul att planera och se framemot så är det bästa att få gifta mig :) Min blivande är perfekt! Vi grälar aldrig, vi har samma drömmar, vi har underbart sex, han är romantisk och sätter alltid mig först dessutom är han vansinnigt snygg!!

 • veronica84

  Hejsan!


  Jag och min sambo har varit tillsammans i 10 ½ år och har nu börjat prata om bröllop. Det är mest jag som pratar om det, och det är konstigt för jag har aldrig velat gifta mig förrän för något år sedan ;) Men till alla hjärtans dag kom älsklingen hem med rosor och en stor tidning om bröllop och det kändes som ett steg i rätt riktning ;)


  Vi har inte pratat så mycket om någonting kanske just för att det känns så långt borta.


  Men kyrkan i Borlänge är bokad den 24:e maj 2014. Vi träffades den 25:e maj 2002 för första gången och ville ha ett datum som låg så nära som möjligt. Vi bor i Stockholmsområdet, men jag kommer från Borlänge.


  Lokal är preliminärbokad oxå.


  Jag har beställt en klänning redan och provat, men tyvärr satt den inte lika fint på mig som på modellen, så det är bara att leta vidare. Den var vit med ett svart band.


  Ring har jag kollat och hittat en jag gillar, men inte bestämt mig.


  Vi kommer bjuda de allra närmaste och det blir 24 styckna med vår egen familj. Vi har två barn.


  Budget har vi inte bestämt, men mellan 12000-15000. Jag håller på och spar för fullt.


  Vi kommer att ha färgerna rosa, vitt och svart.


  Vi planerar ingen bröllopsresa utan bröllop räcker gott och väl för oss.


  Just nu funderar jag på om jag ska göra egna inbjudningskort eller om jag ska köpa färdiga?? Hur ska ni göra?


  Jag vill gärna göra mycket själv så kanske det inte kostar så mycket.


  Bukett ska jag försöka göra själv, ska köpa när det finns bra pris och prova binda en bukett. Rosa och vita rosor med något svart hade jag tänkt. Hittade en fin bild som jag har sparat på datorn.


   


   

 • Eksson

  Ja det vore som sagt kul om EN tråd är mer aktiv, att man får skriva här. Nu känns det som att det dyker upp sådana här trådar titt som tätt men ingen ritktigt håller..så nu får vi va duktiga på att skriva av oss så den här håller :)


   

 • amerika
  Eksson skrev 2013-04-12 09:43:41 följande:

  Ja det vore som sagt kul om EN tråd är mer aktiv, att man får skriva här. Nu känns det som att det dyker upp sådana här trådar titt som tätt men ingen ritktigt håller..så nu får vi va duktiga på att skriva av oss så den här håller :)


  Flört
 • xMariax
  Eksson skrev 2013-04-12 09:43:41 följande:

  Ja det vore som sagt kul om EN tråd är mer aktiv, att man får skriva här. Nu känns det som att det dyker upp sådana här trådar titt som tätt men ingen ritktigt håller..så nu får vi va duktiga på att skriva av oss så den här håller :)


   


Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014