• MissManic

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • amerika
  xMariax: den kyrkan ser ju ljus och fin ut! Och lokalen har ju värsta fina läget precis vid vattnet, vilket kap! Cake toppern förstår jag inte riktigt, jag ser att det är tärningar men vad är det på? Men jag är väl inte tillräckligt "nördig" för att förstå det hihi....
 • Malin4900

  Hihi jag såg inte heller att var drakar förrän du skrev det :D Vilka fina platser ni hittat! Vi har letat festlokal och varit runt och tittat lite men inte bestämt oss, har ett ställe kvar att kika på. Dock ser detbför tillfället ut att bli Marstrand, utanför Göteborg.

 • amerika
  Malin4900 skrev 2013-07-04 15:39:16 följande:
  Dock ser detbför tillfället ut att bli Marstrand, utanför Göteborg.
  Underbara Marstrand, kan inte bli bättre!!! 
 • amerika

  Jaha, senaste budet är att det blir 24 maj för vår del, det är ju attan att jag är så jäkla velig och inte blir det bättre av att sambon är likadan! hahaha

  Han är i hemlandet för tillfället men häromkvällen när vi pratade på tel, sa han att när han kommer hem (om två veckor) ska vi sätta oss och spika datum, boka lokalen och bestämma gästlistan. Sen ska jag och min bästa kompis (som ska vara vittne och värdinna på bröllopet) sätta oss och fixa save the date-kort att skicka ut. Och sen kan man inte vela mera! Flört

  Igår klickade jag hem lite prylar från myheart.se, bl a små minigriffeltavlor som jag tänkte ha på buffébordet och skriva på vad det är för olika maträtter. Sedan tidigare har jag shoppat blockljus och lite annat när Duni hade rea på just de grejerna jag ville ha. Jag filar på inbjudningarna och funderar på vad det ska vara för mat på buffén, men det är mycket som jag inte kan eller vill bestämma utan att sambon är med. Jo, förresten, vår bröllopshemsida är i princip helt färdig, men den ligger lösenordsskyddad och det är bara han och jag än så länge som har tillgång till den. Gästerna ska få adressen dit i inbjudan, har vi tänkt.

 • amerika

  Hur många gäster bjuder ni till era bröllop?

  Jag tror att vi kommer bli ca 50-60 men det är inte klart än exakt var vi ska dra gränsen. Kanske blir hundra! Förvånad  eller bara 5...

 • xMariax
  amerika skrev 2013-07-11 20:47:20 följande:
  Hur många gäster bjuder ni till era bröllop?

  Jag tror att vi kommer bli ca 50-60 men det är inte klart än exakt var vi ska dra gränsen. Kanske blir hundra! Förvånad  eller bara 5...
  Vi blir nog runt 50..
 • amerika
  xMariax skrev 2013-07-02 10:27:11 följande:
  Jussdet! Vi kollade lite på caketoppers här om dagen, eftersom att vi båda älskar medeltid, fantasy, rollspel, lajv och allt som hör där till så ville vi gärna hitta något passande det.. Vilket vi också gjorde! Skulle nästan vilja beställa nu på en gång!
  Av en säljare från etsy!
  Jag tycker ni ska beställa på en gång! Man vet ju aldrig, till våren kanske den inte finns kvar Förvånad Och om ni skulle ångra er och vilja ha något annat så är ju just en sådan en fin dekoration i sig, kan stå i bokhyllan eller på bordet precis som den är.
 • veronica84

  Jag har inte heller haft ork att gå in och skriva här. Jag får lite skuldkänslor när jag är inne på bröllopstorget och läser många inlägg om att detta måste man ha och så måste det minst kosta såhär mycket jag känner mig snål som bara har satt en budget på max 20000. Jag vet att man inte behöver ta på sig och känna så, men jag kan inte låta bli att känna så. Kommer gästerna bli nöjda?Jag vill att alla ska ha det bra. Vi kommer inte att ha någon direkt fest efter middagen. Vi kommer bara att vara 24. De allra närmaste och av dom är det max 6-7 som är unga och som kan tänkas dansa och festa lite. Men det viktigaste är inte att festa. Vi vill gifta oss och umgås med våra familjer. Men i denna tråd känner jag ingen press ska jag tillägga :) men glömmer bort den när jag bara kollar på bildtrådar. Men ska skärpa mig :) Iaf så kollar mest runt inspirationsbilder just nu för att hitta lite idéer :) Jag har varit i Borlänge på semester i två veckor med barnen. Då har jag lagt bröllopsplaneringen på hyllan lite. Jag åkte förbi kyrkan och längtade lite extra ;) Jag var även till en sömmerska för att mäta mina mått. Jag är så sugen att beställa en klänning från jjshouse, men blir lite osäker om jag lyckas fylla i rätt så att den ska passa :) enklare att gå till en butik men de kostar så mycket mer och ingen är lika finns som den som jag har fastnat för. Vilket dilemma ;) Min sambo har gjort en test lykta björk som jag vill ha på borden. Så fint det kommer att bli :) Igår var jag in på IKEA och köpte ett lakan och vaser som jag ska testa att ha på borden. Ska testa göra en provdukning för att se hur det kan bli. Vi gifter oss oxå den 24:e maj. Vi träffades 25 e maj för första gången och ville ha så nära det datumet som möjligt.

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014