• MissMa­nic
  Äldre 11 Apr 09:38
  150927 visningar
  792 svar
  792
  150927

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • amerik­a
  Äldre 9 Aug 16:36
  annapia skrev 2013-08-09 15:23:10 följande:
  amerika Jag både drar på läpparna och rynkar på näsan åt din mor och moster. Jag tor att din mamma är/varit lite bekymrad över den situation ni har innan alla orosmoln snart är borta. Din moster tog säkert bara något konkret i luften att kommentera för att hon blev överraskad och inte visste vad hon skulle säga. Du ska se att de gläds med er när det väl börjar närma sig och de får lära känna honom mer. Din pappa är en klok man, han ser hur lycklig hans dotter har blivit. Eken kommer att ha fina blad och då får du vatten på kvarn. ha, ha.  
  Vi har inga föräldrar kvar i livet och som sagt släkten utom mina barn var helt ovetande, en del vet inte om det ännu så det kanske blir en chock när vi väl ses. Å andra sidan så träffas vi så sällan. Men den del av släkten vi umgås närmare med har blivit genuint glada för vår skull och det känns jättebra.
  Jag berättade att vi först hade 10 maj som datum men att "vår" ek inte hade fått blad än och därför flyttade vi fram det. Då berättade min moster att eken kan vara ännu senare än så...

  Min mamma är lite speciell. Min sambo tror inte att hon tycker om honom och tyvärr är hon lite svår. Hon kan lätt uppfattas som snörpig men egentligen är hon bara koncentrerad eller nervös eller osäker. Hon är den mest generösa människa jag känner och hon har spridit så mycket glädje, omsorg och omtanke om så många människor både i sitt arbete och privat. Alla som träffar min mamma älskar henne!! 
  men....
  Av någon anledning som för mig är outgrundlig har hon svårt att visa glädje eller deltagande eller oro när det gäller någon närstående. Jag har upplevt det förut, på nära håll och det smärtade oerhört. Men jag har fått lära mig att hon bara är sån.

  Min pappa och jag däremot står mycket nära varandra och vi tänker precis likadant. Han är mycket förtjust i min sambo och glad att hans dotter är lycklig! (det är mamma oxå, hon bara inte visar det...)
 • Äldre 9 Aug 23:40

  Amerika: Jag tror oxå att din mamma är lycklig innerst inne för er skull. Jag har svårt att tro att en mamma inte skulle glädjas åt sina barn. Hon behöver nog bara lära känna din blivande man lite mer kanske?

  Min mamma blev jätte glad och även hennes sambo tycker att det ska bli roligt,
  Min pappa sa inte så mycket. Han visar inte heller känslor, varken lycka eller sorg, men däremot erbjöd han sig att betala om vi ville ha sellnäsplanka på bröllopet.. Jag tackade dock vänligt nej. Det betalar vi själva :)
  Jag sa även att jag nog skulle vilja att han för mig till altaret, men vet inte om vi får det för prästen. Han sa inte något där heller, men jag tror nog att han skulle bli väldigt stolt.
  Jag har fått för mig att det är en finsk sed att göra så. Pappa kommer från Finland och jag skulle gärna vilja göra det då, för att jag är halvfinsk och som tradition, men vi får se :)

  Sambons föräldrar och syskon vet inget ännu så jag vet inte hur de kommer att reagera.
  Mina syskon vet och blev jätteglada för vår skull. 

  Idag har jag besökt tre olika bröllopsbutiker i Stockholm och testat några klänningar! Guud så konstigt det kändes! Jag i en bröllopsklänning. Det var något helt nytt för mig :) Dottern var med och tyckte att jag såg ut som en prinsessa :)

  Jag vill beställa en klänning från kina, men är väldigt skeptiskt att det blir något bra.. Någon här som har beställt från nätet och blivit nöjd??
   

 • amerik­a
  Äldre 10 Aug 10:10
  veronica84: då har du fått lite liknande reaktioner som jag. Spännande att se vad din sambos föräldrar tycker.

  Ja, det är en speciell känsla att prova brudklänningar, förstår att dottern tyckte du blev prinsessa! När det gäller Kinaklänningar så är det många här som har beställt därifrån och blivit nöjda, det finns flera trådar som handlar om det. Naturligtvis finns det flera som kinte blivit nöjda oxå, det är ju lite av en chansning. Jag kommer beställa en Kinaklänning, om jag inte har tur och ramlar över en klänning på blocket eller e-bay, vilket jag inte förväntar mig då de som finns inte är vad jag vill ha. 
 • xMaria­x
  Äldre 10 Aug 19:39

  Oj vad mycket jag har missat! Förvånad Ska läsa igenom allt alldeles strax!
  Familjen blev bjuden på semester till Gotland denna vecka, så vi har varit iväg och njutit av solen, god mat, medeltidsmarknaden och givetvis varandras sällskap. Åkte in till visby om dagarna och spelade Trivial Pursuit med lite kall öl om kvällarna. Hel mysigt! Firade både min och m2bs morfars födelsedag där också (20 & 70 år).
  Men nu är vi tillbaka på fastlandet och jag är tillbaka på bröllopstorget! Amerika Vilket bra pris för lokalen! Förvånad En av de sunkigare här i stan kostar ca 5000:- att hyra för 24 timmar. Som tur är ska vi ju gifta oss i m2bs hemstad. Och vad kul med smyckena! Mindre kul med dina näras reaktioner, men de menade säkert väl egentligen. 

  Veronica84  Vad härligt att prova klänningar! Jag känner lite som du; jag skulle vilja köpa från kina men sen vågar jag inte utifall att något blir fel.

  Angående folks reaktioner;
  Alla i vår bekantskapskrets har blivit jätteglada. Vi bor ju ihop sen 2 år tillbaka, är förlovade sen 3 år tillbaka och har barn tillsammans så de har bara väntat.
  Mina svärföräldrar klagar däremot över hur mycket allt kommer att kosta och anser att vi inte har råd eftersom att vi studerar och är föräldralediga. Något jag egentligen inte tycker angår dem.
  Men annars är det bara posetivt! Folk som bjuder in sig själva (tex ytligt bekanta) är väldigt jobbigt dock..
  Släkt och vänner vill hjälpa till så gott de kan och de alla erbjuder sin hjälp med kontakter och dylikt. Mina föräldrar vill stödja lite ekonomiskt också.

  På tal om det! Min svärfar har eventuellt fixat transport för oss från kyrkan! Kontakter är bra.  

  Oj oj oj så virrigt allt blev.. Skäms 


 • amerik­a
  Äldre 10 Aug 21:00
  xMariax skrev 2013-08-10 19:39:35 följande:
  Angående folks reaktioner;
  Alla i vår bekantskapskrets har blivit jätteglada. Vi bor ju ihop sen 2 år tillbaka, är förlovade sen 3 år tillbaka och har barn tillsammans så de har bara väntat.
  Mina svärföräldrar klagar däremot över hur mycket allt kommer att kosta och anser att vi inte har råd eftersom att vi studerar och är föräldralediga. Något jag egentligen inte tycker angår dem.
  Men annars är det bara posetivt! Folk som bjuder in sig själva (tex ytligt bekanta) är väldigt jobbigt dock..
  Släkt och vänner vill hjälpa till så gott de kan och de alla erbjuder sin hjälp med kontakter och dylikt. Mina föräldrar vill stödja lite ekonomiskt också.
  På tal om det! Min svärfar har eventuellt fixat transport för oss från kyrkan! Kontakter är bra.   
  Härligt! Vad blir det för transport?
 • xMaria­x
  Äldre 10 Aug 21:07
  amerika: Om det blir det vi diskuterade, så blir det någon gammal volvomodell från 50-talet.. Jag kan inte bilar. Men snygg va den!
 • amerik­a
  Äldre 10 Aug 21:11
  xMariax: låter häftigt!
 • Äldre 10 Aug 22:56

  amerika: Nja kan inte så lika. Min pappa har välkomnat min sambo för länge sen :) Vi har varit tillsammans i över 11 år och  har två barn tillsammans, så pappa tycker nog bara att det är på tiden att vi gifter oss :)

  xMariax: Jag har beställt ikväll!!! Iiihhh blir nervös, tänk så kommer jag inte i den! :) 

 • xMaria­x
  Äldre 11 Aug 12:20
  Veronica: Nej vad kul! Jag hoppas att du uppdaterar med bilder sen! Vilken kinasida beställde du ifrån?
 • Äldre 11 Aug 14:19
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014