• MissManic

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • amerika
  veronica84: fy så läskigt med sonen! Vilken tur att det var något ofarligt!!
 • amerika

  Vår musiker kan inte den 24 maj nästa år Rynkar på näsan typ enda helgen på hela året som hon redan är uppbokad. Hon är en god vän till oss och vi har bett just henne av flera skäl: hon är en duktig musiker, hon är van vid vigslar, vi känner henne väl och hon & jag funkar bra ihop om jag ska sjunga och någon kompa mig.

  Men jag orkar verkligen inte ändra mera nu och inte min sambo heller. Inte för att vi redan har bokat så mycket den 24:e men för att jag (vi) behöver få frid i mitt sinne med att datum är bestämt.

  Jag vill gärna ha levande musik och ej inspelat då musiken är viktig för mig. Så nu får vi börja fundera på vem/vilka vi ska fråga istället....

 • amerika

  Förresten så fick jag hem mina örhängen och armband med ametister som jag köpte på Etsy - jättefina! Glad jag gillar dem jättemycket. Hyfsat snabb leverans, 12 dagar och med ett handskrivet litet meddelande från säljaren som gjorde att det kändes personligt och genomtänkt. Första gången jag handlat något på Etsy just, men det var en positiv erfarenhet!

 • veronica84

  amerika och xMariax: ja det var det. amerika: det var ju typiskt att hon var uppbokad just den helgen. Jag förstår att du inte vill byta datum igen. Finns det ingen annan i er närhet som kan spela? Själv blir det nog Spotify hos oss. Vi känner ingen som kan spela eller sjunga. Det känns inte rätt att anlita någon heller då vi bara är 15 vuxna och 9 barn på bröllopet. Känns bortkastat med pengar för oss. Skönt att höra att du är nöjd med din beställning :) Jag har beställt från eBay och var nöjd. Tycker att det gick fort oxå. 11 dagar tror Jag. Beställde såpbubblor till bröllopet.


  älskade Moa och Linus <3
 • amerika
  veronica84: det kommer att lösa sig, vi hittar någon annan som kan spela. Det kändes mest snopet bara.

  Fattar inte vart tiden tar vägen. Nu är det mindre än ett år kvar, nio månader - som en graviditet. Hur gick det till??!!
 • amerika

  Festlokalen bokad! Glad Helt fantastiskt med en lokal som vi får ha från fredag kl 12 till söndag kl 13 för 1400 kr som betalas när man hämtar nycklarna....

  Och så har jag idag också skickat ett mejl till ordföranden hembygdsföreningen som sköter om platsen där "vår" ek står och förberett dem på att vi vill ha vigseln där. Det är ju öppet och fritt för alla men jag tycker det är sjysst att informera. Dessutom kommer vi behöva lite hjälp att få tillgång till elektricitet och toaletter... 

 • annapia

  amerika skrev 2013-08-07 18:56:13 följande:Festlokalen bokad!  Helt fantastiskt med en lokal som vi får ha från fredag kl 12 till söndag kl 13 för 1400 kr som betalas när man hämtar nycklarna....Och så har jag idag också skickat ett mejl till ordföranden hembygdsföreningen som sköter om platsen där "vår" ek står och förberett dem på att vi vill ha vigseln där. Det är ju öppet och fritt för alla men jag tycker det är sjysst att informera. Dessutom kommer vi behöva lite hjälp att få tillgång till elektricitet och toaletter...  UNDERBART!!! Nu är ni på G!!

 • amerika
  annapia skrev 2013-08-08 18:02:28 följande:
  UNDERBART!!! Nu är ni på G!!
  YES! Skrattande det känns jättebra.

  Berättade för mina föräldrar idag att vi ska gifta oss. Min mamma visade inte direkt någon entusiasm, men hon är kanske glad inombords, hoppas jag. Min pappa försökte släta över det via sms efteråt med att hon är glad och hon vill gärna hjälpa till med allt hon kan och hon har ändrat uppfattning om min sambo och tycker om honom mer och mer (ändrat uppfattning? Herregud, vad tyckte hon från början??!! Förvånad)
  Och min mosters kommentar var: jasså, 24 maj, då är det inte säkert att eken har fått blad i alla fall, jag vet ett år som bladen inte slog ut förrän 19 juni.... Tack för den! 
  Men jag vet att varken min mamma eller hennes syster är särskilt bra på det där med känslor. Min pappa däremot blev glad och tycker det ska bli roligt!

  Hur har era familjer tagit det? 
 • annapia
  amerika Jag både drar på läpparna och rynkar på näsan åt din mor och moster. Jag tor att din mamma är/varit lite bekymrad över den situation ni har innan alla orosmoln snart är borta. Din moster tog säkert bara något konkret i luften att kommentera för att hon blev överraskad och inte visste vad hon skulle säga. Du ska se att de gläds med er när det väl börjar närma sig och de får lära känna honom mer. Din pappa är en klok man, han ser hur lycklig hans dotter har blivit. Eken kommer att ha fina blad och då får du vatten på kvarn. ha, ha.  
  Vi har inga föräldrar kvar i livet och som sagt släkten utom mina barn var helt ovetande, en del vet inte om det ännu så det kanske blir en chock när vi väl ses. Å andra sidan så träffas vi så sällan. Men den del av släkten vi umgås närmare med har blivit genuint glada för vår skull och det känns jättebra.
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014