Inlägg från: jonsar02 |Visa alla inlägg
  • jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Juli2013 skrev 2013-06-10 18:54:54 följande:
    Jag och min blivande var i sommarstugan när det typ 9 på morgonen plötsligt dök upp en mc med en sidovagn, det var en kollega till honom, som sa att jag skulle hoppa upp i sidovagnen och följa med honom. Han körde typ 3 mil in till stan och sedan till min blivandes arbetsplats (han är militär), och där inne på regementsområdet satt mina närmsta vänner på filtar på gräset! Så glad och överraskad blev jag, 13 stycken var dem. Sen hade de lånat in ett par officerare, ett par kollegor till min blivande, som var jättestränga och jag fick byta om till militäroutfit och de sedan fick jag köra militär hinderbana, så jobbigt men jättekul :)
    Fick vätskepauser med skumpa, hehe. Slet ut mig totalt för jag gick verkligen all in och gjorde mitt bästa och ville ju göra bra ifrån mig :) massa blåmärken fick jag men det var det värt :)
    Sen var det tipspromenad och presentation av alla som bar där. Sedan gick vi till en park och hade picknick med god lunch och mera skumpa, lite lekar, frågor om oss osv.
    Jag hade ju inget med mig eftersom jag var oförberedd och i sommarstugan men dom hade varit hemma hos mig förra veckan när jag bar bortrest och plockat ihop badkläder, partykläder, shorts osv, så duktiga! :)
    Sen blev det spa i ett par timmar, därefter till ett hotellrum och göra oss fina och ett och annat till glas skumpa! Därefter gick vi på en restaurang och åt fantastiskt god mat, jag fick också en liten present från var och en av dem som påminde dem om mig på något sätt.
    Sen blev det ut på klubb där de hade bokat ett vipbord så det stog och väntade på oss med ishinkar och skumpa :) vi hade så kul och dansade som bara den fram tills att de stängde! Massa färgglada drinkar fick jag så borde ha varit tröttare i huvudet på söndagen än vad jag var, hehe.
    Hade rosa tiara och stora rosa solglasögon på mig hela dagen, så det gick väl inte att ta miste på vad som var på gång.
    Det var verkligen en heldag och jag är så tacksam och glad över allt de hade fixat och atta alla hade rest hit från olika delar av landet, det värmer!

    Jag är ledsen för långt inlägg men man blir ju lite till sig är man börjar tänka på det, hehe. En fantastisk dag hade jag!
    Det verkar som att ni hade en superhärlig dag. Väldigt välplanerat. 
  • jonsar02
    CoG skrev 2013-06-10 20:49:57 följande:
    Vad heter sömmerskan?

    Var det hon som tidigare hade sin atelje efter E4an nära älven?
    Hon hette Mofida. Supertrevlig och duktig. Hon hade sin "atelje" vid E4:an mot älven nu oxå men i företagshotellet.  
  • jonsar02
    Nypia skrev 2013-06-10 17:20:34 följande:
    Jonsar02: Fin klänning!
    Skönt med en kortare också. Jag gissar att det kommer bli ganska varmt i en hellång.
    Härligt att du fick hjälp med sömnaden så snabbt också, så att den verkligen blev som du ville ha den!
    Tack. Ja, vi ska ju vigas på stranden så det blir nog bra med en kort klänning då . Jag är riktigt gad för att jag fick hjälp så snabbt. Jag vet ju att sömmerskor växer inte direkt på träd och det kan vara svårt att få tag på en bra sömmerska.  
  • jonsar02
    CoG skrev 2013-06-11 10:39:45 följande:
    Okej.
    Tur att det gick bra för dig då.
    Jag blev varnad för henne av en kompis på fb som fått sin klänning förstörd där och då jag kortade av min klänning på högtidskläder sa hon där att många kommit till henne och behövt hjälp för att din sömmerska förstört deras klänningar (det var jag som förde henne på tal då jag var där).

    Men skönt att det gick bra för dig!!
    Intressant. Jag blev rekommenderad av flera olika personer att gå till henne. Ja, det var tur att det gick bra. 
     
  • jonsar02
    HubbaBubba skrev 2013-06-13 09:05:15 följande:
    Nu har vi bokat en manlig solist. Han verkar jätteduktig, av det lilla vi har hört. Och det känns ju lite mer ovanligt med en manlig solist, eller har jag fel? Glad
    Kul med solisten. Det hör väl inte till vanligheterna men jag har lyssnat till manliga solister förut så det finns .
  • jonsar02


    Idag har vi beställt muggar som vi ska ge som vinst till den som vinner bröllopsbingot och vår toastmadame och min syster som kommer att göra våra tårtor. Vi kommer oxå att köpa te som är en lokal blandning. Det blir lite roligare (tycker vi) eftersom vi sammankopplar det finländska med det svenska. Muminfigurerna, Arabia och lokal teblandning. 
  • jonsar02
    CoG skrev 2013-06-14 19:28:12 följande:
    Rolig tanke med finsk-svenska mixen :)
    Det var vår tanke. Vi ska dessutom ha en liten burk av hemmagjord marmelad och ngr kex till varje person. 
  • jonsar02
    CoG skrev 2013-06-16 19:21:43 följande:
    Idag har jag äntligen gjort klart våra placeringskort helt och hållet, jag har gruvat mig för att skriva alla namn för hand men det blev helt ok faktiskt.
    Då kan jag bocka av det!

    Jag har också provat min klänning med underkläderna och skorna.
    Det såg riktigt bra ut och nu känner jag att den biten är helt klar!
    Mamma var med och knöt klänningen och det är bestämt att hon ska vara med mig under förberedelserna på förmiddan hos frisören och hjälpa mig iordning innan fotograferingen.
    Det blir trevligt!
    Hon ska få låna vår kamera så att hon kan fota lite också :)
    Härligt att du har fått placeringskorten gjorda. Ja det beehövs verkligen en person som inte är rädd för att dra lite i klänningen när man snörar. Härligt att din mamma ska vara med och bl.a. fota hela processen.  
  • jonsar02
    pamjofre skrev 2013-06-16 22:43:00 följande:
    Idag har vi träffat kantorn i kyrkan :). Hon spelade flera olika in- och utgångsmarcher så vi fick välja vad vi ville ha. Till ingång blev det Mendelssohns brudmarch och till utgången blir det bröllopsmarsch från delsbo. Var så himla kul att bestämma musiken och vi fick även testa att gå in och ut med musik :D. Känndes så himla mysigt, tänk det är bara 41 dagar kvar! Typ en månad!!

    Även vår solist provsjöng, blev så himla vackert blev nästan tårögd!! Hehe 
    Ja nu börjar det verkligen dra ihop sig. Kul att få bestämma musiken och Mendelssons brudmarch är ju riktigt härlig måste jag säga. 
  • jonsar02

    Idag har vi haft sista svarsdag för vårt bröllop. Det är 6 st som inte har svarat om de kommer eller inte så vi får kontakta dem nu i veckan och höra efter hur de ska göra. Eller, det är min blivandes kollegor så han får fråga dem

    En gammal kompis till mig har idag tackat nej till att komma. Jag var väl egentligen inte förvånad då vi har glidit ifrån varandra men det är ändå tråkigt. Jag har försökt hålla kontakten men hon har varit mindre och mindre villig till att fortsätta och sist jag åkte till Stockholm för en del möten så skickade jag flera meddelanden där jag frågade om hon ville träffas men jag fick inte ens ett svar från henne. Jag får nog inse att vi inte har någon framtid tillsammans som vänner och istället tänka på de bra år som vi har haft i vår vänskap och sedan gå vidare. Men som sagt det känns inte så roligt just nu. 

    En av min blivandes kompisar kontaktade mig nu i helgen och ville ha lista på de killar som ska komma på bröllopet så att han ska kunna börja planera svensexa. Han frågade också vad jag trodde att min blivande inte skulle gå med på att göra så att han vet vad de inte ska planera in. Nu hoppas jag att de kommer att få en toppendag när det nu blir

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013