Inlägg från: jonsar02 |Visa alla inlägg
  • jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    67d skrev 2013-04-09 20:49:56 följande:
    Hej på er! Kommer kanske in lite "sent". Jag och min m2b gifter oss utanför Mariestad i en liten mysig kyrka. Middagen och festen kommer ske på svärföräldrarnas gård i en lada. Bröllopets tema går i sommar och lantligt. Våran meny ser ut såhär: Förrätt: kantarellpaj Huvudrätt: viltbuffe med älg och rådjurskött i olika former, potatisgratäng och lite säsongs baserade tilltugg. Efterrätt: hallonmousse med färska bär Annars har vi bokat fotograf, sång till kyrkan, tärnklänningarna är fixade, ringarna ska vi beställa i veckan. Klänningen beställs den 20/4. Mm..... Är det någon mer som bara kommer ha en ring på vänster hand? Jag kommer flytta över min förlovningarna till höger hand och bära vigselringen på vänster, känner mig inte bekväm med två ringar på samma finger!
    Inte är du sen in i tråden. Alla är välkommna här. 

    Det låter som att ni har fixat väldigt mycket. Hur många ska ni/ har ni bjudit till ert bröllop?

    Jag kommer att ha två ringar på mitt vänstra ringfinger men jag har riktiga monsterhänder som är stora och gillar att ha två ringar på samma finger.
  • jonsar02

    Vi kommer ju att ha brudskål med snittar på den strand där vi viger oss. Vilka och hur många olika snittar kommer ni att ha till skålen?

    Sen åker vi från stranden i min brors volvo valp (det är inte den på bilden men den ser ut så) till den bygdegård som festen ska vara i. Vet inte om jag redan skrivit det men den bygdegården har varit skola i byn och firar 100 år i sommar. Min farmor gick i skola där, min pappa gick där och jag gick där vilket känns lite mysigt.
    Sen har vi buffé och tårta och fest.  

     

  • jonsar02

    Vi kommer att ha smördegssnurra med trattkantareller, en laxrulle med färskost och gräslök och tunnbrödsrulle med aivar relish.

  • jonsar02
    MTB skrev 2013-04-26 22:04:59 följande:
    Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det med bubbel o snittar/tilltugg. 
    Vi viger oss i stadshuset med bara den närmsta familjen, hade tänkt lite bubbel efteråt ute vid vattnet. Men vem ska ta med bubbel +glas (är ju typ billigare med ikeaglas än plast) och snittarna så att bubblet håller sig kallt och snittarna fräscha.  Och vad gör man med allt efteråt när vi ska vidare till restaurangen.
    Det är svårt. Är det någon som kommer att ha bil så att ni kan lämna sakerna i den efteråt? Kan ni ha kylväskor med er? Kan någon åka hem med sakerna efteråt? Vet inte annars hur ni kan lösa det.

    Ja det kan vara billigare med glas från t.ex. Ikea än med plast men fördelen är att man kan slänga plastglasen (dock inte så miljövänligt men vi kommer att ha plastglas eftersom vi ska ha brudskålen på stranden och vi vill inte riskera att glas hamnar i sanden). 
     
  • jonsar02
    MTB skrev 2013-04-30 06:21:06 följande:
    Nej ingen kommer att ha bil med sig men min lillebror bor hyffsat nära. Sen har jag en kompis som gärna vill komma o fira oss men det känns taskigt att räkna med tjänster från henne när hon inte får va med på varken vigsel eller middagen. hmmmm.... 
    Ja, det tål att tänkas på. Vet inte riktigt hur ni ska göra. 
  • jonsar02

    Vi har beställt servetter m.m. från Duni och fick hämta dem igår på posten. Det kommer att bli så här med de servettringar som jag håller på att göra, servetterna är tjocka och jättefina. Vi passade också på att beställa champangeglas i plast och ljus. Vi beställde 2 förpackningar med 40 servetter i varje, 60 glas och 30 ljus och fick betala ca 500 kr. Det tycker jag var ett ganska bra pris. 

    Igår var vi nere på stranden där vi kommer att vigas för att kolla lite var bästa platsen var. Havet var isfritt, solen sken och vi gick bara runt där och njöt. Jag fick tårar i ögonen när vi gick där hand i hand och pratade om vårt bröllop. Nu längtar jag ännu mer!!!


  • jonsar02
    67d skrev 2013-05-04 08:07:18 följande:
    Jonsar02: jätte fint, dom servetterna är toppen!! :D
    Tack. Nu måste vi bara göra 59 st till . Vi hade tänkt göra servettringarna och rulla servetterna innan festen så att vi slipper sitta kvällen innan. 

    Jag var på loppis i helgen och hittade 10 st vita dukar för 10 kr/st.  Jag hade turen att en kompis var med så hon kunde hjälpa mig att bära för 10 stora dukar väger en hel del kan jag tala om. 
    Nu har vi köpt alla dukar till festen för totalt 190 kr. Jag har hittat 21 dukar på olika loppisar. Nu blir det att tvätta dom och sedan stryka när vi ska duka. 
  • jonsar02
    mimmi skrev 2013-05-07 11:38:05 följande:

    Oooh.. börjar få lite panik nu!


    Har inte fått ut inbjudningarna ännu!!! (save-the.dates gick ut i januari så det borde vara lugnt.. men blir sjukt stressad)


    Väntar på att klistermärken jag beställt ska komma, samt att resturangen ska höra av sig om när de vill ha sista OSAdatum..


    Förstår att du är stressad. Jag skulle ringa restaurangen och höra efter men det är jag det. 
    Min blivande har lovat i veckor att fixa alla papper (hindersprövning, namnbyte) men har ännu inte gjort det. Men jag ska hålla ut och inte ta över  
  • jonsar02
    pamjofre skrev 2013-05-20 21:43:39 följande:
    På fredag ska vi äntligen hämta våra ringar!! :D
    Va härligt. Du får gära lägga ut bilder när ni har hämtat dom
  • jonsar02

    Vi har skickat in hindersprövningen nu i veckan. Det tog bara 3 veckor för min älskade sambo att printa ut och ta hem papperna. Jag höll inte alls på att bli galen på hans seghet men samtidigt ville jag inte fixa det själv eftersom vi tillsammans ska planera och fixa saker och inte bara jag. 



    Här är våra "omslag" till festhäftena. Det kommer inte att bli så många sidor men vi ska ha allt tvåspråkigt. 


    Nu har vi fått hem det vi ska ha på tårtan. Vi beställde på deras hemsida i lördags och i måndags fick jag hämta den på posten. Det kallar jag snabb service. Vi båda älskar den och kommer att låta den stå framme efter bröllopet som ett minne för vi tycker att den är så fin. 

     
Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013