Inlägg från: jonsar02 |Visa alla inlägg
  • jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Pamjofre: jag tror att din slöja kommer att bli sagolikt vacker.

  • jonsar02

    67d: Va tråkigt att din farmor har gått bort. Jag beklagar sorgen och skickar styrkekramar till dig. Trevligt att ni ska få proväta och så nu i helgen.

  • jonsar02

    Jag provsminkade mig igår (jag ska sminka mig själv) och har nu hittat de färger på ögonskuggorna m.m. som jag ska ha. Så nu får jag sminka mig några gånger till så att jag får in rätta snittsen Nu är det bara läppstiftet kvar. Jag får helt enkelt ge mig ut och leta . Min blivande har just lovat att han ska följa med och agera råd i läppstiftsjakten.

    Vi har tänkt om lite när det gäller snittarna till brudskålen och ändrat snittarna lite. 

    Vi ska bjuda på: En tunnbrödsrulle med svamp och ädelostfyllning. En laxrulle med gräslökskräm, smördegspirog med fetaost och soltorkade tomater.
    Jag har kollat lite på hur mycket tilltugg man ska ha och enligt en bok med bara tilltugg i så sa de att till ett mingel innan en middag rekommenderar de 3 olika sorters tilltugg och 3-5 tilltugg/ gäst. Det är ju så klart bara en riktlinje men jag tycker att det är tryggt att veta på ett ungefär

  • jonsar02
    pamjofre skrev 2013-06-25 08:09:57 följande:
    jonsar02- kul med provsminkningen! Vad blev det för färger? Hoppas att du hittar det perfekta läppstiftet!
    Snittarna låter jätte goda. Åh vad bra att du hittade en riktlinje, det låter ju fullt rimmligt. Tack för att du skrev ut tipset! :)
    Färgerna blev rosa och bruna. Jag visade lite olika exempel för min blivande och han valde det han tyckte mest om. 
    Jag hoppas att snittarna blir bra och det skadar ju inte att dela med sig av de riktlinjer man hittar .

    Er provdukning var ju jättefin. Hur har ni gjort placeringskorten? 
  • jonsar02

    Pamjofre: kul att mötet med prästen gick så bra och att ni får ett genrep i kyrkan oxå. Det måste kännas skönt.

    67d: vad fick du göra på din möhippa? Jag är ju nyfiken .

    HubbaBubba: superfin sminkning.

  • jonsar02

    Min blivande skuöle beställa min brudbukett häromdagen och gick till Buketten men det gick inte att beställa där pga att all den personal som binder brudbuketter hade semester hela juli. Han gick till ett annat ställe och där var det inga problem. De erbjöd sig dessutom att öppna tidigare på dagen om det behövdes för att vi skulle hinna hämta buketten den dagen så det känns som att de verkligen vill hjälpa. Jag vet däremot inte hur buketten ser ut eller vilka blommor det är i den eftersom det ska vara en överraskning .

    Det verkar som jag kommer att få en liten möhippa iaf. En kompis skickade ett sms och frågade om jag kunde tänka mig att viga en eftermiddag/kväll för dom den 25:e eller den 26:e juli. Den närmaste tjejen bor ca 30 mil från oss och de andra bor ca 100-180 mil från oss så de kommer upp bara för bröllopet. Jag har hela tiden tänkt att det inte blir något alls eftersom de bor så långt bort men nu får vi se vad som händer .

  • jonsar02
    pamjofre skrev 2013-07-03 18:42:05 följande:
    jonsar02- oj va späänande att brudbuketten blir en övveraskning! de hade ja aldrig vågat :P hehe. Det blir säkert super snyggt! Skönt att denna butiken va så tillmötesgående!
    Åhh va kul att du ändå får en liten möhippa!
    Jag har varit så velig när det gäller vilken typ av bukett jag vill ha så det var faktiskt skönt att min blivande bestämde. Han brukar sällan misslyckas när han ska välja saker till mig.
    Jo det blir några timmar med mina gamla tjejkompisar vilket känns jättekul. 

    Vi provlagade köttfärslimpan som vi ska bjuda på under festen häromdagen. Den kommer att bli fylld av västerbottensost och Karl johansvamp. Jag måste säga att det smakade riktigt gott.

    Vi kommer att åka till Finland nästa vecka och vara borta i ca 1 vecka. Det känns som att det bryter av mitt i planeringen men min blivande vill hem. När vi kommer hem från Finland är det mindre än 2 veckor kvar så jag hoppas att vi kommer att hinna fixa allt. 

    Idag bokade vi tid med vigselförättaren för att träffas och diskutera vigseln. Det blir den 17/7 och det känns lite pirrigt måste jag säga. 

    Imorgon startar jakten på det perfekta läppstiftet. Jag ska klippa mig och sedan träffa min blivande och börja leta. Önska oss lycka till!

    Detta blev ett rörigt inlägg men jag gick på semester idag och min hjärna la av väldigt snabbt upptäckte jag. 
  • jonsar02
    jimsan78 skrev 2013-07-05 17:57:28 följande:
    Igår mailade vi företaget (www.brollopstryck.se) som ska tillverka våra vigselprogram, festprogram och placeringskort. Idag maila de tillbaka till oss, nu ska vi bara titta igenom det de gjort sen ska vi maila dom och lägga in beställningen. De har gjort ett fantastiskt jobb. Programmen kommer bli så fina!
    Härligt. Hur många sidor bilr ert festprogram? 
  • jonsar02
    MTB skrev 2013-07-08 09:07:33 följande:
    Jag fick en liten mysig möhippa i lördags =)
    Jag fick ta mig själv till Sthlm så åt vi lunch hemma hos en av tjejerna. Efter det bar det iväg för fotografering och jag mlev sminkad och fick håret fixat. Många fina kort, det blev ett par i korsett oxå hehe.
    Sen åkte vi iväg och spelade boule inne i Rålambshovsparken, fick lite bubbel. Sen vart det middag och efter det var vi så slut allihop så vi åkte hem till den förta tjejen igen.
    Men jag är helnöjd. 
    Va härligt med möhippa. Det låter som att du har fått en toppendag.

    Min blivande är arkeolog så idag har jag i hemlighet  beställt glas som är replika från 600-talet och hittade i ett område som han har varit på utgrävningar i. Jag tänkte att vi kan dricka ur dem under middagen. Jag hoppas att de hinner komma .
  • jonsar02

    Nu är vi tillbaka hemma efter att ha tillbringat en vecka i Finland. Vi har inte kunnat göra ngt bröllopsrelaterat när vi har varit där så det har varit väldigt avstressande. Vi har inte internet i det huset så jag har inte kunnat stressa upp mig av att läsa andras inlägg .

    MTB: Hur går det med restaurangen? Jag har ingen erfarenhet av strömma så jag kan inte hjälpa dig. Vad är det som den gamla restaurangen krånglar med?

    Nypia: jag är inte nervös än. Ni har verkligen en fullspäckad dag . Jag blir ju nyfiken på hur ditt hår och smink ska vara. Vi har klart med efternamnen. Jag tar hans eftersom det är ett släktnamn som min blivandes farfars far skapade för släkten för att det var för många som hette samma sak så prästen tvingade vissa familjer att ändra namnen (detta var alltså i Finland).

  • jonsar02

    Juli2013: synd att det inte funkar med att ladda upp bilder för dig.

    MTB: skönt att det har löst sitg för er.

    Jimsan78: jag hoppas att prästen hör av sig snart till er. Har ni provat att ringa församlingen?

    Vi har varit och pratat med vigselförrättaren i dag. Hon verkar vara supertrevlig och vi har lagt upp vigseln på ett bra sätt där vi är nöjda. Igår satt jag och min blivande och gjorde alla servettringar till festen. Kändes skönt att bli färdig med alla.

    Däremot håller jag på att bli tokig på min blivandes mamma. Nu när vi har varit i Finland så har hon öppet sagt att den tårtan vi ska servera är fruktansvärd, maten dålig och hon har försökt muta oss till att byta maten genom att erbjuda sig att betala. Hon kommer att resa hit med min blivandes bror och de kommer den 26/7 och åker den 28/7. Det var iaf tanken. Idag ringde hon för hon hade sett att färjan går även den 27/7 och då skulle hon komma 1 timme innan bröllopet och åka den 28/7 så att hon inte skulle behöva vara här så länge. Nu skulle hon försöka övertala min blivandes bror att ändra hans planer. Jag hoppas att hon inte lyckas övertala honom för jag vet att han hade velat stanna längre men han kunde inte p.g.a jobbet.

    Jag har alltid vetat att hon är lite speciell men hon börjar gå mig på nerverna. Min blivande är oerhört besviken men säger att han är van.

  • jonsar02

    Igår fixade jag och mamma naglarna hos min brors flickvän. Jag fick det gratis av henne som en bröllopsgåva vilket var gulligt. Jag är supernöjd. 

    Imorgon får vi tillgång till bygdegården så då ska vi börja fixa. Bära bord, duka, fixa och trixa. Jag hoppas att det blir bra. Det är jag min blivande och hela min familj som kommer och hjälper till.
    Jag fick ett mms av min mamma idag och bilden visar skylten där det står "Nygifta" som ska sitta bakom vår bil som vi ska åka i. Skylten har hon och min syster gjort. 

    Min blivande sitter fortfarande med festhäftet. Han är bl.a. författare så han sitter och filar på allt och väger varje ord med guldvåg. Jag tror jag blir galen .  

  • jonsar02

    Ni alla är och var jättefina på er dag. Vi har inga bilder än så länge.

    Vår dag var helt underbar och vi är jättenöjda. Solen sken och det var varmt. Maten blev jättebra. Vi hade ju buffé och serverade bla köttfärslimpa med svampgräddsås. Det kom 45 personer på festen och vi gjorde 72 portioner av färslimporna och folk åt 65 portioner. Vi tolkar det som att maten var god.

  • jonsar02

    Nu när det gått lite över en vecka och intrycken har hunnit smälta så tänkte jag skriva lite om vår dag.

    Jag vaknade kl 08 för att duscha och äta frukost. Min pappa kom och hämtade mig kl 09:30 för att jag skulle göra mig i ordning hemma hos dem.
    Min älskling sov vidare en stund men skulle komma senare till mina föräldrar eftersom han skulle hämta buketten och ta med  sin familj.

    Hemma hos mina föräldrar hjälpte min brors flickvän mig med håret och att snöra klänningen. Jag sminkade mig själv vilket gick alldeles utmärkt men jag förbrukade 6 st linser innan jag fick in dem i ögonen för jag var lite skakis .

    kl 13 kom min älskling med hans familj och vi åkte ut till havet för att ta bröllopsfotonen. Det var ca 26 grader och strålande sol (nästan lite för varmt men man ska ju inte klaga). Kl15 skulle vigseln börja och vi lät alla samlas på stranden innan vi kom gåendes hand i hand.
    Vigseln var kort men underbar. Jag grät lite fast jag trodde att jag skulle klara av att hålla mig.
    Sen hade vi brudskålen nere på stranden med snittar. Jag hade hoppats på att det inte skulle vara så extremt bra väder för då hade vi kunnat vigas alldeles nere vid vattnet men eftersom det var en av årets varmaste dagar så var det för mycket folk på stranden för att det skulle funka. Men det var inte bara våra gäster som applåderade när vigseln var färdig utan det var stora delar av alla badande och solande gäster som gjorde det.

    Efter brudskålen och lite mingel fick min bror hämta bilen som vi skulle åka i. Det är ju en Volvo Valp, ett gammalt militärfordon vilket var en succé bland våra gäster eftersom det inte är lika vanligt som bröllopsfordon. Min familj hade gjort en skylt som  det stod "NYGIFTA" på och knutit ihop burkar som hängdes efter bilen. Vi lämnade alla på stranden och åkte ut en sväng. Folk som vi mötte och körde efter oss tutade och ropade grattis på vägarna vilket var mycket trevligt. Vi valde att åka till mina föräldrar för att dricka lite vatten och hämta andan en stund. Alla våra gäster skulle ju ändå ta sig från stranden till bygdegården så det passade bra.

    Vi återvände till festlokalen efter kl 17 och möttes av alla underbara vänner och familj som vi har. Vi satte oss till bords vid kl 17:30 och min faster som är 70 år var vår toastmadame. Hon var helt perfekt som toastmadame under kvällen och hon hade dessutom lärt sig vissa stycken av hennes tal på finska. Maten var supergod och folk åt som det inte fanns någon morgondag. Vi hade ju gjort köttfärslimpa för 72 personer fast vi bara var 45 gäster men det gick åt 65 portioner.
    Många tal och en del tårar. Min mamma som kan verka ganska kall började till och med gråta när hon hälsade alla välkomna till festen. Min brors flickvän sjöng en sång för oss utan kompning och då kom tårarna igen.

    Bröllopstårtan blev riktigt bra och god trotts att min älsklings mamma tyckte att den var fruktansvärd när hon fick smaka vår testbakning för 3 veckor sedan. Efter middagen så dansade vi en vals. Vi började och efter ett tag anslöt sig alla andra och dansade med oss.
    Sedan var dansen igång. Folk dansade i ett av rummen och spelade biljard i "mysrummet" där det fanns ett biljardbord och massa soffor.
    Vi fick en del presenter och pengar till bröllopsresan som vi önskade oss. Av mina tjejkompisar fick vi en kudde är varje kompis hade sytt en del och sedan hade sytt ihop den som ett lapptäcke. Kudden ligger nu i vår soffa och den är så härlig. Vi fick 24 000 kr av våra gäster som vi nu har satt in på ett konto som ska gå till vår bröllopsresa som vi planerar till våren.

    Vi serverade karelska rispiroger med äggsmör vid midnatt och folk åt verkligen upp allt. De flesta var kvar till ca kl 01 och vi åkte hem vid 01:30. Vi satt uppe till kl 04 för att prata igenom dagen.

    Dagen efter vaknade vi kl 11 och åt en mysfrukost tillsammans

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013