Inlägg från: jonsar02 |Visa alla inlägg
  • jonsar02

    Bröllop 27 juli 2013

    Eller hur. Det är så svårt att inte lägga sig i. Men jag tycker att det går lättare och lättare nu efter ett tag.


    Tur att du listade upp alla saker då så att du fick se hur långt ni har kommit. Ibland behöver man göra en sådan lista för att se hur man ligger till. Jag tycker att ni har kommit jättelångt!!!


    LadyTeague skrev 2013-03-20 16:16:11 följande:
    Jag har gjort samma sak, men det fungerar inte helt alla gånger!

    Jag insåg inte hur långt vi hade kommit innan jag skrev i den här tråden!
  • jonsar02

    Hur kommer ni att göra med efternamnet?


    Byter ni? Byter han? Byter båda? Lägger ni till ett mellannamn? Skapar ni ett helt nytt?


    Jag bestämde mig nu i veckan. Jag tar min blivandes efternamn. Han har ett ovanligare efternamn vilket gör att jag kommer att bli ganska ensam att heta det och jag gillar tanken om att vi står enade mot världen som familj (vilket man självklart kan göra utan att heta lika ). Min blivande blev rörd och hedrad av att jag ville byta. Han har hela tiden sagt att detta måste jag själv bestämma och han vill inte att jag ska byta bara för att det är tradition att göra så för kvinnor. Men som sagt, nu har jag bestämt mig. Det blir hans efternamn och det känns så bra.

  • jonsar02
    mimmi skrev 2013-03-22 08:56:58 följande:

    Hahahahahahahahah!!!


    Jag skulel aldrig ha sagt något!! Nu har det hänt mig oxå det som hände för dig Jonsar!


    När mamma skulle ringa till det stället där vi ska bo/festa så hade de minnsan ingen bröllopsbokning..


    Jag ringde genast upp å näää, det var inte inbokat, varken lokalen eller min å sambons hotellnätter..


    Jag tror att ägarinnan blev mer nervös än mig... Det är dessutom marknadshelg i byn den helgen så allt var ju liksom fullt...Eventuellt måste hon flytta ut några till annexet så jag och mannen får riktiga rum..


    Å lokalen skulle ju användas till buffé den dagen..


    Hon skulle kolla bygdegården som ligger intill och återkomma..


    Kan säga att jag inte fått mkt sömn inatt..


    dessutom kom min klänning från kina igår.. och den var fin, bara inte 100% som jag tänkt mig.. så det har oxå orsakat sömnsvårigheter.. Jag tror den blir bra med lite ändringar dock!


    Skräcken blir ju enorm när man inser att de har glömt bort en. Man planerar ju efter att man fakltiskt är inbokad. 

    Men hur har det gått för er?  Har det löst sig?????
  • jonsar02

    Va kul att få höra hur ni andra resonerar runt namnen. Min blivande anser att namnet är jätteviktigt medan jag inte tycker att det är lika viktigt. Han tycker att det är jättestort att byta namn medan jag är mer neutral i känslorna kring namnet. Nu när jag kommer att byta blir jag ju i princip helt ensam med att heta detta i Sverige vilket kanske gör att jag kommer att börja tycka att det är viktigare?

  • jonsar02
    mimmi skrev 2013-03-25 19:59:17 följande:
    Tja.. Nu börjar jag bli nervös, för hon har inte hört av sig än.. Åker upp på lördag och hem igen på onsdag, och då känns det som om det måste vara löst..
    Angående namn så tar jag mannens. Har inget speciellt efternamn, eller tja söder om Umeå är det väl hyfsat ovanligt ;) Men har ett ovanligt förnamn så presenterar mig själv oftast bara med förnamn. Sambon har ett halvovanligt efternamn som i kombination med mitt förnamn blir väldigt välklingande. Dessutom finns det en liten ort på landet som heter som mitt för och hans efternamn, så när jag var liten skojade jag å sa att jag skulle gifta mig med nån som hette så och flytta dit! :) ödet?
    Har det löst sig än???

    Det är klart att det är ödet
  • jonsar02
    Sara2013 skrev 2013-03-26 10:38:23 följande:
    Vi gifter oss också den 27/7 2013. Just nu går det segt med planeringen har tappat farten , det känns som det är så mycket kvar att göra och rätt så lite tid. Vi började med planeringen i julas och under den tiden har vi ändrat oss hur vi vill ha vårt bröllop från att gifta oss på en strand utomlands, hyra lokal men nu har vi bestämt oss att gifta oss i kyrkan med släkt och vänner och ha festen på en restaurang. Så här långt har vi kommit i planeringen: Kyrkan bokad Restaurang bokad Ringar köpt ( ska graveras) Nytt efternamn taget ( väntar på att det ska bli godkänt) Brudklänning beställd kommer i början av juli Brudgummens kläder eventuellt klart om han väljer att ha sin mässdräkt Inbjudningskorten skickade Bokat fotograf Kvar att göra ( om jag har glömt något viktigt säg gärna till!) Beställning av tårta Boka frisör Boka naglar Transport Bröllopsresa Välja meny Välja brudbukett Underkläder Slöja Skor Tärnklänningar
    Välkommen in i gänget  

    Jag kan inte se att du har missat något iaf och jag tycker att det ser bra ut med den planering som ni har. 

    Det är klart att man ändrar sig i sin planering. Jag och min sambo (som kommer från Finland) hade tänkt oss att vi först skulle gifta oss i Finland i den bykyrka där han är konfirmerad m.m. Finska kyrkan är dock lite striktare i sin hållning och vi skulle inte hinna fixa alla intyg som krävdes för mig så då tänkte vi oss att vi skulle gifta oss borgerligt i Finland. Sen tänkte vi oss en vigsel i New York och till slut blev det bestämt att vi ska gifta oss på min barndoms strand och ha en borgerlig vigsel. Som du ser... Ni är inte ensamma om att ändra sig .
  • jonsar02

    P.s. Jag har sett att flera i olika trådar har tipsat om hur man får till radbrytningar när man skriver från paddor och smartphones.

    Skriv:

    <br> 

  • jonsar02

    Va kul att vi börjar bli några stycken som ska gifta sig den 27/7.

    Min älskling kom hem igår från en jobbvecka i Finland och har köpt med sig massa flaskor av det bubbel som vi ska ha till brudskålen. Det är ett mörkrött bubbel som inte är så sött men som jag älskar!!! Det finns inte att köpa i Sverige så vi köper alltid med oss några flaskor när vi är i Finland men nu har vi alltså 10 flaskor här hemma. Nu måste jag bara sköta mig så att jag inte öppnar en flaska innan bröllopet. Jag älskar nämligen att ta ett bubbelbad med tända ljus, läsa en bra bok och dricka ett glas av detta bubbel Skrattande men nu måste jag alltså hålla mig på mattan.



     
  • jonsar02
    CoG skrev 2013-03-24 12:02:53 följande:
    Just nu sitter jag och skriver adresserna på¨våra inbjudningar och tidigare idag köpte jag frimärken.
    Mannen i kassan plockade fram ark med påskfrimärken och då frågade jag om dom inte hade några andra också och det hade dom!

    Jag blev jätteglad, dom hade nämligen kvar serien "hjärtat i naturen".
    Alla frimärken är med stenar, blommor och blad och dom har formen av hjärtan.
    Passar jätte bra till dessa inbjudningar tycker jag :)
    Vi hade också de frimärkena. Jag tycker oxå att de passade så bra till att skicka inbjudningarna 
  • jonsar02
    Josi skrev 2013-03-28 19:14:02 följande:
    Hej!
    Vi ska också gifta os  den 27 juli :)
    Det var så spännande att läsa vad ni har skrivit! Oj, va långt ni har kommit! Jag får nog sätta fart nu :)
    Vårt bröllop är egentligen ett 40-års kalas. Ingen kommer att få veta något förrän samma dag. Vigseln kommer att ske utomhus i en park så vi hoppas på fint väder!
    Ska bli kul att följas åt framöver :) 
    Kul att kombinera det med 40-års kalaset. Jag anser att man inte behöver stressa om man har bokat vigselförättare (präst eller borgerlig vigselförättare) och festlokalen (eller bestämt var man ska ha festen iaf). Dessa två saker är ju ganska viktiga men sedan så kan man ta det eftersom.
Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013