• Anonym
    Äldre 8 Nov 10:17
    8169 visningar
    68 svar
    68
    8169

    Äldre medlemmar...

    Jag vill inte vara taskig på något sätt men är det bara jag (som är en hyffsat ny medlem och ska gifta mig om 11 mån) som tröttnat på att i varje tråd som startas är det några gamla medlemmar som skriver samma svar om och om igen. Nya trådar dör för att de säger sitt och vill att man ska strunta i den nya tråden och skriva i en som redan finns även om den inte använts på länge. 

    ge oss nya medlemmar lite plats... 

  • Svar på tråden Äldre medlemmar...
  • Tokig
    Äldre 8 Nov 10:22
    #1

    Jag tror att flera av de "äldre" medlemmarna är kvar för att 1) de tycker det är väldigt roligt 2) de vill hjälpa till på samma sätt som de fick hjälp inför sin dag.

    Nu vet jag inte var du drar gränsen för "äldre"medlemmar. Jag gifte mig i oktober och hänger kvar här just av de två anledningar som jag punktade upp ovan.

    Inför mitt bröllop var jag otroligt tacksam över alla kloka råd och erfarenheter. Visst är det skoj att följas åt och planera och diskutera tillsammans med framtida brudpar. Men för mig var faktiskt råden från de som redan gjort det kanske mest värt. Just av den anledning att de redan gjort det och nu kunde se på allting lite i bakspegeln och ge råd utifrån sina erfarenheter.

    Det är jättetråkigt om du känner att oldisarna tar för mycket plats. Jag tror som sagt inte att det är någon som gör det på jäkelskap utan, vi/dom lägger tiden är inne för att hjälpa till.

    Men kanske mest synd tycker jag faktiskt det är att du inte riktigt kan stå för det utan väljer att posta detta i det Känsliga rummet som Anonym.

  • Anonym (A)
    Äldre 8 Nov 10:33
    #2

    Hear hear... (och nu får man hoppas att inte alla börjar klaga på att man använder anonymfunktionen...)

  • Aniara­4
    Äldre 8 Nov 10:37
    #3
    Tokig skrev 2012-11-08 10:22:26 följande:
    Jag tror att flera av de "äldre" medlemmarna är kvar för att 1) de tycker det är väldigt roligt 2) de vill hjälpa till på samma sätt som de fick hjälp inför sin dag.
    .
    Inför mitt bröllop var jag otroligt tacksam över alla kloka råd och erfarenheter. Visst är det skoj att följas åt och planera och diskutera tillsammans med framtida brudpar. Men för mig var faktiskt råden från de som redan gjort det kanske mest värt. Just av den anledning att de redan gjort det och nu kunde se på allting lite i bakspegeln och ge råd utifrån sina erfarenheter.
    Instämmer helt med Tokig. Och jag har inte heller några problem med att stå för mina åsikter med mitt vanliga nick.

    Men jag får väl säga varsågod för hjälpen. Det var så lite så.
  • Sofie1­3
    Äldre 8 Nov 10:49
    #4

    Jag tror att dom är kvar just för att som Tokig säger, hjälpa till. Det är väl fantastiskt att folk som faktiskt redan gift sig stannar kvar och vill hjälpa oss som inte gjort det än.
    Att dom tycker man ska kolla i gamla trådar gissar jag också är för att där kan vi kanske hitta massvis med svar på den frågan vi ställer. Det tycker iaf jag är bra!

    För min del får ni gärna fortsätta hjälpa!

    Dom bistår ju faktiskt med fantastiska rim, kinaklänningstips, kniviga blomfrågor och annat bra!

  • Äldre 8 Nov 10:52
    #5

    Jag håller också med Tokig, och då även självklart Aniara4 

    Anledningen till att vi/ jag länkar in till gamla trådar ibland är för att där finns massvis med läsvärd information. Det betyder inte att ni inte får diskutera vidare ändå i en ny tråd. Men det kan kanske vara intressant att läsa vad som redan skrivits om ämnet. 
    Att trådar dör är inte konstigt. När en fråga fått svar behöver den ju inte ältas i evigheter. 

    Utan "gamla medlemmar" (ålder eller tid på BT?) så skulle inte jag ha fått några vettiga råd från någon som visste vad denne pratade om. Utan bara "ååh vad fint, självklart kan ni göra som NI vill på ER dag (eller ännu troligare DU på DIN dag, då det bara verkar vara brudens dag när man är ny och inte kommer ihåg sin blivande i planeringen Tungan ute )

    Vi är inte kvar för att förstöra för någon, och jag undviker i alla fall så långt jag kan dom där "vi som ska gifta oss -datum långt fram"-trådarna om det inte är en tråd som handlar om just min ort  eller mitt tema (tråden om Blivande Borlängebrudar exempelvis där det var frågor om lokalen vi lånade) där min input kan vara viktig för de som planerar att veta. Varför göra om mina misstag när jag redan gjort dom? 

    Men i alla "var hittar man" eller "hur gör man"-trådar i allmänhet antar jag att ni vill få ett svar på från någon som vet, och inte bara från någon som tror eller antar och har lika lite aning som ni?

    När man är ny i planerandet så är man oftast jätteivrig och har allt uttänkt hur det ska vara. Men vissa saker funkar inte alltid i praktiken, och då kan det vara bra att få veta det innan man står på kyrktrappen (eller veckan innan vid samtalet med prästen) eller innan man blir arg på den som ska göra tårtan, håruppsättningen, blombuketten eller vad det nu kan vara.

    Trådar dör inte för att en "gammal" medlem skriver i den.
    Dom dör för att det inte fanns något mer att säga eller att ämnet inte var intressant... 

  • Aniara­4
    Äldre 8 Nov 11:01
    #6

    Jag känner att jag behöver utveckla lite grann hur jag menar.

    1) Innan jag gifte mig hade jag väldigt stor hjälp av andra här. Och precis som Tokig tyckte jag det allra bästa var att få ta del av erfarenheter från andra som hade gift sig och kunde dela erfarenheter från sina bröllop. Att hänga kvar och dela med mig av mina erfarenheter, såväl som att förvalta den samlade kunskap jag tagit del av här, är mitt sätt att ge tillbaka.

    Förutom att jag också tycker det är kul (för det mesta) såklart.

    2) Det finns en enorm mängd samlad kunskap bland trådarna i det här forumet, som tyvärr kan vara svår att vaska fram eftersom sökfunktionen är helt värdelös. Om någon frågar efter input i en viss fråga, och jag vet att det finns en lång tråd med massor av svar på samma fråga, så tipsar jag gärna om den. Det gör jag, tro't eller ej, inte för att vara elak eller för att dissa trådstartaren som inte har kommit på att man kan söka på Bröllopstorget via Google istället, utan för att hjälpa TS med att hitta fler svar på sin fråga. På vilket sätt är det ett problem???

    3) Det här är ett forum med hög aktivitet och många trådar. Man får den plats man tar.  Du får inte mindre plats för att andra skriver inlägg, det står dig helt fritt att skriva så många du vill, i vilka trådar du vill.

    4) Du verkar vilja ransonera antalet inlägg man får skriva om man varit medlem en viss tid, alternativt redan gift sig. Precisera gärna vilka begränsningar du skulle vilja se, och för vilka. Får man skriva alls om man redan är gift? Finns det en viss tidsrymd efter bröllopet inom vilken man får skriva om sina erfarenheter, och hur länge får man i så fall vara kvar? Om man har registrerat sig väldigt långt innan sitt bröllop, får man skriva under hela tiden fram till och lite efter bröllopet då eller ska det vara en tidsbegränsning innan man blir en "gammal" medlem oavsett om man är gift eller inte?

    Om man enligt reglerna ovan har blivit klassificerad som en "gammal" medlem, hur många inlägg tycker du då det ska vara tillåtet att skriva? Vill du ha en begränsning i antalet inlägg, antalet gånger per vecka man kan logga in, hur många trådar man får skriva i, eller hur tänker du att du skulle vilja ha det?

    ------------------------------------------------------------

    Ärligt talat är jag lite förvånad över ditt inlägg. Jag ser inte alls det du ser. Det skulle underlätta väldigt mycket om du gav några exempel på trådar där du tycker det är ett problem att det har skrivits inlägg av "äldre" medlemmar, att de har skrivit saker som sagts förut, och att det länkas till andra trådar där samma ämne diskuteras, och om du förklarar på vilket sätt det är problematiskt. För som det är nu är dina påståenden ganska vaga, och jag förstår inte riktigt vad du menar.

  • misere­re
    Äldre 8 Nov 14:44
    #7

    Jag är ny här och ska gifta mig i mars(!!!! ) Även om jag ska ha ett litet bröllop tycker jag det är intressant och roligt att läsa om hur saker och ting har gått för andra. Alltså både bra och lite mindre bra aspekter. Absolut ska man inte ta över, men jag tror inte heller att det är någons intention (personligen känner jag inte så).

    Jag förstår inte heller riktigt vad problemet är, jag menar - ska alla "nya" som inte gjort detta förut diskutera fram och tillbaka (utan att då kanske komma någonstans) eller ta del av andras erfarenheter? Nog för att det är jätteroligt att skriva om sitt kommande bröllop, jag antar att de flesta är otroligt glada och lyckliga (JAG ÄR DET!! ) men det betyder inte att jag INTE vill höra om tips från människor som redan varit där för att sedan skapa min egen uppfattning och mina egna beslut.

  • Äldre 8 Nov 15:08
    #8

    Ja, jag skriver väl helt enkelt bara under på inläggen från Tokig, Chicita samt Aniara4 faktiskt. Jag håller med om allt dom skrivit och även jag tillhör väl skaran äldre och gamla medlemmar, om man tänker på att jag gifte mig för över ett år sedan. I övrigt är jag en relativt ny och ung medlem faktiskt ;) Nåja, som sagt.. jag tycker det här forumet blir så bra, intressant och roligt just för blandningen av nya medlemmar som har nya idéer och tankar och frågor och gamla medlemmar som kan dela med sig av erfarenheter. Även jag, när jag planerade mitt bröllop, hade ju mest "nytta" av dom som redan gift sig och kunde dela med sig av just sina erfarenheter :)


  • Äldre 8 Nov 16:23
    #9
    daniiel skrev 2012-11-08 15:08:07 följande:
    Ja, jag skriver väl helt enkelt bara under på inläggen från Tokig, Chicita samt Aniara4 faktiskt. Jag håller med om allt dom skrivit och även jag tillhör väl skaran äldre och gamla medlemmar, om man tänker på att jag gifte mig för över ett år sedan. I övrigt är jag en relativt ny och ung medlem faktiskt ;) Nåja, som sagt.. jag tycker det här forumet blir så bra, intressant och roligt just för blandningen av nya medlemmar som har nya idéer och tankar och frågor och gamla medlemmar som kan dela med sig av erfarenheter. Även jag, när jag planerade mitt bröllop, hade ju mest "nytta" av dom som redan gift sig och kunde dela med sig av just sina erfarenheter :)
  • Äldre 8 Nov 16:36
    #10

    Jag tycker att det är jättebra att det finns "äldre" medlemmar här som redan har gått igenom allt och kan komma med råd från en helt annan synvinkel. Sedan tar ju en person bara så mycket plats som andra tillåter den att ta. Det är fritt fram att svara på trådar och om en tråd dör efter att en "gamiling" har svarat, ja då fanns det ju som sagt inte så mycket mer att säga - är man däremot inte nöjd med svaret så är det bara att fortsätta diskutera. Är man nöjd men på något sätt blir väldigt provocerad över att det är "fel" person som har svarat, ja då är det ju ens egna problem...

Svar på tråden Äldre medlemmar...