• Anonym

    Äldre medlemmar...

    Jag vill inte vara taskig på något sätt men är det bara jag (som är en hyffsat ny medlem och ska gifta mig om 11 mån) som tröttnat på att i varje tråd som startas är det några gamla medlemmar som skriver samma svar om och om igen. Nya trådar dör för att de säger sitt och vill att man ska strunta i den nya tråden och skriva i en som redan finns även om den inte använts på länge. 

    ge oss nya medlemmar lite plats... 

  • Svar på tråden Äldre medlemmar...
  • Sara 120707

    Jag tror att det finns ett antal faktorer som spelar in för att kanske ge TS den bilden hen har.


     


    1) Vi har en del "veteraner" här på BT(inkl. mig) och framförallt så är de flesta mer aktiva medlemmarna veteraner, tex Daniiel och Chicita.


    De syns och "hörs" mycket här, vid första anblicken kan de ibland tyckas finnas "överallt" , personligen är det något jag tycker vi ska uppskatta men jag tror att det spelar roll i det här scenariot.


     


    2) De flesta veteraner känner sig hemma och trygga i det här forumet och av denna anledning så skräder vi sällan orden, även om vi uttrycker oss på ett vänligt och artigt sätt så stämmer vi sällan in i doa-kören av "Ooohh vilken fantastisk idé" utan kommer med synpunkter och konstruktiva råd. Vi är nog helt enkelt inte lika oroliga för att trampa på känsliga tår, frågar man får man svar.


     


    3) Jag upplever det även som att det finns många veteraner som gör som jag, vi läser kanske en hel del men ger oss sällan in i de vardagliga diskussionerna utan skriver främst då det känns som just våra egna erfarenheter skulle vara till hjälp. Men även när det är en hetsigare diskussion som dyker upp. Detta kan då uppfattas som att vi bara är "grälsjuka" och vill klanka ned på nyare medlemmar.


     


     


    Min grundpoäng är nog att vid en snabb blick så kan jag förstå synpunkten TS funderar på, men går man bara ett strå djupare så ser man även att forumet hade blivit mycket fattigare och mindre aktivt utan gamlingarna.


    Våra råd är menade som en hjälp och jag tror attt de flesta liksom jag har väldigt låg tolerans för ryggdunkar-trådar. Vill man inte ha åsikter som inte är identiska med ens egen så bör man inte starta en tråd på ett allmänt forum.


    En situation där jag däremot tror vi ständigt behöver bättra oss är att ha tålamod med de frågor som kommer upp om och om igen. Det är nya medlemmar som ärligt vill ha svar och undrar, men med någon längre tid på BT på nacken så kan det ibland kännas som att man spelar ett evighetslångt parti av whack-a-mole.


    Vilket verkligen inte är rättvist mot de nya medlemmarna men även vi är människor


    Detta är däremot anledningen att man ibland får referenser till gamla trådar. Jag skämtar inte när jag säger att frågan ""Vilken kina-leverantör ska man välja?" i olika former och situationer har kommit upp säkert hundra gånger sedan jag blev medlem


     


     


     

  • passionsblomman

    Jag instämmer helt med Sara120707.


    Jag kan faktiskt också förstå att man ibland kanske tycker att "men herregud-kan någon anna få svara på något då nån gång?" eller vad det nu är man (anonym) känner.
    Jag försöker därför själv vila lite på knapparna ibland innan jag svarar, och svarar väldigt ofta inte alls, just för att jag vare sig tycker att jag är oumbärlig, eller vill ta upp svarsplatsen i ala trådar överallt-även om jag nog skulle kunna svara i merparten vid det här laget Tungan ute. Även mitt expertområde-blommor-brukar jag låta vara mer och mer, för att det ju även dyker upp nya medlemmar som också är florister.

    De ämnen som engagerar mig, lägger jag fortfarande näsan i blöt i, och känner jag att jag faktiskt har något mer att bidra med, så säger jag det.

    Väldigt mycket som dryftas här, skiter jag totalt i-och har nog alltid gjort.
    Absolut avgörande för att jag ens loggar in öht, är mina kompistrådar som rullat i många år, där vi möts som ett sätt att umgås. Kan jag jämsides med det, bidra i någon mån där någon behöver ett svar, eller där en diskussion växer vidare, så är jag glad för det. Tycker folk att jag brer ut mig för mycket och lika gärna kan hålla käften, så får de gärna tala om det för mig mer rakt, så jag vet att det är mig det gäller.
    Men äldre medlem är jag-antagligen typ äldst, både i kalenderår och medlemsår, så jag får ju anta att tilltalet gäller mig.

    En ytterligare aspkekt på det hela, är att jag själv upplever forumet som rätt dött jämfört med föör i tiden-och nu pratar jag om en tid som det nog nästan är bara jag som fortfarande var med på, förutom Kjell Präst och några till. Jag tror inte alls det är lika många som hänger här på kompis-och umgängesbasis som det var då. Det var ett jädra drag i både diskussioner och en anna bredd i ämnena. Det var-då som nu, en skara färgstarka personer som var mycket aktiva, men jag upplever att den skaran var större då. Inte minst för att det gäng som var moderatorer själva satt här mycket.

    Och för att kommentera anonym nummer två i tråden, så kommer jag fortsätta tycka att känsliga rummets anonymitetsfunkton mest är dålig. Och jag har en högre respekt och lägger mer värde vid vad någon mer öppet vågar säga och tycka. även om jag förstår att man i själva forumrummet kanske inte vill stöta sig med någon. Men efter ina år här, så har jag sett fler fördelar med när flk vågat bli öppet oense-för atts edan ofta mötas-än vad jag ser fördelar med att kunna röra om i grytan på det här anonyma sättet. jag gilalr att veta vart jag har folk jag pratar med-även när de inte håller med mig!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • maxmamma

    hm verkar bara vara jag som fattar noll, menar TS folk som hängt här länge eller menar hon att det är gamla människor åldersmässigt sett hon menar?

    jag får väl ställa mig i skaran gammeltacka då för jag är en bra bit över 30 så jag måste ju vara lastgammal åldersmässigt sett då närmare 40 än 30 usch vilken åldersnojja jag fick nuFörvånad

  • PiaB

    Jag vill bara säga, utan att ha läst alla inlägg, att jag aldrig blivit stött av att någon rekommenderar mig en redan existerande tråd. Det har jag sett som en stor hjälp. Speciellt som sökmotorn på detta forum fungerar under all kritik. Det betyder ju inte att den nya tråden måste läggas ned, men jag kan läsa i den gamla och kanske få svar på det jag undrade. På det viset slipper ju "de gamla" säga samma sak om och om igen eftersom vi nya frågar samma sak om och om igen.


     


    Så ser jag på det. Jag räknas nog som ny, eftersom jag bara planerat bröllop sedan februari i år och jag har känt mig väldigt väl mottagen och har mycket att tacka "de gamla" för. Och nya såklart. Alla behövs lika mycket anser jag


  • Anonym (håller med)

    Jag förstår vad TS menar. Och det finns många trådar som är alldeles för stora för att hitta i, och trådar av folk som inte ens är med och disskuterar eller ens finns kvar här på BT!  Och när någon ny startas så ignoreras den och "gamlingarna" skriver bara i den gamla vanliga. Beblanda er lite...

  • L och J

    Tycker det är trevligt med folk som hjälps åt. 
    Det är ju kanonbra att få prata med andra som redan har blivit brudar, dom sitter ju inne med info som kan hjälpa oss lite nyare!

  • TheD

    Det är många som ställer samma fråha och då svarar vi med det svar som vi troligen alltid svarar. Det är kul att se hur folk tänker, om personer i huvudtaget tänker ;) osv Sen finns det personer som uppskattar att få feedback eller svar på nu vad det gäller. Vissa startar en tråd "Ni som har gift er...." Ja, där är vi några som ingår. Trådarna där folk kommer gifta sig är jag inte intresserad av.

  • Aniara4
    Anonym (håller med) skrev 2012-11-08 19:23:43 följande:
    Jag förstår vad TS menar. Och det finns många trådar som är alldeles för stora för att hitta i, och trådar av folk som inte ens är med och disskuterar eller ens finns kvar här på BT!  Och när någon ny startas så ignoreras den och "gamlingarna" skriver bara i den gamla vanliga. Beblanda er lite...
    Nu förstår jag inte. Är problemet att gamlingarna är och skriver i alla trådar, eller är problemet att de bara skriver i gamla trådar och inte i nya?
  • passionsblomman
    Anonym (håller med) skrev 2012-11-08 19:23:43 följande:
    Jag förstår vad TS menar. Och det finns många trådar som är alldeles för stora för att hitta i, och trådar av folk som inte ens är med och disskuterar eller ens finns kvar här på BT!  Och när någon ny startas så ignoreras den och "gamlingarna" skriver bara i den gamla vanliga. Beblanda er lite...
    ???

    När gamla utdöda trådar dras upp, är det vanligen av nya som av någon anledning hittat dem. Innan forumet gjordes om, var en tråd öppen i tre månader, sedan stängdes den och gick inte att skriva i mer. Nu kan man göra inlägg i trådar som härstammar från stenåldern typ. en dum sak med det, är att det ju knappast går att få några svar från den som startat tråden, så den-och de flesta andra-inte längre är kvar här.

    Jag hänvisar aldrig till riktigt gamla trådar, mer än när jag tipsar om "Fråga Prästen-tråden" som är specielle eftersom det är en och samma person som har en egen tråd där han svarar på frågor som rör kyrklig vigsel. Den trådenbehöver man inte hitta i eller läsa allt för att leta svar. Man frågar honom helt enkelt och så svarar han vartefter. Mycket bra att han finns här tycker jag.

    Och hur var det nu-skulle vi "gamla" hålla oss borta och lämna plats? För isåfall vore det ju bättre om vi bara höll oss i gamla trådar och lät er nya vara ifred?
    Eller ville ni att vi skulle haka på i de nya?
    Vad är det ni vill egentligen? Och varför vill ni säga det anonymt? Vet man vilka ni är, akn man ju låta er vara i era trådar typ?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Chicita
    passionsblomman skrev 2012-11-08 21:54:10 följande:
    Och hur var det nu-skulle vi "gamla" hålla oss borta och lämna plats? För isåfall vore det ju bättre om vi bara höll oss i gamla trådar och lät er nya vara ifred?
    Eller ville ni att vi skulle haka på i de nya?
    Vad är det ni vill egentligen? Och varför vill ni säga det anonymt? Vet man vilka ni är, akn man ju låta er vara i era trådar typ?
    Skriver under på det...
Svar på tråden Äldre medlemmar...