Inlägg från: Sara 120707 |Visa alla inlägg
  • Sara 120707

    Äldre medlemmar...

    Jag tror att det finns ett antal faktorer som spelar in för att kanske ge TS den bilden hen har.


     


    1) Vi har en del "veteraner" här på BT(inkl. mig) och framförallt så är de flesta mer aktiva medlemmarna veteraner, tex Daniiel och Chicita.


    De syns och "hörs" mycket här, vid första anblicken kan de ibland tyckas finnas "överallt" , personligen är det något jag tycker vi ska uppskatta men jag tror att det spelar roll i det här scenariot.


     


    2) De flesta veteraner känner sig hemma och trygga i det här forumet och av denna anledning så skräder vi sällan orden, även om vi uttrycker oss på ett vänligt och artigt sätt så stämmer vi sällan in i doa-kören av "Ooohh vilken fantastisk idé" utan kommer med synpunkter och konstruktiva råd. Vi är nog helt enkelt inte lika oroliga för att trampa på känsliga tår, frågar man får man svar.


     


    3) Jag upplever det även som att det finns många veteraner som gör som jag, vi läser kanske en hel del men ger oss sällan in i de vardagliga diskussionerna utan skriver främst då det känns som just våra egna erfarenheter skulle vara till hjälp. Men även när det är en hetsigare diskussion som dyker upp. Detta kan då uppfattas som att vi bara är "grälsjuka" och vill klanka ned på nyare medlemmar.


     


     


    Min grundpoäng är nog att vid en snabb blick så kan jag förstå synpunkten TS funderar på, men går man bara ett strå djupare så ser man även att forumet hade blivit mycket fattigare och mindre aktivt utan gamlingarna.


    Våra råd är menade som en hjälp och jag tror attt de flesta liksom jag har väldigt låg tolerans för ryggdunkar-trådar. Vill man inte ha åsikter som inte är identiska med ens egen så bör man inte starta en tråd på ett allmänt forum.


    En situation där jag däremot tror vi ständigt behöver bättra oss är att ha tålamod med de frågor som kommer upp om och om igen. Det är nya medlemmar som ärligt vill ha svar och undrar, men med någon längre tid på BT på nacken så kan det ibland kännas som att man spelar ett evighetslångt parti av whack-a-mole.


    Vilket verkligen inte är rättvist mot de nya medlemmarna men även vi är människor


    Detta är däremot anledningen att man ibland får referenser till gamla trådar. Jag skämtar inte när jag säger att frågan ""Vilken kina-leverantör ska man välja?" i olika former och situationer har kommit upp säkert hundra gånger sedan jag blev medlem


     


     


     

  • Sara 120707
    passionsblomman skrev 2012-11-09 14:14:11 följande:
    Det kan jag förstå att man inte tycker är så kul-men då kan man väl säga till där och då, och utan att behöva vara anonym?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Det här tror jag faktiskt är lite kärnpunkten i det hela, som jag skrev tidigare så känner de flesta veteranerna sig trygga här inne och känner inget behov av att tassa fram.


    Något som skulle hjälpa är nog att -om man är en ny medlem och tar illa upp eller känner sig irriterad - genast säga ifrån, de flesta gamlingarna är ju resonabla människor och även om vi kan glömma oss och vara lite korta i tonen när en fråga kommer upp för 200:e gången så SÄG IFRÅN direkt.


    Göm er inte bakom anonym utan säg att ni tog illa upp och varför. Lite civilcurage är bara ett plus på det här forumet, även om vi försöker undvika oartigheter så är det mer produktivt att stå för sina intryck och känslor än att passivt sitta framför datorn och känna sig stött när det säkert inte var skrivarens mening.

Svar på tråden Äldre medlemmar...