• Anonym

    Äldre medlemmar...

    Jag vill inte vara taskig på något sätt men är det bara jag (som är en hyffsat ny medlem och ska gifta mig om 11 mån) som tröttnat på att i varje tråd som startas är det några gamla medlemmar som skriver samma svar om och om igen. Nya trådar dör för att de säger sitt och vill att man ska strunta i den nya tråden och skriva i en som redan finns även om den inte använts på länge. 

    ge oss nya medlemmar lite plats... 

  • Svar på tråden Äldre medlemmar...
  • passionsblomman

    När jag tänker efter, så blir jag faktiskt ganska arg.



    Vem är någon att komma här och komma och först å ena sidan klaga på vissas hela närvaro på forumet...

    ...sedan fylls det på med att "ja och nu ska det väl klagas på att vi är anonyma"

    Ja det ska det fanimig! Skrikandes Klag klag klag!!!Vad ÄR det för skitdålig stil, att mer eller mindre be folk försvinna härifrån,eller åtminstone hålla käft eller vara mer osynliga-för att ni inte skulle få plats? HUR mycket plats kan en Anonym Ingen rimligen förvänta sig att få ta och behöva? Och varför skulle någon flytta sig för er? Hur blir forumet mer intressant, bredare och mer mångfacetterat för att anonym gånger femtioelva sitter och vräker ur sig vad just de tycker, utan att kunna bemötas, utan att ens behöva ge sig tillkänna, utan att det behöver färga av sig på det inttryck ni allmänt ger på forumet?

    Fattar ni inte att forumet formas och färgas av de personligheter och strömningar som just då finns där-då måste man faktiskt ta sitt ansvar att visa just färg. Jag tycker det suger fett! Alla kommer aldrig att gilla alla, och faktum är att blir det för gulligt och snällt, så blir det snart (redan) ganska ointressant. Man behöver lite höjd i debatterna ibland-och olika ståndpunkter. Allmänt sett tycker jag många tjejer behöver träna på att man faktiskt kan vara oense i en sak, utan att behöva ogilla personen för det.

    Fram med vilka ni är och vad fan ni egentligen står för och tycker i vilka jäkla trådar som helst så man kan få prata MED er istället för att behöva sitta och läsa att man är för gammal för att det ska passa osynliga somliga att man är här! Jag tål och tar gärna en rejäl diskussion, men det här är ju mer man tänker på det riktigt dåligt! Vet hut med er, oförskämda fegisar!

    /den gamla floristen som surnade till med en aning av sin gamla passion. Demon


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • maxmamma

    Passionsblomma: tummen upp för dig, håller med dig helt o hållet där.

    nu är väl jag inte en BT veteran men är en gammal kärring i åldern.

    vi gamlingar har oxå rätt att vara här o prata o skriva oavsett om vi är BT-veteraner eller gamla kärringar åldersmässigt sett.

    Det är väl det som är tanken med ett forum att både ung som gammal o nykomling eller veteran ska kunna tipsa o hjälpa varandra o stötta o skratta tillsammans?

    vad tråkigt om det inte fanns nån färgrikedom precis som passionsblomma skrev.

    nä nu skärper vi  till oss o har trevligt tillsammans o tar oss tid att lyssna o svara o fråga om allt mellan himmel  o jord o bröllop o annat. 

  • passionsblomman
    Sara 120707 skrev 2012-11-09 00:30:53 följande:
    Håller med dig, men djuuupt andetag nu


    Jag är gammal körsångerska-jag vet hur man hushållar med luften så man får ut mycket på en enda utandning.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • daniiel
    passionsblomman skrev 2012-11-08 22:50:38 följande:
    När jag tänker efter, så blir jag faktiskt ganska arg.
    Ja, egentligen är det helt befängt att klaga över vissas närvaro på ett helt öppet forum. Alla har vi lika rätt att vara här. Ung som gammal, ny medlem som äldre medlem, gift som ogift, planerar bröllop eller inte.
  • Victoria F

    Bra rutet Passionsblomman! Och tack för att du fick mig att le en tråkig arbetslös förmiddag Glad
    Visst är det som så många redan skrivit, det finns rum för ALLA på ett forum. Hur skulle det annars se ut??! Man måste avsluta sitt medlemskap efter x antal år som gift? Man kanske inte ens får ställa frågor innan man är förlovad? Herregud så dumt....

    Vad gäller anonymitetsfuntionen så är det känsligt det där. Men man ska tänka sig för innan man skriver anonymt anser jag, det är så lätt att vräka ur sig elakheter och liknande bara för att man har "skydd" av sin anonymitet. Nu säger jag inte att alla gör det!!! (För att förebygga tjafs...) Men för att ta ett exempel, har ni någonsin varit inne på systersajten till BT, Familjeliv? Där var jag inne för några år sen som gravid och läste på en del. Nu tycker jag att det helt urartat. Folk skriver som anonyma och beter sig som sådana sandlådebarn ibland att man häpnar, många andra är rent ut sagt för jävla elaka och dömande. Sårbara ledsna människor skriver och ber om råd och blir stampade på när de redan ligger, det är vidrigt, ren vuxenmobbning.

    Nu är det ju inte så på BT - tack och lov!!! Jag tror att vi kan tillskriva en hel del av de "gamla" medlemmarna den goda tonen och trivseln härinne, vilket är anledningen att iallafall jag trivs så bra här! Folk är genuint hjälpsamma, det är väl helt fantastiskt att någon du inte känner och aldrig träffat tar sig tiden att ge dig råd eller svarar på en fråga? Jag har hittills fått råd om: underkjol, underkläder, blommor, vinförbrukning, guldsmed och mycket mer! Och jag tänker stanna kvar efter jag gift mig och dela med mig av mina erfarenheter Solig

  • malli716

    Jag vill säga att jag är glad att det finns gamla "gem" här inne. Dessutom känner jag att jag oftast inte "behöver" starta en ny tråd, för de flesta svaren finns redan här, om man letar lite (även fast sökfunktionen i forumet är under all kritik). Jag har lärt mig massor genom att till exempel läsa större delen av "gaffeltråden", (ja, jag har läst nästan hela Tungan ute) och tack vara de "äldre medlemmarna" har jag fått svar på de flesta frågor om just kinaklänningar, vilket är väldigt värdefullt för mig. Jag är snarare tacksam äver att de med erfarenhet hänger kvar här och vill hjälpa till än att det bara är nya här, för vem skulle annars svara på alla frågor som tillexempel; hur mycket vin går det åt till 100 personer eller hur mycket tårta gick åt vid ert bröllop osv? Så jag tar av mig hatten och tackar istället!

  • fierce

    Har sett en del trådar där nån BT-veteran snabbt kommenterat att det redan finns massa trådar om samma sak och att det blir tjatigt när det kommer nya trådar om samma ämne hela tiden. Självklart inte alla men jag har sett några sådana. Det är inte kul för en ny medlem att se, känns lätt som att man bara stör om man startar en ny tråd då. 

    Visst förstår jag att man lessnar efter att ha sett samma fråga 200 ggr men alla nya har inte sett de trådarna, söker man så ja, ni vet ju sökfunktionen... Plus att svaren som fanns i en tråd från 2011 kanske inte är alls relevanta pga att nya märken, hemsidor, blomsorter, gud vet vad, har kommit till sedan dess. 

    Så lite tålamod från veteranerna vore inte illa ;) Alla har rätt att vara ny och inte förstå hur saker funkar och alla tänker olika, vissa frågar först och söker sen, andra gör tvärtom. Så är det bara. :) Och utan trådar, tjatiga eller ej, och gamla sura veteraner *smile*  skulle forumet vara mycket tråkigare. :) 

  • Norrskensflamman

    Bra Passionsblomman!!! Håller med dig.

    Själv hängde jag här när jag planerade bröllop. Nu är jag skild så då kanske man ska avlägsna sig då.. Men nä, det tänker jag inte göra. För fortfarande minns jag vad jag själv funderade på och ställde frågor om, så jag delar gärna med mig.
    Men främsta orsaken att jag stannar kvar är ändå de trevliga bekantskaper jag knutit här på BT och som jag håller kontakten med just här.

    Och den där Anonymfunktionen kan de lika gärna ta bort tycker jag.

Svar på tråden Äldre medlemmar...