Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Äldre medlemmar...

    Tokig skrev 2012-11-08 10:22:26 följande:
    Jag tror att flera av de "äldre" medlemmarna är kvar för att 1) de tycker det är väldigt roligt 2) de vill hjälpa till på samma sätt som de fick hjälp inför sin dag.
    .
    Inför mitt bröllop var jag otroligt tacksam över alla kloka råd och erfarenheter. Visst är det skoj att följas åt och planera och diskutera tillsammans med framtida brudpar. Men för mig var faktiskt råden från de som redan gjort det kanske mest värt. Just av den anledning att de redan gjort det och nu kunde se på allting lite i bakspegeln och ge råd utifrån sina erfarenheter.
    Instämmer helt med Tokig. Och jag har inte heller några problem med att stå för mina åsikter med mitt vanliga nick.

    Men jag får väl säga varsågod för hjälpen. Det var så lite så.
  • Aniara4

    Jag känner att jag behöver utveckla lite grann hur jag menar.

    1) Innan jag gifte mig hade jag väldigt stor hjälp av andra här. Och precis som Tokig tyckte jag det allra bästa var att få ta del av erfarenheter från andra som hade gift sig och kunde dela erfarenheter från sina bröllop. Att hänga kvar och dela med mig av mina erfarenheter, såväl som att förvalta den samlade kunskap jag tagit del av här, är mitt sätt att ge tillbaka.

    Förutom att jag också tycker det är kul (för det mesta) såklart.

    2) Det finns en enorm mängd samlad kunskap bland trådarna i det här forumet, som tyvärr kan vara svår att vaska fram eftersom sökfunktionen är helt värdelös. Om någon frågar efter input i en viss fråga, och jag vet att det finns en lång tråd med massor av svar på samma fråga, så tipsar jag gärna om den. Det gör jag, tro't eller ej, inte för att vara elak eller för att dissa trådstartaren som inte har kommit på att man kan söka på Bröllopstorget via Google istället, utan för att hjälpa TS med att hitta fler svar på sin fråga. På vilket sätt är det ett problem???

    3) Det här är ett forum med hög aktivitet och många trådar. Man får den plats man tar.  Du får inte mindre plats för att andra skriver inlägg, det står dig helt fritt att skriva så många du vill, i vilka trådar du vill.

    4) Du verkar vilja ransonera antalet inlägg man får skriva om man varit medlem en viss tid, alternativt redan gift sig. Precisera gärna vilka begränsningar du skulle vilja se, och för vilka. Får man skriva alls om man redan är gift? Finns det en viss tidsrymd efter bröllopet inom vilken man får skriva om sina erfarenheter, och hur länge får man i så fall vara kvar? Om man har registrerat sig väldigt långt innan sitt bröllop, får man skriva under hela tiden fram till och lite efter bröllopet då eller ska det vara en tidsbegränsning innan man blir en "gammal" medlem oavsett om man är gift eller inte?

    Om man enligt reglerna ovan har blivit klassificerad som en "gammal" medlem, hur många inlägg tycker du då det ska vara tillåtet att skriva? Vill du ha en begränsning i antalet inlägg, antalet gånger per vecka man kan logga in, hur många trådar man får skriva i, eller hur tänker du att du skulle vilja ha det?

    ------------------------------------------------------------

    Ärligt talat är jag lite förvånad över ditt inlägg. Jag ser inte alls det du ser. Det skulle underlätta väldigt mycket om du gav några exempel på trådar där du tycker det är ett problem att det har skrivits inlägg av "äldre" medlemmar, att de har skrivit saker som sagts förut, och att det länkas till andra trådar där samma ämne diskuteras, och om du förklarar på vilket sätt det är problematiskt. För som det är nu är dina påståenden ganska vaga, och jag förstår inte riktigt vad du menar.

  • Aniara4
    Anonym (håller med) skrev 2012-11-08 19:23:43 följande:
    Jag förstår vad TS menar. Och det finns många trådar som är alldeles för stora för att hitta i, och trådar av folk som inte ens är med och disskuterar eller ens finns kvar här på BT!  Och när någon ny startas så ignoreras den och "gamlingarna" skriver bara i den gamla vanliga. Beblanda er lite...
    Nu förstår jag inte. Är problemet att gamlingarna är och skriver i alla trådar, eller är problemet att de bara skriver i gamla trådar och inte i nya?
  • Aniara4
    MrsDRBM skrev 2012-11-16 11:58:09 följande:
    Summa sumarum är väl egentligen att så länge man har respekt och tålamod för varandra, så får nog alla plats på forumet Glad
    Ja sist jag kollade fanns det ingen begränsning i antalet inlägg som kunde göras här, så jag har svårt att se hur någon kan hindra någon annan från att skriva genom att skriva själv.
Svar på tråden Äldre medlemmar...