• thomaz­ine
    Äldre 29 Oct 19:20
    40747 visningar
    251 svar
    251
    40747

    Skånebrudar 2013

    Mitt nyaste (Och numera enda!) nöje är att planera vårt kommande bröllop! Just nu känner jag att min blivande make och övriga i umgänget får sår i öronen av mitt bröllopsprat. Tänkte därför kolla om de finns några blivande brudar här som vill agera bollplank och inspo fram till våra Stora Dagar?! :) Jag bor utanför Lund och vi gifter oss hösten 2013

  • Svar på tråden Skånebrudar 2013
  • thomaz­ine
    Äldre 31 Oct 08:12
    #41

    Millisch Elro & martina o affe - welcome


     


    Många Landskronabrudar! Martina o affe, Österlen är ju som gjort för ett vackert bröllop!

    Här hemma ser kvällarna ut så här: Jag surfar runt på en miljon bröllopsrelaterade sidor på nätet, sambon spelar Playstation haha. Jag frågar om hans åsikt, och svaret blir "bestäm du, jag litar på dig." Ameeeeeen, engagemang please! Är så många trådar att ta tag i, tror nog jag får organisera upp det hela lite! Letar efter frisör nu. Frisör är f-n det svåraste att hitta... Eller så är jag en kräsen madame för jag själv är frisör egentligen haha


     


    Kakan81 - bra tips med buss! Ska kolla upp det

  • thomaz­ine
    Äldre 31 Oct 08:15
    #42

    Kitty85 - kul du också joinade! Mycket at planera med både husköp och bröllop, men det är ju så roligt Japp, det är Bösmöllan vi har tittat på Var ju mörkt som tusan när vi var där igår, men min sambo blev kär i lokalen direkt. Historisk OCH nära vatten, han är överlycklig! Kommer nog bli toppenbra när den är smyckad och dukad! Var gifter ni er?

  • Äldre 31 Oct 10:50
    #43

    thomazine Hallå igen. Vi gifter oss i Förslöv i juni -13 och har sedan festen i V.Karup ca.1 mil bort. Vi har sagt att alla får ta sig till lokalen själva efter kyrkan så ordnar vi med trasport på kvällen istället för de som har bokat hotell i närheten.


    Våra färger är rosen-röd och blåklint-blå (Eftersom jag är från Östergötland :) blåklint är landkapsblomman )

  • Tambom­l
    Äldre 31 Oct 13:44
    #44

    Hallå fellow Skånebrudar,

    Jag joiner också denna litt långe chat, hoppas ni förstår vad jag skriver :) (har tagit fram min svensk-danska ordbok og google-translate, men det kommer formodligen inte å vara bra oavsett)..
    Min svenska h2b fridde til mig i juni, men har ännu inte börjat planlägningen grund av helgdagar, omlokalisering, skola och tentor ..

    Nu har jag äntligen lite tid att titta på det, och jag vet inte ens var jag ska börja!

    Första there vi hade satt datum till 23.03.13, men nu har vi flyttat den till hösten 2013, obestämd tidpunkt ..
    Vi bor centralt i Lund (jag pendlar till min mitt studie i DK), men jag kännar inte någon här, kjenner inte Lund/Skåne, knappt språket, och är den första av mina vänner som ska gifta sig .. Hjälp ..

    Den första på vår lista är en plats att hålla festen och en plats att gifta (borgerlit) (möjligen samma plats).Det måste finnas plats för 60-70 personer, gärna med möjlighet for egen catering och alkohol, som relativt billigt .. Min H2B önskar sig at det är ut till vattnet i en eller annat sätt ..

    Några förslag? :)

     

  • Tambom­l
    Äldre 31 Oct 13:47
    #45

    helgdager = semester

  • thomaz­ine
    Äldre 31 Oct 14:15
    #46

    Tamboml - välkommen!!! Det fungerar alldeles utmärkt med språket Lite danska förstår man ju som skåning


    Grattis till förlovningen! Har inte heller kommit så värst långt på min planering, men nu börjar det lossna lite med lokal och så vidare. Ett tips till er är ju Bjärred/Landskrona hållet om det ska vara vid havet. Annars kan du låna "min" lokal, den ligger vid Kävlingeån


    Jag bor precis utanför Lund om du vill ses en dag och prata bröllop

  • pamjof­re
    Äldre 31 Oct 14:34
    #47

    Nu hoppar även jag in :). 
    Vi gifter oss i Hässleholm/finja den 27 juli. Det mesta är planerat. kyrka, lokal, klänning och de flesta dekorationer är gjorda/köpta.

    Maten blir en övveraskning från min far och en nära vän till familjen :). Ska bli spännande att se vad det blir :D.

    Till helgen ska jag och mina tärnor tittat på tärnklänning, har 3 st. Angående tärnorna, om man inte står för deras klänningar (vilket vi ej gör, men smink, uppsättning samt eventuella sömnader de behöver til klänningarna står vi för)  "SKA/BÖR" man ge en present till dem, och i så fall hur mycket ungefär bör man ge? 

  • S o H
    Äldre 31 Oct 20:22
    #48

    Alla här inne verkar ha kommit långt, medans vi inte ens bestämt lokal än. Jag börjar få lite panik... Men det finns ju så många ställen att kolla upp. Vad var det som gjorde att ni valde just er bröllopslokal?

    Finns det någon mer här inne från Lund? Eller omkring? Då jag inte har så stor umgänges krets hade varit skoj om man hade kunnat knyta nya kontakter=) 

  • thomaz­ine
    Äldre 31 Oct 21:46
    #49

    Välkommen pamjofre!! Det där med tärnorna har jag inte ens tänkt på... En kompis gav sina tärnor matchande velourmjukisar, det tyckte jag var superfint! S o H, kan vi inte försöka dra ihop en fika i Lund?

  • Millis­ch
    Äldre 31 Oct 23:41
    #50
    Till helgen ska jag och mina tärnor tittat på tärnklänning, har 3 st. Angående tärnorna, om man inte står för deras klänningar (vilket vi ej gör, men smink, uppsättning samt eventuella sömnader de behöver til klänningarna står vi för)  "SKA/BÖR" man ge en present till dem, och i så fall hur mycket ungefär bör man ge? 
    Min tärna kommer att få ett armband på morgonen av mig där hennes namn är inbankat, det är ett hjärta med hennes namn inbankat med två stenar på. Stenarna har de temafärger som bröllopet har, grönt och creme. 
    Du ser typ hur jag menar på länken nedan =)

    sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/600849_10150988936932875_1607585220_n.jpg

    Det tror jag hon blir mycket glad över, personligt och dyrare än så tänker inte jag göra det =)
Svar på tråden Skånebrudar 2013