• thomaz­ine
    Äldre 29 Oct 19:20
    40213 visningar
    251 svar
    251
    40213

    Skånebrudar 2013

    Mitt nyaste (Och numera enda!) nöje är att planera vårt kommande bröllop! Just nu känner jag att min blivande make och övriga i umgänget får sår i öronen av mitt bröllopsprat. Tänkte därför kolla om de finns några blivande brudar här som vill agera bollplank och inspo fram till våra Stora Dagar?! :) Jag bor utanför Lund och vi gifter oss hösten 2013

  • Svar på tråden Skånebrudar 2013
  • Äldre 27 Nov 11:40

    Vi gifter oss i augusti och har bestämt oss för utomhusvigsel i Trollskogen, Torna Hällestad. Därefter blir det fest på gamla tingshuset i Dalby, en jättefin lokal med stora möjligheter för ganska liten summa. Maten lagar vi själva och största frågetecknet för tillfället är vilken vigselförrättare vi ska välja och var man kan hitta värmeskåp.

  • Millis­ch
    Äldre 27 Nov 11:42

     


    Brudiframtiden skrev 2012-11-27 11:13:32 följande:Jag mejlade henne i våras om priser. I år ligger priset/bit på 60 kronor och sen tillkommer pris för dekorering ca 1000 kronor var svaret jag fick. Blir en dyr tårta...
    OJ! Det var i det dyraste laget.
    Jag har kollat upp  Bageriet Sjöstrands & Erics AB och de tar 37:- biten. Skickade med en bild på en tårta jag tänkt och det var det priset hon skrev att de hade under 2013 och att det inte var några problem att dekorera den då. Det hon nämde var att de tar extra för utkörning, men det är väl okej. Skrev även att vi villl ha tårtorna var för sig, på en svävande tårtställning vilket hon rekommenderade med om man inte bara vilel ha sockerkaksbottnar som behövs enligt henne för att stapla dem som på bilden nedan.

    Jäkla skilnad i pris!

  • Äldre 27 Nov 11:43

    Glömde, istället för bröllopstårta kom min mamma på den eminenta idéen att be de gäster som inte har så långt att åka att ta med tårtor. Vi vill *inte* ha presenter - är man över fyrtio har man redan allt och lite till - men en tårta skulle vara roligt.


    Tårtfrossa är nog något som kan gå hem hos både yngre och äldre gäster :).

  • Tove94­7
    Äldre 4 Dec 15:50

    Woho - nu är kyrka och lokal äntligen bokade!! Det blir den 29e juni 2013, vigsel i Örtofta kyrka och fest på Örtofta slott! Känns lite overkligt alltihop! =D

  • Kakan 81
    Äldre 4 Dec 16:46

    Nu är alla inbjudningarna gjorde och jag passade även på att göra omslagen till programmen när jag ändå var igång. Känner mig nöjd!


  • Kroati­en2013
    Äldre 6 Dec 17:51

    Nu börjar det hända saker här, kommer inom närmaste dagarna att boka vigsel och middag på ett hotell vi haft kontakt med. Det har varit lite problem med att vi vill ha vigseln vid 16-17 eftersom vi har många barn med, medan man i Kroatien ofta har den vid 19 eller senare och sen middag. Vi ville egentligen vara på poolterassen men det gick ju inte då det är badgäster där så tidigt, men nu har det hjälpsamma hotellet fixat så att vi kan vara på en terass högre upp under vigseln:)

    Vad tycks om följande upplägg: Vigsel kl 17 på terassen, blir kort ca 10 min, lite musik, ceremonin och lite sång. Sedan champagne och efter det fotografering först med gästerna o sen själva. Middagen är tänkt att börja ca 19-19.30 ute vid poolen sen. Lite svårt vad gästerna ska göra medans vi fotas bara...de bor inte på den orten och kommer väl få gå omkring typ... Lite orolig förhur det ska gå med alla 9 barnen (15 vuxna) under middagen, men i värsta fall kan de väl titta på film i vårt hotellrum typ...

    Vi får iaf mkt hjälp av hotelet, både med papper, brudbukett, fotograf etc så jag känner mig jättenöjd:)

    Hur går det för er andra?

  • johans­on
    Äldre 21 Dec 17:41

    Hoppar in här...
    Ska gifta mig den 15/6. Behöver bollplank!!!

  • Kroati­en2013
    Äldre 21 Dec 19:59

    Välkommen! Har fått hem klänning och skor och pysslat ihop inbjudningar nu. (är ingen pysselexpert så se på dem med snälla ögon;))




  • LindaC­alle
    Äldre 22 Dec 23:48

    Hejhej,

    Blev friad till ikväll :)

    Så nu blir det brått minsann, då vi antagligen vill försöka gifta oss i sommar, juli/augusti typ.

    Bor i fina Åhus och vill ha festen där, eller runtomkring (kristianstad, yngsjö etc).
    Har ett "drömalternativ" men det kostar 16000 att hyra och det känns lite maffigt.

    Nån som har tips på några bra ställen? såg dock att de flesta av er var från de södra delarna av skåne... 

  • Ememem
    Äldre 23 Dec 22:45

    Hoppar också in i denna tråd, vi ska gifta oss den 31 aug 2013 på flädie mat & vingård utanför Lund. Vi har bokat kyrkan i flädie då vi ville ha nära mellan kyrka och festplats så att våra gäster kan promenera däremellan. Sen har vi bokat band till kvällen och fotograf. Jag har även köpt min klänning då jag hittade min favoritklänning i rätt storlek på tradera till halva priset. Nu är det dags att börja med inbjudningskorten men vet inte alls hur vi vill ha dem. Kul att ha ett bollplank!

Svar på tråden Skånebrudar 2013