Inlägg från: Kakan 81 |Visa alla inlägg
  • Kakan 81

    Skånebrudar 2013

    Jag hopparnockså in här! Jag gifter mig i Helsingborg den 18 maj. Var själv på bröllop förra veckan, som jag längtar till vårt bröllop nu ! Kul att läsa om vad ni andra hunnit med!

  • Kakan 81

     Vi förlovade oss i sep och bestämde ganska snabbt att vi gifter oss redan nästan år så sen satte vi gång och planera.
    Vi började med att leta lokaler och hittade en underbar stor lada som är renoverad där vi ville ha festen. Dom hade få datum att välja på då det inte får vara för kallt ute och vi ville inte vänta till sommaren. Så då fick det blev pingtsafton den 18 maj. Sen bokades även kyrkan.

    Det jag gjort mer är köpt klänning (skulle ju bara prova men hittade den rätta, se bilden), gjort inbjudningar som skickas ut i jan/feb nån gång, beställt klänningar till täna och näbbar, fotgraf är också bokad. Sen är det mycket tittande på internet på buketter, dukningar m.m. Just nu letar vi efter musiken om det blir dj el band. Vi var ute i god tid med det som ska bokas så det inte blir uppbokat då pingst är en vanlig giftasdag.

    Pillan, jag är en halmstadtjej som bor i Helsingborg istället men bröllopet blir här i skåne. Var gifter ni er och var blir festen?

  • Kakan 81

    vi hyr in en buss som kör gästerna från kyrkan till festen, hem får de sköta själv . skicka en prisförfrågan till olika bussbolag så får du besked på vad det kan kosta beroende på hur många gäster ni ska vara och ungefär hur långt den ska köra.

  • Kakan 81

    SoH vi valde lokal efter läge, pris och vad som ingick i priset så som städ, bord och porslin. Vi ville även kunna ta med egen alkohol för att kunna ha fri bar. Har hittat en underbar lokal till slut! Idag bokade vi en dj till bröllopet o nästa vecka har vi möte med cateringfirman för att se vad vi vill äta!

  • Kakan 81

    Imorgon ska vi ha möte med en cateringfirman så får vi se om vi hittar något gott vi ska bjuda på, spännande ! Kommer förmodligen bli från australiensk festservice. Vad ska/vill ni ha för mat?

  • Kakan 81

    Nu var det någon dag sedan någon skrev något så jag får väl gå in ock skriva att det nu bara är 6 mån kvar till vårt bröllop! Längtar!

  • Kakan 81

    Nu är alla inbjudningarna gjorde och jag passade även på att göra omslagen till programmen när jag ändå var igång. Känner mig nöjd!


  • Kakan 81

    Får tipsa om att det är bröllopsmässa i Helsingborg nästa söndag och sen är det i Malmö veckan efter det. Jag tänkte jag skulle gå på båda kanske ! Hoppas på lite tips och råd...

  • Kakan 81

    Vi ska också ha barnfritt förutom syskonens barn och eventuella spädbarn. Vi vill inte ha barn som är rastlösa och springer rundor el som "förstör" bordsplacerigen. Vi älskar också barn men just denna dag vill vi att föräldrarna ska njuta utan dom. Vi skrev så här i inbjudan "vi älskar barn, men just denna dagen är för vuxna och barnen får vara hemma. " Att spädbarn får komma beror på att dom kanske inte lämnas bort en hel dag och vi vill gärna ha föräldrarna där. Det handlar nog om två bebisar max. Hoppas era vänner förstår er!

  • Kakan 81

    Efter att ha varit på Helsingborgs lilla bröllopsmässa i söndags är jag tveksam om jag kör ner till Malmö på söndag. Insåg att eftersom bi har det mesta färdigt så gav det inte något direkt.... Provade lite ringar för det är inte bestämt än hur den ska se ut. Så jag får se om vi ska dit. Nu har vi vår hindersprövning hemma, ska bara bestämma vad vi skönhets i efternamn innan den skickas in.

  • Kakan 81
    a ring on my finger skrev 2013-03-01 11:22:55 följande:
    HelenaFredrik: Har ni varit och tittat på Fredshögs Herrgård? Tycker ladan ser urmysig ut. Vet du hur många man kunde duka till och om det fanns något ställe att ha liveband?Jag skulle verkligen behöva tips på bra ställen i Helsingborg med omnejd där man kan ha en borgelig cermoni! Inomhus eller ännu hellre ett ställe där man kan vara utomhus om det är fint väder men inomhus vid kasst väder.
    Hör med gården där vi ska gifta oss. rosenlundsgard.com, gifter ni er på sommaren har dom en underbar lada som det går at viga sig i massa fina miljöer utomhus. Det blev kyrka för oss dock men hade gärna gift oss ute om det gått.
    Har ni pengar så är ju Örenäs slott så vackert

    lycka till
  • Kakan 81

    Missfannie jag tror vi hyr dukar av dom som gården hyr möblerna ifrån. Ska kolla lite mer om man kan hitta billigare men jag tror knappt det. Vi vill ha vita linnedukar. Har du hittat något bättre?

  • Kakan 81

    Kolla på fest och tält eller vad dom heter och där kostar en duk 80kr till ett 8 mannabord runda om ni ska ha dom runda borden? Vi har även två runda bord för 10 pers och till dom kostar duken 100kr att hyra. Kollade tradera och blocket och det känns omöjligt att hitta så många dukar i rätt storlekar det får nog bli hyr. Vilken helg gifter ni er? Vi är redan i maj så jag är lite nervös över temperaturen inne i ladan...

  • Kakan 81

    Man kan ju ha lakan också som dukar typ Ikeas knoppalakan om man vill komma billigt undan. Men det är ju lite tunnare än linnedukar så personligen tycker jag inte det blir så fint. Vi kommer nog köra lakan på presentbordet, dj bordet och baren . Smart med genomskinliga tallrikar och en stämpel på tårtunderlägget!

  • Kakan 81

    Nu har vi varit gifta i en vecka!! Vi fick det bästa bröllopet vi kunde tänka oss! Sommarvärme, god mat, underbara gäster och precis allt klaffade. Har aldrig känt mig så fin Och ni som bokat in er fest på rosenlunds gård där vi var, grattis! Härligare miljö går knappt att få på sommaren. Alla var väldigt imponerade av stället och det fungerade skitbra måste jag säga!! Så lycklig nu och vill bara göra om allt igen !

Svar på tråden Skånebrudar 2013