• Äldre 29 Aug 16:04
  1433335 visningar
  3377 svar
  3377
  1433335

  Orientaliskt bröllop

  ni får förlåta bildbomben men hittade en bild på vår sofreh aghd också...


 • Äldre 1 Sep 08:29

  Men tjejer, var håller ni hus egentligen? Hoppas inte att ni har övergett tråden! Tycker ni ska komma tillbaka snart och berätta om hur det går för er med all planering mm. Saknar er ju! Rynkar på näsan

 • Äldre 3 Sep 20:17

  Pagnie, önskar dig lycka till med högskoleprovet. Tror jag skrev skiten 5 ggr på raken och fick samma betyg varje gång. Till slut gav jag upp skiten, haha! Håller tummarna för dig, vet att du kommer fixa det! Hur går det med reseplaneringen? Har ni bestämt vart ni vill åka än? Finns så sjukt många resmål, efter vår Bali-resa vill jag åka ÖVERALLT! Skrattande

  Lavelii, tråkigt att du var missnöjd med din MUA! Lät inte alls som hon visste vad hon gjorde. Hoppas det blir bättre med nästa, men skönt ändå att du har lite tid innan bröllopet iaf! Hoppas det löser sig! Förstår att du har mycket på g och att det är stressigt. Hade oxå många såna moments innan bröllopet då jag bara bröt ihop totalt och verkligen inte orkade med något. Men när jag väl fått utlopp för allt så var det bara att ta nya tag. Det hör till! Och det är okej att vara nere ibland, speciellt när man har så mycket att tänka på. Fanns tider då jag seriöst trodde att mitt huvud skulle explodera! Nu i efterhand känns det väldigt avlägset! Och glöm inte att du alltid har den här tråden att ventilera, det var tjejerna här som hjälpte mig varje gång jag blev jättestressad med dubbelboknngar och allt. Sen var det ganska jobbigt när de ringde 2 dagar före bröllopet oxå o meddelade att jag inte hade någon frisör, hahaha! Men det visade sig bli en bra grej, det lär nog bli samma sak för dig!

  Kitkät, det börjar närma sig nu för dig alltså! Glöm inte att ta vara på den här tiden och njuta, speciellt av känslan att något stort börjar närma sig. Håller med Pagnie om att de känns jäkligt tomt nu när man inte har något att planera. Och jag längtar tillbaka till bröllopsdagen som fan, ville inte att det skulle ta slut. När alla gäster hade gåtthem stod jag kvar på dansgolvet alldeles själv med min mojito och fortsatte dansa, hahaha! När det gäller tips och sånt så är det enda jag kan komma på det där med fotograferna. Att planera in när ni ska fotas med gästerna och speciellt med familjen. Det blev tyvärr inte så bra för oss, fotograferingen blev lite huller om buller och tyvärr fick vi inte tillfälle att ta foton med alla. Väldigt tråkigt! Kitkät, vad vackert med fontänen! Jättefin detalj, tycker jag! Väldigt annorlunda oxå, det kommer bli fantastiskt fint!

 • Äldre 9 Sep 20:07

  Hej flickor! Låter som att ni har fullt upp med både bröllop och heminredning, vad kul! Ledsen att jag inte har varit aktiv på ett tag men vi är inne på vår andra vecka som underläkare på sjukhuset och det är mycket, kan jag säga er! Och snart börjar vi gå jourpass också, Sollefteå är ett av de sjukhus som har det gamla systemet kvar där man kan gå 24 timmars jourer. Så vi scorar en massa vuxenpoäng där med arbete och ett liv som gifta.

  Kitkät, ber om ursäkt för att jag inte svarade på din fråga om hur det är att vara gift. Jag har fortfarande minne som en guldfisk, haha! Inget som har förändrats där, trots giftermålet. Kan säga att det faktiskt känns annorlunda att vara gift, för mig iallafall. Känns lite som när jag träffade min man i början... (Haha! Bara det att få kalla honom min man är ju helt otroligt.) Det känns verkligen rätt och av någon konstig anledning känner jag mig lättad. Ungefär som att det är något jag har velat göra länge och nu när vi äntligen har gift oss så kan jag slappna av. Inte enbart pga bröllopsplanering mm. Men nu kan jag njuta av att vara gift! Skrattande

  När det gäller dukning av bord och sprit mm kan jag tyvärr inte hjälpa er så mycket. Vi hade inget med dukning eller dekoration att göra, allt det fixade Danny och det kändes riktigt skönt, måste jag säga. Kändes som att vi hade tillräckligt mycket att tänka på ändå. Sen vet jag tyvärr inte hur mycket sprit som gick åt. Vi kom på i efterhand att vi hade kunnat be om att få ta med oss sprit som blev kvar hem, eftersom vi ändå hade betalt för det. Men när vi väl tänkte på det var det försent.

  Lavelii, jag rekommenderar absolut att du har tillräckligt med utrymme och ett ställe för dig själv. När jag kom hem från frisören och sminkningen var det fullpackat hemma hos mig. Fick snabbt smyga in i mina föräldrars rum för att maken inte skulle se mig (hela hans familj bodde hos oss) och därinne satt min mamma och mina två mostrar och gjorde sig iordning. Mamma gav mig självklart all uppmärksamhet och hjälpte mig på ed klänningen och allt men mina mostrar upptog ganska stor del av spegeln och verkade mer upptagna av sina frisyrer än att låta mig klä på mig ifred. Roligt, va? Så jag fick på mig min klänning mha av min mamma (tack och lov för våra underbara mammor!) och hann ta en snabb blick i spegeln från ganska långt håll och sen var det bara att dra iväg. Fast just då brydde jag mig inte så mycket, var bara överlycklig och förväntansfull inför allt. Så ja, jag rekommenderar att du har tillräckligt mycket utrymme för dig själv. Och tänk på att klänningen upptar väldigt stor plats så du behöver verkligen utrymme! Plus att det blir så varmt i klänningen och då är det inte så kul med ett litet rum fullpackat av människor!

  Vår lägenhet har vi tyvärr fortfarande inte hunnit inreda så mycket än. Ska lägga upp bilder så fort det har gjorts, just nu finns det tyvärr inte så mycket att visa... Kitkät, vilka fina möbler du har hittat! Jag hade oxå gärna haft vita möbler men jag är inte lika modig som ni är. Plus att jag är så duktig på att smutsa ner saker o ting och det vore ju synd med vita möbler... Och om vi får barn nångång inom den närmsta framtiden så är det än mer anledning till att inte ha vita möbler! Skrattande

  Lavelii, jag kanske har missat det helt men hur ser era inbjudningskort ut? Du har säkert skrivit om det o kanske lagt upp bild så då för du förlåta mig. Som sagt, guldfiskminne!

 • Äldre 14 Sep 13:03

  Kitkät, vad tråkigt att höra! Är hemskt ledsen över det som har hänt! Men håller med Pagnie, att det är bara att hålla modet uppe! När den dagen väl kommer så kommer du bara strunta i allt och stornjuta! Vet att det känns jobbigt just nu men man får setbacks ibland och du får inte tappa fokus nu. Huvudsaken är att du får en fantastisk dag och blir gift med mannen som du älskar. Helt seriöst, om du skulle ha en slöja med 3 m istället för 6 är det ingen som kommer att bry sig om, inte du heller när du om bara några månader sitter och tänker på den största dagen i ditt liv. Det du däremot kommer att tänka på är tiden före ocg efter bröllopet och själva dagen, hur du mådde och hur du kände. Vet att det kasnke inte är någon tröst men det kommer att bli bra! Det blir vad man gör det till!

  Och förresten hade det kunnat vara värre, eller hur? Tänk om du 2 månader innan bröllopet fått veta att det var dubbelbokat! Eller att du två dagar innan bröllopet fått veta att du inte har någon hårstylist! Eller att du under bröllopet fått veta att ni inte har någon tårta! Flört du får förlåta mina smaklösa skämt, men det jag försöker säga är att om jag överlevde allt det där så kommer det definitivt att lösa sig för dig! Och ta det från någon som vet nu i efterhand, jag och mannen sitter bara och längtar tillbaka till den perioden och jag önskar verkligen att jag hade slappnat av mer och njutit av allt mer än jag gjorde. Precis som Pagnie vill vi bara uppleva den igen och att det aldrig ska vara slut!

  Skriv snart igen och berätta hur det går, håller tummarna för dig! Men stressa inte så mycket att du förstör den här upplevelsen för dig själv. All skit som händer hör bara till, man spenderar så mycket tid till att planera allt att det bara är naturligt att sådant här händer. Huvudsaken är hur man hanterar det. Passa på att skriva av dig här. Vi som har haft så mycket upp- och nedgångar tillsammans, detta är bara en i mängden!Glad kramar till dig!

 • Äldre 16 Sep 21:53

  Mustikka, tråkigt med lokalen! Men det verkar som att ni hade riktigt kul ändå! Håller med Lavelii, langa upp bilder från smekmånaden, vetja!

  Kitkät, hur går det med slöjan? Fick du tag på butikschefen till slut? Hoppas att det känns lite bättre nu!

  Lavelii, det är klart att hormonsvallningarna är överdrivna hos blivande brudar, detta kommer då från tjejen som lackade på sin dåvarande fästman för att han helt oskyldigt föreslog cykeltaxi, hahaha! Men samtidigt när det blir många grejer samtidigt så är det naturligt att lacka rejält. Talar oxå av erfarenhet där! Men håller med dig, just brudkänningen vill man INTE att folk ska se innan bröllopet och det är jävligt fräckt att göra så. Och tyvärr har folk oftast väldigt höga förväntningar och tror att man bara kan knäppa med fingrarna och så gör man precis som de vill... Hoppas du lyckas avreagera dig här iaf! Men glöm inte att de här människorna inte är värda din frustration, speciellt inte  som du har så mycket roligt och spännande att se fram emot!

 • Äldre 22 Sep 17:54

  Hej flickor! Snart är det dags för nästa brud att gå nedför altaret, hahaha! Kitkät, hur går det? Hur känns det? Har du lyckats få ihop allt och bli färdig med allt som ska göras?

  Skönt att det löste sig med slöjan! Tror att 4,5 meter blir riktigt låååååångt och kommer att leva upp till dina förväntningar!

  Vad roligt med möhippan! Och vilka fina grejer dina tjejkompisar hade planerat! Fick nästan själv lite tårar i ögonen när jag läste det där med låten... Snart kommer det bli dags för mig och säkert er också att arrangera andras möhippor och då är det alltid bra med lite tips och idéer.

  Men hur har det gått med OSAndet? Har alla gäster svarat? Är det många som har tackat nej? Tyckte att bordsplaceringen var ett helvete för oss, samma dag som bröllopet fick vi väldigt många avbokningar och det värsta var att ett helt bord lämnades tomt. Ett tips är att du meddelar festarrangören det, att om det blir för många tomma platser vid ett bord så kanske han kan flytta runt lite. Vi hade t ex 2 personer som satt ensamma vid ett 10-bord. Anyways, hoppas verkligen att det går bra med allt! Har du haft provsminkning och provuppsättning än? Bilder bilder bilder... Det värsta är ju att du inte ens har facebook så det kommer väl säkert dröja länge innan vi får se dig i din underbara outfit!

  Lavelii, det börjar närma sig för dig också! Hur går det med allt? Är det mycket kvar att göra?

  Pagnie, det var länge sedan man hörde av dig! Du är inte ens aktiv på facebook längre. Hoppas att allt är bra med dig och R och att allt rullar på! Kan berätta för dig att jag precis överlevt min första jourvecka på akuten. Det var INTENSE!!! Men så jäkla kul!

  Mustikka, vill ha mer detaljer och gärna fler bilder från ert bröllop och er smekmånad!

 • Äldre 24 Sep 08:24

  S100, verkligen tråkigt att höra att det blev en sån mardröm för er. Vi hade oxå vårt bröllop i White Palace. Visst hade vi oxå MYCKET strul på vägen bl a dubbelbokning och tårtan men allt löste sig för oss till slut. Vi hade en fantastisk kväll och var supernöjda med allt. Förstår att det var mycket som blev fel för er men tycker inte det är rätt av dig att svartmåla så som du gör. Det finns par som har haft strul med arrangören där, det vet jag. Men det finns många par som har fått uppleva ett riktigt sagobröllop och vi var ett av dem. Det är bra att du varnar folk så att man är försiktig men allt det du skriver stämmer inte riktigt.

  När det gäller de andra ställena som du nämner, vet jag att det finns folk som har haft sina bröllop där och har varit jättenöjda. Bl a Olles Krog. Men de har ingen persisk kock för den persiska buffén. Danny på White Palace samarbetar med en fantastisk kock som lagade maten åt oss och det var äkta persisk mat som vi och våra gäster fortfarande pratar om idag.

  Ang fotografer så anlitade vi våra egna. Så det problemet hade vi aldrig.

  Tycker du ska tänka dig för om det du skriver. Det är en sak att dela med dig av dina erfarenheter, en helt annan att säga åt folk vad de ska göra.

 • Äldre 24 Sep 09:49

  Lavelii, låter som att du också har fullt upp. Vad skönt att allt börjar falla på plats. Verkar som att du också börjar bli färdig med det mesta. Förresten, har ni bestämt något angående smekmånad? Det har du säkert skrivit innan och det är bara jag som är lite efter. Du får förlåta! Haha, vad roliga dina kusiner är! Jag hade säkert brustit ut i storgråt om jag blivit utskälld så där. :) men det låter som att du hade en fantastisk möhippa! Så härligt det känns att ha vänner och släktingar som bryr sig så mycket! Håller med dig om att man verkligen märker av vilka man kan lita på i såna här situationer. Vissa anstränger sig så mycket för en medan andra antingen bara ställer en massa krav eller struntar totalt i en. Kan säga att de människorna som svek oss på bröllopet har vi ingen som helst kontakt med idag. Känns faktiskt bättre så. Nu har de ju verkligen visat sina personligheter. Men nog om sånt nu. Kul att ni har kommit iordning i lägenheten också. Vad spännande det måste kännas! För oss går det bara bra, vi kämpar på. Vi spenderar större delen av dagarna på jobbet och kommer hem helt utmattade. Just idag är vi hemma eftersom vi båda verkar ha åkt på någon maginfluensa. Mindre kul! Annars trivs vi jättebra här och har hamnat i ett riktigt skönt gäng som vi brukar umgås med ibland. Tjejer ni måste skriva om allt som händer nu, så jag också kan få återuppleva mina glory days hahaha! Och kitkät, hoppas du hinner berätta om allt som händer just nu. Förstår att du är upptagen men glöm inte bort oss. Kramar till er alla!

 • Äldre 30 Sep 19:09

  KITKÄT!!!!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! Så hemskt ledsen att jag inte skrivit innan, har haft en galen helg men lovar att jag har tänkt på dig!

  Stort stort STORT grattis till dig och Oskar! Hoppas att ni fick en fantastisk dag och en ännu mer fantastisk kväll. Nu är ni gifta! Hur gick allting? SKRIIIIIIIIV och berätta!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop