• Äldre 18 Jul 19:23
  1407300 visningar
  3377 svar
  3377
  1407300

  Orientaliskt bröllop

  Hej Socionom! Välkommen till vår tråd!
  Förstår att du inte kan sitta o läsa alla inlägg, hahaha! Men vi har hållit på här i snart ett år och här inne har vi pratat om nästan allt mellan himmel och jord och samtidigt fått möjlighet att vädra alla tankar, aggresioner, sorger och glädje!

  Håller med det Kitkät skrev, att det bästa är att börja med en lokal för annars blir man smått tokig! Som jag skrev så har vi bokat White Palace, före detta Santa Marias festvåning. Priser har jag tyvärr ingen koll på längre, har skrivit det någonstans i alla dessa inlägg men jag tror inte det spelar så stor roll eftersom vi bokade för över ett år sedan och han som har hand om stället (Danny Hanna) har gjort många många förändringar. Har du kollat in facebook-sidan?

  Sen kan jag berätta lite kort om vad vi ska ha och hur vi har bestämt:
  ca 150 gäster
  persisk buffé (med persisk kock, detta var ganska avgörande för oss eftersom de andra lokalerna erbjuder persisk mat men det lagas inte av iranier)
  tårta som vi valde tillsammans med lokal (fantastiskt vacker lokal)
  min brudklänning beställde jag från en kinasida (missfishbridal.com) som är en kopia av Maggie Sotteros Nora (kan förresten rekommendera dig att titta på Maggie Sottero-klänningar på www.maggiesottero.com eftersom där finns det något för alla smaker. Dyra dock om man inte gör som jag och beställer en kopia, finns många bra sidor här på bröllopstorget med tips om bra sidor bl a
  www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m3949530.html
  Jag ska fixa min uppsättning hos en som heter Karam, jobbar på Elite på Stinsen i Sollentuna
  Make-upen ska fixas av en sminkös på make-up store, också på Stinsen
  Vi ska åka på smekmånad till Bali, veckan efter att vi har gift oss.

  Hm, vet inte om jag fick med allt som du ville veta men fråga bara så gör vi så gott vi kan att svara på dina frågor. Men som sagt, börja med lokal. Har ni det fixat så går det mycket bättre att planera resten!

 • Äldre 18 Jul 19:29

  Kitkät och Lavelii, tycker ni är kloka som håller er till en slöja. Kommer från tjejen med två slöjor, haha! Men den korta känns bara väldigt onödig nu. Fast min långa är inte heller så där jättelång, knappt en meter.

  Lavelii, håller med dig, blir oxå frustrerad bara av att läsa ditt inlägg. Vissa människor, alltså! Förstår inte alls hur folk kan vara så slappa och bara ta för sig så där. Speciellt som man borde veta hur mycket tid, energi och pengar brudparen lägger ner på allt detta. Hoppas att det löser sig! Angående skorna så hoppas jag på att få lite bilder från er båda. Jag har ingen koll på skomärken mm, så de namnen säger mig inte så mycket. Plus att jag ääälskar bilder här i tråden. Skrattande

  Kitkät, tänkte också på Viola, imorse faktiskt. Hon har oxå försvunnit härifrån... Vad är detta? Hoppas både hon o Mustikka kommer tillbaka snart!

 • Äldre 18 Jul 19:30

  Kitkät, jag vet! Jag e själv sämst på att lägga upp bilder. Men nästa vecka åker jag hem och på onsdagen innan vårt bröllop ska jag hämta min underkjol, LOVAR att det blir bilder då!!! Skrattande

 • Äldre 19 Jul 20:47

  Kitkät, det ska du absolut få! Det vi har kvar är lite smågrejer som att maila dj om vissa låtar för t ex tårta och knivdansen osv. Sen ska vi träffa Danny måndagen innan bröllopet som avstämningsmöte. Måndagen innan ska jag även ha min provsminkning. Ska boka tid för killarna i familjen för klippning och rakning mm. Ska även kolla upp en kemtvätt som kan stryka våra kläder, finns en på stinsen. sen ska vi träffa vigselförrättaren några dagar innan också. Finns säkert en massa smågrejer kvar, lär väl komma på det så småningom. Vad har ni kvar att fixa?

  Vilka fina champagneglas! Och vilken vacker tanke, att skåla med dem varje bröllopsdag! Önskar att jag kommit på det där, hahaha!

  Socionom, hoppas du har fått lite hjälp på traven. Men som sagt, det är bara att fråga här vad du än undrar över. Vi är ju riktiga "experter" nu hahaha! Flört

 • Äldre 20 Jul 08:48

  Hahaha! Man tror att det inte är så mycket kvar att göra men så fort man börjar räkna upp allt så inser man att det aldrig tar slut. Men vad skönt att ha alla stora grejer fixat iallafall. När det gäller tryckarlåt så är mitt tips att börja lyssna på lite olika låtar men att inte bestämma sig än. Vi hade ju ca 5 olika kandidater, så att säga, men det blev ingen av dem. Nu e jag supernöjd med valet av låtar och är säker på att när vi tittar på vår bröllopsfilm om många år så kommer vi att fortfarande vara nöjda. Ska absolut lägga upp bilder på min provsminkning. Längtar! Har börjat drömma om bröllopet varje natt och det har smittat av sig till fästmannen också, hahaha! Vi trivs jättebra i lägenheten men vi behöver fortfarande fylla med en massa prylar och tavlor mm. Behöver bara spara ihop lite efter bröllopet och smekmånaden så ska vi ta tag i det. Är så fruktansvärt skönt att va hemma på helgerna och bara slappa på soffan framför tvn. Nu är det inte långt kvar tills ni får flytta in i er lägenhet heller, eller hur? Vad spännande! Har ni tittat mycket på möbler och sånt? Förresten, Pagnie har en reseblogg som hon skriver i och berättar om resan Kan inboxa dig adressen, om du vill!

 • Äldre 21 Jul 09:33

  Mustikka, grattis får man väl säga! Känns det annorlunda nu när ni är gifta på papper? Och det är nedräkning för din del med, mindre än en vecka kvar, så spännande!!! Och hoppas att du slipper mer stress från omgivningen. Vet att det är lättare sagt än gjort men försök att fokusera på det roliga som ni kommer att uppleva på festen och vigseln i kyrkan o allt!

  Låter som en riktigt rolig möhippa, vad kul med pole-dancing. Har alltid velat prova på det där, hahaha!

  Det går bra i bostaden, skönt att ha ett eget ställe. Inredningen är väl långt ifrån färdigt, hahaha. Skrev till Kitkät tidigare att det som återstår är tavlor och annan dekoration. De ska tapetsera om i vårt vardagsrum och måla köket i augusti, så vi väntar lite med inredningsprylar. Plus att vi behöver ha lite mer pengar och det blir nog först efter bröllopet och smekmånaden och andra utgifter.

  Lavelii, förstår att du känner dig orolig inför uppsättning mm. Men det är det som är så bra med att man får en provuppsättning innan. Om det är något du inte är nöjd med så säg till henne direkt. Jag kan vara lite mesig på det sättet, att jag kanske känner mig missnöjd men inte vågar säga något på plats. Men det kommer säkert att bli bra! Jag hade ju ingen aning om hur jag ville ha det uppsatt men när Karam väl satte igång så kändes det jättebra. Provsminkningen är jag också lite nervös inför. Det är en iransk tjej som ska sminka mig och jag har sett bilder på sminkningar som hon har gjort innan och det såg jättebra ut. Så jag håller tummarna men man e ändå lite nervös. Så jag förstår hur du känner, det hör nog till att vi blivande brudar är nojiga, hahaha! Själv har jag haft mardrömmar om festen, klänningen, håret, sminket och allt annat du kan tänka dig. Skrattande

  Vad skönt att ni hittat en klänning till din mamma! Ja, våra söta mammor... tror de är mer oroliga och stressade över allt än vi är. Försöker övertala min mamma att själv gå till en frisör och få håret uppsatt men hon vägrar. Hon ska ju fixa sofreh aghden och tror att det kommer ta jättelång tid och allt. Får fortsätta jobba på det!

  Ja, tjejer. Tidengår och det börjar närma sig mer och mer. Har bara en vecka kvar på jobbet och sen ska vi till Stockholm. Kanske kommer kännas mer verkligt då? Hahaha, har nog inte gått upp för mig än. Man pratar om det och planerar inför det men det känns som att det är något jättelångt fram i tiden. Glad

 • Äldre 22 Jul 07:27

  Lavelii, det där med jobb och att skaffa barn har alltid varit ett problem för oss med. Jag är 31 år gammal och kände att det var dags för lääänge sedan. Men ville inte skaffa barn under studieperioden, speciellt som vi pluggade utomlands och var långt ifrån våra familjer och av ekonomiska skäl. Sen hade jag tänkt att bli färdig med ATn oxå, för som du säger så vore det så skönt att ha allt fixat och ha sin legitimation. Men nu har jag börjat tänka om. Blir ju inte yngre direkt och tänk om man går miste om sin chans att bli gravid bara för att man försöker tänka logiskt? vi vill ju ha minst 2 barn och biologiska klockan tickar! Så nu kommer vi att sätta igång så fort vi har gift oss. Vår barnlängtan tar över allt och jag prioriterar en familj före anställning. Vet att det låter dumt, man måste ju ha ekonomisk trygghet mm för att kunna försörja en familj. Men sånt löser sig alltid och det finns andra alternativ. Men att gå miste om sin chans att bli med barn för att man väntar för länge... går inte riktigt att göra något åt det när det väl är för sent.

  Jag håller med Mustikka, tycker att ärlighet varar längst. Jag hade också satt mig ner med min chef och talat med henne om det. Men undrar samtidigt om hon får välja bort dig pga att du planerar att skaffa barn? Är inte det diskriminering eller olagligt? Sen finns det inget som säger att ni kommer att bli med barn direkt heller, kanske dröjer ett tag och då hinner du jobba ett tag till. Men i slutändan så är det upp till dig vad du gör. Tycker att det viktigaste är att du fattar ett beslut som du själv är bekväm med! Jag önskar dig lycka till med det och vet att det kommer att lösa sig. Saker och ting brukar alltid lösa sig på ett eller annat sätt!!! Glad

 • Äldre 22 Jul 07:54

  Mustikka, lät lite jobbigt faktiskt med din moster och hennes man. Om det är social fobi han har så är det inte lätt att handskas med. Känner en person som har det och jag kan aldrig sätta mig in i den personens sits men det verkar vara riktigt riktigt tufft. Lät inte alls roligt för din moster att göra allt det där själv!

  Kitkät, det här med OSAndet och gäster mm. Har själv fått fnatt på många av våra gäster. Det började med att vi bjöd ca 156 personer och räknade med ett bortfall på ca 15 personer eftersom många av de vi bjöd är från Iran och andra länder. Men nu helt plötsligt är vi nere på 129 st! Folk har hört av sig i sista stunden och kommit med konstiga anledningar, tex pga oförutsedda ekonomiska utgifter... What??? Tycker det är jättefult att höra av sig så i sista minuten. Men vad ska man göra? Kan ju inte tvinga dit folk. Precis som Mustikka skrev så var vi oxå tvungna att påminna folk om OSA- datum och förklara att ALLA måste svara.
  Hahaha, hittar man bra saker på Cervera så ska man slå till, tycker jag! Och det finns inget som heter fel ände, man måste ju börja någonstans! Och sängar och soffor är faktiskt inte så svårt. Vi hade en heldag på Ikea, gick runt lite, åt lunch, fortsatte kolla efter prylar, tog en fika osv osv. Hahaha, åt nog mer än bestämde vilka prylar vi skulle köpa! Hoppas att er lägenhet överträffar alla era förväntningar!

  Asal, välkommen tillbaka! Jag har själv inte haft någon lista som jag följt men tyckte att den Mustikka la upp var riktigt bra och väldigt enkel att följa. Det var så länge sedan du skrev här att jag måste fråga igen när ni ska gifta er? Visst var det så att ni skulle ha ett svenskt bröllop här och ett persiskt i Iran? Om ni åker till Iran så är mitt tips att köpa många saker därifrån, t ex brudgummens outfit, din brudklänning, inbjudningskort, noghl osv. vi köpte våra inbjudningskort från Iran när mina föräldrar var där och min mamma berättade att det finns ett område/ en gata i Tehran där de bara säljer bröllopsrelaterade saker. Hoppas det går bra för dig annars med planering och allt!

 • Äldre 25 Jul 20:33

  Hej tjejer! Har inte varit så aktiv men har följt med i era diskussioner, lovar! Lavelii, måste bara säga att det är jättesöta ballerina skor och de högklackade var riktigt coola! Hade jag kunnat gå i högklackat hade jag nog kört med likadana! Vill så gärna se er alla i full mundering, ni kanske kan inboxa mig lite bilder på er från era bröllop när det är dags? Vore så roligt att få se er på riktigt efter alla våra diskussioner här! Kitkät, jag röstar också på det sista smycket. Alla tre är jättefina men den är extra fin! Mustikka, om två dagar är det din tur! Hur går det och vad händer?

 • Äldre 26 Jul 20:54

  Lavelii, såg inte bilden med slöjan och klänningen förut. Visst är det du på bilden i din klänning? Hade jag valt en lång slöja hade det definitivt blivit en sån! Jättevacker, verkligen!

  Ja, nu är det ca 8 dagar kvar till vårt bröllop. Det sjuka är att jag var mer nervös inför Pagnies bröllop än mitt eget, hahaha! Är så utmattad att jag inte orkar vara nervös längre. Imorgon åker vi till Stockholm och då börjar alla förberedelser. Det enda stora vi har kvar är att fixa ihop ett flödesschema för kvällen. Och det är inte det lättaste! Så svårt att veta hur lång tid vissa saker kommer att ta, när alla gäster kommer att vara på plats osv. På tal om gäster, vet inte om jag skrev det innan. Men vi bjöd lite över 150 gäster och räknade med minst 140 st. Sen helt plötsligt sjönk det till 127. Nu har det gått upp till 150 igen. Folk som tackade nej i början har helt plötsligt tackat ja... OSA-datumet gick ju ut för länge sedan. Men nu gjorde det inget eftersom det var så många som backade ur i sista stund. Så ja... måste lägga om bordsplaceringen en aning... igen! Skrattande Fast på ett sätt är det skönt att hålla sig sysselsatt, får ju tiden fram till bröllopet att gå lite tidigare. Men samtidigt så känner jag mig inte riktigt redo.  Villl jättegärna gifta mig snart men känner mig helt utsliten! Hade behövt smekmånad innan bröllopet, för fasiken, hahaha!

  Kitkät, jag beställde min brudklänning från Kina och den betalade jag en fraktavgift för men ingen tull. Mammas klänning köpte vi från lightinthebox som vi trodde var i USA men tror att den oxå e i Kina... lite osäker på det faktiskt. Men den fick vi betala tull för, gick på ca 800 kr. Men det var den värd! Och mamma var jättenöjd!

  Mustikka, imorgon är det din tur! Du kommer antagligen inte logga in här innan dess men vill bara önska dig och din man lycka till och många många gratulationer till er! Hoppas att ni får en fantastisk och underbar dag!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop