• Äldre 1 Jun 17:10
  1409244 visningar
  3377 svar
  3377
  1409244

  Orientaliskt bröllop

  Ojsan, här har jag missat en del, ser jag! Har haft fullt upp med att städa och samla ihop allt vi ska ge bort! Har redan packat en väska och måste försöka få in allt annat i väska nr 2. Haha! Känns lite omöjligt med tanke på hur mycket som e kvar. Börjar bli lite galen nu, känns som att jag bara städar och röjer undan men fortfarande så finns det mycket kvar! SkrikandesMustikka, måste bara kommentera din klänning. Den är sååå vacker och sitter perfekt på dig! En riktig prinsessa, det var vad jag tänkte när jag såg bilden!

  Pagnie, jag är också själv nu. Min fästman åkte hem i onsdags och kommer tillbaka imorgon. Vet precis hur du känner dig! Själv försöker jag fördriva tiden med en massa pyssel eftersom det finns så mycket att göra men jag känner av tomheten ändå. Ska bli så skönt när han kommer hem imorgon igen!

  Ja, flickor, det är 2 dagar kvar till vårt sista OSA-datum och det är fortfarande en jäkla massa människor som inte har svarat. Vi har redan skickat ut påminnelser till alla en gång tidigare så man vill inte vara tjatig, men HUR JÄKLA SVÅRT KAN DET VARA ATT SKICKA ETT MAIL OCH MEDDELA OM MAN KOMMER ELLER INTE??? Märks det att jag är irriterad, eller?Flört Ja, vet inte vad mer man kan göra. Får väl bli att man ringer runt själv och frågar folk. Har vår sista tenta nästa torsdag och har fullt upp med en massa annat som ska fixas, så man har inte direkt en massa fritid. AAAAAAHHHHHHH!!!!!!! Måste beställa placeringskort och sånt och har i huvudet börjat fundera på bordsplaceringen, den biten ser jag inte fram emot direkt! Lavelii, hoppas det går bättre för dig på den fronten och tack för dina inlägg, satt och skrattade högt för mig själv!

  Kitkät, hur går det med jakten på din slöja? Och vad roligt med babyshower, den får du berätta mer om när du kommer tillbaka!

 • Äldre 1 Jun 18:53

  Just det, hur har ni alla gjort/tänker göra med era placeringskort? Tar tacksamt emot tips och idéer!

 • Äldre 2 Jun 11:16
  Pagnie, din ebay-junkie! Glad jag har faktiskt tänkt på era placeringskort väldigt mycket, tycker de är otroligt fina. Men jag antar att de var väldigt dyra oxå? Och hur lång tid tog det att få hem dem?
  Vad gullig du e som känner sån längtan efter R! Jag har själv gått runt och haft tusen olika känslor. Alltifrån håglös, till uttråkad, till tomhet och en enorm saknad! Ska bli jätteskönt att han kommer tillbaka igen. Ville egentligen inte att han skulle åka men fick ett meddelande från en av hans barndomsvänner som bad mig ordna så att han kunde åka hem eftersom de tänkt överraska honom med en svensexa. Så ja, min käre blivande man har nu haft två svensexor, haha! Vissa har det bra! Förra helgen fixade killarna här en svensexa för honom och när han kom hem så sa han att han saknade sina vänner hemma i Sverige och att han önskade att de hade varit här. Så jag kunde inte annat än att övertala honom att åka hem, fast fick ta till en massa ursäkter över annat som han måste fixa, t ex bankärenden mm. Så det gick ju bra! Har inte pratat med honom än men hoppas att han hade jättekul igår.

  Kitkät, välkommen till klubben! Hahaha! Du kanske börjar känna det nu eftersom allt annat håller på att falla på plats? Jag menar er lägenhet, brudklänningen och allt annat som har med bröllopet att göra. Och nu kanske det känns mer verkligt att ni ska gifta er och då har du börjat tänka på nästa steg... Men det e ju skitbra! När vi alla har haft våra bröllop så kan vi fortsätta planera våra babyshowers här tillsammans? Vad sägs? Skrattande

  Ang OSA-datumet, så har vi bara angett en mailadress och våra närmaste har meddelat per telefon att de kommer eller inte. Sen har vi inte så många äldre eller folk som inte har tillgång till mail, det är just det som gör mig konfunderad. Det här är unga människor som är inne på facebook varje dag, så hur svårt kan det vara att skicka iväg ett mail? Nu är det bara en dag kvar och igår fick vi bara svar från 2 personer. Håller tummarna för att fler ska svara SNART!

  När det gäller placeringskort så kommer vi behöva ha individuella kort eftersom vi kommer att blanda väldigt mycket. Vi vill gärna att det ska vara mingel och vi tänkte att vi skulle, vid varje 10-manna bord blanda 5 personer från ett sällskap med 5 personer från ett annat sällskap. På så sätt så har man både folk man känner hos sig och har chansen att lära känna nya människor. Sen har vi tyvärr också folk från samma familjer som inte talar med varandra etc och de måste vi placera så låååångt ifran varandra som möjligt. Lite pyssel som vi har framför oss...
 • Äldre 3 Jun 22:12

  Pagnie, oj vad fina! Alltihop! Du e så duktig du! Jag kommer aldrig orka sitta o pyssla med sånt, har verkligen inte tålamodet. Men viktigast av allt, inte talangen heller för den delen. Skönt att R är tillbaka. Min hubby oxå, håller hårt i honom och ska se till att han inte åker någonstans utan mig igen! Skrattande

  Viola, vad jobbigt att vara utan din fästman så länge! Hittills varje sommar så har jag och fästmannen också spenderat nästan hela somrarna ifrån varandra och det har inte varit roligt. Så detta är första sommaren som vi kommer vara tillsammans på riktigt. Tur det eftersom vi flyttar ihop! Glad Hade vart konstigt annars... När kommer ni att träffas igen? Tycker du e jättestark som har lyckats vara ifrån honom så länge, så håll ut och tänk på att kärleken verkligen växer med avstånd!

  Kitkät, det var jättesöta placeringskort! Har jag lyckats förvirra dig ang korten? Inte meningen... Skäms

 • Äldre 4 Jun 21:48
  Viola, vad kul att din fästman kommer nästa vecka! Här kommer ett glädjetjut från mig till dig: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhh!!!!!!!!!! Hahaha! Förstår din lycka och jag kan känna den nästan hela vägen hit till Polen! Håller tummarna för att ringarna kommer i tid så du får träffa din hubby snart!

  Lavelii, själv är jag 31 år gammal så jag förstår verkligen din oro. Har förebrått mig själv så många ggr för att jag har varit så seg med att ta mig själv i kragen och sätta igång med utbildningen tidigare. Har inte velat skaffa barn innan vi hunnit gifta oss och har inte velat gifta mig förrän jag har blivit färdig med utbildningen. Men å andra sidan så finns det folk yngre än mig som inte kunnat få barn och folk äldre än mig har lyckats. Sen om jag hade skött mig på gymnasiet och kommit in på läkarutbildningen i Sverige så hade jag aldrig träffat min underbare fästman. Så jag håller tummarna och efter bröllopet ska vi inte spilla en minut till!!! Så det är mitt råd, känner ni er redo och har möjlighet att skaffa barn så gör det! Sen kommer man nog aldrig känna sig redo till 100 procent...
  När det gäller den borgerliga vigseln så kommer vi att ha det på morgonen samma dag som bröllopet, mer som en privat ceremoni. Efter det kommer jag fixa hår och smink mm. Och vi ska viga oss utanför Edsbergs slott som ligger precis där vi bor så vi kommer kunna promenera dit och tillbaka allihop. Mysigt! Håller tummarna bara för att det ska bli vackert väder! Ja, jag tycker att det låter som en jättebra idé. Det ger er möjlighet till att stressa av lite inför bröllopet oxå och att ha lite quality time med familjen!

  Ja, tjejer. Jag såg verkligen fram emot att få tillbringa vår första natt i vår gemensamma lägenhet nu på fredag. Jag har längtat sönder mig! Men idag fick vi samtal från Ikea om att det blir en dags fördröjning med deras leverans. Fast det är inte en dag egentligen, utan det blir först på måndag. Och då ska vi börja jobba! Och vi har INGENTING i lägenheten om inte Ikea kan leverera den dagen. Vi gjorde beställningen i god tid för att alla varos skulle beställas och hinna komma till lagret. Men så ringer de 3 dagar innan vi ska åka dit. Så vad sjutton ska vi ta oss till nu? Jag ringde till Ikea och gav dem en utskällning, efter att vi gjorde beställningen och betalat så ringde jag två gånger vid olika tillfällen för att försäkra mig om att vi skulle få allt på fredag och det sa de att vi skulle. Iaf, fick prata med en av cheferna och hon sa att de kan kompensera genom att betala för hotell de tre nätterna OM det är rimliga kostnader. Hallå! Det är Sollefteå vi snackar om! Hotellen växer inte på träd direkt. Vi hittade ett ställe som ligger inom bra avstånd till sjukhuset, de andra två ligger lååååångt åt helvete. Och det är inte så lätt med tanke på att vi inte har bil heller. Vi kommer verkligen börja om på helt ny kula. Så iaf, ringde till det hotellet och visar sig att de bara har ledigt på fredag och söndag... Så jag vet verkligen inte vad vi ska hitta på härnäst... Är ganska trött i huvudet just nu och vi har vår sista tenta om två dagar...

  Ledsen för det långa inlägget, hoppas inte jag tråkar ut er!
 • Äldre 5 Jun 21:35
  Viola, visar sig att du har rätt i att det var väldigt generöst! Därför att när vi ringde idag för att få det bekräftat så hade de ingen aning om vad jag pratade om. Vet inte vem jag pratade med igår, men hon sa att hon skulle skriva det i vår order så att det skulle bli giltigt. Igår ringde vi för att boka hotell men det var fullbokat en av kvällarna så det sket sig. Lyckligtvis lyckades vi ordna med en landstingslägenhet. Men idag pratade vi med en vettig kvinna på Ikea och hon sa att hon kanske kunde fixa så att vi får leveransen på fredag ändå. Jag var väldigt förbannad och krävde kompensation på 20 procent av det vi handlat för och det tyckte hon var väldigt mycket. Men hur ska vi kunna arrangera annat med så kort varsel? Hursomhelst, håll tummarna för oss, tjejer, så att vi får vår efterlängated första mysiga kväll i vår första lägenhet! SkrattandeViola, håller med dig! Jag var väldigt omogen fram till 26 års ålder, haha! Så jag hade inte velat göra något ogjort! Visst har jag gjort många misstag i mitt liv och det svider fortfarande när man tänker tillbaka, men samtidigt är det dessa misstag och erfarenheter som har format mig till den jag är idag. Och jag vill gärna tro och hoppas på att jag är klokare idag än vad jag var för 5 år sedan. Hoppas på att det ska gå vägen för oss alla och att vi alla får den familj vi drömmer om. Vi är ju redan på god väg!
  Håller också tummarna för att du ska hitta The Brudklänningen... FlörtPagnie, när det blir dags ska jag göra lite beställningar hos dig. Den där barnstolen, en amningskudde mm mm. Du får nog säga upp dig från ditt jobb så du har tid att fixa allt till mig!!! SoligMustikka, önskar verkligen att jag kunde möta upp er någonstans och ha en underbar tjejkväll med er! Om det blir av att ni träffas får ni tänka på mig och låtsas att jag är där hos er. Och jag vet att 1 månad känns hemskt länge utan din fästman men håll ut och tänk på att ni snart kommer att ses igen och hur underbart det kommer att bli då!

  Kitkät, du berättade aldrig hur det var på babyshowern! Har själv aldrig varit på en sån. Vad händer och vad gör man där förutom att ge presenter till de blivande föräldrarna?
 • Äldre 11 Jun 21:30

  Hej tjejer! Oj vad jag hade att ta igen nu! Måste bara börja med att säga att det var en fantastisk vacker ring, Lavelii! Ojojoj! Blev själv väldigt kär i den, hahaha! Och vad gulligt av din fästman att överraska dig på det sättet. Var ju lite som ett frieri igen! Pagnie,vad roligt med möhippa! Och vad gulliga och omtänksamma dina vänner är! Håll hårt i dem säger jag bara! Kitkät, jag är oxå jättenyfiken på hur du ser ut, vill oxå ha biöd ju!;) , flickor. Nu är vi på plats i vår nya lägenhet och har börjat jobba som läkare. Helt overkligt! Har spenderat hela helgen med att skruva ihop ikea möbler och jag har haft rejält med träningsvärk, , hahaha! Och ja, vi fick hem alla möbler i fredags som tur var. Men vi har fortfarande så otroligt mycket kvar att handla och inreda. Vi har verkligen börjat om på ny kula. Men det är verkligen roligt och jätte mysigt! Pagnie och Mustikka, kan inte fatta att det snart är dags för er! Håller tummarna för att allt ska gå enligt planerna för er. Iiiiiiihhhh!!!! Vad spännande! !!!

 • Äldre 12 Jun 20:40

  Lavelii, tack så mycket! Känns underligt men skönt att äntligen kalla sig för läkare och inte student längre...
  Angående frieriet, vi hade exakt likadant frieri. Hahaha, det var verkligen stone age! Men samtidigt så tycker jag väldigt mycket om de traditionen! Tycker att man visar respekt mot sina föräldrar som ändå har gjort så mycket för en och kämpat så in i helvete för att uppfostra oss Glad. Min största rädsla var att mina föräldrar och fästmannens föräldrar inte skulle komma överens. Våra mammor hade träffats en gång för länge sedan, när vi precis hade börjat utbildningen, så det räknades inte. Men att träffa varandra när vi skulle förlova oss.... ojojoj! Skrattande Som tur var blev det en fantastisk dag och de kom jättebra överens. Det var verkligen minnesvärt!
  Tråkigt att ni måste skjuta upp er smekmånad, men samtidigt så kommer ni ju att åka! Så oroa dig inte! Det kommer bli en fantastisk resa när ni än åker iväg!

  Viola, vilken vacker klänning! Otroligt! Den överdelen hade jag själv tänkt att ha innan jag hittade min klänning. Men jättevacker, verkligen! Och vad kul att du äntligen hittat din drömklänning! Grattis, får man väl säga!

  Pagnie, ja det har verkligen inte varit lätt att hinna med allt. Vi kommer hem och är helt slut men har alltid så mycket att göra! Det har varit jätteroligt men det ska bli skönt när vi är färdiga med allt oxå, då får vi äntligen njuta av allt! Men på lördag ska vi göra nästa runda till Ikea och elgiganten. Har fortf MASSOR kvar att köpa! Pagnie, vilka fina grejer du fixar! Speciellt amningskudden, den såg sååååå skön ut! Det blir beställning nr 2 för min del!

  Kitkääääääääät!!!! Hahaha, vad rolig du e! Det är precis som Greys, alla är sjukt elaka, snor patienter från varandra och ALLA har sex med ALLA! Hahahaha! Nä, skämt åsido, det är RAKA motsatsen. Jag har aldrig stött på trevligare människor! Helt seriöst, efter 6 år i Polen så känns det som att jag har gått in i twilight zone eller ngt fast tvärtom. Alla e så gulliga och hjälpsamma och förtående och tålmodiga.... Men på hösten ska vi till sjukhuset när vi startar vår AT och om det blir ngn Greys-drama så lovar jag att berätta! Glad Lägenheten är bra och vi e jätteglada. Det rä liiiite slitet med en massa hål i väggarna och vi försöker åtgärda det genom att få hyresföreningen att fixa det. Känns lite onödigt att vi ska lägga ut en massa pengar pga förra hyresgästen... men det är såååå skönt att ha eget ställe med eget kök och toalett! Sen är vi inte vana vid att ha en 3a efter att ha bott i ett rum de senaste 6 åren. Vi lyckas tappa bort köket o toan, hahaha! och stället är bara på 73 kvm!!!

 • Äldre 14 Jun 20:47

  Puuuuh, säger jag bara! Nu har vi skruvat ihop de sista ikea-möblerna och det roliga är att stället känns tommare nu när vi fått allt på plats. Men imorgon ska vi till ikea igen. Och elgiganten och ev mediamarkt. Läste att det var ngt priskrig på g mellan alla elektronikjättar och det passar oss alldeles utmärkt. Behöver en tv ju. Saknar att sitta och zappa mellan en massa skitprogram. Skrattande

  Mustikka, tack så mycket! Det känns jättekonstigt. Idag fick jag ta emot en patient alldeles själv och det var en smått förvirrad dam. Ganska roligt. Var tvungen att övertyga henne om sin diagnos fast hon vägrade tro på mig. Vet inte om det är för att jag e yngre än de flesta på jobbet eller för att jag är allmänt mesig! Hahaha! Men det blir nog bättre med tiden! Tråkigt att höra om hur era gäster beter sig. Tycker det är otroligt respektlöst! Men jag håller med dig om att våra kulturer är lite jobbiga på det sättet. Kan lova dig att jag inte heller vill ha alla de människor vi har bjudit på vårt bröllop. Men men... av respekt för den o deno den personen så blir man tvungen!

  Pagnie, det e klart jag vill ha personlig leverans! Finns det något annat sätt? Think not... Glad

 • Äldre 16 Jun 19:26

  Pagnie, vad skönt att det mesta är fixat! Då kan du ju lika gärna gifta dig nu, hahaha! Näää, tycker som Kitkät att du ska stanna kavr hos oss ett tag till, har varit så roligt att planera ihop.

  Kitkät, det stämmer att det är vårdcentralen vi jobbar på. Imorgon är det dags igen efter ytterligare en helg med en massa fixande. Igår hyrde vi bil och åkte ut till Birsta som ligger utanför Sundsvall och handlade ännu mer. Så nu har vi handlat gardiner, en matta, lampor, dukar mm mm. De större grejerna köpte vi innan vi kom hit, dvs soffa, säng, hylla etc. MEN viktigast av allt är att vi köpte en PLASMA-TV på 51 TUM!!! och jag är överlycklig, hahaha! Men sen när vi skulle lämna tillbaka bilen så hade jag råkat tappa mobilen mellean framsätet och dörren. Och när jag upptäckte det hade vi redan hunnit låsa och slänga in bilnycklarna i brevinkastet till biluthyrnings firman. Hahaha, stupid!!! Får väl ringa dem imorgon o hämta min mobil. Iaf, tycker det låter superhärligt med en stor balkong, hur hade ni tänkt inreda den?
  De flesta har OSAt men det är fortfarande några kvar. Fortfarande samma människor som vi har tjatat på innan. Är frestad att bara skriva att de inte behöver OSA och att vi inte räknar med dem. Känns som att om man vill gå på ett bröllop och ser fram emot det så svarar man i tid, speciellt som man har haft nästan 3 månader på sig!!!
  Angående skorna så håller jag med Pagnie, go for it! Tycker tvärtom att rosetterna är perfekt för en brud! Jättesnygga var dem!

  Lavelii, stort stort grattis till lägenheten! du ser att allt löser sig till slut! Och snart är det er tur att handla möbler och fixa med allt, vilket är jättekul! Speciellt skönt när man är färdig o kan sitta o bara njuta av allt! Så nu kan du bara checka av utterligare en sak på listan!
  Vi åker iväg på smekmånad ca en vecka efter bröllopet. Vi är lediga hela augusti månad så vi passar på då. Vet inte när vi kommer vara långlediga igen.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop