Inlägg från: kipso |Visa alla inlägg
  • kipso

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Här är en till augusti brud 2013. Gifter mig 24:e. Har bokat kapell och lokal och utsett brudtärna, best man och toastmasterpar. Vill ha en traditionell thailändsk brudklänning men det verkar bli svårt, är också gravid så vill inte göra den förrän i vår. Längtar enormt mycket :)

  • kipso

    Pifa: Jag känner lite som Dig, även om jag har mycket längre kvar tills min graviditet slutar. Jag har tänkt att försöka göra mycket pyssel nu under hösten.. klänningsletande och matplanering får vänta tills bebisen har kommit. Visserligen letar jag inspiration i klänningar redan nu :)

    Gällande maten funderar jag på att göra så mycket som möjligt själv tillsammans med min pappa, ska ha buffé. Är lite kinkig och min pappa gör världens godaste mat så det är ett par rätter jag verkligen vill att han ska göra. Vi kommer att ha cirka 50 gäster, är det möjligt att orka med!? :)

  • kipso

    Pifa: I januari/februari nästa år :)

    När det gäller namn så är jag sån att jag vill att det ska kännas rätt. Jag har ett rätt ovanligt namn i den del av Sverige jag bor i (men som är väldigt vanligt i de norra delarna av Sverige). Min blivande man har väl ett sådär vanligt efternamn men är därtill "känd" för sitt efternamn, alltså hans smeknamn är hans efternamn och sådär. Så jag har valt att ta hans efternamn

  • kipso
    Pifa skrev 2012-08-09 13:08:42 följande:
    Grattis, vad roligt! Roligt att höra ännu en som kombinerar barn o bröllopsplanering! För vår del var det mest datumet som styrde att det blir bröllop nästa år, men det känns på nåt sätt tryggare för barnet om vi är gifta också (lagar och sånt). Plus att vi ju faktiskt varit förlovade i 4 år redan, så det börjar bli dags
    Tack detsamma :) För oss är det också datumet som styr. Vi bestämde oss för att gifta oss ett par veckor före vi fick veta att vi väntade barn. Vi kommer att ha varit förlovade exakt fyra år när vi gifter oss, och tillsammans i sju år :)
  • kipso
    Schumeline skrev 2012-08-12 23:20:45 följande:

    hej! :)

    3 augusti


    ¤ Deede
    ¤ Fröken Finemang, Karlstad
    ¤ lillasofie, Västerås
    ¤ PiaB, Stockholm
    ¤ SZ2013
    ¤ Biographic
    ¤ Mandala
    ¤ sessa
    ¤ sophiebus västerås


    10 augusti

    ¤ Makeupmyday, Åland
    ¤ Schumeline, Uppsala

    24 augusti
    ¤ FreNi


    31 augusti 
    ¤ Brudiframtiden
    ¤ Helchem
    24 augusti
    Kipso, Gävle
  • kipso

    Jag skrattar åt folk som säger att jag är ute i för god tid. För mig handlar det om att jag får möjlighet att få det jag verkligen vill ha och hålla nere kostnaderna.
    Sen är inte alla mina planer som jag har klubbade utan det jag har bokat och fixat klart är kapell och lokal samt att jag vet vilken frisör jag vill ha. 

    Jag tycker inte att man kan vara ute i för god tid utan hellre det än att stå där i sista minuten och ha en massa saker ofixade

  • kipso

    Tänker skicka våra kort i mars nångång. Och det eftersom att vi väntar barn i februari så vi tänker att vi kör dop samtidigt :)

  • kipso

    Vi har bestämt oss för att bjuda på allt, inlusive dryck, för oss stiger inte kostnaden så enormt då vi har ett litet bröllop.
    Lokalen vi bokat har vi fått mycket billigt och där ingår i princip allt, det vi får stå för själv är dukar och pynt. Vi tog lokalen för dess läge mitt i stan med närhet till hotell och bostäder.

  • kipso

    Jag har inte heller kommit så mycket längre i min planering än vad jag hade i augusti. Hade tänkt göra så mycket under hösten men det blev inte så mycket av det.
    Vi gifter oss den 24 augusti och har än så länge

    Kyrka (Kapell) bokat
    Lokal bokat
    Mat - bestämd, buffé där min pappa kommer göra det mesta
    Gästlistan - halvt klar
    Brudtärna/Bestman/Toastmaster färdiga
    Färgtema - grönt, vitt, guld (thai)

    Kan inte ordna med klänning ännu då jag är en aningen för rund för tillfället eftersom jag har en liten bebis i magen som kommer ut i februari.
    Därför kan jag heller inte ordna med inbjudningarna för vi ska ha dopet samtidigt.

    Jag längtar verkligen efter att få sätta igång på riktigt. Inbjudningarna har vi tänkt skicka ut egentligen så fort som möjligt efter att bebisen kommit... och klänningen längtar jag efter att få utforma

  • kipso
    sommaren13 skrev 2013-01-06 08:51:13 följande:
    Ni som gifter er den 24/8 när ska ni skicka ut inbjudningarna och vad har ni för osa-datum? Tycker det där är jättesvårt att veta...
    Jag hoppar också in här.
    Gifter mig 24/8

    Vi kommer att skicka ut våra inbjudningar i februari/mars. Vi ska ha en liten bebis nånstans i februari och ska ha dop samtidigt så vi kommer att skicka ut dem när bebisen har kommit. 
  • kipso

    Vi kommer att ha vitt, grönt och guld i färger och försöka få in så mycket Thai som möjligt utan att det blir för pråligt.

  • kipso
    Aug 2013 skrev 2013-02-03 09:21:08 följande:
    Igårkväll tillfrågade vi Bestman och det ville han vara, vi frågade ävn om han ville vara Toastmaster men det ville han inte. Vad gör man nu?! Han var ju den som skulle vara helt perfekt men han kände att det var för stort ansvar.
    Ev får det bli min pappa. Eller så tänkte jag att en tjejkompis kanske kunde vara Toastmadam istället.

    Hur har ni andra.
    Är allt sånt klappat och klart?
    Vi visste direkt vem vi ville ha som toastmaster och det var även den som mannen ville ha som bestman. Vi hade tur att han vill vara både och. Vi sa även till honom att han själv fick välja en toastmadame om han ville ha stöd i rollen och då valde han sin sambo. Det kan inte bli bättre, de är som klippt och skurna för det.
  • kipso
    sommaren13 skrev 2013-02-05 18:02:21 följande:
    Har ni planerat nån smekmånad? Och vart ska/vill ni åka? 
    Här blir det två stycken, först Paris några dagar direkt efter bröllopet och sen en sväng till egypten i jan/feb då mannen vill ha lite soligt och snorkla. Så då får vi båda våra önskemål tillfredsställda  
    Vi kommer inte att åka iväg i direkt anslutning till bröllopet. Har en bebis som bara är 6 mån då så det känns inte bra.
    Däremot planerar vi att hösten därpå åka till Thailand. Fästmannen är thai och det året fyller både han, svärmor och svärfar jämnt och vår bebis är större så vi hoppas på att det kommer bli så :)
  • kipso

    Oj vad alla kommit långt i sina planeringar. 
    Jag hade iförsig tänkt vara mycket längre fram i min egen planering än vad jag är.
    Har precis beställt inbjudningskorten via calligraphen.. de jag hade tänkt göra själv under min mammaledighet. Jo tjena för man har ju så mycket tid för annat när man nyss fött barn.
    Nåväl, nu är det uppdrag få till kroppen inför klänningsletande och bestämma sig för vigselring :) 

  • kipso

    Det går så fort. Snart är ju augusti här. Det är väl många som gifter sig den tredje, det är ju drygt en månad kvar för er bara.

    Jag börjar faktiskt bli nervös.

    Hämtade ut min klänning idag som jag haft hos en sömmerska. Beställde den från jenjenhouse och den är så enormt fin och precis som jag önskade.

    Och så har vi träff med prästen nästa vecka. Känns skönt. Dock kommer han hem till oss. Vi ska ha bröllop kombinerat med dop av vår dotter. 

  • kipso

    Jag ska ha på mig min klänning så länge som möjligt. Älskar den. Har en chiffongklänning utan släp. Delvis därför jag valde utan släp så jag ska kunna ha den hela dagen/natten utan problem :)

  • kipso

    Åh jag är lite avis på er som ska åka iväg direkt, eller i anslutning till, bröllopet. Vi har en liten fem-månaders här hemma så det blir inte mycket resa för oss.
    Vi satsar istället på att åka året efter bröllopet. Då är dottern tillräckligt stor så då tar vi hela familjen och åker till Thailand :) 

  • kipso
    Längtandsfull skrev 2013-07-31 21:27:50 följande:
    Jag och min morfar har alltid stått varandra välldigt nära. men för några rsen gick han bort och åren innan det var han inte sig själv pga alzimers.

    jag har funderat länge på att hedra han på nått sätt när vi gifter oss för jag vet att han så gärna skulle vilja vara med och han hade varit världens stoltaste..

    men hur skall man göra detta? Det får ju absolut inte bli allt för jobbigt för min mamma och mormor.
    Min morfar gick bort för många år sedan. Jag vet dock att han gärna skulle vilja varit med och hur mycket han hade älskat min sambo som han tyvärr aldrig fick träffa.

    Jag kommer att göra en liten miniversion av min brudbukett som jag ska sätta på min morfars grav dagen innan vigseln. På så sätt får han en del i bröllopet. 
  • kipso

    Fy för energitjuvar. Cred att ni "orkar" ta det. Hade jag aldrig gjort. När jag läser era historier är jag så glad över att jag har gjort mig av med dessa s.k. vänner. Och samtidigt är jag glad att min m2b övertalade mig att inte bjuda så många vänner och bekanta, utan hålla det till en liten grupp som känner oss utan och innan och tvärtom. 
    Nu är det ju så pass nära bröllopet att Ni kanske inte orkar eller vill utesluta dessa från den med all planering, ångest och energi det kommer och ta. Annars hade jag absolut gett er rådet att ta en riktigt funderare på om de är värda att få dela dagen med er. Men försök att inte lägga mer energi på dem utan fokusera på den fantastiska dag ni har framför er.

    Jag har inte blivit hippad än. Dock vet jag att jag kommer bli det och jag har räknat ut när det är (jag kan inte låta bli hehe). M2B ska ha sin svensexa samtidigt och jag har absolut ingen aning om vad han kommer utsättas för. Hans bestman är lurig och kan slå på stort men samtidigt tror jag han lyssnar på mannens önskan att få så lite uppmärksamhet som möjligt. Det enda är väl att han kommer bli bra rund under fötterna men... vad gör det. 

  • kipso

    Vi hade möhippa och svensexa igår. Helt fantastiskt. Jag var mest orolig över dottern (6 mån) som skulle sova hos mina föräldrar, första gången. Men det hade gått jättebra.

    Idag vaknar jag upp med träningsvärken från helvetet och blåmärken på hela benen. Poledance och äventyrsbana stod på mitt schema igår. Alla tjejerna som var med igår måste ha långklänning nästa helg för vi har alla så mycket blåmärken, hihi.

     

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!