Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    Lebendig skrev 2011-11-08 14:16:57 följande:
    Har du hittat någon bra sida att läsa på? Jag har ju som också snöat in på det här med tårtor... Kan ju som baka rätt bra själv, är väl kanske inte bäst på att dekorera. Kanske kan vi lösa det där med våningstårtor tillsammans? Hur många våningar behöver du?

     


    Ja jag känner mig också rätt bekväm med att baka själva tårtan med fyllning och allt. Sen verkar det inte egentligen så svårt att lösa resten heller. Funderar på att be mamma baka själva tårtorna (eller eventuellt beställa detta) - att montera ihop och dekorera kan ju inte betyda otur!? ; ) Ja det kanske är en bra idé, jag har faktiskt ingen aning om hur mycket jag behöver, får leta upp tips på hur man beräknar det! : )


    Här har de material man kan behöva om man vill göra en lite större tårta: http://www.kakburken.se/index.php?cPath=104_109&page=2


     


    Här är en massa bra steg-för-steg-beskrivningar på hur man bland annat gör en våningstårta: http://lindarunn.se/category/steg-for-steg.html


     


    Här lite inspiration: http://bakpassion.blogg.se/


     


    Hoppas du också hittar lite inspiration, jag ska som sagt prova efter jul tror jag! : )


     

  • SaraJohanna
    Lebendig skrev 2011-11-09 09:57:48 följande:
    DeDet jag vet från dem som har provat att göra våningstårta själv är att det är svårt om man har moussefyllning eftersom tårtorna blir extra porösa då coh dessutom mycket tyngre. Men att prova sig fram kanske är bäst! Problemet är att jag inte känner att jag kommer hinna göra tårtorna själv och jag har ingen i min närhet som jag skulle vilja lägga det ansvaret på...
    Jag läste någonstans att om man använder lite kraftigare pinnar samt skivor mellan de olika våningarna så ska det inte vara något problem. Dock ska man väl undvika att flytta den monterad. Tror inte heller att jag kommer hinna lägga så många minuter på själva dagen på tårtan. Det är i så fall det som kan göras dagen innan. Kan eventuellt tänka mig att mamma eller syrran skulle kunna tänka sig att göra en insats. Men det är ju som du säger ett rätt stort ansvar att ta på sig, vet inte om jag skulle våga göra det åt någon annan... Det tål att funderas på, men jag tänker också ringa runt till alla konditorier och höra, har inte gjort det än!
  • SaraJohanna
    ema skrev 2011-11-10 17:24:54 följande:
    Jag bokade Backens kyrka utan att vi tillhör den församlingen. Jag sade även till kvinnan som tog emot bokningen att jag inte visste vilken församling vi tillhör eftersom vi precis flyttat hit. Men det var inga problem, det enda hon sa var att man får kantorn i från sin hemförsamling. Varför vet jag inte.

    På tal om våningstårtor, så har vi bokat Johanna till att göra en sådan till vårt bröllop, och det var inga problem, tvärtom!
    Har också pratat med Johanna nu i veckan och vi funderar också på att boka henne!
  • SaraJohanna
    tessiej skrev 2011-11-10 15:43:06 följande:
    Hej.
    Här har vi precis börjat prata om att gifta oss till sommaren så än har vi inte spikat något datum. Jag tror det lutar åt slutet av juni men det gäller bara att bestämma datum för att sen boka allt runtomkring!.'
    Vi kommer ha ett litet bröllop med antingen bara våra föräldrar eller vår närmaste släkt (föräldrar, syskon med familjer + sambond farmor och morfar) närvarande. Det känns som vi mest troligt kommer bjuda närmaste släkten och då blir vi som max 24 st med oss inräknade varav 7 barn.
    Jag skulle gärna gifta mig i Helena Elisabeth kyrka på gammlia men den kyrkan är nog populär så det är säkert svårt att få en tid där.
    Vet ni hur det fungerar om man vill boka en kyrka i en annan församling än den man tillhör (t.ex om man tillhör tegs församling och vill boka en kyrka inom umeå stadsförsamling)?

     


    Vad roligt med fler bröllop. Vi har ganska nyligen bokat stadskyrkan (som jag var helt säker skulle vara fullbokad) i juli. Så jag tycker absolut du ska ringa och kolla, är inte alls säkert att Helena Elisabeth är fullbokad. Den är ju inte så stor, annars hade nog vi också valt den, men vi ryms inte.


     


    Det är inga problem att boka en kyrka i en församling man inte själv tillhör, men man får kantor och präst från sin egen församling. Vi får Tegs till stadskyrkan och de skulle direkt efter oss vidare till Backens kyrka.


     

  • SaraJohanna
    tessiej skrev 2011-11-13 14:55:47 följande:

    Tror jag hittade min blivande vigselring igår. Vi var in på Kjellins guld där våra förlovningsringar är köpta och jag hittade en som passar bra till förlovningsringen :) eftersom jag inte vill göra om förlovningsringen känns det viktig med en vigselring som passar tillsammmans med den.


    Vi var och tittade på en annan affär men jag känner att jag redan nu bestämt mig för den på Kjellins :)


    fattar inte hur man laddar upp bilder men jag ska visa er när jag kommit på hur man gör!


     


    Åh vad roligt, tycker de verkar bra på Kjellins, väldigt tillmötesgående! Jag har också haft problem med bilder, man måste lägga in dem allra först i ett inlägg innan man skriver något, har inte heller lyckats få in mer än en bild i varje inlägg. : )
  • SaraJohanna


    Har pratat med Johanna (Johannas tårtor) och det verkar som att hon kan tänka sig att göra vår tårta på den stora dagen! Är det någon som har erfarenhet av att beställa tårta från Johanna?


     

  • SaraJohanna
    ema skrev 2011-11-25 10:19:38 följande:
    Vi har beställt vår bröllopstårta från Johanna. Hon har väl egentligen inte börjat med sitt företag ännu, utan börjar i februari, men man kan boka datum reda nu. Vi gifter oss i maj, och ska träffa henne i mars för en konsultation.
    Förhoppningsvis är hennes tårtor lika goda som de är vackra, för hon är ju väldigt duktig på dekorationer.

    Det är egentligen min blivande som är mer intresserad av tårtan, så direkt han fick se hennes tårtor och veta att hon gör våningstårtor så bokade han henne.

    Hon har betydligt mer information på sin hemsida nu, men det kanske du redan har sett?

    Nej precis, men som jag förstått det har hon tagit emot beställningar tidigare och ska även ha gjort våningstårtor tidigare. Har frågat efter bilder, så vi får se om hon har några hon kan visa.


     


    Ja jag har kikat på hennes hemsida och hon är ju en fantastisk dekoratör, gör hon våningståror i samma stil som sina övriga bakverk, så är jag inte alls orolig! : )


     


     

  • SaraJohanna
    Lebendig skrev 2011-11-25 14:30:02 följande:
    Bilderna som du har här är ju helt ljuvliga!! Var har du hittat dem? Jag ser framför mig en sådan där tårta som är längst nere till vänster bland dina bilder. Föll mig helt i smaken direkt!!

    Var i kontakt med en tjej (Hannas kalastårtor i någon del av Sverige) som rekommenderade mig att kolla med en tjej som håller till i Vännäs, hemsida www.sockerkonst.nu/. Johannas tårtor verkar vara lite billigare.

    Kanske blir drömmen om en våningstårta sann!!

    Förresten, ni som ska ha våningstårta, kommer ni ha det till alla gästerna eller bara en liten? Skulle vi ha de till alla skulle den kosta runt 5000... (Hos Johanna)

    Jag tror att jag hittat dem på någon amerikansk blogg eller möjligen google. Har samlat en massa bilder på allt möjligt på datorn, som snart svämmar över ; ) Ja den är fantastiskt fin.


     


    Jag hittade också den där tjejen i Vännäs, men tror också att Johanna blir billigare. Dessutom pratade jag med Johanna och hon verkar väldigt tillmötesgående och verkar just nu specialicera sig på våningståror, så jag litar på henne. Tjejen i Vännäs verkar mest specialicera sig på dekoration och jag tror inte vi ska ha så avancerad dekoration.


     


    Planen är idag att bara ha en våningstårta, vi landar också på ett pris kring 5000kr. Men vill då vara säker på att Johanna klarar av en så pass stor våningstårta, annars kanske vi tar en mindre våningstårta och cupcakes/mindre tårtor.


     


     

  • SaraJohanna
    ema skrev 2011-11-25 15:36:30 följande:
    Nej, så uppfattade jag det också. Men jag tänkte att det säkert är dyrare att hon kommer från Vännäs och monterar tårtan, än om det är inom umeå. Tårtan i sig kostar ju väldigt mycket.. Sen även det här om man ska träffas och bestämma smaker mm. Kändes enklare att vara i Umeå helt enkelt.

    Är det någon av er som vet på ett ungefär hur ni vill att er tårta ska se ut och smaka? Jag vet inte alls... Jag behöver inspiration

     


    Smaker har jag inte riktigt hunnit fundera på, men någon form av choklad skulle vara mumsigt och kanske någon lite syrligare smak till det?


     


    Jag vill gärna ha en vit våningstårta med ganska höga "lager". Jag tror att jag vill ha vitt snirkligt mönster och/eller vita stora rosor som dekoration. Men jag kan nog hinna ändra mig ett par gånger till ; )

  • SaraJohanna
    Lebendig skrev 2011-11-28 14:17:28 följande:
    Jag/vi måste nog absolut ha en våningstårta! Men att bestämma hur den sak se ut, huvvaligen! Funderar också på ifall vi ska ta en mindra våningstårta och sedan ha cupcakes/vanliga tårta till de andra. Lite trist dock att inte alla får från samma tårta. Men jag har ingen aning om hur stor en typ 100 bitars tårta, våningstårta blir, om det är ens möjligt. Måste kanske ta och kontakta denna Johanna, jag tror att det får bli henne om hon kan tänka sig ställa upp!

    Hon var väldigt trevlig då jag pratade med henne och vi har som sagt bokat henne nu. Jag vet inte heller hur stor en sådan våningstårta blir, vår kommer nog att bli på kring 90 bitar, så det är ungefär samma storlek. Vi ska träffa henne i vår för konsultation och jag tänkte vänta till dess med att bestämma om det blir en stor eller flera tårtor. : )


     


     

Svar på tråden Umebrudar 2011/12