Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    Hur går det för alla med planeringen? Vi letar fortfarande efter en fotograf, börjar kännas lite segt. Men när det är klart, så är det mest det roliga kvar - så det är ju något att se fram emot!

  • SaraJohanna

    Nu har vi hittat en fotograf som är både prisvärd och verkar jätteduktig, så nu håller jag bara tummarna på att jag får en bokningsbekräftelse snart! :D


     


    Har börjat kika lite på hotellrum till bröllopsnatten. Hur gör ni? Kommer ni att sova hemma eller på hotell? Är det någon som har koll på vilka hotell som har bröllopssuiter och om det är värt att boka någon sådan?

  • SaraJohanna
    chabar skrev 2012-01-18 22:21:36 följande:
    Tjaa, vi hade en liten stund idag jag och M2B och pratade igenom vad vi ska göra härnäst. Planen är att förbereda inbjudningarna och utforma dom klart, att åka och kolla på hotellet och börja titta på och kanske beställa hans vigselring (min är klar) inom kort. Måste även vara i kontakt med Baggböle snart igen och börja diskutera maten, sen ska festprogram/ ev. vigselprogram utformas också inom kort. Men det är justnu mycket som vi väntar på - att höra från frisören, prästen etc.

    Vi skulle nog också behöva ta en sådan fundering. Vi skickade ut Save the date med julkorten, så jag har inte så bråttom med inbjudningarna. Hotell och ring börjar det kanske däremot vara dags att kika på. Har en ganska bra bild av vilken ring jag vill ha, men vill gärna se den "live" ihop med förlovningsringen innan jag bestämmer mig.


     


    Ska nog också försöka få ta på Jösta som ska stå för maten och försöka få till en träff. Vi ska ha kuvertavgift, så det kan ju vara bra att se vad vi kan få för pengarna. Vill gärna inte att gästerna ska behöva betala några enorma summor för att komma. Dessutom vill vi diskutera lite kring upplägget - vi vet fortfarande inte om vi ska ha sittande förrätt + buffé till huvudrätt eller om vi satsar på endast sittande middag. Vet inte heller hur vi ska göra med dessert.


     


    Hur lång tid innan bör man ha kontakt med prästen?


     


     


     


     

  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-01-23 15:30:07 följande:
    Vi kommer att sova på hotell, några gäster kommer att sova hos oss. Jag tycker att det är svårt att hitta något. Det enda vettiga alternativet hittills är Hotell Aveny, de har dels en bröllopssvit och dels en juniorsvit. Funderar på att boka juniorsviten, det känns inte som att vi har behov av ett vardagsrum eller en bastu på hotellrummet... Sen får man bubbel och frukt och sånt till båda sviterna. Å andra sidan skiljer det inte så mycket i pris.. Plaza ska väl ha en bröllopssvit? Men den verkar man inte kunna se på internet... Någon annan som har något annat förslag?

    Är det någon av er som kan rekommendera en guldsmed förresten? Vi behöver förminska våra ringar, framförallt sambons ring.

    Innan jul verkade allt så långt borta, men nu är plötsligt allt så himla nära!

    Har hört att Hotel Aveny bara har en glasvägg in till toaletten i sin bröllopssuite. Även om jag ska gifta mig med min karl, så är jag inte så galet förtjust i den tanken, men man får väl kanske gå dit och be att få kika på rummet. Ja jag tror att Plaza ska ha en, men på hemsidan såg den inte så rolig ut, men visst har de renoverat en hel del av sina rum? Kan ju hända att de har en annan suite som känns fräschare? : )


     


    Både jag och min sambo förminskade våra ringar på Guldsmedjan och vi var toppennöjda, inga märken eller så.


     


    Ja visst går tiden fort, känner mig helt plötsligt lite stressad att hinna klart med vissa saker! ; )

  • SaraJohanna
    tessiej skrev 2012-01-23 16:06:23 följande:

    Eftersom det inte gick att vara på 5knop har vi nu tänkt om. Istället för att vara på en restaurang kommer vi nu att gifta oss i svärföräldrarnas trädgård. Vi kommer även ha en sommarbuffé som vi bjuder på där :) Skulle det vara så att regnet öser ner den 30/6 har vi bokat bygdegården/matsalen i skolan som är i samma by där svärföräldrarna bor så vi kan ha middagen där. Vid regn gifter vi oss under partytältet så själva vigseln blir utomhus vilket som.. Såhär i efterhand känns detta alternativ mycket bättre med tanke på att vi kommer ha en hel del barn med på bröllopet och barn brukar inte kunna sitta still så länge på en restaurang.
    Dock måste jag tänka till kring vad jag vill ha för dekoration osv kring middagen och vigseln.. lutar mot att vi kommer ha grön som färg..


    Igår gjorde jag klart inbjudningskorten, beställde från calligraphen så nu väntar vi (mest jag) på att dom ska komma så jag får se dom på riktigt. I övrigt är vigselförrättare bokad, maten fixad (träffade cateringsfirman förra veckan), klänning fixad, ringen vet jag vilken jag vill ha (ska gå in på kjellins i mars och ordna det), fotograf bokad (min kusin), brudbukett och blomsterdekoration till borden ska min kusins kompis (som äger hörnefors blommor) få fixa. På onsdag ska jag ringa och boka frissan. Sen är det "bara" att hitta smycken, skor, kläder till barnen samt M2B, fixa festprogram (om vi ska ha något sånt) funder kring vad vi ska ha för dukar, servetter osv..


     


    Låter som att ni hittat ett jättebra alternativ! Vi ska också ha grönt som accentfärg, tror dock att det mesta kommer att vara vitt/grått i alla fall, men det kan ju vara kul med någon färg!


     


    Oj, det låter som att ni hunnit jättelångt... börjar känna att jag får sätta lite fart! : )

  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-01-23 18:36:11 följande:
    Som jag har förstått det har dom en gardin man kan dra för, och att det framförallt är dusch-delen som man ser in i om man väljer att inte dra för... Men att se rummen i förväg är väl det bästa, för att slippa obehagliga överraskningar Flört

     


    Ja men då så, då är det ju inga problem. Ja man får kanske ta och ringa runt och höra när man kan få komma och kika... synd att vi inte har några lite äldre vackra hotell här i stan!

  • SaraJohanna

    chabar: Oj, ja det är klart att man helst undviker sådana överraskningar... Förhoppningsvis jobbar väl personalen kvar och kanske går det annars att hyra in dem för dagen? Hoppas ni får kontakt med köparna snart i alla fall, håller tummarna för att allt går bra för er!


     


    Tror att några av er kanske hittat min blogg redan... Eftersom vårt bröllop nu är officiellt så är blogen det också, så jag lägger ut länken här och hoppas att ni gör detsamma och ni också bloggar om era bröllop.


    inodochlust.blogg.se

  • SaraJohanna
    chabar skrev 2012-01-26 22:34:52 följande:
    Förresten - vem valde ni som fotograf? Vart det Anna från Luleå eller någon annan?

    Ja stora hotellet hade vi också ögonen på, hade varit mysigt! : )


     


    Försökte boka Anna, men hon var redan bokad vårt datum. Kanske var lika bra för vi är jättenöjda med vårt slutliga val. Vi tog tillslut en tjej som heter Tina Larsson, hon verkar väldigt duktig och hade väldigt bra priser. Hon jobbar inte som fotograf men är väldigt fotointresserad och har redan fotat en hel del bröllop! Har ni valt någon än?


     


     

  • SaraJohanna

    14 juli - ume2012, Borgerlig vigsel/Fabriken


    21 juli - SaraJohanna, Umeå Stads kyrka/Fabriken
    28 juli - julibrudUmeå, Backenkyrkan/Fabriken


  • SaraJohanna

    Inbjudningarna gör jag själv, med lite hjälp från sambo, mamma och syskon. Har fyndat kort och kuvert på Tradera. Sen har jag köpt billiga stämplar och dekorationer på t.ex. Panduro, ebay osv. Sen skriver vi ut "innehållet" på lite tjockare papper och klistrar in. En bra investering kan vara en skärmaskin från clas ohlson för någon hundring. Jag har just köpt min drömklänning, hittade den först i en butik i Göteborg men den kostade tre gånger så mycket som jag tänkt. Efter mycket vånda lämnade jag den. Samma kväll hittade jag samma klänning på Blocket till halva priset. Då vi skulle köra förbi den staden på vägen hem idag, åkte vi förbi och provade den. Den är lite för stor men för övrigt helt fantastisk och ligger nu i bilen! Någon som kan tipsa om en bra sömmerska? Gärna någon som är van just brudklänningar. När det gäller blommor har jag inte alls bestämt mig. Angående frisör använder jag Emma på Headline sen flera år och litar till 100% på henne, så hon är bokad och klar. Måste bara fundera över vad jag ska ha för frisyr, men det är ju lättare nu när jag har klänningen. Har ni bestämt er, uppsatt, utsläppt, slöja, tiara?

Svar på tråden Umebrudar 2011/12