Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    Insanire skrev 2012-02-08 13:34:24 följande:

    Hej Umebrudar!


    Jag letar efter fotografer i Umeå-området just nu! Vi har bokat en fotograf från Nordmaling som är superduktig, men kostnaden blir skyhög. Så jag kollar runt för att se om det finns andra fotografer som ligger lite billigare till men som är duktiga. Vilken fotograf har ni bokat till er vigsel??


     


    Vi har bokat en tjej som heter Tina Larsson. Hon verkar väldigt duktig och har hittills haft ett väldigt professionellt bemötande. Hon arbetar inte som fotograf och har därmed ett riktigt bra pris, hon har en del erfarenhet av att fota bröllop sedan tidigare, Vi kommer nog att boka henne ett par timmar i alla fall :)


     


     


  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-02-08 16:23:29 följande:
    Vi har bokat Jonas på fotadig.nu för porträttfotografering i två timmar. Mycket därför att jag inte tycker om att bli fotograferad, och han är väldigt mån om just detta, och kontakten med dem han fotograferar. Och sen är han är väldigt trevlig också, så förhoppningsvis kan jag slappna av så att det blir det bra bilder utan att jag ser obekväm och stel ut... Glad På själva vigseln och festen kommer så många släktingar och vänner att fotografera ändå, så det kändes inte lika viktigt att boka för oss. Fotonord verkar också vara bra. Det beror mycket på vilken typ av bilder man vill ha.
    SaraJohanna skrev 2012-02-08 11:55:37 följande:
    Jag har just köpt min drömklänning, hittade den först i en butik i Göteborg men den kostade tre gånger så mycket som jag tänkt. Efter mycket vånda lämnade jag den. Samma kväll hittade jag samma klänning på Blocket till halva priset. Då vi skulle köra förbi den staden på vägen hem idag, åkte vi förbi och provade den. Den är lite för stor men för övrigt helt fantastisk och ligger nu i bilen! Någon som kan tipsa om en bra sömmerska? Gärna någon som är van just brudklänningar. När det gäller blommor har jag inte alls bestämt mig. Angående frisör använder jag Emma på Headline sen flera år och litar till 100% på henne, så hon är bokad och klar. Måste bara fundera över vad jag ska ha för frisyr, men det är ju lättare nu när jag har klänningen. Har ni bestämt er, uppsatt, utsläppt, slöja, tiara?
    Grattis till klänningen! Jag letar också efter en sömmerska, så hittar du någon får du gärna tipsa. Vet någon om dom på högtidskläder är bra på att ändra/sy upp klänningar (trots att man inte köpt klänningen ifrån dem)?

    När det gäller frisyrer så funderar jag på en 40-tals frisyr, därför att min klänning är väldigt "gamla filmstjärnor från hollywood" i stilen. Gärna uppsatt och med slöja. Ska på frisyr- och makeup konsultation den 15/2, så vi får se vad det blir.

     


    Vi hade också funderat på att boka Jonas, han verkar väldigt trevlig och vi fick väldigt snabba och bra svar då vi kontaktade honom.


     


    Tack snälla! Har inte hittat någon ännu, men jag säger till om jag hittar någon.


     


    Låter jättefint, måste boka konsultation med min frisör också. Har inte bokat smink hos henne utan funderar på Make up store, någon som har erfarenhet av dem?


     


     


  • SaraJohanna
    julibrudUmeå skrev 2012-02-09 20:45:15 följande:
    Oj oj oj, vad jag är förbannad på Högtidskläder!!! Var ju på en provning för ett tag sedan och fastnade då för två klänningar som jag ville prova igen med sambon i sällskap. Jag var där på fredag och ringde på måndag igen och bad henne hänga undan en av klänningarna som var min favorit så att den skulle finnas kvaratt prova. På onsdag ringde jag och var tvungen att avboka provningen men istället bad jag henne hålla klänningen till fredag eftersom jag hade bestämt mig för att köpa den utan att prova igen. Hon visste precis vilken klänning det var när jag förklarade och det var inga problem. När jag sen kom på fredag var hon för det första väldigt snorkig och när jag till slut efter att ha väntat ganska länge bad om att få hmta och betala min klänning visar det sig att hon hängt undan fel klänning och sålt min. Och hon bad inte ens om ursäkt!!! Som tur är gick det att få tag på en ny klänning men den måste sys upp så jag kommer få vänta ända till maj. Känns surt då jag är en sån som gärna gör klart i god tid.

    Jag vet om en sömmerska som jag har hört är duktig men jag vet inte vilken typ av jobb hon tar emot men man kan ju alltid kolla, Miia Wännström heter hon, hon har även en blogg på miiasyodesign.blogspot.com

    Vi har ju också bokat Tina Larsson och tror och hoppas att vi får mycket fotograf för priset

    Jag har sminkat mig på Make Up Store ett par gånger och tycker att de är duktiga. Själv skulle jag nog dock vilja sitta lite mera privat och göra brudmaken än att sitta i butiken vid ett stort skyltfönster, men det kanske går att ordna? Eller så är det bara jag som är känslig

    Jag letar efter någon som ska sjunga i kyrkan, kille eller tjej, ensam eller par spelar ingen roll. Är det någon som har tips?
    Umeå 28/7 2012

     


    Oj vad arg jag hade varit om jag var du. Hade nog i ren protest inte köpt någon klänning där - men det är ju lätt att säga i Umeå där utbudet är minimalt! Får känslan av att hon tycker att hon kan göra lite som hon vill på grund av att hon är rätt ensam i sin branch i Umeå.


     


    Har kontaktat Miia, men inte fårr svar än, håller tummarna för att hon kan hjälpa mig.


     


    Vad roligt att ni också bokat henne. Jag tycker hon varit jätteproffdig hittills och är jättenöjd, så vi hoppas också kunna få en hel del för våra slantar.


     


    Jag tror inte att jag kommer att ha något problem med att sitta i butiken och bli sminkad, är mer orolig för resultatet. Är lite orolig för att få en alltför tung sminkning på huden, detta beror på att jag sminkade mig där på balen och tyckte sminket blev så "kakigt" på kvällen. Men men, känner inte till så många alternativ heller. Några tips?


     


    Vi ska fråga min blivande mans kusin och moster, övriga släkten säger att de är helt fantastiska! Men prova googla solister i Umeå?


     


     


  • SaraJohanna
    Vet inte vad som hände i mitt inlägg, men det blev ju helt oläsligt, hoppas det går bättre nu!
    Oj vad arg jag hade varit om jag var du. Hade nog i ren protest inte köpt någon klänning där - men det är ju lätt att säga i Umeå där utbudet är minimalt! Får känslan av att hon tycker att hon kan göra lite som hon vill på grund av att hon är rätt ensam i sin branch i Umeå
    Har kontaktat Miia, men inte fårr svar än, håller tummarna för att hon kan hjälpa mig.
    Vad roligt att ni också bokat henne. Jag tycker hon varit jätteproffdig hittills och är jättenöjd, så vi hoppas också kunna få en hel del för våra slantar.
    Jag tror inte att jag kommer att ha något problem med att sitta i butiken och bli sminkad, är mer orolig för resultatet. Är lite orolig för att få en alltför tung sminkning på huden, detta beror på att jag sminkade mig där på balen och tyckte sminket blev så "kakigt" på kvällen. Men men, känner inte till så många alternativ heller. Några tips?
    Vi ska fråga min blivande mans kusin och moster, övriga släkten säger att de är helt fantastiska! Men prova googla solister i Umeå?
  • SaraJohanna
    chabar skrev 2012-02-14 15:38:33 följande:
    Pust, idag ringde andrahandsalternativet av frisörsaloger och meddelade att de inte heller kunde ha mig. Så nu återstår tredjehandsalternativet eller leta nya. Tror jag ska kolla med Karro isf, hon verkar ju ha sina fans också, jag har bara aldrig varit där eller hört talas om henne tidigare. Värt att kolla upp!

     


    Jag gillar Headline, ska använda mig utav Emma där!

  • SaraJohanna
    Lebendig skrev 2012-02-17 09:11:15 följande:
    Det var länge sedan jag var hos dem nu, men jag de gånger jag har varit där så har jag tyckt att jag blivit översminkad, trots att jag sagt att jag bara ville ha vardagssminkning. De har bra produkter men jag har inte gillat det som de har gjort på mig.
    Det är det jag är rädd för också, jag upplevde också att jag blev översminkad till balen (iofs 8 år sedan), vilka finns det annars i Umeå som sminkar brudsminkning? Face?
  • SaraJohanna
    Insanire skrev 2012-02-21 14:27:15 följande:
    Vart i Umeå kan man kolla på bröllopsklädsel för män??
    Min sambo ska hyra via Högtidskläder, tror hela outfiten kostar 3000kr (torsdag-måndag)... hade gärna valt ett annat ställe på grund av att jag hört mycket negativt kring ägaren, men kunde inte komma på något :)
  • SaraJohanna

    Vill bara tipsa om att det är bröllopsmässa ute på Obbola folkets hus i helgen. Söndag 4/3 10:00--16:00 håller den på, vet inte hur många utställare det är, men entrén är gratis, så det kan ju vara trevligt att inspireras lite kanske! :)


  • SaraJohanna
    tessiej skrev 2012-03-01 08:26:29 följande:

    chabar: Hur har det gått med Baggböle herrgård? Har du hört något mer därifrån?


    Frisören jag bokat gör tyvärr inte sminkning så jag har lite panik om vart och vem som ska fixa sminket. Dock hjälper min snälla kusin mig att försöka hitta någon. Det hade känts smidigast att göra allt på samma plats men men..

    Tack för tipset om bröllopsmässa. Vi får se om vi tar oss ut dit. Man kanske kan få lite inspiration..


    Klurar också på hur jag ska göra med smink just nu, tror att min frisör brukar göra smink, men har inte pratat med henne om det. Jag hade funderat på MUS, men är rädd att bli översminkad. Om jag inte trott att det skulle bli för stort stressmoment skulle jag nog gjort det själv.


     


    Det var så lite, som jag förstått det skulle det vara kring 40 utställare på mässan, så lite inspiration kan man nog få! : )


     


     


  • SaraJohanna

    Vill bara tipsa om att Guldsmedjan håller på att renovera och ligger nu tillfälligt i klockaffären vid Musikanten. De har därför denna och nästa vecka 20% rabatt på Schalins ringar. Kan också tipsa om att Kjellins ger väldigt bra deal på inlämnat guld i samband med att man beställer en ring - man betalar i stort sett bara för arbetskostnaden om man lämnar in ett smycke som motsvarar ringens vikt.


     


    Kanske märks att vi just nu är ute och letar vigselring? ;)


Svar på tråden Umebrudar 2011/12